بدنسازی مردان

بدنسازی مردان

اکثر آقایان حتی یکبار هم که شده باشگاه رفته‌اند. رشته بدنسازی یکی از رشته‌های پرطرفدار در بین آقایان است. بدنسازی مردان به چند دسته تقسیم می‌شود. در این قسمت شما را با انواع بدنسازی مردان آشنا می‌کنیم تا راحت‌تر بتوانید رشته مورد نظر خود را پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این بخش با ما همراه باشید. 

انواع بدنسازی مردان

شاید کم و بیش با رشته بدنسازی مردان آشنا باشید اما نمی‌دانید چند نوع رشته بدنسازی برای مردان وجود دارد و به همین دلیل انتخاب رشته برای‌تان سخت شده است. لازم به ذکر است که انواع بدنسازی مردان به چند دسته تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها برنامه تمرینی، برنامه غذایی و مکمل‌های خاص خود را دارد. همچنین در هر کدام از رشته‌ها تیپ بدنی خاصی موفق‌تر است. پس بهتر است قبل از انتخاب رشته بدنسازی، ابتدا تیپ بدنی و هدف خود را مشخص کنید سپس با توجه به تیپ بدنی خود یکی از رشته‌های بدنسازی که احتمال موفقیت بیشتری دارد را انتخاب کنید و زودتر به اهداف خود برسید. در زیر برخی از انواع بدنسازی مردان را برای شما آورده‌ایم: 

رشته بدنسازی فیزیک 

رشته فیزیک از جمله رشته‌های جدید می‌باشد که طرفداران خاص خود را دارد. از ویژگی‌های این رشته توجه به زیبایی و بالانس بدن می‌باشد. دسته‌بندی این رشته برای مسابقات براساس قد می‌باشد و معیار امتیازدهی در این رشته تناقض عرض شانه با عرض کمر است. به عبارتی هر چه ورزشکار عرض شانه بیشتر و عرض کمر کمتری داشته باشد امتیاز بیشتر دریافت می‌کند. نکته بعدی در این رشته این است که عضلات نباید زیاد بزرگ و گرد باشد. در این رشته داوران برای گرفتن فیگور و نرمی و انعطاف بدن، مدل مو، چهره، انتخاب شلوارک مناسب، نداشتن کات زیاد و فیبر عضلانی، ارتباط با داور و … امتیاز خاصی را قائل هستند. 

رشته بدنسازی آقایان بادی بیلدینگ (پرورش اندام) 

در این رشته ورزشکاران با انجام تمرینات استقامتی و قدرتی مختلف، داشتن برنامه تغذیه‌ای مناسب و  استراحت کافی برای ساختن بدنی حجیم تلاش می‌کنند. در این رشته هدف اصلی ورزشکاران افزایش عضله می‌باشد. در پرورش اندام به قد توجه زیادی نمی‌شود و براساس وزن می‌باشد. به عبارتی ورزشکاران در قدهای مختلف اما وزن‌های یکسان با هم به رقابت می‌پردازند. 

رشته بدنسازی آقایان پاور لیفتینگ 

این رشته یک ورزش قدرتی است که دارای اصول ساده‌ای می‌باشد. در این رشته پاور لیفتر یا همان وزنه بردار روی یک سکو می‌ایستد و سعی می‌کند سنگین‌ترین وزنه‌ها را بردارد و باید بتوانند آن را تکرار کنند‌. رشته پاور لیفتینگ بسیار شبیه به وزنه برداری است. اگر علاقه به ورزش‌های قدرتی دارید این رشته مناسب شما است. 

رشته بدنسازی کراس فیت 

این رشته ورزشی دارای یک برنامه ورزشی است که باعث می‌شود کل بدن به کار گرفته و تمرین داده شود. این رشته ترکیبی از تمرینات هوازی، ژیمناستیک، تمرین با وزنه، تمرینات استقامتی و … است. کراس فیت تنوع تمرینی زیادی دارد به‌گونه‌ای که یک تراس‌فیتر هیچ روتینی را دو بار در یک هفته انجام نمی‌دهد. لازم به ذکر است که هر تمرین حدوداً بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. در این ورزش تمرین‌ها به صورت مداری انجام می‌شود و استراحت بین آن‌ها کوتاه است. از تمرینات این رشته می‌توان به فشاردادن، کشیدن، دویدن، پاروزدن و چمبــاتمــه زدن زیر وزنــه اشاره کرد که کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

رشته بدنسازی آقایان فیزیک کلاسیک 

در این رشته ورزشکاران حجم عضلانی بیشتری در مقایسه با بقیه رشته‌ها دارند و قد و وزن در آن اولویت دارد. بیشترین توجه در این رشته به کشیدگی عضله و کات عمقی می‌باشد. تمرینات در این رشته فشرده و سنگین می‌باشد. افزایش حجم زیاد در این رشته اهمیت ندارد و تناسب ایده‌آل بین بالاتنه و پایین تنه بسیار مهم است. تیپ‌های بدنی اکتومورف و مزومورف می‌توانند در این رشته موفق باشند.

دکمه بازگشت به بالا