آنغوزه چیست؟ خواص آنغوزه ، عوارض جانبی و موارد استفاده
آنغوزه یا آنقوزه (Ferula asafoetida) گیاهی ست علفی که گل های آن زرد رنگ و چتر مانند هستند. معمولاً آن را خشک میکنند، به صورت پودر برای مقاصد آشپزی یا دارویی استفاده میکنند. در حالی که این گیاه بومی افغانستان و ایران است، اما معمولاً در غذاهای هندی مورد استفاده قرار می گیرد، جایی که از آن به عنوان hing یاد می شود. در این مطلب از فارسیرو شما را با خواص آنغوزه آشنا می کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فواید آنغوزه تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
آنغوزه چیست
آنغوزه با بوی تندش شناخته می شود که به دلیل غلظت بالای ترکیبات گوگردی آن است و به عنوان یک چاشنی استفاده می شود. در واقع، به دلیل بوی نامطبوع آن، گاهی اوقات به آن آدامس بدبو نیز می گویند. با این حال، هنگامی که پخته می شود، طعم و بوی آن بسیار مطبوع تر می شود و اغلب شبیه تره، سیر و حتی گوشت توصیف می شود.
بیشتر بخوانید: خواص جو که بی نظیر است!
در طب آیورودا، آنغوزه برای کمک به هضم و همچنین درمان برونشیت و سنگ کلیه استفاده می شود. در قرون وسطی، برخی از مردم آدامس خشک شده را به دور گردن خود می بستند تا از عفونت و بیماری جلوگیری کند. با این حال، بسیاری از استفاده های سنتی از آنغوزه توسط علم مدرن ثابت نشده است. در این مقاله به بررسی مزایا، معایب و کاربردهای آنغوزه می پردازد.
خواص آنغوزه برای سلامتی
در حالی که تحقیقات محدود است، اما آنغوزه ممکن است چند فواید سلامتی ارائه دهد. که هر کدام به شرح زیر است:
خواص آنغوزه منبع خوب آنتی اکسیدان
مشخص شده است که آنغوزه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. این ترکیبات به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب احتمالی ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند. در نتیجه، آنتی اکسیدان ها همچنین ممکن است به محافظت در برابر التهاب مزمن، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 کمک کنند.
مشخص شده است که آنغوزه حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی مانند تانن ها و فلاونوئیدها است که به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی قوی خود شناخته شده اند. در حالی که مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات نشان داده اند که آنغوزه دارای فعالیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است،
تحقیقات بیشتری باید در مورد اثرات آنتی اکسیدانی بالقوه آن در انسان انجام شود. علاوه بر این، از آنجایی که از آنغوزه در مقادیر کم در پخت و پز استفاده می شود، مشخص نیست که آیا استفاده آنغوزه به عنوان ادویه این فواید را دارد یا خیر.
بیشتر بخوانید: خواص سیاه دانه برای سلامتی
خواص آنغوزه برای معده و هضم غذا
یکی از رایج ترین کاربردهای آنغوزه به عنوان کمک کننده برای سوء هاضمه است. در یک مطالعه 30 روزه شامل 43 بزرگسال مبتلا به سوء هاضمه متوسط تا شدید، کسانی که کپسول های 250 میلی گرمی حاوی آنغوزه را دو بار در روز مصرف می کردند، بهبود قابل توجهی در نفخ، هضم و کیفیت کلی زندگی در مقایسه با گروه دیگر گزارش کردند.
لازم به ذکر است این مطالعه توسط شرکت تولید کننده مکمل، تامین مالی شد، بنابراین ممکن است نتایج را تحت تاثیر قرار دهد. آنغوزه همچنین نشان داده است که با افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی به تقویت هضم کمک می کند.
به طور خاص، ممکن است ترشح صفرا را از کبد، که برای هضم چربی لازم است، افزایش دهد. در حالی که این ادویه اغلب برای جلوگیری یا کاهش گاز بعد از خوردن غذا استفاده می شود، هیچ تحقیقی در حال حاضر این اثر را تایید نمی کند.
خواص آنغوزه برای کاهش علائم IBS
سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یک وضعیت گوارشی مزمن است که با درد یا ناراحتی شکم، نفخ و گاز، و همچنین یبوست، اسهال یا هر دو مشخص می شود. با توجه به اثرات بالقوه آنغوزه بر هضم، تصور می شود که به کاهش علائم مرتبط با IBS کمک می کند.
دو مطالعه کوچک در بزرگسالان مبتلا به IBS بهبود قابل توجهی در علائم IBS پس از 2 هفته مصرف مکمل های آنغوزه نشان دادند. با این حال، مطالعه دیگری نشان داد که این مکمل هیچ تاثیری بر علائم IBS ندارد.
به طور کلی، تحقیقات موجود بسیار محدود است. با این حال، برای افراد مبتلا به IBS، آنغوزه می تواند جایگزینی برای پیاز و سیر در پخت و پز باشد، زیرا طعم مشابهی را ارائه می دهد. پیاز و سیر حاوی مقادیر زیادی فروکتان (کربوهیدراتهای غیرقابل هضم و قابل تخمیر) هستند، که ممکن است در برخی از افراد مبتلا به IBS باعث ناراحتی گوارشی شود.
بیشتر بخوانید: خواص رازیانه و دانه های رازیانه برای سلامتی!
خواص آنغوزه برای کاهش سطوح فشار خون
آنغوزه به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون شناخته شده است و ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند. سرشار از کومارین است، ترکیبی که به بهبود جریان خون کمک می کند و در نتیجه از تشکیل لخته جلوگیری می کند.
این گیاه به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون شناخته شده است و ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند. ممکن است درد قاعدگی را تسکین دهد، دوره های قاعدگی یک کابوس برای اکثر زنان است. با این حال، آنغوزه ممکن است با کاهش درد قاعدگی و گرفتگی در قسمت تحتانی شکم و کمر به کمک شما بیاید.
به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون، به جریان روانی خون کمک می کند بدون اینکه مانعی در هیچ قسمتی از بدن شما ایجاد کند. همچنین ترشح پروژسترون را افزایش می دهد که جریان خون را آسان می کند، بنابراین درد را تسکین می دهد.
خواص آنغوزه برای پوست و مو
خواص ضد التهابی آنغوزه به کاهش ایجاد آکنه کمک می کند. در حالی که خاصیت ضد باکتریایی آن از رشد جوش و بثورات جلوگیری می کند. آنغوزه به افزایش عرضه اکسیژن به بافت های صورت کمک می کند که به پوست شما درخشندگی می بخشد. همچنین به عنوان یک حالت دهنده خوب مو عمل می کند. به لطف خواص مرطوب کنندگی آن، می تواند برای موهای خشک و وز معجزه کند.
بیشتر بخوانید: خواص کدو حلوایی یا کدو تنبل که بی نظیر است!
سایر خواص آنغوزه
در حالی که مطالعات روی آنغوزه محدود است، تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است مزایای بیشتری داشته باشد، از جمله:
- اثرات ضد باکتری، ضد قارچی و ضد میکروبی. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که آنغوزه ممکن است در برابر پاتوژن ها مانند سویه های مختلف باکتری استرپتوکوک محافظت کند.
- ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. همچنین ممکن است با شل کردن عروق خونی به کاهش فشار خون کمک کند. با این حال، تحقیقات به حیوانات محدود می شود.
- اثرات ضد سرطانی بالقوه مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان میدهد که آنغوزه ممکن است به توقف رشد و گسترش سلولهای سرطانی خاص، از جمله سرطان سینه و کبد کمک کند.
- ممکن است از سلامت مغز محافظت کند. چندین مطالعه حیوانی نشان داده اند که آنغوزه ممکن است به محافظت در برابر از دست دادن حافظه و آسیب عصبی در مغز کمک کند.
- ممکن است علائم آسم را کاهش دهد. مطالعات حیوانی نشان داده است که آنغوزه دارای اثر آرامش بخش بر روی عضلات راه تنفسی است که برای درمان آسم مهم است.
- ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. یک مطالعه بر روی موشها نشان داد که هر 50 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک کرد.
در حالی که این مطالعات حیوانی و لوله آزمایش ممکن است امیدوارکننده باشد، تحقیقات انسانی وجود ندارد. همچنین شایان ذکر است که در این مطالعات به جای مقادیری که معمولاً هنگام پخت و پز استفاده می شود، از شکل غلیظ آنغوزه استفاده می شود. در نتیجه، استفاده به صورت ادویه در آشپزی ممکن است کمترین تأثیر را داشته باشد.
عوارض جانبی بالقوه آنغوزه
تا اینجای مطلب درمورد خواص آنغوزه صحبت کردیم. در حالی که تحقیقات در مورد ایمنی آنغوزه در انسان محدود است، تصور میشود که مقادیری از آنغوزه که معمولاً در پخت و پز استفاده میشود، بیخطر باشد. یک مطالعه 30 روزه روی انسان نشان داد که شرکت کنندگان، 250 میلی گرم دو بار در روز را به خوبی تحمل کردند.
با این حال، مطالعات حیوانی نشان می دهد که دوزهای زیاد آنغوزه ممکن است باعث گاز، اسهال، اضطراب، سردرد و تورم دهان شود. همچنین، یک مطالعه بر روی موشها، سمیت کبدی احتمالی را در دوزهای روزانه 200 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 6 هفته نشان میدهد.
علاوه بر این، به دلیل کمبود تحقیقات، آنغوزه برای کودکان یا کسانی که باردار یا شیرده هستند توصیه نمی شود. از آنجایی که ممکن است باعث کاهش فشار خون یا رقیق شدن خون شود، افرادی که از داروهای فشار خون یا داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند نباید از مکمل های آنغوزه استفاده کنند.
اگر سؤال یا نگرانی دارید، مهم است که قبل از امتحان آنغوزه با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: 21 خواص عناب، نحوه استفاده از آن، و عوارض جانبی عناب
نحوه استفاده از آنغوزه
آنغوزه هزاران سال است که برای طعم دادن به غذاها استفاده می شود. در واقع، رومیان باستان آن را در کوزه ها در کنار آجیل کاج ذخیره می کردند تا از آن به عنوان چاشنی استفاده شود. امروزه پودر آنغوزه آسیاب شده نیز مورد استفاده قرار می گیرد. توصیه می شود آنغوزه را به روغن داغ یا منبع دیگری از چربی اضافه کنید تا طعم و بوی گوگردی آن کاهش یابد.
در غذاهای هندی، پودر آنغوزه را اغلب با ادویههای دیگر مانند زردچوبه یا زیره ترکیب میکنند تا طعمی معطر و طعمدار به غذاهای عدس یا سبزیجات بدهد. در فرانسه، گاهی اوقات به استیک ها اضافه می شود.
به عنوان یک مکمل، آنغوزه به شکل کپسول موجود است. در حالی که یک مطالعه نشان داد 250 میلی گرم دو بار در روز یک دوز موثر است، تحقیقات کلی در مورد دوز مناسب وجود ندارد.
کلام پایانی
همان طور که خواندید آنغوزه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. در حالی که تحقیقات محدود، فواید متعددی را نشان می دهد، به ویژه برای سلامت دستگاه گوارش، تحقیقات انسانی بسیار بیشتری مورد نیاز است. با این حال، هنگامی که به پودر تبدیل می شود، یک افزودنی عالی برای کابینت ادویه شما محسوب می شود.
مقدار کمی از آنغوزه میتواند به غذاهایی مانند عدس، سوپ و خورشها طعم لذیذی اضافه کند. در این مقاله خواص آنغوزه را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم با خواندن این مطلب اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. ممنون که تا انتها همراه ما بودید. راستی شما تا به حال از آنغوزه استفاده کرده اید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما بنویسید.
بیشتر بخوانید: خواص گیاه مریم گلی ، 12 فواید و کاربردهای مریم گلی برای سلامتی
سوالات متداول
آیا آنغوزه می تواند نیش حشرات را درمان کند؟
آنغوزه به عنوان یک پادزهر طبیعی برای نیش حشرات عمل می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سیر و خمیر آنغوزه را مخلوط کرده و روی ناحیه آسیب دیده بمالید.
آیا آنغوزه به تسکین آسم کمک می کند؟
به دلیل اثرات ضد التهابی، ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی، ممکن است در تسکین اختلالات تنفسی مانند آسم، برونشیت، سرفه خشک و غیره نیز کمک کند. همچنین به رفع گرفتگی قفسه سینه و رفع خلط کمک می کند.