بهتریندانستنی هالیستنکات

بهترین زمان مدیتیشن و مراقبه برای تاثیرگذاری بیشتر کی است؟

دانشتن پاسخ این سوال که بهترین زمان مراقبه یا بهترین زمان مدیتیشن چه ساعتی است، چه اهمیتی دارد؟ پیشرفت تمدن و شهرنشینی از روزگار دور تا به امروز در کنار تمام مزیت‌هایی که داشته، استرس و اضطرابی را به روح و جان افراد تزریق کرده که به هیچ عنوان قابل انکار نیست. نگاهی به گذشته بیندازید. وقتی که بیشتر جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می‌دادند، آرامش بیشتری در وجود افراد حس می‌شد. چرا که درگیری‌هایی به این شکل وجود نداشتند.

هیچ وقت درگیر ترافیک و هوای آلوده و استرس خرج و مخارج زندگی نبودیم و به همین علت، آرامش بیشتری سهم ما بود. این روزها با توجه به دغدغه‌های کوچک و بزرگی که وجود دارند، نیاز به یک منبع آرامش به شدت احساس می‌شود. میان این همه استرس و اضطراب، بد نیست زمان مشخصی از روز را به خودتان اختصاص دهید تا آرامش از دست رفته‌تان را باز یابید.

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید بدون صرف هزینه و وقت زیاد انجام دهید، مدیتیشن است. این کار به شما کمک می‌کند تا حال روحی بهترین داشته باشید. در این مقاله قصد داریم چندتا از اصلی‌ترین اصول مدیتیشن را به شما بیاموزیم و شما را با بهترین زمان مدیتیشن یا بهترین زمان مراقبه، آشنا کنیم. اگر مشتاق به دانستن بهترین ساعت مدیتیشن هستید و می‌خواهید بدانید چه زمانی برای مدیتیشن مناسب است، تا انتهای این مقاله با سایت فارسیرو همراه باشید‌.

بیشتر بخوانید: رابطه سمی یا رابطه تاکسیک چیست؟

بهترین زمان برای مدیتیشن چه زمانی است؟

مراقبه یا میدیتیشن یک روش دستیابی به آرامش درونی و پاکسازی انرژی‌های منفی است که از هزاران سال پیش طبق توصیه‌های معنوی و در برخی ادیان انجام می‌شده تا افراد هر آن‌چه که نشانی از اهریمن است، از وجودشان پاک کرده و روح خداوند را در وجود خود حس کنند. امروزه بسیاری از افراد فارغ از اعتقادات مذهبی، به معجزه مدیتیشن و مراقبه ایمان دارند. شما چطور؟ آیا تا به حال تجربه یک مدیتیشن و مراقبه آرام و روح‌نواز را داشته‌اید؟ اگر نه، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً برای یک‌بار هم که شده این کار را در بهترین زمان مراقبه امتحان کنید.

بی شک از آرامشی که در وجودتان جاری می‌شود، لذت خواهید برد. در واقع در مدیتیشن با تمرکز بر خود و فراهم کردن محیطی آرام، تلاش می‌کنید تا روح و ذهنتان را به سمت نیروها و انرژی‌های مثبت سوق دهید. نکته اصلی اینجاست که باید و نبایدی در مدیتیشن وجود ندارد؛ اما بهتر است از روش‌هایی استفاده کنید که با روحیات شما تناسب دارند و می‌توانند اثربخشی بیشتر و بهتری برایتان داشته باشند. بهتر است کمی از فواید مدیتیشن را بررسی کنیم تا بیشتر به مزایای آن پی ببریم. از جمله فواید مدیتیشن را می‌توانید در ادامه بخوانید:

  1. کاهش استرس و اضطراب
  2. دفع انرژی‌های منفی
  3. جذب حال خوب و ارتعاشات مثبت
  4. توجه به لحظه حال
  5. افزایش خودآگاهی
  6. افزایش همدلی با دیگران
  7. نزدیک شدن به خداوند و احساس حضور او
  8. افزایش تمرکز و قدرت ذهن
  9. افزایش صبر و استقامت
  10. افزایش خلاقیت
  11. رفع سردرد
  12. رفع بی‌خوابی
  13. تقویت سیستم ایمنی بدن
  14. درمان افسردگی
بهترین زمان مدیتیشن

در کنار موارد نام برده شده، موارد دیگری نیز در میان مزیت‌های مدیتیشن به چشم می‌خورد که مدیتیشن را به یک ضرورت در زندگی‌های پراسترس و پر از مشغله امروزی تبدیل می‌کند. یکی از اصلی‌ترین سوالاتی که درباره مدیتیشن وجود دارد، بهترین زمان مدیتیشن و بهترین زمان برای مراقبه است. دانستن این نکته به شما کمک می‌کند تا با کائنات ارتباط نزدیکی برقرار کرده و مدیتیشن را با بیشترین اثرگذاری انجام دهید؛ اگرچه هیچ ضرورتی بر انجام آن در ساعات مشخص وجود ندارد. درباره بهترین ساعت مدیتیشن، نظرات متفاوتی وجود دارد.

2 ساعت پیش از طلوع و غروب آفتاب؛ بهترین زمان برای مراقبه و مدیتیشن

طبق نظر اساتید مراقبه و مدیتیشن در هند و چین، بهترین زمان مراقبه و بهترین وقت مدیتیشن 2 ساعت پیش از طلوع آفتاب است. البته برخی نیز به 2 ساعت پیش از غروب آفتاب اشاره کرده‌اند. در واقع در این زمان‌ها، طبیعت در بالاترین سطح انرژی قرار دارد؛ بنابراین می‌توانید انرژی‌های منفی را با انرژی‌ها مثبت معاوضه کنید. بین ساعت 3 تا 6 صبح و 5 تا 8 عصرف زمان مناسبی برای مراقبه به نظر می‌رسد.

با این وجود، از آن‌جایی که اغلب افراد درگیر مشغله‌های متعددی هستند، ممکن است نتوانند در زمان‌های گفته‌شده مدیتیشن را انجام دهند؛ بنابراین طبق تفکر دیگری که بهترین زمان برای مدیتیشن را طبق سبک زندگی تعیین می‌کند، انجام مراقبه را بر اساس روتین زندگی‌شان تعیین خواهند کرد. ممکن است برای شما بهترین زمان برای انجام مدیتیشن، شب‌ها پیش از خواب باشد؛ اما برای فرد دیگری بهترین موقع برای مدیتیشن، ظهر باشد. همه چیز به خودتان بستگی دارد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، روتین انجام مدیتیشن است.

طبق گفته صاحب‌نظران این زمینه، بهتر است یک نوبت مدیتیشن را پیش از آغاز روز انجام دهید. در واقع شروع یک روز خوب از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی که روزتان را به خوبی شروع نکنید، هیچ چیز در ذهنتان درست پیش نخواهد رفت. بنابراین سعی کنید حتماً یک نوبت مدیتیشن را در ابتدای روز داشته باشید؛ چرا که بهترین زمان انجام مدیتیشن است.

ظهر و شب ها قبل از خواب؛ بهترین وقت مدیتیشن

نوبت بعدی را سعی کنید در میانه روز بگنجانید. وقتی که مدتی را به کار و یا تحصیل پرداخته‌اید و ذهنتان خسته شده است، از یک مدیتیشن کوتاه برای آرام کردن خود و آماده شدن برای ادامه روز استفاده کنید. پس بهترین زمان روز برای مدیتیشن می‌تواند ظهر باشد.  در نهایت یک نوبت مراقبه نیر برای شب‌ها و پیش از خوابیدن در نظر بگیرید.

این کار به شما کمک می‌کند تا تمام خستگی‌ها و انرژی‌های منفی که در طول روز به بدنتان وارد شده را از بدن خارج کرده و با روح، ذهن و جسمی آرام به خواب بروید. در نتیجه این کار، خواب آرام‌تری خواهید داشت و همین مسئله بر بسیاری از مسائل زندگی‌تان تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین اگر می‌خواهید یک روتین منظم داشته باشید.

همچنین بخوانید: 10 ترفند خواب سریع : بهترین راه های سریع خوابیدن در شب

بهترین زمان مدیتیشن همین سه نوبت است که برایتان شرح دادیم. اگر نمی‌توانید طبق این روتین پیش بروید، به خودتان سخت نگیرید. مهم این است که این کار را انجام دهید و از نتیجه راضی باشید. حالا که با بهترین زمان برای مدیتیشن آشنا شدید، چند نکته اساسی در مدیتیشن را بررسی می‌کنیم تا مراقبه بهتر و اثربخش‌تری داشته باشیم. با ما همراه باشید.

نکاتی که برای انجام مدیتیشن و مراقبه باید بدانید

حا که با بهترین زمان برای مراقبه آشنا شدید وقت آن رسیده به نکات آن بپردازیم. برای آن که از هرکاری بهترین نتیجه را بگیرید، لازم است دفترچه راهنمای آن را به خوبی مطالعه کنید. زمانی می‌توانید یک مراقبه عالی و اثرگذار داشته باشید که از برخی اصول پیروی کنید. در ادامه این مطلب، شما را با نکات یک مدیتیشن خوب آشنا خواهیم کرد.

بهترین زمان برای مراقبه

تعهد و انعطاف در انجام مدیتیشن

یکی از اصلی‌ترین اصول در انجام مدیتیشن و مراقبه، متعهد بودن به آن و داشتن انعطاف است. اگر شروع به انجام مراقبه می‌کنید، هر روز به وعده‌ا عمل کنید و سر کلاس مراقبه حاضر شوید. فرقی نمی‌کند چند دقیقه را به مراقبه اختصاص می‌دهید؛ مهم این است که آن را به صورت مداوم انجام دهید.

از طرف دیگر، با این که بهترین زمانه شبانه روز برای مدیتیشن را به شما گفتیم، اما اگر هر زمان بنا به دلایلی نتوانستید سر ساعت مشخص به مراقبه بپردازید، آن را به زمان دیگری موکول کنید؛ اما از روز بعد مجدداً به روتین سابق برگردید. پایبند بودن به مدیتیشن اثرگذاری آن را تضمین می‌کند.

مدیتیشن و ورزش

یکی دیگر از نکات بهترین وقت مدیتیشن، درباره تلفیق مدیتیشن و ورزش است. بسیاری از افراد دوست دارند مدیتیشن را با ورزش همراه کنند و در دوره‌ای که ورزش کردن را شروع می‌کنند، مدیتیشن را نیز آغاز کنند. در چنین شرایطی با این پرسش مواجه می‌شوند که مدیتیشن قبل از ورزش مناسب‌تر است یا بعد از ورزش؟

برای پاسخ به این سوال بد نیست شرایط زندگی‌تان را در نظر بگیرید. برای مثال اگر بعد از ورزش، تایم کافی ندارید و انجام مراقبه را با یک دنیا استرس و عجله ترکیب می‌کنید، بهتر است مدیتیشن را قبل از ورزش انجام دهید. اگر به اندازه کافی در هر دو سمت زمان دارید، پیشنهاد ما به شما انجام مدیتیشن بعد از ورزش است.

در این موقعیت تمام استرس‌ها را با ورزش از بین برده‌اید و حالا می‌توانید برای تمام کردن کار، از یک میدتیشن آرام و روح‌بخش استفاده کنی. هم‌چنین بعد از ورزش عضلات شل‌تر و آرام‌تری دارید؛ به همین خاطر می‌توانید بهتر تنفس کنید و بدنتان راحت‌تر آرام می‌شود. بنا به دلایل گفته شده، بهترین زمان روز برای مدیتیشن، بعد از ورزش است.

بیشتر بخوانید: چگونه سر صحبت را باز کنیم: 10 روش عالی برای شروع حرف

مدت زمان مدیتیشن

اگر می‌خواهید مدیتیشن را شروع کنید، احتمالا نمی‌دانید چه مدت زمانی برای آغاز مدیتیشن مناسب است. برای شروع کار باید بگوییم که به خودتان سخت نگیرید. مراقبه و مدیتیشن قرار است حال شما را بهتر کند و ذهنی آرام داشته باشید. اگر دائماً به این فکر کنید که تایم مراقبه و مدیتیشن کمی دارید، به خودتان استرس تحمیل می‌کنید. بنابراین در ابتدا سعی کنید با نوبت‌های 5 دقیقه‌ای شروع کنید. بعد از مدتی خواهید دید که از 10 دقیقه فراتر رفته‌اید و با تمرین بیشتر، به 15 دقیقه نیز می‌رسید.

بهترین زمان برای مراقبه بین 5 تا 15 دقیقه است. این نوبت‌های یک ربعه را می‌توانید 3 الی 4 بار در روز تکرار کنید و از آرامش بی‌نهایت، لذت ببرید.

گره زدن مدیتیشن به زندگی روزمره

در توضیح بهترین زمان مدیتیشن، باید بگوییم که یکی از مؤثرترین راه‌ها، پیوند زدن مدیتیشن به یکی از فعالیت‌های روزمره است. اگر می‌خواهید به انجام مداوم مدیتیشن عادت کنید، آن را به فعالیتی مثل ورزش گره بزنید. به این طریق عادت می‌کنید که بلافاصله بعد از ورزش و یا پیش از ورزش کردن، مدیتیشن را انجام دهید و آن را فراموش نکنید.

اگر برای مدتی همین روند را پیش بگیرید، خواهید دید که این عمل به بخشی از زندگی‌تان تبدیل شده است که به هیچ وجه آن را فراموش نمی‌کنید. بلافاصلد بعد از بیدار شدن، پیش از خوابیدن، بعد از صرف صبحانه، بعد از بازگشتن به خانه یا چیزهایی از این دست، می‌توانند نشانه‌های خوبی برای انجام مدیتیشن باشند.

بهترین ساعت مدیتیشن

بیشتر بخوانید: ترفند جذب جنس مخالف که فورا و شدیدا جواب می دهد!

مدیتیشن را سبک شروع کنید

یکی دیگر از مواردی برای انجام مدیتیشن و در واقع آغاز آن باید در نظر داشته باشید، مدت زمان انجام مدیتیشن در ابتدای راه است. هرکاری را از همان ابتدا بخواهید سخت و طاقت‌فرسا انجام دهید، طولی نمی‌کشد که به کاری خسته‌کننده تبدیل می‌شود و به هیچ وجه حوصله انجام آن را نخواهید داشت؛ اما اگر در ابتدای کار، سبک و نرم شروع کنید، بعد از مدتی می‌توانید رفته رفته زمان آن را بیشتر کنید تا جایی که به یک فرد ماهر و حرفه‌ای تبدیل شوید.

با این که مدیتیشن یک عمل آرامش‌بخش است که نباید انرژی شما را بگیرد، اما در صورتی که به روش نادرست و به سختی و اجبار انجام شود، به جای انرژی‌بخش بودن، تمام انرژی‌های مثبت را از شما می‌گیرد چرا که با حس خوب انجام نمی‌شود. سعی کنید در ابتدای راه، از ۵ دقیقه در روز شروع کنید و به مرور، تعداد دفعات و مدت زمان هر نوبت را افزایش دهید. این بهترین روش عادت کردن به یک کار جدید است.

سوالات متداول

انجام مدیتیشن بهتر است قبل از ورزش باشد یا بعد از آن؟

طبق توصیه‌ها بهتر است این مورد را با روتین زندگی خودتان هماهنگ کنید؛ اما اگر به اندازه کافی زمان دارید و می‌توانید در ایده‌آل‌ترین حالت مراقبه کنید، بهترین زمان مدیتیشن بعد از ورزش است.

بهترین آهنگ برای مدیتیشن چه آهنگی است؟

برای مدیتیشن از آهنگ‌هایی استفاده کنید که حس آرامش و رهایی را به شما هدیه می‌کنند و هجوم امواج مثبت را به سمتتان حس می‌کنید.

جمع‌بندی

بهترین زمان مراقبه چه زمانی است؟ اگر به دنبال راهی برای کسب آرامش و حال خوب هستید، حتماً تا به حال اسم مدیتیشن یا مراقبه به گوشتان خورده است. محال است در جست‌وجوی آرامش باشید و سر و کارتان به مدیتیشن نخورد. این روش یکی از بهترین‌ها برای دفع انرژی‌های منفی و رهایی از  افسردگی است. تا به حال تحقیقات بسیاری درباره اثر کائنات و ارتعاشات آن‌ها بر ذهن و روح انسان صورت گرفته است. تحقیقاتی که این تاثیر را قطعی می‌دانند و آن را برای درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز مفید دانسته‌اند.

مدیتیشن در واقع راهی برای استفاده از این ارتعاشات است. در این روش شما با تمرکز بر خود، انرژی‌های منفی را به زباله‌دان انرژی‌ها منتقل می‌کنید و انرژی‌های مثبت را مثل یک آهنربا به سوی خود می‌کشید. به این ترتیب می‌توانید حس و حال بهتری را تجربه کنید. در این مقاله به یکی از مهم‌ترین سوالات درباره این موضوع، یعنی بهترین زمان مدیتیشن و مراقبه پرداختیم.

اگر می‌خواهید این کار را شروع کنید، بهتر است با بهترین ساعت مدیتیشن، بهترین وقت مدیتیشن و بهترین زمان روز برای مدیتیشن آشنا باشید. اگر اطلاعاتی درباره بهترین زمان برای مدیتیشن دارید، آن را با همراهان فارسیرو به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا