خواص پای مرغ: فواید و مضرات پای مرغ برای کودکان و بزرگسالان
پای مرغ بخشی از مرغ است که اغلب دور انداخته میشود؛ زیرا برخی افراد آن را منزجر کننده میدانند. با این حال، دیگران آن را خوشمزه میپندارند و از آن برای تهیه یک غذای شگفت انگیز استفاده میکنند. پای خواص پای مرغ بی شمار است و علاوه بر آن طعمی منحصر به فرد و بافت نرمی نیز دارد که آن را اعتیادآور میکند. میتوان آن را با مواد دیگر ترکیب کرد و یا به روشهای مختلف طبخ کرد تا با انواع سلیقهها سازگار شود. امروزه غذای پای مرغ را میتوان در رستورانها و همچنین آشپزخانههای آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین یافت.
ممکن است شما هم شنیده باشید که پای مرغ برای پادرد و بیماریهایی از این قبیل بسیار مفید است؛ اما آیا واقعا این مورد صحت دارد؟ برای پاسخ به این سوال، فارسیرو در این مقاله سعی کرده به طور کامل فواید و مضرات پای مرغ را شرح دهد. پس برای اینکه بدانید خواص درمانی پای مرغ چیست این مقاله را از دست ندهید.
مواد مغذی موجود در پای مرغ
مواد مغذی زیادی از مصرف پای مرغ وجود دارد که برای بدن ما مفید است، مانند:
- انرژی ۱۵۰ کیلوکالری
- ۱۹ گرم پروتئین
- ۴ گرم کربوهیدرات
- ۸ گرم چربی کل
- ۱۰۰ UI ویتامین A
- ۸۶ میلی گرم فولات
- ۱۳ میلی گرم کولین
- ۸۸ میلی گرم کلسیم
- ۸۳ میلی گرم فسفر
- ۱۸۷ میلی گرم اسید چرب امگا 3
- ۲۵۷۱ میلی گرم اسید چرب امگا 6
با این اوصاف، میتوانید حدس بزنید که فواید پای مرغ چیست و با خوردن آن میتوانیم مواد مغذی مورد نیاز بدنمان را تامین کنیم. در ادامه فایده های پای مرغ را یکی یکی ذکر میکنیم.
مهمترین خواص و فواید پای مرغ چیست؟
پای مرغ که اغلب به عنوان یک غذای دورریز تلقی میشود، با داشتن مواد مغذی فراوان برای بدن ما فایدههای بسیار دارد. درست است که این عضو گوشت زیادی ندارد و عمدتا از غضروف، تاندون و بافت همبند و پوست تشکیل شده؛ اما همین هم دارای موادی بوده که برای بدن ما ضروری است. در ادامه به برخی از خواص درمانی پای مرغ اشاره میکنیم.
1. بهبود سیستم ایمنی
خواص خوردن پای مرغ برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است؛ زیرا حاوی کلاژن و برخی از مواد معدنی مانند مس، منیزیم، فسفر، روی و کلسیم بوده که همگی مواد معدنی لازم برای سلامت بدن هستند. برخی از این مواد معدنی برای غلبه بر حملات بیماریها مفید هستند؛ بنابراین با مصرف منظم آن میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.
2. جوانسازی پوست
به دلیل داشتن کلاژن فراوان خواص پای مرغ برای پوست صورت بسیار زیاد است. پای مرغ سرشار از کلاژن است که عنصر اصلی جوتنماندن پوست بوده و به آن کمک میکند تا سلولهای خود را بازسازی کرده و از آسیب محافظت کند. همچنین خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش میدهد و از پیری زودرس جلوگیری میکند. به همین دلیل، برخی از پزشکان خوردن آن را برای زیبایی پوست توصیه میکنند.
همچنین بخوانید: شادابی پوست صورت زنان و مردان | بهترین و سریعترین روش شادابی صورت
3. تسریع در بهبود زخم
کلاژن و برخی از اجزای پروتئینی موجود در پای مرغ مانند آلبومین، باعث میشود پای مرغ توانایی تسریع در بهبود زخم و همچنین افزایش مقاومت پوست در مقابل آسیبها را داشته باشد. علاوه بر این، پای مرغ توانایی تسریع فرآیند جایگزینی سلولهای آسیبدیده را دارد؛ از این رو، خوردن پای مرغ کمک زیادی به بدن در افزایش مقاومت خود در مقابل عفونتها و بهبودی سریع آنها میکند. آسیبی که از طریق عفونت به سلولها وارد میشود میتواند با سرعت بیشتری برطرف شود؛ بنابراین بدن در مبارزه با حمله باکتریهای مقاومتر خواهد بود.
4. افزایش قدرت مفصل و جلوگیری از شکنندهشدن استخوان
یکی دیگر از فواید پای مرغ برای شکستگی است. هنگامی که افراد پیر میشوند، مقدار کلسیم بدن آنها رفته رفته کاهش مییابد و سرعت بازسازی سلولها نیز روز به روز کمتر میشود. اگر پای مرغ را به طور منظم مصرف کنیم، میتوانیم در این روند تغییر ایجاد کنیم؛ زیرا دارای مواد مغذی زیادی مانند کلسیم، پروتئین، غضروف و کلاژن است که به تقویت مفاصل و جلوگیری از شکنندهشدن استخوان در سنین بالا کمک میکند. از این رو، خواص پای مرغ برای غضروف میتواند غیر قابل تصور باشد و در همین راستا، خواص پای مرغ برای روماتیسم که یک بیماری مربوط به مفاصل است، نیز بسیار زیاد بوده و موجب بهبود آن میشود.
5. کمک به پایینآوردن فشار خون
جالب است بدانید که کلاژن موجود در پای مرغ بیشتر از گوشت سینه مرغ است. همین کلاژن نیز بر کاهش فشار خود تاثیر به سزایی میگذارد؛ زیرا میتواند سطح رنین پلاسما را کاهش داده و از افزایش فشار خون جلوگیری کند. علاوه بر این، پای مرغ حاوی پتاسیم است که این هم میتواند فشار خون را کاهش دهد.
به طور کلی، برای تهیه یک سوپ خوشمزه پای مرغ به نمک زیادی نیاز است؛ اما هنگامی که برای افراد با فشار خون بالا، که به سدیم حساس هستند، آشپزی میکنید اگر از نمک کمتری استفاده کنید میتوانید مطمئن شوید که علاوه بر این که سوپ شما به سلامتی او آسیب نمیزند، بلکه باعث پایینآمدن فشار خون او میشود.
6. سلامت لثهها
لثهها بخش مهمی از بدن انسان هستند؛ زیرا تمام مواد غذایی وارد شده به بدن توسط لثه، دندان و زبان جویده و بلعیده میشوند؛ بنابراین، ما باید مواد مغذی مصرف کنیم که به سلامت لثه کمک میکند. مصرف پای مرغ به ما این امکان را میدهد که لثههای خود را سالم نگه داریم. پای مرغ دارای مقادیر بسیار زیادی از کلاژن، اسید آمینه و سایر مواد ژلاتین ساز بوده که همگی سلامت لثهها را تضمین میکنند. به همین خاطر بوده که خواص پای مرغ برای کودکان بسیار زیاد است.
همچنین بخوانید: 10 درمان گیاهی زخم دهان و زبان (داروی گیاهی برای آفت دهان)
7. بهبود مشکلات گوارشی
فواید پای مرغ برای بدن بسیار زیاد بوده و یکی از آنها کمک به مشکلات گوارشی است. در واقع پزشکان سالهاست که خواص پای مرغ برای معده را تایید کرده و خوردن آن را برای افرادی که از این بیماریها رنج میبرند توصیه میکنند. پای مرغ میتواند سوپ یا آبگوشتی باشد که علاوه بر طعم بسیار لذیذ فواید بی شماری نیز داشته باشد. جالب است بدانید که هنگام پخت آن، تمام مواد مغذی مانند پروتئین، کلاژن، کندرویتین و گلوکزامین نیز در سوپ حل میشوند. پیشتر گفتیم که این یکی از خواص پای مرغ برای دیسک کمر هستند؛ اما باید بدانید که آنها به هضم بهتر غذا هم کمک میکنند.
8. خواص پای مرغ برای بدنسازی
اگر پای مرغ را با روغن و چربی کمی بپزید، میتواند غذای فوق العادهای برای بدنسازها و کسانی که از چاقی رنج میبرند باشد. در واقع مربیان همیشه توصیه میکنند پای مرغ مصرف کنید؛ زیرا خواص پای مرغ برای بدنسازی با خبر هستند.
9. خواص پای مرغ برای بیماران قلبی
یکی دیگر از فایده ی پای مرغ، حفظ سلامت قلب است. مرغ حاوی کلسترول بوده؛ اما پای مرغ علاوه بر آن دارای نیاسین است. نیاسین به عنوان یک کاهش دهنده کلسترول عمل میکند. پس مرغی را که چربی زیادی ندارد بردارید و بدون استفاده از روغنهای اشباع شده بپزید. این میتواند یکی از فواید پای مرغ در بارداری باشد، مخصوصا برای آن دسته از مادرانی که از کلسترول بالا رنج میبرند.
همچننی بخوانید: تعداد ضربان قلب نرمال در سنین مختلف: عوامل مؤثر و محاسبه آن
10. حفظ تعادل هورمونی
یکی از کلیدهای تعادل هورمونی، میزان فلز روی در بدن است. پای مرغ حاوی مقادیری از روی است که میتواند حداقل یک سوم نیاز بدن را در هر قسمت برطرف کند. چربیهای مفید موجود در پای مرغ نیز به بهبود عملکرد غدد در بدن کمک میکند؛ زیرا تعدادی از غدد بدن با کمک گرفتن از همین چربیهای مفید عمل میکنند. وجود همین چربیهای مفید را میتوان یکی از خواص پای مرغ برای لاغری دانست.
11. سلامت پوست
همانطور که گفته شد، پای مرغ حاوی کلاژن بسیار بالایی است. در واقع، میزان کلاژن طبیعی موجود در آن مشابه کلاژن موجود در سبزیجات و میوههای برگ سبز است. کلاژن یکی از مواد خاصی است که برای حفظ خاصیت ارتجاعی پوست مورد نیاز است تا پوست سالمتر و جوانتر به نظر برسد. علاوه بر این، با مصرف آن پوست چروکیده و خشک ممکن است به حالت صاف و نرمال خود برگردد و چین و چروکها و خطوط کوچک علائم اولیه پیری کاهش یابد. پای مرغ حتی جای جوش را نیز از بین میبرد و از بازگشت آن جلوگیری میکند.
همچنین بخوانید: راز شادابی پوست بدن، دست و پا | برای شاداب کردن پوست چکار کنیم؟
12. رشد کودکان
پای مرغ حاوی اسیدهای آمینه زیادی بوده که برای کودکان در حال رشد مفید است. کودکانی که پای مرغ را دوست دارند سریعتر از سایر کودکان رشد میکنند و همچنین قد بلندتر نیز میشوند!
همچنین بخوانید: غذای انگشتی برای کودکان: 18 فینگر فود برای بچه ها
عوارض و مضرات پای مرغ چیست؟
هر چیزی به طور طبیعی در دنیا روی خوب و بدی دارد و پای مرغ هم از این قاعده مستثنی نیست. حال که به طور کامل متوجه شدیم فواید پای مرغ برای کودکان و بزرگسالان چگونه است، بیایید کمی هم از مضرات آن بگوییم.
1. چربیهای ترانس
در برخی از کشورها پای مرغ را به صورت سرخشده سرو میکنند که ممکن است مزایا و فواید بالقوه آن را از بین ببرد. غذاهای سرخ شده سرشار از اسیدهای چرب ترانس (TFA) هستند که یک چربی ناسالم و غیر اشباع است و به سلامت قلب آسیب میرساند. در برخی از افراد این چربیها ممکن است منجر به التهاب و کلسترول بالا شوند و کلسترول خوب (HDL) را کاهش دهند. این امر به نوبه خود، خطر ابتلا به آترواسکلروز یا تجمع پلاک در رگهای خونی شما و حملات قلبی را افزایش میدهد. علاوه بر این، TFA با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه ارتباط مستقیم دارند.
2. هورمون موجود در آن
اگر بپرسید یکی از بزرگترین مضرات پای مرغ چیست، میتوان هورمون موجود در آن را مثال زد. امروزه بسیاری از پرورش دهندگان مرغ از تزریق هورمون رشد به مرغ استفاده میکنند تا در مدت زمان کوتاهی مرغ بزرگتر شده و زودتر به بهرهبرداری برسد. تزریقها اغلب از طریق پا یا بال مرغ انجام میشود و قاعدتا وقتی ما پای مرغ را میخوریم هورمون به بدنمان منتقل میشود. هورمونها حاوی مواد شیمیایی و سموم زیادی هستند که میتواند باعث سرطان یا سایر بیماریهای خطرناک شود؛ بنابراین نباید زیاد مصرف شود. همچنین این میتواند یکی از مضرات پای مرغ در بارداری نیز باشد؛ زیرا هورمونها میتوانند به مادر و بچه آسیب برسانند.
3. غیر بهداشتی بودن پای مرغ
یکی از مواردی که باید به آن بسیار دقت کرد، بهداشت پای مرغ است. این مورد بسیار مهم است؛ زیرا یکی از مضرات پای مرغ برای کودکان بوده و موجب بیماری آنها میشود. باید از تمیزبودن یا نبودن پای مرغ اطمینان حاصل کنیم؛ زیرا باکتریها و میکروبهای زیادی دارد. وقتی مرغ هنوز زنده است، همیشه با پاهایش بر روی سطح کثیف زمین پای میگذارد. برای اطمینان از بهداشت مرغ، باید پای مرغ را کاملا تمیز و ناخن پای مرغ را کوتاه کنیم و سپس آن را بجوشانیم تا کاملا پخته شود.
4. کلسترول موجود در پای مرغ
یکی از مضرات پای مرغ برای کبد چرب، کلسترول مضر موجود در آن است. درست است که پیشتر گفتیم که پای مرغ دارای فواید بسیار است؛ اما بسیاری از افراد به دلیل کلسترول بالا یا بیماریهای ناشی از آن جان خود را از دست دادهاند، بنابراین باید پای مرغ را با دوز مناسب مصرف کنیم.
همچنین بخوانید: بهترین دمنوش برای چربی خون بالا | دمنوش های گیاهی برای کاهش چربی خون
کلام آخر
اکنون که با بی شمار خواص پای مرغ آشنا شدیم، جای تعجب نیست که در چین قیمت آنها بسیار بیشتر از گوشت مرغ است. در چین، این نوع غذا به صورت پخته، سوخاری و سرخ شده یک غذای لذیذ محسوب شده و طرفداران بسیاری دارد. علاوه بر این، تهیه آنها به مهارتهای آشپزی خاصی نیاز ندارد و زمان زیادی را صرف نمیکند. از این گذشته، آنها کاملا ارزان هستند و میتوانید یک غذای لذیذ حاوی مقدار زیادی مواد مفید برای بدن بپزید. در این مقاله فواید پای مرغ برای بدن به طور کامل بیان شده است؛ پس با دیدن محصولی مانند پای مرغ در فروشگاه، از کنار آن عبور نکنید و کمی به خواص درمانی پای مرغ فکر کنید.
سوالات متداول
فواید پای مرغ برای بدنسازی چیست؟
پای مرغ دارای کلاژن بسیاری بوده و برای بدنسازی و ساخت ماهیچه بسیار مفید است.
مضرات پای مرغ چیست؟
میتوان گفت پای مرغ اگر خوب پخته، تمام موارد بهداشتی در خرید آن رعایت و همچنین درست مصرف شود ضرر خاصی برای بدن ندارد؛ اما اگر دارای بیماری خاصی هستید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
خواص پای مرغ چیه؟
پای مرغ دارای خواص بسیار است که میتوانید برخی از آنها را در این مقاله بخوانید.