تغذیهخواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

خواص گیاه پنیرک برای سلامتی!

گیاه پنیرک یکی از گیاهان دارویی است که از گل و برگ آن برای موارد مختلفی استفاده می شود. اگر بخواهیم از خواص سبزی پنیرک بگوییم شاید شگفت زده شوید. این گیاه خواص بسیاری دارد که با اطلاع از آن حتماً دمنوش پنیرک را در مصرف روزانه خود قرار می دهید. در این مطلب از فارسیرو قصد داریم به بررسی خواص گیاه پنیرک بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد فواید پنیرک و خواص پنیرک برای مردان تا انتهای این بخش همراه ما باشید. 

بررسی اجمالی گیاه پنیرک

این گیاه اغلب در مزارع و پرچین ها یافت می شود و دارای گل بنفش چشمگیر است و ارتفاع آن بین 3-4 فوت است. بومی اروپای غربی است، اما در بخش‌هایی از مدیترانه و شمال آفریقا گسترش یافته و به بسیاری از کشورهای انگلیسی زبان وارد شده است. یکی از ویژگی های عجیب و تعیین کننده این گیاه، مغزها و دانه ها هستند (که به دلیل شکل آنها پنیر نیز نامیده می شود). موسیلاژ موجود در این گیاه برای مصارف دارویی مختلف بسیار ارزشمند است و این گل از زمان های قدیم مورد استفاده بوده است.

بیشتر بخوانید: خواص گیاه گزنه که باور نمی کنید!!

گل ها و برگ های این گیاه منحصر به فرد، برای اهداف دارویی از جمله در عصاره اسانس استفاده می شود که می تواند اثرات قدرتمندی بر بدن داشته باشد. همچنین می توان برگ ها را در چای خیسانده، دانه ها را می توان خورد، و آن دسته از برگ هایی را که سالم هستند نیز می توانند مصرف شوند یا به صورت موضعی برای طیف گسترده ای از فواید استفاده شوند. شکل ضماد این گیاه حاوی تعدادی مواد فعال است که بر سلامت انسان تأثیر می‌گذارد، بنابراین بیایید نگاهی دقیق‌تر به بسیاری از خواص گیاه پنیرک بیندازیم.

خواص گیاه پنیرک

امروزه از گل و برگ گیاه پنیرک برای تهیه دارو استفاده می کنند. این گیاه برای تحریک دهان و گلو، سرفه خشک و برونشیت استفاده می شود. همچنین برای رفع مشکل معده و مثانه استفاده می شود. برخی افراد برای درمان زخم ها گیاه پنیرک را در ضماد مرطوب گرم قرار می دهند و مستقیماً روی پوست می مالند.

پنیرک چگونه عمل می کند؟

پنیرک حاوی ماده ای موکوس مانند است که از گلو و دهان محافظت می کند و تسکین می دهد. شواهد کافی نشان می دهند که سبزی پنیرک تاثیر خوبی برای موارد زیر دارد:

  • برونشیت.
  • ناراحتی معده.
  • مشکلات مثانه.
  • اسهال
  • تحریک دهان و گلو.
  • سرفه خشک.
  • درمان زخم ها

البته لازم به ذکر است که برای ارزیابی اثربخشی برای این موارد به شواهد بیشتری نیاز است. پایگاه داده جامع داروهای طبیعی اثربخشی را بر اساس شواهد علمی و مقیاس هایی از جمله مؤثر، احتمالاً مؤثر، احتمالاً بی‌اثر، اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه می سنجند.

میزان دوز قابل استفاده از پنیرک و منع مصرف

دوز مناسب پنیرک به عوامل مختلفی مانند سن مصرف کننده، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوز برای پنیرک وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر نیستند و دوز آن می تواند مهم باشد. حتماً دستورالعمل های مربوطه روی برچسب محصول را دنبال کنید و قبل از استفاده با داروساز یا پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

منع مصرف در دوران بارداری و شیردهی: در مورد استفاده از پنیرک در دوران بارداری و شیردهی اطلاعات کافی وجود ندارد. پس توصیه می کنیم در این دوران از استفاده از سبزی پنیرک خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: 10 خواص گیاه مرزه برای سلامتی که بی نظیر است!

7 مزیت شگفت انگیز گیاه پنیر‌ک

از جمله چشمگیرترین مزایای سلامتی گیاه پنیرک  شامل توانایی آن در تسریع بهبود زخم، محافظت در برابر عفونت، کاهش التهاب، کاهش علائم پیری، بهبود سلامت تنفسی، بهینه سازی عملکردهای گوارشی، بهبود خواب و درمان سردرد است. از جمله خواص گیاه پنیرک برای سلامتی عبارتند از:

عکس گل پنیرک خشک شده

خواص گیاه پنیرک در تسکین درد

یکی از موارد استفاده رایج از پنیرک می تواند به عنوان یک مسکن درد، به ویژه در کاربردهای موضعی باشد. اگر به نوعی روی پوست‌تان زخمی شده‌ است، می‌توانید برگ‌های این گیاه را به صورت ضماد روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

نه تنها مواد شیمیایی موجود در برگ ها به دلیل داشتن ویتامین غنی به بهبودی سریع کمک می کنند، بلکه ممکن است خواص ضد درد خاصی را نیز به آن ناحیه ارائه دهند و درد و ناراحتی را کاهش دهند. این توانایی ضد درد سبزی پنیرک را می توان به طرق مختلف در سراسر بدن، هم در داخل و هم به صورت خارجی مورد استفاده قرار داد. این ویژگی همچنین آن را به یک ماده محبوب در ماسک های صورت یا درمان های موضعی سردرد تبدیل می کند.

خواص گیاه پنیرک برای محافظت از سیستم ایمنی

این گیاه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را با جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و سایر عوامل خارجی برای تأثیر گذاشتن بر نواحی زخمی تقویت کند. این خاصیت را می‌توان از طریق مصرف برگ‌ها، دانه‌ها و مکمل‌های پنیرک نیز به دست آورد.

بیشتر بخوانید: 15 گیاه دارویی از بهترین گیاهان برای درمان و رفع سردرد

خواص گیاه پنیرک برای ضد التهابی

اگر هر گونه نیش حشره، کبودی بزرگ، آفتاب سوختگی و … را روی پوست خود تجربه کرده اید، ژل یا ضماد ساخته شده از پنیرک می تواند برای کاهش التهاب و تورم بسیار موثر باشد و همچنین احتمالاً باعث تحریک سریع تر برای بهبودی می شود.

خواص گیاه پنیرک برای درمان علائم بیماری تنفسی

اگر از خفگی قفسه سینه یا بیماری تنفسی رنج می برید، استفاده از پنیرک ایده خوبی است. نه تنها می تواند خلط را افزایش دهد، که ممکن است مجاری تنفسی را پاک کند، بلکه می تواند گلو و غدد را به دلیل جنبه های ضد التهابی خود تسکین دهد و در عین حال باعث بهبودی سریع تر شود.

خواص گیاه پنیرک به عنوان ضد پیری

تأثیری که استفاده موضعی پنیرک می تواند بر بدن داشته باشد، چشمگیر است. در واقع، برای کسانی که نگران پیری خیلی سریع هستند، یا هر روز برای چین و چروک به آینه نگاه می کنند و غصه می خورند، از یک ژل یا کرم که در آن از سبزی پنیرک به‌کار رفته، استفاده کنند و احتمالاً پوست خود را جوان و شاداب نگه دارید! 

بیشتر بخوانید: خواص ماهی که شما را اعجاب‌زده می‌کند!

خواص گیاه پنیرک برای بهبود مشکلات گوارشی

برای آن دسته از افرادی که احساس مشکل در سیستم گوارش خود دارند، استفاده از ملین های قوی می تواند باعث تسکین شود، اما با خیساندن مقداری دانه یا برگ های خشک شده پنیرک در چای، می توانید یک نوشیدنی ملین ملایم ایجاد کنید که ممکن است سیستم گوارش شما را تنظیم کند و هرگونه فشاری را بر روی سیستم  گوارش کاهش دهد.

عکس گیاه پنیرک

خواص گیاه پنیرک برای درمان برای مشکلات خواب

بسیاری از مردم دچار مشکلات خواب هستند و برای به خواب رفتن باید تلاش کنند، اما می توانید از روغن پنیرک یا یک فنجان چای پنیرک آرامش بخش استفاده کنید تا ذهن و بدن را آرام کند و به شما اجازه دهد به خوابی آرام سوق دهید.

بیشتر بخوانید: ۱۲ خواص قهوه اسپرسو برای سلامتی و لاغری

سخن پایانی

گزارش‌های متعددی از تداخل دارویی برای افرادی که از پنیرک علاوه بر سایر داروهای تجویز شده استفاده می‌کنند، به‌ویژه برای مشکلات گوارشی یا تنفسی گزارش شده است. توجه داشته باشی که قبل از افزودن این گیاه قدرتمند به رژیم سلامتی خود، در مورد داروهای دیگری که در حال حاضر استفاده می کنید با پزشک خود مشورت کنید.

در این مطلب خواص گیاه پنیرک را مورد بررسی قرار ادیم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و به سوالات و ابهامات شما در مورد خواص پنیرک پاسخ داده باشیم. راستی شما تا به حال از این گیاه مفید استفاده کرده اید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما و کاربران سایت بنویسید.

سوالات متداول

آیا گیاه پنیرک برای مو مفید است؟

خواص گیاه پنیرک برای مو هم مفید است. ریشه گیاه پنیرک سرشار از موسیلاژ است، ماده غلیظی که از پروتئین و پلی ساکاریدها تشکیل شده است. این بافت ریشه پنیرک را به یک پاک کننده موثر تبدیل می کند، بنابراین می توانید موهای خود را راحت تر برس بزنید. ریشه این گیاه همچنین دارای خواص ضد التهابی است، بنابراین می تواند به برخی از شرایط پوست سر کمک کند.

آیا گیاه پنیرک برای پوست مفید است؟

از جمله خواص گیاه پنیرک ، مفید بودن برای مو می توان بیان کرد. عصاره گیاه پنیرک به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی آن به ویژه برای درمان آکنه و تحریک پوست مفید است. تحقیقات نشان داده است که حتی می تواند به اگزما، پسوریازیس و بهبود زخم کمک کند. عصاره گیاه پنیرک همچنین حاوی دوزهای بالایی از فلاونوئیدها و همچنین ویتامین C و E است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا