پروتئین ها
-
یکی از بهترین برند صنایع غذایی در ایران ؛ دراژه
صنایع غذایی دراژه یک شرکت بزرگ در زمینه تولید و عرضه محصولات غذایی در ایران است. این شرکت شامل سه…
بیشتر بخوانید » -
پروتئین گیاهی چیست؟ و تفاوت پروتئین های گیاهی و حیوانی چیست؟
در این مقاله قصد داریم ضمن راهنمایی شما برای انتخاب بهترین منابع پروتئین گیاهی، درباره پروتئین های گیاهی و فواید…
بیشتر بخوانید » -
فواید و خواص تخم مرغ برای کودکان و بچه ها
تخم مرغ که حاوی پروتئین، اسیدهای چرب مفید و دیگر مواد مغذی است میتواند به یکی از بخشهای مهم رژیم…
بیشتر بخوانید »
انواع پروتئین ها
پروتئین یک ماده مغذی است که بدن شما برای رشد و ترمیم سلولها و عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. پروتئین در طیف وسیعی از غذاها یافت میشود و مهم است که هر روز پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت کنید. میزان پروتئین مورد نیاز شما از رژیم غذایی بسته به وزن، جنسیت، سن و سلامتی شما متفاوت است. در این قسمت از فارسیرو مقالات مفیدی در مورد پروتیین ها برای شما آوردهایم. برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات این بخش را از دست ندهید.
پروتئین در رژیم غذایی
پروتئین ها اجزای سازنده زندگی هستند. هر سلول در بدن انسان حاوی پروتئین است. ساختار اصلی پروتئین زنجیرهای از اسیدهای آمینه است. شما برای کمک به ترمیم سلولها و ساخت سلولهای جدید به پروتئین در رژیم غذایی خود نیاز دارید. پروتئین همچنین برای رشد و نمو در کودکان، نوجوانان و زنان باردار مهم است. غذاهای پروتئینی در طول هضم به بخشهایی به نام اسیدهای آمینه تجزیه میشوند.
بدن انسان برای حفظ سلامتی به آمینو اسیدها در مقادیر کافی نیاز دارد. اسیدهای آمینه در منابع حیوانی مانند گوشت، شیر، ماهی و تخم مرغ یافت میشوند. آنها همچنین در منابع گیاهی مانند سویا، لوبیا، حبوبات، کره آجیل و برخی غلات (مانند جوانه گندم و کینوا) یافت میشوند. برای دریافت تمام پروتئین مورد نیاز در رژیم غذایی، نیازی به خوردن محصولات حیوانی ندارید. اسیدهای آمینه به سه گروه طبقهبندی میشوند:
- ضروری
- غیر ضروری
- مشروط
لازم به ذکر است که آمینو اسیدهای ضروری توسط بدن ساخته نمیشوند و باید از طریق غذا تامین شوند. نیازی به خوردن آنها در هر وعده غذایی نیست. تعادل در کل روز مهمتر است.
مواد غذایی حاوی پروتیین
تامین نیازهای پروتئینی شما به راحتی با خوردن انواع غذاها به دست میآید. منابع گیاهی و حیوانی زیر حاوی پروتیین هستند:
- گوشت و ماهی
- تخم مرغ
- محصولات لبنی
- دانهها و آجیل
- حبوبات مانند لوبیا و عدس.
ارزش غذایی پروتئین
ارزش غذایی یک پروتئین با مقدار اسیدهای آمینه ضروری آن اندازه گیری میشود. غذاهای مختلف حاوی مقادیر متفاوتی از اسیدهای آمینه ضروری هستند. بطور کلی: محصولات حیوانی (مانند مرغ، گوشت گاو یا ماهی و محصولات لبنی) دارای تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند و به عنوان پروتئین “کامل” (یا پروتئین ایده آل یا با کیفیت بالا) شناخته میشوند. محصولات سویا، کینوا و دانههای سبز برگی به نام آمارانت (که در آسیا و مدیترانه مصرف میشود) نیز دارای تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند. پروتئینهای گیاهی (لوبیا، عدس، آجیل و غلات کامل) معمولاً فاقد حداقل یکی از اسیدهای آمینه ضروری هستند و پروتئینهای «ناقص» در نظر گرفته میشوند.
افرادی که رژیم گیاهخواری دارند یا وگان هستند، باید هر روز منابع پروتئینی مختلفی را از غذاهای گیاهی مختلف انتخاب کنند تا مطمئن شوند که ترکیب کافی از اسیدهای آمینه ضروری را دریافت میکنند. اگر از یک رژیم گیاهخواری یا وگان پیروی میکنید، تا زمانی که غذاهای متنوعی میخورید، معمولاً میتوانید پروتئین های مورد نیاز خود را دریافت کنید. به عنوان مثال، یک وعده غذایی حاوی غلات و حبوبات، مانند لوبیا پخته شده روی نان تست، تمام اسیدهای آمینه ضروری موجود در یک غذای گوشتی معمولی را فراهم میکند.
پروتیین ها از جمله مواد ضروری برای بدن انسان هستند که حتماً باید در رژیم غذایی به مقدار کافی وجود داشته باشد. بدن انسان نمیتواند پروتئین را ذخیره کند و مازاد آن را دفع میکند، بنابراین موثرترین راه برای تامین نیاز روزانه به پروتئین، خوردن مقادیر کم در هر وعده غذایی است. توجه داشته باشید که یک رژیم غذایی با پروتئین بسیار بالا نیز خوب نیست و میتواند کلیهها و کبد را تحت فشار قرار دهد. همچنین میتواند باعث از دست دادن بیش از حد کلسیم معدنی شود که باعث میشود خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش یابد. با خواندن مطالب این بخش اطلاعات مفیدی را در مورد پروتئین ها کسب کنید.