دانستنی هاروانشناسی فردیروانشناسی و خانواده

سن عاشقی: بهترین سن برای عاشق شدن چند سالگی است؟

عشق از چند سالگی شروع میشود ؟ سن عاشقی تعریف مشخصی ندارد؛ یعنی این‌گونه نیست که بگوییم سن عاشق شدن باید حتماً 20 سالگی باشد یا 30 سالگی باشد. درواقع سن مناسب برای عاشقی از هیچ قاعده و یا قانون خاصی پیروی نمی‌کند. در ادامه این مطلب از فارسی رو سعی داریم تا با گفتن مهم‌ترین نکات در مورد عشق، شمارا در انتخاب بهترین و مناسب‌ترین فرد زندگی‌تان راهنمایی کنیم. اگر به‌تازگی با فردی آشنا شده‌اید و یا در رابطه عاشقانه‌ای با شخصی هستید و یا حتی قصد آشنا شدن با کسی را دارید و  در حال آماده شدن برای شروع یک زندگی مشترک هستید، بهتر است تا انتها همراه ما باشید و نکاتی را که میگوییم به‌خوبی موردتوجه قرار دهید تا بهترین تصمیم را بگیرید.

در نهایت باید تأکید کرد که این را فراموش نکنید که برای عاشق شدن سن خاصی وجود ندارد و هرکسی در هر شرایط و موقعیتی می‌تواند عشق را تجربه کند؛ ازدواج و عاشقی در سنین پایین و بالا باهم تفاوت‌هایی دارند که به‌طور کامل در این مطلب تمامی جنبه‌های سن عشق را موردبررسی قرار داده‌ایم.

بهترین سن برای عاشقی

سن عشق یعنی چه؟

شاید برای شما سوال باشد که پسر از چه سنی عاشق میشود ؟ دختر در چه سنی عاشق میشود ؟ عشق در چه سنی واقعی است ؟ سن هر انسان یک متغیر است و سن عاشقی می‌تواند بر روی کیفیت عشق تأثیر بگذارد. وقتی شما در سنین پایین به سراغ عشق می‌روید ممکن است حتی بتوانید یک رابطه خوب و سالم را شکل دهید، اما به این نکته توجه کنید که برای ورود به یک رابطه، هر دو طرف نیاز به درک بالا از یکدیگر دارند. در موقعیتی که در سن پایینی قرار دارید، امکان تنش‌های بین طرفین بسیار بیشتر از وقتی است که به یک درک کامل از خود و شخصیتی که دارید رسیده باشید؛ در چنین موقعیتی که به بلوغ ازنظر فکری و به شناخت کامل خود رسیده باشید، خوب میدانید از خودتان در رابطه و از طرف مقابل چه چیزی می‌خواهید.

احتمال درگیری و تنش در روابطی که افراد به بلوغ فکری رسیده‌اند بسیار کمتر از حالتی است که به دلیل عدم آمادگی افراد برای پذیرش فرد دیگری در زندگی شخصی‌شان، وارد رابطه و درگیر عشق می‌شوند. به‌طورکلی نوع عشق و محتوای آن در سنین نوجوانی و جوانی با سنین میان‌سالی و سال‌های بعدازآن تفاوت‌های بسیار زیادی دارد و سن عاشق شدن شما در محتوای کلی عشق شما در رابطه تأثیر می‌گذارد.

همچنین بخوانید: انواع بوسه | معنی و روانشناسی بوسیدن از سر تا پا

بهترین سن عاشقی چند سالگی است؟

در هر سنی که باشید ممکن است ویژگی‌های متفاوتی را به لحاظ اخلاقی و رفتاری بروز دهید. سن عاشق شدن دختر و سن عاشق شدن پسرها نیز در مقاطع زمانی مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ از این‌رو به توضیح در مورد سنین مختلف و سن مناسب عاشقی می‌پردازیم:

تولد تا ۷ سالگی

بهترین سن برای عاشق شدن

عاشقی در سن کم به‌صورت ناخودآگاه شکل می‌گیرد. این دوره اولین دوره تکاملی هر فرد است و در این دوره سازوکار ذهنی افراد به‌تازگی در حال شکل‌گیری است؛ البته که در این دوران ذهن خلاقیت بالا و هوشمندی لازم را دارد اما هنوز تکامل لازم را پیدا نکرده و با محیط و ابزارهای زندگی آشنایی ندارد. عمده رفتارهای کودک در این سنین را، نیاز به محبت و حمایت شدن شکل می‌دهد. از این‌رو بسیاری از واکنش‌هایی که افراد در این سن نشان می‌دهند تحت تأثیر از این عوامل است.

در این سنین کم‌کم درک اساسی و مهمی در وجود ما با عنوان هویت اصلی و “من” درونی ما شکل می‌گیرد. پس این دوره قطعاً نمی‌تواند گزینه مناسبی برای بهترین سن عاشق شدن باشد؛ اما اهمیت این دوره به دلیل عشقی است که از والدین دریافت می‌شود. هر چه میزان دریافت عشق از تولد تا 7 سالگی بیشتر و خالصانه‌تر باشد و شکل درستی داشته باشد، فرد در آینده روابط و احساسات عاشقانه بهتر و باکیفیت‌تری را تجربه می‌کند.

بیشتر بخوانید: فرق عشق و هوس: مهمترین تفاوت هوس با عشق و دوست داشتن واقعی چیست؟

۷ تا ۱۴ سالگی

عاشقی در سن کم

در این سن ما به‌تازگی احساسات مختلف را تجربه می‌کنیم و به درک صحیحی از احساسات مختلف می‌رسیم. مسائل مختلف را به احساس خود ربط می‌دهیم و به‌طور خودآگاه متوجه این موضوع می‌شویم که هر احساس چه تأثیری در روان و رفتار ما دارد و چه واکنش و رویکردی را در ما بروز می‌دهد. تغییرات جسمی مرتبط با بلوغ در این سن اتفاق می‌افتد؛ مثل افتادن دندان‌های شیری که این شروعی برای تغییرات هورمونی مرتبط به بلوغ دختر و پسرها است. با کاهش تدریجی اندازه غده تالاموس درک بهتر و قابل‌قبول‌تری از مفاهیم می‌رسیم.

در این سنین به سروسامان دادن به دنیای درون خود مشغولیم و در این دنیای درونی به تعریف و محقق کردن هدف وجودی خود می‌پردازیم. اغلب دخترها و پسرها در این سن  تا حدودی درگیر بحران هویت می‌شوند و نیاز زیادی به دریافت عشق و علاقه از سوی خانواده خود احساس می‌کنند. عشقی که در 7 تا 14 سالگی در زندگی فرد جریان دارد، همان عشقی است که از تولد تا 7 سالگی بدان نیازمند بوده است؛ عشق از سمت خانواده و والدین و تا حدودی عشق از سمت دوستان.

بیشتر بخوانید: علت و درمان مظلوم نمایی چیست + نحوه برخورد با آدم مظلوم نما

۱۴ تا ۲۱ سالگی

سن عاشق شدن پسرها

عشق در ۱۴ سالگی درست است؟ شاید بتوان گفت کشف جنس مخالف در این سنین اتفاق می‌افتد. در این سنین به‌طور تازه‌تری در مورد خود و جنس مخالف خود کنجکاو می‌شویم و روابط جدیدی را در زندگی تجربه می‌کنیم و در مورد خودمان به آگاهی بیشتری می‌رسیم. فراگیری علم و هنرهای مختلف در این سنین به بلوغ می‌رسند. ایجاد روابط با افراد جدید موجب می‌شود تا عواطف و احساسات ما در تمامی ابعاد گسترش پیدا کند. ما در این سن نسبت به جنس مخالف خود بیشتر کنجکاو می‌شویم و در مورد تمایلات و انگیزه‌های خود از جنس مخالف به درک بالاتری می‌رسیم. این انگیزه‌ها به‌مرور برای ما محوری‌تر می‌شوند.

در این سن معمولاً روابط نو و تازه‌ای بین ما و جنس مخالف شکل می‌گیرد که می‌تواند شروعی برای ایجاد باورهای تازه در ما شود. همراه با احساس استقلالی که معمولاً در این سنین اتفاق می‌افتد، می‌توان گفت سن عاشقی در افراد مختلف معمولاً در این سنین به‌طور محوری آغاز می‌شود. در پایان این دوره افراد متوجه می‌شوند که چه علایقی دارند و چه مسیری را می‌خواهند پیش بگیرند؛ بنابراین بادید بازتری نسبت به ایجاد روابط جدید تصمیم می‌گیرند. هیجانات و احساسات ما در این سن بسیار بالا و متزلزل هستند و ممکن است با بروز کوچک‌ترین مشکلات کنترل خود را از دست بدهیم و روابط بسیار زیادی در این سنین به این دلیل به فروپاشی منجر می‌شوند.

در این سن تغییرات جنسی در پسرها و دخترها شکل می‌گیرد که باعث شروع میل جنسی در آن‌ها می‌شود. افرادی که در این دوره آموزش‌های صحیح در مورد نیاز و رفتار جنسی می‌بینند، دچار روابط سمی نمی‌شوند و در آینده نیز عملکرد بهتری در رابطه خود دارند. به‌طورکلی می‌توان گفت که عشق در سنین 14 تا 21 سالگی (خصوصاً در نیمه اول این بازه زمانی) تحت تأثیر نیازهای جنسی است؛ البته قطعاً استثنائاتی هم وجود دارد.

همچنین بخوانید: جای بوسه: 30 روش رفع کبودی بوسه بر اثر مکیدن

۲۱ تا ۲۸ سالگی

سن عاشق شدن دختر

فصل تازه‌ای از خودباوری ما در این سنین اتفاق می‌افتد. سن عشق و عاشقی همان‌طور که گفتیم تعریف خاصی ندارد اما شاید بتوان این سنین را بهترین سن برای عاشقی عنوان کرد؛ ازآنجایی‌که در این مرحله از زندگی به اصلاح تفکرات و عقاید و احساسات خود می‌پردازیم و برای ورود به مرحله میان‌سالی آماده می‌شویم، بیشتر به درک متقابل در روابطمان اهمیت می‌دهیم و در این سنین زیرساخت‌های روابط ما در اجتماع و روابط با افراد معنی تازه‌تری پیدا می‌کنند.

سن عاشق شدن مردان با سن عاشق شدن زنان تفاوت‌های بسیار زیادی دارد ؛ با این‌حال نمی‌توان برای سن عاشقی در هر دو جنس عدد مشخصی را بیان کرد. در این سنین شخصیت اجتماعی و موقعیت ما در اجتماع به‌طور کاملی شکل‌گرفته است، میزان درآمد و جایگاه شغلی ما مشخص است و می‌توانیم بسته به آن‌ها دید متفاوتی نسبت به اهداف و آینده خود داشته باشیم. در این سنین دیگر خبری از سردرگمی‌های جوانی نیست و بیشتر آماده پذیرش خود و دیگران در روابط مختلف هستیم. شاید بتوان گفت بهترین سن برای عاشق شدن این سنین است چراکه در این شرایط ما روابط جدیدی را وارد زندگی خود می‌کنیم و انرژی بیشتری برای ساخت و تشکیل این روابط صرف می‌کنیم.

زمانی که ما به لحاظ کاری و موقعیت شغلی به شرایط ثابت و خوبی می‌رسیم بادید بازتری نسبت به سروسامان گرفتن زندگی خود و ساخت یک آینده موفق فکر می‌کنیم. هم‌زمان با این‌ها به درک بهتری از اهمیت سازگاری با دیگران می‌رسیم و در درک و مدارا با دیگران به بلوغ می‌رسیم. سعی می‌کنیم روابط خود را طوری پیش ببریم که سود و نفع هر دو طرف حفظ شود. این احساس که نباید حس استقلال و امنیت افراد را از آن‌ها سلب کنیم در ما اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در این مرحله که بهترین سن عاشق شدن است، ممکن است مشکلاتی که در سنین کودکی و سال‌های قبل داشته‌ایم بروز پیدا کند؛ از این‌رو برخی افراد تحت تأثیر این مشکلات قرار می‌گیرند و ممکن است این موضوع در روابط آن‌ها تأثیر بگذارد. اگرچه سن عاشقی در این سنین بیشتر تعریف می‌شود اما بااین‌وجود، سن عاشق شدن در هر فرد نسبت به اتفاقاتی که در گذشته او افتاده است ممکن است متفاوت باشد و یا حتی به خاطر مشکلاتی که در گذشته وجود داشته نسبت به سن عاشقی خود دچار تردید شود.

گاهی حتی متوجه چنین مشکلاتی نمی‌شویم و ازآنجایی‌که نمی‌دانیم سن مناسب برای عاشق شدن چه سنی است این امر را نادیده می‌گیریم و سالیان طولانی از برقراری ارتباط با افراد اجتناب می‌کنیم. معمولاً این مشکلات و چالش‌هایی که در گذشته ما وجود داشته‌اند و یا در زمان حال اتفاق می‌افتند در تعیین سن عاشقی و سن عاشق شدن ما تأثیرگذار هستند. نحوه مدیریت این مشکلات در افراد مختلف متفاوت است و همین مورد هم در سن عاشقی افراد تأثیر می‌گذارد. افرادی که در امر مدیریت این مشکلات و چالش‌ها بهتر عمل می‌کنند، به‌طورمعمول سریع‌تر این مشکلات را کنار می‌زنند و سن عاشق شدن آن‌ها نسبت به افرادی که در حل این چالش‌ها مشکل دارند، پایین‌تر می‌آید.

بیشتر بخوانید: هویت جنسی چیست؟ انواع هویت جنسیتی چیست؟

۲۸ تا ۳۵ سالگی

سن عشق و عاشقی

این دوره از زندگی دوره‌ی شکوفایی خلاقیت‌هاست. با گذشت سال‌ها روح و بدن ما تغییرات بسیاری را تجربه کرده و تجربیات زیادی به دست آورده‌ایم. در این سن نسبت به تغییرات جدید و چالش‌های جدید حساسیت کمتری نشان می‌دهیم و کمتر به چشممان می‌آیند؛ اما نمی‌توانیم وجود آن‌ها را انکار کنیم و برای حل آن‌ها تلاشی نکنیم. ما در این مرحله نسبت به مراحل قبلی زندگی خلاقیت بیشتری در حل مشکلات و چالش‌ها داریم و بادید بازتری نسبت به حل آن‌ها نگاه می‌کنیم.

پایین آمدن حساسیت در این مرحله در مورد عاشق شدن ما هم صدق می‌کند. سن عشق و عاشقی می‌تواند نسبت به حساسیت ما به موارد مختلف نیز متغیر باشد، این‌گونه که ما هرچه نسبت به موارد بی‌شماری حساسیت به خرج دهیم ممکن است سن عاشقی خودمان را هم در کنار آن افزایش دهیم. این حساسیت‌ها تمامی ندارند و بازدارنده ما برای عاشقی و تشکیل یک زندگی مشترک هستند.

سن عاشقی مردان در این دوره ممکن است بیشتر تحت تأثیر این عامل قرار گیرد چراکه مردان در این سن بیشتر در مورد موارد کاری و مالی خود حساسیت به خرج می‌دهند. ما در این سنین نسبت به چیزهایی که برایمان مناسب یا نامناسب هستند بادید وسواس گونه‌تری نگاه می‌کنیم و در انتخاب افراد و روابط خود محتاطانه‌تر عمل می‌کنیم ازاین‌رو و به خاطر این حساسیت‌ها احتمال کمتری وجود دارد که سن عاشقی و سن عاشق شدن افراد در این محدوده سنی قرار بگیرد؛ اما می‌توان ادعا کرد عشق‌هایی که در این بازه سنی صورت می‌گیرند کیفیت بالا و  همچنین عمر بالایی دارند و معمولاً کمتر دچار مشکل می‌شوند.

همچنین بخوانید: انواع گرایش جنسی و هویت جنسی چیست و دگرباش کیست؟

۳۵ تا ۴۲ سالگی

سن مناسب برای عاشقی

عشق در ۳۵ سالگی. ما تا زمانی که به این سن برسیم بحران‌های مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم و احساس بی‌قراری بیشتری نسبت به سنین گذشته داریم. این بی‌قراری موجب می‌شود تا تمایل بیشتری به برقراری ارتباط با دیگران و اشتراک‌گذاری تجربیات زندگی خود با آن‌ها داشته باشیم. در این دوره فرد احساس می‌کند باید چیزی از خود در دنیا باقی بگذارد. در چنین سنینی افراد درجایی قرار می‌گیرند که می‌توانند با غلبه کامل بر احساسات منفی خود به بررسی جنبه‌های مختلف روابطشان با افراد بپردازند و پس‌ازاین بررسی برای بهبود سبک زندگی خود ممکن است دست به تغییراتی در ارتباط‌های فردی خود بزنند.

مکن است از روابطی خارج شوند و یا روابط جدیدی را جایگزین آن‌ها کنند. ازاین‌رو افراد در این سنین نیز ممکن است عشق‌های صحیحی را تجربه کنند و این باز را می‌توان سن عاشقی و سن عاشق شدن عاقلانه نامید؛  اما میزان این احساسات بسیار پایین‌تر از سنین قبلی است. افراد در این مرحله با توجه به اینکه چه انتظاری از زندگی و روابط مختلف خود دارند و اینکه چه چیزی آن‌ها را راضی می‌کند، نسبت به کم یا اضافه کردن روابط خود اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: سن بیولوژیک چیست: محاسبه سن بیولوژیکی (سن واقعی بدن)

۴۲ تا ۴۹ سالگی

آیا عاشق شدن سن خاصی دارد

ما در این سنین به درک تازه‌تری از عشق می‌رسیم. درمیابیم که ذهن و روح ما به دنبال هدف بالاتری هستند و می‌توان گفت در مسیر جدید قرار می‌گیریم و تعریف دیگری از سن عاشقی و سن عاشق شدن داریم و درواقع عشق برایمان معنای تازه‌تری پیدا می‌کند. درعین‌حال، از سمتی عده بسیاری از افراد وقتی به این سن می‌رسند احساس می‌کنند که به انتهای زندگی رسیده‌اند و زندگی آن‌ها پوچ بوده است. این احساس در این افراد از بین نمی‌رود بلکه ممکن است مدتی بعد با شدت بیشتری به آن‌ها بازگردد.

اگرچه در این مرحله درک ما از مفهوم عشق به بلوغ می‌رسد و درمیابیم سن عاشقی و سن عاشق شدن در ما به نکات بسیاری بستگی دارد اما در همین بین هم افراد بی‌شماری هنوز درگیر پیدا کردن بهترین سن برای عاشق شدن هستند.

بیشتر بخوانید: زبان بدن پاها: 12 حرکت پا در زبان بدن که حتما باید بدانید

۴۹ تا ۵۶ سالگی

سن مناسب برای عاشق شدن

اگرچه در این سنین به لحاظ جسمی بدن ما افت بسیاری را تجربه می‌کند، اما در طرف مقابل به اوج سلامت روحی و روانی خود دست پیدا می‌کنیم. درواقع کاهش سلامت جسم ما موجب می‌شود تا به درون خود بیشتر توجه کنیم. در این دوره ممکن است به‌طور کامل از سؤالاتی مانند بهترین سن برای عاشقی چشم‌پوشی کنیم و تنها به دنبال شناخت بیشتر خود باشیم.

اگر تا این مرحله موفق به رسیدن به اهداف خود نشده باشیم امکان ابتلا به افسردگی در ما وجود دارد؛ اما باید توجه داشته باشیم که هنوز سال‌های زیادی از عمرمان باقی‌مانده است. شاید تعداد رابطه‌های عاشقانه‌ای که در این سنین شکل می‌گیرد، انگشت‌شمار باشد. می‌توان ادعا کرد در این سنین از سن عاشقی دور هستیم و اگر رابطه‌ای شکل می‌گیرد، هدفی متفاوت از عشق را دنبال می‌کند.

۵۶ تا ۶۳ سالگی

سن عاشق شدن زنان

ما در این دوره، ذهنی آرام‌تر نسبت به دوره‌های دیگر زندگی داریم و شخصیتی که در طول این سال‌ها ساخته‌ایم را به‌طور کامل پذیرفته‌ایم. بااین‌حال در این سن همواره در تلاشیم تا مسائلی که از دوره‌های قبل باقی‌مانده‌اند را حل کنیم و این مسائل برایمان اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند. با تغییر زندگی در این مرحله ممکن است بار دیگر بخواهیم بخشی از روابطی که به شکست منتهی شده‌اند را دوباره ارزیابی کنیم و حتی نسبت به جبران برخی مسائل قدم برداریم.

در این مرحله از زندگی نگاه عمیق‌تری به درون و روح خود داریم و در جستجوی معنای وجودی خود امکان دارد روابط تازه‌ای را شکل دهیم و یا روابط گذشته خود را با ارزیابی آن‌ها، مجدد وارد زندگی خود کنیم. ازاین‌رو ممکن است برای برخی افراد روابط جدیدی شکل بگیرد و سن عاشقی در آنان حتی به این سنین برسد، اگرچه این سنین، سن مناسب عاشق شدن نیستند اما بااین‌حال ممکن است سن عاشق شدن در افراد بی‌شماری این بازه سنی باشد.

بیشتر بخوانید: 7 علت سکوت زن: ساکت بودن زنان در رابطه نشانه چیست؟

۶۳ تا ۷۰ سالگی

سن عاشقی مردان

در سنین پیری عموماً افراد چیزی که در تمام این سال‌ها بوده‌اند را پذیرفته‌اند. اکنون سن عاشقی و عاشق شدن برای آن‌ها در مرور خاطرات گذشته خلاصه می‌شود. در این سنین به‌جای ایجاد روابط جدید به سالیانی که برایشان بهترین سن برای عاشقی بود فکر می‌کنند و با مرور خاطرات گذشته اکنون خودشان به جوانان میگویند که بهترین سن عاشقی چه سنی است. در این دوره بیش از آنکه به بدی‌های دیگران فکر کنیم، به نکات مثبت و خوبی‌های آن‌ها نگاه می‌کنیم؛ همچنین در این مرحله بهتر درک می‌کنیم تصمیم‌هایی که در جوانی گرفته‌ایم تا چه حدی تحت تأثیر عوامل خارجی بوده‌اند و تا چه حدی خودمان مسئول آن‌ها بوده‌ایم.

اینکه بهترین سن برای عاشق شدن چه زمانی است برایمان اهمیت کمتری دارد و بیشتر به انتخاب‌هایی که در گذشته داشته‌ایم فکر می‌کنیم و سعی می‌کنیم خود را با تمامی انتخاب‌ها و اشتباهاتمان بپذیریم. در این دوره از زندگی بیشتر به مرگ فکر می‌کنیم و بیشتر دوست داریم از دنیای اطرافمان فاصله بگیریم.

مزایا و معایب عاشق شدن در سن کم

ابتدا با مزایای عشق و عاشقی در سن کم آشنا می‌شویم:

  1. در سنین جوانی انگیزه ما برای رسیدن به اهدافمان بیشتر است و تمایل ما به ساخت یک زندگی مشترک همراه شخصی که او را دوست داریم بالاتر است. هرچه سن ما بیشتر می‌شود از میزان این علاقه و انگیزه ما کاسته می‌شود.
  2. ما در سنین جوانی توانایی بالاتری در حل مشکلات و رویارویی با چالش‌ها داریم.
  3. در سنین پایین‌تر تمایل ما به دریافت تجربه و آموزش دیدن بیشتر است و سعی بیشتری در سازگاری با محیط و افرادی که اطرافمان هستند داریم.
  4. روابط عاشقانه در سنین پایین‌تر می‌تواند به دریافت تجربیات ارزشمندی منجر شود که در ادامه مسیر زندگی این تجربیات کمک بسیار زیادی به شخص می‌کند.
  5. شخص با عاشق شدن در سنین پایین، تصویر درست‌تری از خود پیدا می‌کند و به‌مرور به شناخت بیشتر از خود می‌رسد و این موضوع موجب افزایش عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او می‌شود.
  6. وجود روابط در سنین کم، به مستقل شدن سریع‌تر جوانان کمک می‌کند و موجب می‌شود تا سریع‌تر به دنبال اهداف خود از زندگی بروند.
  7. افراد در سن کم مدیریت قوی احساسات خود را یاد می‌گیرند، توانایی آن‌ها در برقراری ارتباط با دیگران بیشتر می‌شود و در زمان بروز اختلاف با دیگران، واکنش مناسب‌تری از خود بروز می‌دهند.

از معایب عاشقی در سنین کم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در برخی مواقع ممکن است ایجاد رابطه در سنین کم، منجر به نتایج ناسالم شوند.
  2. برخی از افرادی که در سنین کم عاشق می‌شوند تا حدود زیادی به فرد موردنظر خود وابسته می‌شوند و از اجتماع فراری می‌شوند؛ درنهایت به یک شخصیت منزوی تبدیل می‌شوند.
  3. روابط اگر به شکل درستی شکل نگیرد ممکن است درنهایت باعث به خطر افتادن هویت شخص شود.
  4. گاهی ممکن است نوجوانان در معرض تعاملات خشونت‌آمیز و یا فعالیت‌های جنسی به‌صورت ناخواسته و یا اجباری در روابط عاشقانه خود شوند. پرخاشگری در روابط عشقی در بین هردو طرف امری رایج است به‌طوری‌که پسرها هم به‌اندازه دختران سو استفاده جنسی را گزارش می‌کنند.
  5. افسردگی، حس تنهایی شدید و حالات روحی بد از پیامدهای اتمام روابطی هستند که افراد در سن کم درگیر آن‌ها می‌شوند، این علائم به دلیل عدم توانایی افراد در کنترل احساسات خود شکل می‌گیرد و ممکن است آسیب‌های بدی را به افراد در ادامه زندگی آن‌ها برساند.

بیشتر بخوانید: 4 روش دوست پسر گرفتن؛ چگونه دوست پسر پیدا کنیم؟

عشق سن و سال حالیش نیست

سوالات متداول

آیا عاشق شدن سن خاصی دارد؟

به‌طورکلی عاشق شدن سن خاصی ندارد؛ اما می‌توان گفت عشق‌هایی که در سنین جوان‌تر از 20 سالگی شکل می‌گیرند پایداری چندانی ندارند و در مقابل وقتی از مرز 35 سالگی عبور می‌کنیم، پیدا کردن عشق واقعی نیز سخت‌تر خواهد شد. درنهایت می‌توان گفت عاشق شدن محدود به سن خاصی نمی‌شود.

عشق سن و سال نمیشناسد یعنی چه؟

یعنی مهم نیست که شما یک نوجوان 15 ساله باشید یا یک پیرمرد و پیرزن 70 ساله، در هرلحظه از زندگی‌تان ممکن است عشق راه خودش را پیدا کند. گر چه بهترین سن برای عاشقی در دهه سوم زندگی (چه دختر و چه پسر) است، اما به این معنی نیست که عشق‌هایی که خارج از این بازه سنی رخ می‌دهند اشتباه هستند و یا احتمال عاشق شدن در این سنین کم است.

عشق نوجوانی پایدار است؟

نوجوانی سن بلوغ، خصوصاً بلوغ جنسی فرد است؛ بنابراین در حالت کلی می‌توان گفت عشق‌هایی که در این دوره شکل می‌گیرند به دلیل عدم تعادل هورمون‌ها هستند و معمولاً پایداری چندانی ندارد. بعد از دوره بلوغ، اهداف و خواسته‌ها و روحیات فرد شکل تازه‌ای می‌گیرند و در اغلب موارد، فرد از عشق نوجوانی خود خسته و دل‌زده می‌شود؛ البته در همه موارد استثنا هم وجود دارد.

در چه سنی عاشق شدن ماندگار است؟

نمی‌توان یک سن دقیق را برای تجربه عشقی ماندگار بیان کرد؛ اما در اغلب موارد وقتی دختر و پسر به بلوغ فکری می‌رسند و تا حدودی در راه رسیدن به اهداف خود قدم برمی‌دارند، عشق ماندگارتری را تجربه می‌کنند. میانگین این سن را در ایران (با توجه به شرایط تحصیل و اقتصادی و کار) می‌توان سن 21 تا 28 سالگی اعلام کرد.

پسر از چه سنی عاشق می‌شود؟

پسرها معمولاً در اواسط دهه سوم زندگی خود یک عشق واقعی را تجربه می‌کنند؛ زیرا در این سن اهداف مشخصی دارند و معمولاً از مراحلی چون تحصیل و سربازی (در ایران) گذر کرده‌اند؛ بنابراین می‌توانند با فکر و ذهن بازتری نسبت به مسائل و روابط عاشقانه فکر کنند. عشق‌های این دوره سنی، معمولاً ماندگاری بیشتری هم دارند.

بیشتر بخوانید: پیدا کردن دوست دختر: 10 راه جدید یافتن و گرفتن دوست دختر

نتیجه گیری

عشق احساسی است که از بدو تولد و حتی قبل از تولد در زندگی ما جاری است؛ دریافت عشق از مادر شروع‌شده و سپس پدر و دیگر اعضای خانواده نیز این احساس را برای ما به خرج می‌دهند. عشق یکی از اصلی‌ترین نیازهای هر انسانی است که ممکن است در سنین مختلفی رخ بدهد. اگرچه به‌طورمعمول سن عاشقی ماندگار، سنین 21 تا 28 سالگی است؛ اما  ممکن است برای فردی، سن عشق خارج از این دوره باشد. سن عاشق شدن مردان با سن عاشق شدن زنان اندکی متفاوت است و همین‌طور وابسته به شرایط متفاوتی هست؛ اما همان‌طور که گفتیم در اغلب موارد این اتفاق در حدود سن 21 تا 28 سالگی است.

در هر سنی که باشید احساسات عاشقانه مختلفی را تجربه می‌کنید؛  در ابتدای زندگی تا دوره بلوغ، عشق از سمت خانواده برای شما در اولویت است. در نوجوانی و سنین بلوغ شاید عشق از سمت دوستان برای شما پارامتر مهمی باشد و در دوره جوانی درنهایت به عشق جنس مخالف نیاز پیدا می‌کنید. پس از گذشتن از دوره جوانی و بزرگ‌سالی، اغلب افراد تمایل به اصلاح روابط خود دارند و معمولاً عشق و علاقه جدیدی شکل نمی‌گیرد. بی‌صبرانه منتظریم تا داستان عاشقی خود و اطرافیانتان را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا