تغذیهخواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

خواص گیاه خرفه برای سلامتی مردان و زنان که تاکنون نمیدانستید!

خرفه، یک گیاه علفی است که در سراسر جهان است رایج است. این گیاه شور و کمی ترش کاملاً خوراکی است و فواید سلامتی چشمگیری دارد. طبیعت محکم این گیاه، آن را به گزینه ای عالی برای سبزیجات باغی برای مناطق خشک و گرم یا باغبانانی که به آبیاری منظم اعتماد ندارند تبدیل می کند. خرفه فواید سلامتی بسیاری دارد. در این قسمت از سایت فارسیرو به بررسی خواص خرفه می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این بخش همراه ما باشید.

ارزش تغذیه ای خرفه

خرفه سرشار از فولات است که به تقسیم سلولی ایمن کمک می کند و تکثیر DNA را تقویت می کند. پزشکان توصیه می کنند افرادی که می توانند باردار شوند حداقل 400 میکروگرم فولات در روز مصرف کنند زیرا به جلوگیری از نقص های مادرزادی کمک می کند. خرفه همچنین منبع عالی از موارد زیر است:

  • ویتامین A
  • ویتامین سی
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • اهن
  • فولات
  • کولین
  • منیزیم

مواد مغذی در هر وعده ، یک پیمانه خرفه حاوی:

  • کالری: 7
  • پروتئین: کمتر از 1 گرم
  • چربی: کمتر از 1 گرم
  • کربوهیدرات: 1 گرم
  • فیبر: کمتر از 1 گرم
  • شکر: کمتر از 1 گرم

بیشتر بخوانید: خواص گیاه پنیرک برای سلامتی!

شکل گیاه خرفه

خواص خرفه از نظر طب سنتی و اسلامی

به طور کلی خرفه طبعی سرد و خشک دارد.  از آنجایی که خرفه حاوی امگا۳ است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و همچنین تصلیب شرائین کمک می کند. این گیاه حاوی مس و آهن بوده و برای کم خونی مناسب است. خرفه باعث تحریک تولید گلبول های قرمز می شود.

از دیگر خواص خرفه در طب سنتی اسلامی می توان به کمک به کاهش وزن اشاره کرد. با وجود امگا۳ در خرفه استفاده از این گیاه برای کودکان بسیار مناسب است و علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش می دهد. از این سبزی برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر نیز استفاده می شود.  خرفه همچنین برای تقویت عملکرد دستگاه گوارش، بهبود بینایی و پیشگیری از آوردن آب مروارید و… اشاره کرد. 

خواص خرفه که نمی دانستید!

در زیر به بیان برخی از خاصیت خرفه می پردازیم:

فواید خرفه ، حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ بسیار

خرفه دارای ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند فواید مهمی برای سلامتی داشته باشند. به عنوان مثال، ویتامین A به سلامت چشمان شما کمک می کند و همچنین سیستم ایمنی بدن شما را بهبود می بخشد. ویتامین A همچنین برای سلامت اندام های شما حیاتی است زیرا از تقسیم سلولی سالم پشتیبانی می کند.

بیشتر بخوانید: بهترین منابع ویتامین A (آ): 33 مواد غذایی غنی از ویتامین آ

خرفه همچنین سرشار از ویتامین C است که برای حفظ کلاژن و رگ های خونی شما در شکل مناسب و همچنین کمک به بهبود جراحات مهم است.

بیشتر بخوانید: بهترین منابع ویتامین سی (ث) | 20 مواد غذایی حاوی ویتامین C طبیعی

خواص خرفه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

خرفه مملو از بتاکاروتن است، رنگدانه ای که مسئول رنگِ مایل به قرمزِ ساقه ها و برگ های آن است. بتاکاروتن یکی از آنتی اکسیدان های بسیارِ موجود در خرفه است. این آنتی اکسیدان ها تعداد رادیکال های آزاد را در بدن شما کاهش می دهند. رادیکال های آزاد فرآورده های جانبی اکسیژن هستند که توسط تمام سلول های بدن منتشر می شوند. کاهش تعداد رادیکال های آزاد می تواند به کاهش خطر آسیب سلولی کمک کند. این به نوبه خود خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

خواص خرفه برای سلامت قلب

یکی از خاصیت خرفه که بسیار مهم است برای سلامت قلب است. خرفه برای حمایت از سیستم قلبی عروقی مفید است. این یکی از معدود سبزیجاتی است که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که برای حمایت از شریان‌های سالم مهم است و می‌تواند به جلوگیری از سکته مغزی، حملات قلبی و سایر اشکال بیماری قلبی کمک کند. در واقع، خرفه دارای بالاترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 در میان سایر گیاهان زمینی است.

بیشتر بخوانید: خواص گیاه گزنه که باور نمی کنید!!

خواص خرفه برای سلامت استخوان

خرفه همچنین منبع خوبی از دو ماده معدنی است که برای سلامت استخوان ها مهم هستند: کلسیم و منیزیم. کلسیم رایج ترین ماده معدنی در بدن شما است و نخوردن کافی از آن می تواند به آرامی استخوان های شما را ضعیف کند و منجر به پوکی استخوان شود.

خواص خرفه

از سوی دیگر، منیزیم با تأثیر بر رشد سلول های استخوانی، به طور غیرمستقیم بر سلامت استخوان تأثیر می گذارد. دریافت کافی از هر دوی این مواد معدنی می تواند سلامت اسکلتی را بهبود بخشد و از عوارض ناشی از پوکی استخوان و پیری جلوگیری کند.

فواید خرفه برای پوست

شاید برای شما هم سوال باشد که خواص خرفه برای پوست چیست؟ باید بگوییم خرفه به شما پوستی عالی می دهد. آیا پوستی زیبا و درخشان می خواهید؟ خرفه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که  برای پوست بسیار مفید است. آنتی اکسیدان ها برای تولید کلاژن مهم هستند و کلاژن به کاهش چین و چروک و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست شما کمک می کند. بنابراین می توان گفت خرفه برای پوست بسیار مفید است.

خواص گیاه خرفه برای دیابت

یکی دیگر از خاصیت خرفه برای دیابت است. به طور خلاصه، مصرف دانه خرفه به مدت 5 هفته در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است سطح تری گلیسیرید و فشار خون را بهبود بخشد. مطالعات بیشتری برای تعیین دوز مناسب برای این بیماران مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: 10 خواص گیاه مرزه برای سلامتی که بی نظیر است!

خاصیت خرفه برای کبد

تخم خرفه دارای خواص ضد کرم است و می تواند بیماری های کبدی را درمان کند. 

طبق نظر متخصصان طب سنتی از برگ و ساقه خرفه می توان برای تسکین بیماری های کبدی استفاده کرد. 

برگ خرفه باعث بهبود و افزایش عملکرد کبد می شود. 

خاصیت خرفه برای مو 

اگر ریزش مو دارید خرفه یکی از راه حل های عالی برای ممانعت از ریزش مو است. خرفه سرشار از آهن است و آهن موجود در آن ریزش مو را کاهش می دهد. 

همچنین خرفه سرشار از آنتی اکسیدان های پرنفوذ است که مانع از آسیب به موهای حساس و نازک می شود. از مو محافظت کرده و اثرات منفی رنگ و رنگساژ مو را کاهش می دهد. 

خواص خرفه برای معده

خرفه چه به صورت خام و چه به صورت پخته می تواند رفلاکس معده را درمان کند. همچنین باعث درمان سوزش گلو و زخم معده نیز می شود. 

خواص خرفه برای کم خونی

از دیگر خواص خرفه می توان به کاهش فشار خون بالا اشاره کرد. این گیاه اسید چرب امگا۳ است که باعث کاهش فشار خون و کلسترول می شود. این گیاه حاوی مس و آهن بوده و به درمان کم خونی کمک می کند. 

خواص خرفه برای آسم

برخی گزارشات حاکی از این است که خرفه برای درمان آسم کمک می کند. این گیاه باعث بهبود عملکرد ریه در بیماران مبتلا به آسم می شود. لازم به ذکر است که این خاصیت به طور کامل ثابت نشده است اما می تواند امیدوار کننده باشد. 

چه کسانی خرفه نخورند؟

تا اینجای مطلب از خواص گیاه خرفه گفتیم اما باید بدانید این گیاه برای چه کسانی ضرر دارد. خرفه حاوی اگزالات است که باعث کمک به تشکیل سنگ کلیه می شود. افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند در خوردن خرفه به خصوص دانه آن احتیاط کنند. دانه های خرفه تمایل به داشتن سطوح بالاتر اگزالات نسبت به سایر قسمت های گیاه دارند.

مطالعات نشان داده است افرادی که سطح اگزالات بالایی دارند نباید خرفه مصرف کنند. خرفه و سایر سبزیجات برگدار دارای سطوح بالایی از اگزالات هستند. می تواند به تشکیل سنگ در دستگاه ادراری و کلیه ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: خواص گندم: 22 خاصیت و فواید گندم و ارزش غذایی آن

عکس گیاه خرفه و دیابت

افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه یا مجاری ادراری هستند باید از خوردن خرفه اجتناب کنند. اما اگر عاشق خرفه هستید، می توانید آن را با ماست ترکیب کنید. مطالعات نشان می دهد که ترکیب خرفه با ماست باعث کاهش سطح اگزالات در بدن شما می شود.

خرفه همچنین به دلیل ماهیت آبدارش نسبت به سایر سبزیجات شورتر است. افرادی که رژیم های کم نمک را ترجیح می دهند باید مراقب مصرف خرفه خود باشند تا از مصرف بیش از حد نمک خودداری کنند.

نحوه مصرف خرفه

حال که با خواص گیاه خرفه آنا شدید بهتر است با روش های مصرف این گیاه آشنا شوید. خرفه را می توان به راحتی در فصل بهار و تابستان در بیشتر نقاط جهان در فضای باز پیدا کرد. این گیاه به راحتی تکثیر می‌شود و می‌تواند در محیط‌های رشد خشن نیز زنده بماند، بنابراین اغلب بین شکاف‌های پیاده‌رو یا باغ‌های بدون مراقبت دیده می‌شود.

هر گیاه خرفه را می توان برداشت و خورد، زیرا برگ ها، ساقه ها و گل ها کاملاً خوراکی هستند. هنگام تهیه خرفه وحشی، مهم است که گیاه را به دقت بشویید تا اطمینان حاصل شود که هیچ آفتی روی برگ ها وجود ندارد. خرفه ترش و کمی شور است که آن را برای سالاد و دیگر غذاها مناسب می کند.

می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. وقتی به سوپ و خورش اضافه می شود، آب گوشت را خوب غلیظ می کند. می توانید خرفه را به چند روش در رژیم غذایی خود قرار دهید:

  • خرفه را به سوپ ها اضافه کنید
  • خرفه را به عنوان پیش غذا تفت دهید
  • خرفه را خرد کرده و برای رنگ آن به سالاد اضافه کنید
  • خرفه را با سبزیجات کبابی مخلوط کنید
  • از خرفه به عنوان چاشنی استفاده کنید
  • گل خرفه را روی ماهی بپاشید

خواص خرفه

کلام آخر

در این مطلب خاصیت خرفه را مورد بررسی قرار دادیم. همان طور که خواندید به طور شگفت انگیزی، خرفه یکی از مغذی ترین گیاهان خوراکی وحشی در جهان است. اکنون به عنوان یک “ابر غذا” در نظر گرفته می شود که در بازارهای کشاورزان و حتی رستوران در سراسر کشور اغلب در سالاد یا ساندویچ ظاهر می شود. از نظر تغذیه ای، خرفه می تواند به خود ببالد:

  • هفت برابر بتاکاروتن هویج!
  • ویتامین E شش برابر بیشتر از اسفناج!
  • چهارده برابر اسیدهای چرب امگا 3 (بیشتر در ماهی یافت می‌شود)!
  • مقادیر قابل توجهی ویتامین A و C و همچنین کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم و آنتی اکسیدان ها

همچنین گفته می شود یکی از خواص گیاه خرفه برای بی خوابی است و یک درمان طبیعی برای بی خوابی است. بسیاری از فواید سلامتی مشابه سایر سبزیجات برگدار را دارد. ممنون که تا انتها همراه ما بودید. امیدواریم مطالب این بخش به شما در مورد خواص گیاه خرفه کمک کرده باشد. راستی شما از این گیاه مفید در رژیم غذایی خود استفاده می کنید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما و کاربران بنویسید.

بیشتر بخوانید: بهترین منابع ویتامین E (ای): 15 منبع و مواد غذایی غنی از ویتامین ای

سوالات متداول

خواص گیاه خرفه برای کبد چیست؟

خرفه خاصیت محافظ کبدی دارد و سطح آنزیم های کبدی را بهبود می بخشد. از این می توان گفت خرفه برای کبد نیز مفید است.

آیا می توانم هر روز خرفه بخورم؟

مانند هر غذای دیگری، مصرف بیش از حد هر چیزی برای سلامتی مضر است. تحقیقات کنونی نشان می دهد که تنها عارضه جانبی خوردن خرفه این است که می تواند منجر به خطر ابتلا به سنگ کلیه شود. پس از خوردن بیش از اندازه این گیاه خودداری کنید.

آیا خرفه برای کلیه مفید است؟

به دلیل محتوای اسید اگزالیک، خرفه نباید توسط افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا دارای اسید اوریک بالا مصرف شود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا