همجنسگرایی چیست + همه چیز درباره همجنسگرایان یا هوموسکشوال ها (Homosexual)
امروزه در کنار گرایشهای طبیعی و رایج که از گذشته تا به حال بخشی از طبیعت و علت بقای نسل بودهاند، انواع دیگری از گرایشها نیز به چشم میخورند که روز به روز در حال افزایشاند. بروز و ظهور هر یک از این گرایشها به قرنها قبل برمیگردد و مربوط به امروز و دیروز نیست. میتوان نشانههایی از آنها را در طول تاریخ مشاهده کرد. هوموسکشوالیتی (Homosexuality) یکی از انواع گرایشهای است که امروزه بیش از پیش در جوامع دیده میشود. مکن است تا به حال در ذهنتان با پرسش همجنسگرایی چیست و یا هوموسکشوال چیست مواجه شده باشید.
در این مقاله قصد داریم بدون در نظر گرفتن نظرات شخصی و صرفاً بر اساس مشاهدات و شواهد، اطلاعات کافی در ارتباط با همجنس گرایی را در اختیارتان بگذاریم. همچنین درباره روانشناسی همجنسگرایی یا هموسکشوالیتی (به اشتباه همجنس بازی) نیز صحبت کرده و به ابعاد مختلف آن خواهیم پرداخت. بنابراین برای آشنایی با همجنسگرایی و انواع آن، با فارسیرو همراه باشید.
بیشتر بخوانید: ترنس چیست: علت، خصوصیات و علائم ترنسکشوال و تراجنسی ها
هوموسکشوال چیست و همجنسگرا کیست؟
همجنس گرایی یا هوموسکشوال چیست؟ همجنسگرایی به جاذبه جنسی میان دو فرد از یک جنس اطلاق میشود. واژه هوموسکشوالیتی که به معنای همجنسگرایی است، از واژه یونانی homos به معنای «مشابه و یکسان» منشأ گرفته است. هموسکشوالیتی در واقع یک گرایش جنسی است و نباید با هویت جنسیتی اشتباه گرفته شود. افراد هویت جنسیتی خود را تحت عنوان زن، مرد، نان باینری و … بیان میکنند؛ در صورتی که گرایشهای جنسی با واژههایی چون دگرجنسگرا، همجنسگرا (هموسکشوال)، لزبین، گی و… مشخص میشوند. گرایش به همجنس هم در آقایان و هم در خانمها دیده میشود. زن همجنسگرا یا لزبین، به جنس مؤنث کشش جنسی و عاطفی داشته و مرد همجنسگرا یا گی به جنس مذکر تمایل دارد.
تاریخچه همجنسگرایی
در طول تاریخ همواره نشانههایی از وجود همجنسگرایی به چشم میخورد. در یونان باستان این مسئله به نوعی پذیرفته شده بود؛ اما در فرهنگهای بعدی تحت تأثیر ادیان ابراهیمی، قانون و کلیسا، هوموسکشوالیتی به عنوان تخطی از قوانین الهی یا جنایتی علیه طبیعت شناخته شد. بسیاری از شخصیتهای تاریخی مرد از جمله سقراط، لرد بایرون، ادوارد دوم و هادریان گاهاً به عنوان هوموسکشوال و یا دوجنسگرا یاد میشوند. همجنسگرایی به خصوص در میان بومیان آمریکا بسیار دیده میشد و مردم احترام به این افراد را یاد گرفته بودند.
روابط بین همجنس در میان تمدنهای پیش از فتح آمریکای لاتین مانند آزتکها، مایاها، کچواها، موچسها، زاپوتکها و توپینامبای برزیل رایج بود. اسپانیاییهای فاتح آمریکای لاتین از دیدن همجنسگرایان دچار هراس شدند و با قرار دادن مجازاتهای سنگین از قبیل اعدام و سوزاندن و تکه تکه شدن توسط سگها، سعی در از بین بردن همجنسگرایی داشتند.
در سال 1868 اصطلاحات همجنسگرا (هموسکشوال) و دگرجنسگرا توسط کارل-ماریا کرتبنی ابداع شده و در دو جزوه در سال 1869 منتشر شد. به این ترتیب جریان جدیدی در این حوزه به راه افتاد و زمینه آشنایی همگانی با روابط بین همجنس و چالشهای پیرامون آن فراهم شد.
علائم همجنسگرا بودن مرد و زن
اغلب همجنسگرایان نشانههایی از کشش به همجنس را در دوران نوجوانی احساس کردهاند. اگرچه ممکن است تا مدت زیادی آن را انکار کرده باشند، اما در نهایت به این ذهنیت خواهند رسید که باید با خودشان صادق باشند. کشش عاطفی به همجنس، تصور کردن معشوقههای همجنس و کشش بیش از حد به سلبریتیهای همجنس میتواند در دوران کودکی و نوجوانی اغلب همجنسگرایان دیده شود. علامت اصلی همجنسگرا بودن، کشش جنسی به همجنس است و علاقه افراطی لزوماً نمیتواند از علائم همجنسگرا بودن باشد.
علت همجنسگرا بودن چیست؟
اگر از دیدگاه روانشناسان و فعالان این حوزه به ماجرا نگاه کنیم، خواهیم دید که همجنسگرایی به فعل «بودن» نسبت داده میشود، نه «شدن». این به آن معناست که همجنسگرایی از بدو تولد در وجود فرد نهادینه شده و او دیر یا زود به این مسئله پی خواهد برد. بنابراین هوموسکشوالیتی دلیل و علت ندارد. درست مثل فردی که دگرجنسگرا متولد میشود و ما هرگز به دنبال دلیلی برای دگرجنسگرا بودن او نمیگردیم. برخی افراد دگرجنسگرا و برخی دیگر همجنسگرا یا با گرایشات جنسی دیگر متولد میشوند.
اگر همجنسگرایی را از همجنس بازی تفکیک کنیم، به نظر نمیرسد محیط نقش زیادی در همجنس گرایی افراد داشته باشد؛ اما دانشمندان فکر میکنند که گرایش جنسی حاصل برهمکنش پیچیدهای از ژنتیک، هورمونها و محیط بر یکدیگرند. هرچند که در این امر به قطعیت نرسیدهاند.
جمعیت همجنسگرایان جهان چند درصد است؟
در سالهای اخیر تعداد همجنسگرایان جهان به طرز چشمگیری افزایش یافته است. اینطور به نظر میرسد که تعداد فراد همجنسگرا همیشه همینقدر بوده؛ اما هیچ وقت تا این حد آزادی برای آشکار کردن گرایش جنسی وجود نداشته است. به همین دلیل تعداد بسیار زیادی از این افراد بدون این که حرفی از گرایش خود بزنن زندگی میکردند. در سال 2016 چیزی نزدیک به 4 درصد از جمعیت بزرگسال آمریکا را همجنسگرایان تشکیل میدادند که این رقم در مقایسه با سال 2012 تقریبا نیم درصد افزایش یافته بود.
در زمان نگارش این مقاله قطعاً این درصد بیشتر هم شدهاست. به طور کلی بیان میشود که شمار دگرباشان جنسی در یک دهه گذشته در آمریکا دوبرابر شده است. این رقم قطعاً در همه جای دنیا درحال افزایش است.
همجنسگرایی در کدام کشورها جرم است؟
با وجود این که بیش از پنجاه سال از جرمزدایی هوموسکشوالیتی در بریتانیا میگذرد، هنوزاین مسئله در 72 کشور دنیا جرم محسوب شده و در 8 کشور مجازات اعدام را در پی دارد. در کشوری چون مصر روابط همجنسگرایانه قانونی هستند؛ اما افراد هموسکشوال به دلیل نقض اصول اخلاقی به شدت مورد پیگیری قرار میگیرند.
جنوب و شرق قاره آفریقا، جنوب آسیا و خاورمیانه برخورد سختگیرانهتری با مسئله همجنس گرایی دارند؛ حال آن که در نیمکره غربی از جمله اروپا این مسئله بیشتر جا افتاده و مدارای بیشتری با آن میشود. بر اساس مطالب منتشر شده در روزنامه گاردین، کشورهایی از جمله عربستان سعودی، یمن، ایران و سودان، بر اساس شریعت اسلام همجنسگرایی با مجازات مرگ همراه است. در بخشهایی از سومالی و شمال نیجریه نیز همین قانون اجرا میشود. در قانون ایران پیچیدگیهایی وجود دارد و قانون مشخصی مبنی بر اعدام همجنسگرایان دیده نمیشود. همچنین تا به حال فردی به اتهام همجنسگرایی اعدام نشده است.
در بخشهایی از سوریه و عراق که دولت قانونی وجود ندارد نیز مجازات مرگ برای فراد همجنسگرا در نظر گرفته میشود. قانون کشورهایی چون پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، قطر و موریتانی مجازات مرگ را برای همجنسگرایی که جدا از همجنس بازی است، در نظر گرفته است؛ اما طبق شواهد، پایبندی به این قوانین وجود ندارد.
همجنسگرایی در کدام کشورها آزاد و قانونی است؟
در مقابل کشورهایی که همچنان همجنسگرایی (به اشتباه همجنس بازی) را جرم طلقی میکنند، 120 کشور گرایش به همجنس را جرمزدایی کرده وبعضاً از افراد همجنسگرا حمایت میکنند. با این حال نمیتوان همه این کشورها را حامی افراد هوموسکشوال دانست؛ برای مثال در روسیه با وجود پذیرش همجنسگرایی، قوانینی برای جلوگیری از گسترش آن وضع شدهاند. با این حال روند پذیرش روابط این چنینی در کشورهایی چون زیمبابوه، بوتسوانا، کنیا و تونس رو به بهبود است. چیزی قریب به 26 کشور نیز ازدواج همجنسگرایان را پذیرفتهاند.
سی سال پیش در دانمارک یک زوج همجنسگرا برای اولین بار توانستند شکل رسمیتری به رابطه خود بدهند؛ اما اولین ثبت رسمی ازدواج یک زوح همجنس به سال 2001 در هلند برمیگردد. کشورهایی چون بلژیک، اسپانیا، نروژ، سوئد، پرتغال، ایسلند، دانمارک، فرانسه، لوکزامبورگ، ایرلند، فنلاند، آلمان و اتریش نیز پس از جریانسازی هلند، ازدواج همجنسگرایان را به رسمیت شناخته و قانونی اعلام کردند.
در بعضی از کشورها همجنسگرایان امکان ثبت زندگی مشترک بدون ازدواج را دارند ولی ازدواج آنها همچنان غیرقانونی است. ازجمله این کشورها میتوان مجارستان، یونان، قبرس، کروواسی، ایتالیا و جمهوری چک را نام برد.
در آمریکای جنوبی 5 کشور ازدواج همجنسگرایان را به رسمیت شناختهاند. آرژانتین، برزیل، اروگوئه، کلمبیا و اکوادور به شهروندان همجنسگرای خود حق ازدواج دادهاند. در بین کشورهای قاره آفریقا، تنها آفریقای جنوبی ازدواج افراد هوموسکشوال را قانونی میداند. در سایر کشورهای این قاره، اغلب روابط بین همجنس یک جرم تلقی میشود.
نماد و پرچم همجنسگرایی چیست و چگونه بوجود آمده است؟
به طور کلی پرچم رنگین کمان به عنوان نمادی از دگرباشان در نظر گرفته میشود. درکنار این پرچم اصلی، هر یک از گرایشهای زیر مجموعه آنها، پرچم اختصاصی خود را دارند. تفاوت پرچم همجنسگرایان مرد و زن با رنگین کمان در تعداد رنگهای آن است. در واقع پرچم همجنسگرایی (هوموسکشوال) 6 رنگ دارد که شامل قرمز، نارنجی، زرد، سبز، نیلی و بنفش است.
البته در گذشته یک پرچم همجنسگرایی هشت رنگ نیز وجود داشت که بعدها دو رنگ از آن حذف شده و به پرچمهای رایج امروزی تبدیل شد. در پرچم هشت رنگ، صورتی نماد گرایش جنسی، قرمز نماد زندگی، نارنجی نماد تندرستی، زرد نماد نور خورشید، سبز نماد طبیعت، فیروزهای نماد جادوی هنر، نیلی نماد آرامش و بنفش نمادی از روح انسانی است.
با این توضیحات فرق و تفاوت رنگ های رنگین کمان با پرچم همجنسگرایان کاملا مشخص شده است.
رابطه دین و همجنسگرایی
ارتباط میان همجنسگرایی و دین، تا حد زیادی میتواند تحت تأثیر دوران قرار بگیرد و در دورههای زمانی مختلف، برداشت مفسرین از روایات تغییر میکند. به علاوه روایات گوناگون و متعددی که در ارتباط با موضوعات مختلف در هر دین وجود دارد که میتوانند همسو نباشند. به همین دلیل است که در ادیان مختلف، نظرات متفاوتی در مورد روابط بین همجنس وجود دارد. در ادامه مطلب به بررسی همجنسگرایی در اسلام و سایر ادیان خواهیم پرداخت.
همجنسگرایی در اسلام
عبارت همجنسگرایی (که به اشتباه همجنس بازی گفته میشود) در واژهشناسی اسلامی وجود ندارد و نزدیکترین واژه به آن، لواط است. لواط به معنای اعمال جنسی میان دو مرد بوده و برگرفته از نام قومی به همین نام است. قرآن در آیات مختلفی داستان قوم لوط را آورده و برای اعمال این قوم از تعابیری چون فحشا، اسراف، ظلم، جرم، فسق و جهالت استفاده کرده است. همچنین در ارتباط با پیامدهای دنیوی و اخروی این اعمال توجه زیادی شده است. طبق احادیث و روایات، علت منع همجنسگرایی در اسلام، قطع نسل بشر و همچنین ترویج فساد اخلاقی است. رواج ارتباط میان دو زن یا دو مرد میتواند منجر به قطع چرخه طبیعت و انقراض نسل بشر شود.
هموسکشوالیتی در مسیحیت
بیشتر مکاتب دین مسیحیت روابط بین همجنس یا هوموسکشوال را طرد نمیکنند؛ اما بسیاری از آنها روابط همجنسخواهانه را گناه میشمارند. در عهد جدید هیچجا سخنی در باب منع همجنسگرایی به نقل از مسیح آورده نشده است. حتی بعضی از نواندیشان با رجوع به برخی آیات انجیل، این مسئله که همجنس گرایان همجنسگرا به دنیا میآیند را تأیید میکنند. در بعضی کتب اهل جدید، اعمال همجنسگرایانه به وضوح منع شده است؛ برای مثال گفته میشود این عمل گناهی است که انسان را از رسیدن به ملکوت خدا از میدارد.
در قرون وسطی کلیساها مجازات مرگ را برای اعمال همجنسگرایانه در نظر میگرفتند و در برخورد با این موضوع بسیار سرسختانه عمل میکردند. با این حال کشیشان همجنسگرا نیز در آنها دیده میشد. امروزه واتیکان و پاپ به مسئله همجنسگرایی روی خوش نشان نمیدهند و آن را یک گناه به حساب میآورند؛ اما کلیساهای نروژ، هلند، کانادا، سوئد، آلمان و برخی کشورهای دیگر ازدواج افراد همجنسگرای زن و مرد را مشروع و قانونی میدانند.
همجنسگرایی در یهود
در دین یهود، در مذهب ارتدکس، رابطه جنسی بین دو همجنس غیرقابل قبول است. در مذاهب دیگر دین یهود، همجنس گرایی به عنوان یک شیوه زندگی قابل قبول و پذیرفته شده است. متخصصان عهد عتیق به این نکته اشاره کردهاند که رسم رایج در میان قوم لوط از جنس همان روابطی بوده که در یونان باستان و برخی دیگر از فرهنگها دیده میشد. از همین جنس روابط نیز در تاریخ ایران تحت عنوان «شاهد بازی» یاد میشود. برخی از متخصصین تورات چنین بیان کردهاند که روابط همجنسخواهانه مشروعیت ندارند؛ اما عشق میان دو همجنس همانند عشق دگرجنسگرایانه طبیعی است.
همجنسگراهراسی یا هوموفوبیا (Homophobia) چیست؟
همجنسگراهراسی شامل دامنه وسیعی از نگرشهای منفی شامل ترس و بیزاری یا تبععیض نسبت به همجنسگرایان است اما واقعا homophobia چیست؟ جرج وینبرگ روانشناس هوموفوبیا را اینگونه توصیف میکند:« فوبیا در مورد افراد همجنسگرای زن و مرد (گی و لزبین) ترسی از همجنسگرایان است که به نظر میرسد با ترس سرایت به خود، ترس از دست دادن چیزهایی که برایش مبارزه کرده – خانه و خانواده – مرتبط است. این ترس یک وحشت مذهبی است که باعث سبعیت عظیمی که وحشتها همیشه موجب میشوند شدهاست.» هموفوبیک و هموفوب (همجنسگرا هراسی) دو واژهای هستند که برای توصیف همجنسگراهراسها به کار میروند.
همچنین بخوانید: گرایش بایسکشوال چیست: نشانهها و نماد دوجنسگرایی (Bisexuality)
همجنس گرایی در حیوانات
رفتارهای همجنسگرایانه در جانوران شامل گستره وسیعی از رفتارهاست که صرفاً به آمیزش جنسی محدود نمیشود؛ بلکه بسیاری از کنشهای اجتماعی را نیز در بر دارد. از این دست رفتارها در تعداد بیشماری از جانوران مشاهده میشود.
در واقع پی بردن به گرایش جنسی یک جانور مستلزم بررسی تمام رفتارها و ثبت مشاهدات در طولانی مدت است؛ بنابراین تقریباً غیر ممکن به نظر میرسد. پاسخ به این سوال که آیا بروز رفتارهای همجنسگرایانه در جانوران نشان دهنده همجنسگرا بودن مطلق آنهاست یا خیر، امکان پذیر نیست. بررسی رفتارهای برخی از جانداران که در طول زندگی به همسرانشان وفادار میمانند – مانند مرغ نوروزی نقرهای، غاز خاکستری و پنگوئن هومبولت– نشان میدهد که تعدادی از این جانوران در طول زندگی خود همواره با همجنس خود به سر میبرند.
تک همسری بودن برخی از پرندگان، بررسی روابط آنها را سادهتر میکند. در میان پستانداران روابط همجنسگرایانه بلندمدت نادر است. البته در نوعی از دلفیها این روابط تا 10 سال یا بیشتر نیز طول میکشد. در موارد بسیار نادری ترجیح به انتخاب همجنس وجود دارد؛ یعنی حتی در حضور جنس مخالف، جاندار ترجیح میدهد با همجنس خود ارتباط برقرار کند که البته بخش عظیمی از این داستان تحت تأثیر محیط است. بررسیها نشان داده که محیط میتواند تأثیر بهسزایی در بروز رفتارهای همجنسگرایانه در جانوران و ایجاد همجنسگرایی در حیوانات داشته باشد.
ورزشکاران، خوانندگان و سلبریتی های همجنسگرا (هوموسکشوال)
امروزه بسیاری از سلبریتی های همجنسگرا پنهان کردن گرایش جنسیشان را خاتمه داده و هوموسکشوال بودن خود را اعلام میکنند. با وجود این که ممکن است بخشی از طرفداران خود را از دست بدهند، با این حال آشکار کردن گرایش جنسی توسط سلبریتیها یک قدم رو به جلوی مؤثر در پذیرش جهانی همجنسگرایی است. برخی از سلبریتیهای نام آشنا که حتماً آنها را میشناسید، در سالهای گذشته همجنسگرایی و یا دوجنسگرایی خود را اعلام کردهاند. هواداران ریکی مارتین عشق او به یک نقاش سوریایی سوئدی به نام «جوان یوسف» را دریافتند. این ارتباط در عکسهایی از نمایشگاه الن دگترز مشهود بود.
جودی فاستر و الکساندرا هدیسون، دو بازیگر و کارگردانی هستند که با یکدیگر ازدواج کردهاند و در واقع یک زوج زن همجنسگرا یا lesbian به حساب میآیند. آنها اطلاعات زیادی را درباره روابطشان فاش نمیکنند و عمدتاً روابطشان را خصوصی نگه میدارند. فاستر دو فرزند دارد که نام پدرشان را هیچ جا نگفته است.
جسی تایلر فرگوست و جاستین میکیتا یک زوج مرد همجنسگرا gay هستند که در سال 2011 باهم ازدواج کردند. نکته جالب درمورد آنها این است که از مهمانان عروسیشان درخواست کردند که هدایای خود را به انجمن حمایت از زوجهای همجنس اهدا کنند.
الن دیجنرس و پورتیا دی روسی یکی از مشهورترین زوجهای همجنسگرا یا هوموسکشوال هستند که از سال 2004 با هم رابطه دارند. الن که یک کمدین و مجری موفق و شناخته شده در سراسر دنیاست، به دلیل تلاشهایش برای حقوق دگرباشان توانسته مدال آزادی ریاست جمهوری را به دست آورد.
کریستین استورات، بازیگر دوجنسگرای مشهور از سال 2016 با استلا مکسول، مدل کمپانی ویکتوریا سکرت رابطه داشت. اخیراً نیز عکسهای منتشر شده در صفحه اینستاگرام او با دایلان مایر، خبر رابطه جدیاش با او را میدهد.
بیشتر بخوانید: انواع هویت و گرایش جنسی چیست و دگرباش کیست؟
همجنسگرایی در فیلم و سریال
در سالهای اخیر، موضوعات مرتبط با هموسکشوالیتی به دنیای فیلم و سریال ورود کرده و حتی برخی از فیلمهایی که با این محوریت ساخته میشوند، موفق به دریافت جوایز جهانی میشوند. در برخی فیلمها که موضوع اصلی چیز دیگریست، شاهد یک زوج همجنسگرا در حاشیه فیلم هستیم و این قضیه به عادیسازی روابط همجنسگرایان کمک میکند. از جمله فیلمهای مرتبط با دگرباشان میتوان موارد زیر را نام برد:
- Pariah
- Funny boy
- I Am Divine
- Alice Junior
- Disclosure
- The boys in the band
- I care a lot
- A secret love
- The halt of it
- Dear Ex
تست همجنسگرایی (Homosexual)
ممکن است تبلیغ تست همجنسگرایی (به اشتباه همجنس بازی) را در فضای مجازی زیاد ببینید؛ اما باید بدانید که این تستها نمیتوانند همجنسگرا بودن یا نبودن را مشخص کنند. این مسئله تنها و تنها میتواند توسط خود شما و احساساتتان تأیید یا تکذیب شود. برای پی بردن به این موضوع باید با خودتان صادق باشید. اغلب افراد همجنسگرا به دلیل دید نامناسب اجتماع و ذهنیتی که نسبت به روابط بین همجنس وجود دارد، در ابتدای درک این احساسات، آن را انکار میکنند و نمیخواهند آن را بپذیرند.
از آنجا که در برخی ادیان، همجنسگرایی جرم تلقی میشود، افراد سعی میکنند با انکار کردن احساسات درونی و واقعیشان، خود را از این گناه مبرا کنند. برخی از روانشناسان ممکن است بتوانند به شما در فهم و پذیرش این موضوع کمک کنند؛ اما واقعیت این است که رویکرد اغلب آنها نیز انکار واقعیت و تلاش برای تلقین دگرجنسگرا بودن است. با وجود اینها، نمیتوان به تستهای همجنس گرایی اطمینان کرد.
همجنسگرایی در یونان باستان
در دوران باستان، نویسندگانی مانند هرودوت، افلاطون، گزنفون، آتنائوس و بسیاری دیگر به بررسی جنبههای همجنس گرایی در جامعه یونانی پرداختند. گستردهترین و از نظر اجتماعی مهمترین شکل روابط جنسی همجنسگرایان در یونان باستان در میان حلقههای نخبگان، بین مردان بالغ و پسران بالغ یا نوجوان بود که به عنوان pederasty شناخته میشد (ازدواج در یونان باستان بین مردان و زنان نیز ساختار سنی داشت، مردان دهه سی معمولاً در اوایل نوجوانی خود زن میگرفتند. با این وجود، همجنسگرایی و اعمال آن همچنان بهطور گستردهای رواج داشت، برخی از دولتها اجازه این کار را میدادند در حالی که برخی دیگر مبهم بودند یا آن را ممنوع میکردند.
اگرچه روابط جنسی بین مردان بالغ وجود داشت، اما ممکن است حداقل یکی از اعضای هر یک از این روابط با در نظر گرفتن نقش جنسی منفعلانه مطابق با کنت دوور، قراردادهای اجتماعی را زیر پا بگذارد، اگرچه این موضوع توسط محققان اخیر مورد تردید قرار گرفته است. مشخص نیست که چگونه چنین روابط بین شرکای همجنس در جامعه عمومی، به ویژه برای زنان تلقی میشد، اما نمونههایی از آن در زمان سافو وجود دارد.
یونانیان باستان گرایش جنسی را به عنوان یک شناسه اجتماعی تصور نمیکردند، همانطور که جوامع مدرن غربی چنین کردهاند. جامعه یونان میل یا رفتار جنسی را بر اساس جنسیت شرکت کنندگان تشخیص نمیدهد، بلکه بر اساس نقشی که هر شرکت کننده در عمل جنسی ایفا میکند، نقش نفوذگر فعال یا منفعل را تشخیص میدهد.
در سنتهای pederasty، قطبیسازی فعال/منفعل با نقشهای اجتماعی غالب و مطیع مطابقت داشت: نقش فعال (نفوذ) با مردانگی، موقعیت اجتماعی بالاتر و بزرگسالی همراه بود، در حالی که نقش منفعل با زنانگی، موقعیت اجتماعی پایینتر و جوانان.
رایجترین شکل روابط همجنس بین مردان نخبه در یونان payerastia به معنای “عشق پسر” بود. این رابطه بین یک مرد مسنتر و یک جوان یا نوجوان بود. پسری را تا زمانی که توانست ریش کامل بگذارد «پسر» محسوب میشد. در آتن به پیرمرد اراستس میگفتند. او باید تربیت کند، محافظت کند، دوست بدارد، و الگویی برای ارومنوس خود ارائه دهد، که پاداش او در زیبایی، جوانی و وعده اوست.
محدودیت سنی برای pederasty در یونان باستان حداقل شامل پسران دوازده ساله میشود. دوست داشتن پسری زیر دوازده سال نامناسب تلقی میشد، اما هیچ مدرکی دال بر مجازات قانونی مرتبط با این نوع عمل وجود ندارد. به طور سنتی، یک رابطه کودک میتواند تا رشد گسترده موهای بدن پسر، زمانی که او یک مرد محسوب میشود، ادامه یابد. بنابراین، اگرچه روابطی مانند این موقتیتر بود، اما تأثیرات طولانیتر و ماندگاری داشت.
در عروسیهای اسپارتی باستان، عروس موهایش را کوتاه میکرد و لباس مردانه میپوشید. جورج دورو پیشنهاد کرد که این امر برای آسانتر کردن انتقال شوهر از روابط همجنسگرا به دگرجنسگرا است. این نشان میدهد که این روابط کودکآزاری موقتی و رشدی است، نه رابطهای جنسی و صمیمی مانند یک زن. در آن زمانها، همجنس گرایی به دلیل پویایی قدرت در بازی بین مرد مسنتر مسلط و جوانتر مطیع، امری عادی و ضروری تلقی میشد. با این حال، هنگامی که دو مرد با سن مشابه رابطه مشابهی داشتند، تابو و در واقع انحراف تلقی میشد.
سوالات متداول
کدام کشور بیشترین همجنسگرا را دارد؟
در بسیاری از کشورهای اروپایی که همجنسگرایی جرمزدایی شده است، همجنسگرایان زیادی دیده میشوند. همچنین در آمریکا و کانادا نیز شرایط برای افراد هوموسکشوال آسانتر شده و میتوانند زندگی آرام و بیدردسری داشته باشند. به طور کلی در کشورهایی که سالیان زیادی از قانونی شدن ازدواج افراد همجنسگرای زن و مرد میگذرد، آزادی بیشتری وجود دارد.
آیا همجنسگرا هراسی درمان دارد؟
جالب است بدانید که همجنسگرایی 45 سال پیش از لیست بیماریهای روانی حذف شد؛ در حالی که برخی از روانشناسان همجنسگراهراسی یا هموفوبیا را نوعی بیماری روانی قلمداد میکنند. هنوز مشخص نیست که آیا درمانی برای این قضیه وجود دارد یا نه؛ اما پژوهشگران میگویند که در حال نزدیک شدن به درک راهی برای این موضوع هستند.
آیا همجنسگرایی درمان دارد؟
از آنجایی که روابط بین همجنس دیگر جزو بیماریهای روانی محسوب نمیشود، پس از دید روانشناسان نیازی به درمان وجود ندارد و اساساً به کار بردن واژه درمان برای فردی که بیمار نیست، نادرست است. به طور کلی تلاش برای جهت دادن به گرایش جنسی افراد، نادرست و نشدنی به نظر میرسد.
پرچم همجنسگرایی چند رنگ دارد؟
پرچم همجنسگرایان (هوموسکشوال ها) 6 رنگ دارد که شامل قرمز، نارنجی، زرد، سبز، نیلی و بنفش است.
آیا پت و مت گی هستند؟
تئوری گی بودن پت و مت چندی پیش منتشر شد؛ اما به نظر میرسد این مطلب شایعهای بیش نیست و این دو تنها دو دوست هستند و نه پارتنر.
جمعبندی
زمانی که آشکارسازی سلبریتیهای همجنسگرا درباره گرایش جنسیشان را میبینید، احتمالاً با پرسش همجنس گرایی چیست و گی یعنی چی مواجه میشوید. گرایش جنسی در ذهن اغلب افراد تنها به دگرجنسگرایی محدود میشود؛ در صورتی که اینطور نیست و گرایشهای متعددی وجود دارند. در بررسی مسائل مربوط به همجنسگرایی، مواردی چون تجاوز یک مرد به یک پسر بچه مورد بررسی قرار نمیگیرد؛ چرا که این اتفاق ارتباطی به کشش جنسی در چارچوب اخلاقیات ندارد و هیچگونه کشش عاطفی نیز در آن دیده نمیشود. بنابراین همجنسگرایان، همجنسگرایی را جدای از همجنس بازی دانسته و خود، همجنس بازی را عملی ناپسند تلقی میکنند.
ممکن است رنگین کمان نماد همجنسگرایی را بارها دیده بودید اما اطلاعات کافی از آن نداشتید. ما در این مقاله مسائل مربوط به همجنس گرایی و افراد هموسکشوال را برایتان به طور مختصر شرح دادیم و گفتیم که هوموسکشوال یعنی چی. برای برخورد مناسب با این بخش از جامعه و دوری از هوموفوبیا، لازم است اطلاعات درستی از دنیای آنها داشته باشیم. نظرات خود را درباره ای موضوع با ما در میان بگذارید.
معنی و مفهوم هوموسکشوال رو به بهترین شکل توضیح دادید، ممنون
امین جان از نظر شما صمیمانه سپاسگزاریم