خواص جینسینگ که شما را شگفت زده می کند!
جینسینگ گیاهی است که سرشار از آنتی اکسیدان است. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است مزایایی برای سلامت مغز، عملکرد سیستم ایمنی، کنترل قند خون و موارد دیگر داشته باشد. جینسینگ قرن هاست که در طب سنتی چینی استفاده می شود. در این مطلب از فارسیرو به بررسی خواص جینسینگ می پردازیم. پس برای آشنایی بیشتر با خواص جینسینگ تا انتهای این بخش همراه ما باشید.
آشنایی با گیاه جینسینگ
این گیاه کند رشد و کوتاه با ریشه های گوشتی را می توان بسته به مدت رشد آن به سه روش طبقه بندی کرد: تازه، سفید یا قرمز. جینسینگ تازه قبل از 4 سال برداشت می شود، در حالی که جینسینگ سفید بین 4 تا 6 سال و جینسنگ قرمز بعد از 6 سال یا بیشتر برداشت می شود. انواع زیادی از این گیاه وجود دارد، اما محبوب ترین آنها جینسنگ آمریکایی (Panax quinquefolius) و جینسنگ آسیایی (Panax ginseng) است.
جینسینگ آمریکایی و آسیایی از نظر غلظت ترکیبات فعال و اثرات آنها بر بدن متفاوت است. بر اساس برخی تحقیقات قدیمی، اعتقاد بر این است که جینسینگ آمریکایی به عنوان یک عامل آرامش بخش عمل می کند، در حالی که نوع آسیایی آن اثر نیروبخشی دارد. جینسینگ حاوی دو ترکیب مهم است: جین سنوزیدها و جینتونین. این ترکیبات برای ارائه مزایای سلامتی یکدیگر را تکمیل می کنند. در اینجا 7 مزیت سلامت مبتنی بر شواهد جینسینگ آورده شده است.
بیشتر بخوانید: خواص سیاه دانه برای سلامتی
7 خواص جینسینگ که بی نظیر است!!
جینسینگ یکی از گیاهان دارویی پرخاصیت است که مصرف درست و اصولی آن می تواند به سلامت شما کمک کند. در زیر برخی از خواص جینسینگ را برای شما آورده ایم:
خواص جینسینگ حاوی آنتی اکسیدان و ضد التهاب
جینسینگ دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مفیدی است. برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که عصارههای جینسنگ و ترکیبات جینسنوزید میتوانند التهاب را مهار کرده و آسیب اکسیداتیو به سلولها را کاهش دهند، که میتواند به بیماری مزمن کمک کند. نتایج در مورد انسان نیز امیدوارکننده است. یک مطالعه که برای نشان دادن خواص
جینسینگ برای مردان بود، بر روی 12 مرد فعال نشان داد که مصرف مکمل کوتاه مدت با عصاره جینسینگ آمریکایی آسیب عضلانی ناشی از ورزش را کاهش داده و نشانگرهای التهاب را در مقایسه با دارو کاهش می دهد.
یک مطالعه بزرگتر برای نشان دادن خواص جینسینگ برای زنان ، در سال 2014 روی 71 زن یائسه که روزانه 3 گرم جینسینگ قرمز یا دارونما به مدت 12 هفته مصرف کردند، انجام شد. سپس فعالیت آنتی اکسیدانی و نشانگرهای استرس اکسیداتیو اندازه گیری شد. محققان به این نتیجه رسیدند که جینسینگ قرمز ممکن است افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند.
بیشتر بخوانید: خواص رازیانه و دانه های رازیانه برای سلامتی!
خواص جینسینگ برای عملکرد مغز
جینسینگ می تواند به بهبود عملکردهای مغز مانند حافظه، رفتار و خلق و خوی کمک کند. برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان میدهند که اجزای موجود در جینسینگ، مانند جینسنوزیدها و ترکیب K، میتوانند از مغز در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کنند.
جالب توجه است، یک مطالعه روی 6422 سالمند نشان داد که مصرف منظم جینسینگ برای حداقل 5 سال با بهبود عملکرد شناختی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. مطالعه کوچک دیگری نشان داد که مصرف 200 میلی گرم جینسینگ آمریکایی در مقایسه با دارو پس از 3 ساعت حافظه کاری را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد.
طبق یک بررسی، جینسینگ همچنین می تواند به کاهش استرس کمک کند و ممکن است برای افسردگی و اضطراب فوایدی ارائه دهد. علاوه بر این، مطالعات دیگر اثرات مثبتی بر عملکرد مغز در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر را نشان دادند.
خواص جینسینگ برای بهبود اختلال نعوظ
برخی تحقیقات نشان می دهد که جینسینگ ممکن است جایگزین مفیدی برای درمان اختلال نعوظ (ED) باشد. بر اساس برخی تحقیقات قدیمی تر، ترکیبات خاصی که در جینسینگ یافت می شود ممکن است از استرس اکسیداتیو در رگ های خونی و بافت های آلت تناسلی برای کمک به بازگرداندن عملکرد طبیعی محافظت کند.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که جینسینگ ممکن است تولید اکسید نیتریک را افزایش دهد، ترکیبی که آرامش عضلانی آلت تناسلی را بهبود می بخشد و گردش خون را افزایش می دهد. با این حال، تحقیقات در مورد اثرات جینسینگ بر ED نتایج متفاوتی را نشان داده است و مطالعات با کیفیت بالا بیشتری مورد نیاز است.
با این حال، محققان همچنین خاطرنشان کردند که جینسینگ در مقایسه با دارو تأثیر کمی بر ED یا رضایت از مقاربت دارد.
خواص جینسینگ برای تقویت سیستم ایمنی بدن
طبق یک بررسی، جینسینگ دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی قوی است و ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. جالب توجه است، یک مطالعه حیوانی نشان داد که عصاره جینسینگ قرمز باعث افزایش تعداد سلول های ایمنی و افزایش سطح آنتی اکسیدان در کبد می شود.
به طور مشابه، مطالعه دیگری روی 100 نفر نشان داد که مصرف 2 گرم جینسینگ قرمز کره ای در روز به مدت 8 هفته به طور قابل توجهی سطح سلول های ایمنی را در مقایسه با دارو افزایش می دهد. با این حال، برای درک اثرات بالقوه جینسینگ بر عملکرد سیستم ایمنی، مطالعات بیشتری در انسان مورد نیاز است.
بیشتر بخوانید: 21 خواص عناب، نحوه استفاده از آن، و عوارض جانبی عناب
خواص جینسینگ برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
جینسینگ ممکن است در کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مفید باشد. نشان داده شده است که جین سنوزیدهای موجود در این گیاه به کاهش التهاب و محافظت آنتی اکسیدانی کمک می کند.
چرخه سلولی فرآیندی است که طی آن سلول ها به طور معمول رشد کرده و تقسیم می شوند. جین سنوزیدها می توانند با جلوگیری از تولید و رشد غیرطبیعی سلول از این چرخه سود ببرند.
بررسی چندین مطالعه به این نتیجه رسید که افرادی که جینسینگ مصرف می کنند ممکن است 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان باشند. جینسینگ همچنین ممکن است به بهبود سلامت افرادی که تحت شیمی درمانی هستند کمک کند و می تواند عوارض جانبی را کاهش دهد و اثر برخی از درمان های سرطان را افزایش دهد.
خواص جینسینگ برای افزایش سطح انرژی
نشان داده شده است که جینسینگ به کاهش خستگی و افزایش سطح انرژی کمک می کند. مطالعات حیوانی مختلف نشان داد وجود برخی از اجزای جینسینگ، مانند پلی ساکاریدها و الیگوپپتیدها به کاهش استرس اکسیداتیو و تولید انرژی بالاتر در سلول ها کمک می کند، که می تواند به کاهش خستگی کمک کند.
یک بررسی از 10 مطالعه به این نتیجه رسید که جینسینگ می تواند به طور قابل توجهی علائم سندرم خستگی مزمن را در مقایسه با دارو حتی پس از تنها 15 روز بهبود بخشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف جینسینگ آمریکایی یا آسیایی میتواند علائم خستگی مرتبط با سرطان را زمانی که به ترتیب در دوزهای 2000 یا 3000 میلیگرمی در روز مصرف شود کاهش میدهد.
علاوه بر این، بررسی بیش از 155 مطالعه نشان داد که مکملهای جینسنگ نه تنها ممکن است به کاهش خستگی کمک کند، بلکه میتواند عملکرد فیزیکی را نیز افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد خواص گیاه رزماری بدانید!
خواص جینسینگ برای کاهش قند خون
به نظر می رسد جینسینگ در کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت و حتی افرادی که دیابت ندارند نیز، مفید است. نشان داده شده است که جینسینگ آمریکایی و آسیایی عملکرد سلول های پانکراس را بهبود می بخشد، تولید انسولین را افزایش می دهد و جذب قند خون در بافت ها را افزایش می دهد.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که عصارههای جینسینگ محافظت آنتیاکسیدانی ارائه می دهند، که میتواند به کاهش رادیکالهای آزاد در سلولهای مبتلایان به دیابت کمک کند. یک بررسی از هشت مطالعه نشان داد که مکمل جینسینگ می تواند سطح قند خون ناشتا را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد.
یک مطالعه 8 هفته ای دیگر نشان داد که مصرف 3 گرم جینسینگ آمریکایی در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح قند خون ناشتا و بهبود هموگلوبین A1c(نشانگر کنترل طولانی مدت قند خون) در مقایسه با دارو در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد.
بیشتر بخوانید: خواص گیاه مریم گلی ، 12 فواید و کاربردهای مریم گلی برای سلامتی
به نظر می رسد جینسینگ قرمز تخمیر شده حتی می تواند در کنترل قند خون موثرتر باشد. جینسینگ تخمیر شده با کمک باکتریهای زنده تولید میشود که جینسنوزیدها را به شکلی آسانتر و قویتر تبدیل میکنند.
در واقع، یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که مصرف 2.7 گرم جینسنگ قرمز تخمیر شده در روز در کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین بعد از یک وعده غذایی آزمایشی در مقایسه با دارونما موثر است.
چگونه جینسینگ را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
- ریشه جینسینگ را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد. می توانید آن را به صورت خام مصرف کنید یا می توانید آن را کمی بخارپز کنید تا نرم شود.
- همچنین می توان آن را در آب دم کرد و چای درست کرد. برای این کار کافیست آب داغ را به جینسینگ تازه برش داده شده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دم بکشد.
- جینسینگ را می توان به دستور العمل های مختلفی مانند سوپ و غذاهای سرخ شده نیز اضافه کرد.
- علاوه بر این، عصاره را می توان به صورت پودر، قرص، کپسول و روغن یافت.
اینکه چه مقدار باید مصرف کنید بستگی به شرایطی دارد که می خواهید بهبود دهید. به طور کلی، دوزهای روزانه 1-2 گرم ریشه جینسینگ خام یا 200-400 میلی گرم عصاره پیشنهاد می شود. بهتر است با دوزهای کمتر شروع کنید و به مرور زمان افزایش دهید.
به دنبال یک عصاره استاندارد جینسینگ باشید که حاوی ۲ تا ۳ درصد جین سنوزید باشد و آن را قبل از غذا مصرف کنید تا جذب آن را افزایش داده و از فواید کامل آن بهره مند شوید.
عوارض جانبی احتمالی جینسینگ
طبق تحقیقات، به نظر می رسد جینسینگ بی خطر است و نباید هیچ گونه عوارض جانبی جدی ایجاد کند. با این حال، افرادی که از داروهای دیابت استفاده می کنند باید هنگام استفاده از جینسینگ سطح قند خون خود را به دقت کنترل کنند تا مطمئن شوند که این سطوح خیلی پایین نمی آیند.
علاوه بر این، جینسینگ ممکن است اثربخشی داروهای ضد انعقاد را کاهش دهد. به این دلایل، بهتر است قبل از مصرف مکمل با پزشک مشورت کنید. توجه داشته باشید که به دلیل عدم انجام مطالعات ایمنی، جینسینگ برای کودکان یا افرادی که باردار یا شیرده هستند توصیه نمی شود.
در نهایت، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استفاده طولانی مدت از جینسینگ می تواند اثربخشی آن را در بدن کاهش دهد. برای به حداکثر رساندن فواید آن، باید جینسینگ را در چرخههای ۲ تا ۳ هفتهای با یک یا دو هفته استراحت مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: خواص گیاه بابونه برای سلامتی که باید بدانید!
کلام پایانی
جینسینگ یک مکمل گیاهی است که قرن هاست در طب چینی استفاده می شود. معمولاً به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن مورد توجه قرار می گیرد. همچنین می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند و برای انواع خاصی از سرطان فواید داشته باشد.
علاوه بر این، جینسینگ ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، عملکرد مغز را تقویت کند، خستگی را کاهش دهد و علائم اختلال نعوظ را بهبود بخشد.
جینسینگ را می توان به صورت خام یا بخارپز مصرف کرد. همچنین می تواند به راحتی به عنوان مکمل به رژیم غذایی شما اضافه شود. چه بخواهید شرایط خاصی را بهبود بخشید یا سلامت خود را تقویت کنید، جینسینگ ارزش امتحان کردن را دارد.
در این مطلب خواص جینسینگ را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد. راستی شما تا به حال از جینسینگ استفاده کرده اید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما بنویسید.
منبع : خواص جینسینگ
سوالات متداول
جینسینگ با مغز چه می کند؟
جینسینگ در بهبود حافظه و پیشگیری مستقیم از بیماریهای تحلیلبرنده مغز مانند بیماری آلزایمر مؤثر است. اثر محافظت کننده عصبی جینسینگ ممکن است در پیشگیری از افسردگی مفید باشد. به طور غیر مستقیم، تقویت حافظه می تواند اضطراب را بهبود بخشد.
آیا جینسینگ برای زنان مفید است؟
بسیاری از زنان اثرات درمانی و شفابخش جینسینگ را پس از مصرف آن برای درمان علائم یائسگی و عدم تعادل هورمونی گزارش کرده اند.