خواص خوراکی ها و نوشیدنی هاتغذیهچه چیزیدانستنی ها

خواص شلغم برای سلامتی که شما را متعجب می کند!

شغلم از آن دسته سبزیجات است که شاید هرگز هوس خوردن آن را نکنید اما فواید بسیار آن ما را ترغیب به خوردن شلغم در فصل سرد سال می کند. شاید شما بیشتر از شلغم در زمان سرماخوردگی استفاده می کنید و تصور می کنیم خواص شلغم فقط برای سرماخوردگی است. اما اصلا اینطور نیست.

در این مطلب از فارسیرو قرار است خواص شلغم را مورد بررسی قرار دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید تا با خواندن این مطلب بیش از پیش ترغیب به خوردن شلغم شوید.

شلغم چیست؟

شلغم یکی از قدیمی ترین و مقاوم ترین سبزیجات است. این سبزی ریشه ای از خانواده گیاهان خردل Brassicacae است. در بهار و پاییز آماده برداشت است. رایج ترین نوع آن، شلغم بنفش روشن و سفید است،

اما بیش از 30 نوع با اشکال و رنگ های مختلف وجود دارد. برخی از آنها شیرین هستند، مانند هویج، در حالی که طعم برخی دیگر بیشتر شبیه سیب زمینی است. بر خلاف بسیاری از سبزیجات دیگر، شما می توانید هم ریشه شلغم و هم برگ های چسبیده به بالای آن را بخورید. آنها هر دو برای شما خوب هستند.
مواد مغذی در هر وعده
1 شلغم متوسط دارای:

  • کالری: 34
  • چربی: 0.1 گرم چربی
  • کربوهیدرات: 7 گرم
    پروتئین: 1 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • شکر: 4 گرم
  • کلسترول: 0 گرم

شلغم سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است مانند:

  • کلسیم
  • فولات
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • ویتامین سی

سبزی شلغم شما را سرشار از ویتامین های A و C می کند. یک فنجان سبزی شلغم خام دارای 6380 واحد بین المللی (IU) ویتامین A و 33 میلی گرم ویتامین C است.

بیشتر بخوانید: خواص گل گاوزبان برای سلامتی!

خواص شلغم که باید بدانید!

این سبزی خوش طعم سرشار از مواد مغذی است که باید در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید! فواید شلغم در مشخصات تغذیه ای و خواص پیشگیری از بیماری آن نهفته است. آنها یکی از قدیمی ترین سبزیجات کشت شده در سطح جهان هستند.

شلغم به طور سنتی برای درمان عفونت های مقاربتی (STIs)، سردرد، آرتریت روماتوئید و … استفاده می شود. علاوه بر این، در طب سنتی برای درمان هپاتیت، یرقان و گلودرد به طور رایج استفاده می شود. به دلیل وجود ایزوتیوسیانات ها و گلوکوزینولات ها، دارای اثرات ضد توموری است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند فنول ها و فلاونوئیدها است که ممکن است در برابر میکروب های مضر، بیماری های کبدی و دیابت محافظت کنند.

آرولکسین، یکی دیگر از اجزای مفید در این سبزی، ممکن است به کاهش التهاب و کاهش فشار خون بالا و کلسترول خون بالا کمک کند. در زیر خواص شلغم را به طور کامل بررسی می کنیم:

خواص شلغم سرشار از پتاسیم

یک شلغم متوسط 233 میلی گرم پتاسیم دارد. بدن شما تقریباً برای همه چیز از جمله کمک به اعصاب، حفظ عضلات و سلامت قلب به این ماده معدنی نیاز دارد. وقتی به اندازه کافی مصرف نمی کنید، در معرض خطر فشار خون بالا، سکته مغزی، سنگ کلیه، استخوان های شکننده و قند خون بالا هستید. شلغم می تواند در این مورد به شما کمک کند.

خواص شلغم برای سرطان

شلغم دارای گلوکوزینولات است. مواد شیمیایی گیاهی که ممکن است به پیشگیری از انواع سرطان ها از سینه گرفته تا پروستات کمک کند. گلوکوزینولات ها و ایزوتیوسیانات های موجود در شلغم دارای خواص ضد سرطانی هستند.

تحقیقات بیان می کند که شلغم ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان های تخمدان، روده بزرگ، مثانه، ریه، پروستات و سینه داشته باشد. مطالعات بر روی سلول های سرطان ریه انسان فعالیت ضد سرطانی شلغم را گزارش کرده است.

بیشتر بخوانید: خواص جینسینگ که شما را شگفت زده می کند!

خواص شلغم برای چشم

شلغم سرشار از آنتی اکسیدان لوتئین است. این آنتی اکسیدان چشمان شما را سالم نگه می دارد و از مشکلاتی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید جلوگیری می کند.

خواص شلغم برای سلامت استخوان

لبنیات تنها راه برای ساختن استخوان‌های قوی و پیشگیری از بیماری ضعیف‌کننده استخوان(پوکی استخوان) نیست. شلغم دارای مقدار قابل توجهی کلسیم است که به قلب، ماهیچه ها و اعصاب شما نیز کمک می کند. این سبزی همچنین دارای ویتامین K است که به کاهش خطر شکستگی، افزایش جذب کلسیم و افزایش تراکم استخوان کمک می کند.

خواص شلغم

خواص شلغم برای روده

مصرف منظم شلغم ممکن است به هضم مناسب کمک کند زیرا سرشار از فیبر است. به طور سنتی از این سبزی برای درمان بیماری های مختلف دستگاه گوارش استفاده می شده است. یک رژیم غذایی با فیبر بالا برای بهبود جمعیت باکتری های روده مفید است.

این باکتری های پروبیوتیک به تغذیه بدن کمک می کنند و همچنین به کاهش التهاب کمک می کنند. باکتری روده ممکن است به حرکات روده نیز کمک کند. برای درک بهتر تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

همچنین نشان داده شده است که شلغم با هلیکوباکتر پیلوری، که باکتری عامل زخم معده است، مبارزه می کند. گنجاندن شلغم در رژیم غذایی به بهبود سلامت روده کمک می کند. آنها همچنین ممکن است مشکلات معده مانند نفخ، گاز و یبوست را تسکین دهند.

خواص شلغم برای سلامت قلب و عروق

شلغم دارای خواص ضد دیابتی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند. سبزیجات حاوی مقدار زیادی چربی سالم هستند که ممکن است به تنظیم سطح کلسترول کمک کند.

مطالعات حیوانی گزارش کرده اند که شلغم ممکن است متابولیسم گلوکز و لیپید را افزایش دهد. این اثر همچنین می تواند سلامت قلب و عروق را تقویت کند.

خواص شلغم برای کبد و کلیه

شلغم همچنین فعالیت محافظتی کبدی در موش از خود نشان داده است. در مطالعه دیگری نشان داد، عصاره اتانولی ریشه شلغم در برابر آسیب کبدی در موش صحرایی محافظت می کند. همچنین مشخص شد که عصاره آب شلغم در برابر فیبروژنز کبدی (تشکیل مقدار زیادی بافت اسکار در کبد) محافظت می کند.

به طور کلی، این مطالعات نشان می دهد که شلغم نقش مهمی در محافظت از کبد دارد. نقش مشابه شلغم در کلیه ها مشاهده شد. این سبزی دارای اثر محافظتی در برابر آسیب کلیوی در موش صحرایی بود. این اثر محافظتی مجدد بر روی موش ها نیز در مطالعه دیگری مشاهده شد.

خواص شلغم برای دیابت

مطالعات نشان داده اند که عصاره شلغم دارای اثرات ضد دیابتی است. گزارش شده است که این سبزی می تواند با افزایش نسبت انسولین به گلوکاگون به تنظیم سطح گلوکز کمک کند. با این حال، مطالعات بیشتری برای درک بیشتر خواص ضد دیابتی شلغم مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: خواص لبو ؛ 9 فواید چشمگیر چغندر برای سلامتی

خواص شلغم برای کاهش وزن

شلغم ممکن است به کنترل وزن کمک کند. عصاره شلغم می تواند با تحریک گیرنده هایی که در متابولیسم لیپید دخیل هستند، رسوب لیپیدها را در سلول های چربی مهار کند. در مطالعات حیوانی، عصاره شلغم به طور قابل توجهی وزن بدن، گلوکز خون، پراکسیداسیون لیپیدی، اکسید نیتریک و تری گلیسیرید تام و سطح کلسترول را کاهش داد.

این اثرات در موش های مبتلا به سندرم متابولیک ناشی از فروکتوز مشاهده شد. شلغم کالری کمی دارد و همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است. شلغم خام دارای شاخص گلیسمی 30 است (در حالی که نوع پخته شده دارای GI 85 است).

محتوای فیبر رژیمی بالای شلغم همچنین سیری را افزایش می دهد و به جلوگیری از گرسنگی کمک می کند. این اثرات در نهایت به کاهش وزن کمک می کند.

خواص شلغم برای سلامتی

خواص شلغم برای پوست و مو

شلغم منبع غنی ویتامین A و C و آهن است. همه آنها برای سلامت پوست و مو ضروری هستند. ویتامین A برای فیزیولوژی پوست مهم است. ممکن است به تولید سبوم و پیشگیری از آکنه کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

ویتامین C باعث افزایش تولید کلاژن می شود. کلاژن ساختار پوست را فراهم می کند. همچنین ممکن است پوست را جوان و انعطاف پذیر نگه دارد. آهن به تولید ملانین در مو کمک می کند.

گزارش شده است که کمبود آهن باعث ریزش مو و سفیدی زودرس مو می شود. خوردن شلغم خام و سایر غذاهای غنی از آهن ممکن است به کاهش ریزش مو کمک کند.

خواص شلغم برای کاهش کم خونی

کمبود آهن یکی از علل اصلی کم خونی است. آهن جزء اصلی هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز است و برای حمل اکسیژن به تمام قسمت های بدن ضروری است. شلغم سرشار از آهن است و گنجاندن آن در رژیم غذایی ممکن است به مبارزه با خستگی ناشی از کم خونی کمک کند. شلغم همچنین سرشار از ویتامین C است که به جذب آهن کمک می کند.

خواص شلغم برای بهبود حافظه

شلغم حاوی کولین است. کولین برای بسیاری از عملکردهای حیاتی ضروری است. این ماده یک جزء ساختاری غشای سلولی است که به حافظه کمک می کند. همچنین جزء انتقال دهنده های عصبی است و به کاهش التهاب کمک می کند.

بیشتر بخوانید: خواص سیاه دانه برای سلامتی

خواص شلغم در دوران بارداری

شلغم منبع خوبی از اسید فولیک و آهن است. اینها برای زنان در دوران بارداری ضروری است. مصرف منظم این سبزی ریشه ای به همراه سایر سبزیجات سبز برگ می تواند به زنان باردار در تامین نیازهای غذایی روزانه خود کمک کند.

چگونه شلغم بخوریم؟

شلغم را می توان به صورت پخته یا خام مصرف کرد. آنها را می توان در چیپس برای یک میان وعده سالم پخت. شلغم برشته یا کبابی را نیز می توان به غذا اضافه کرد. آنها در سالاد نیز محبوب هستند. افزودن آنها به پوره سیب زمینی می تواند ارزش غذایی آنها را بهبود بخشد.

شلغم له شده ساده نیز یک خوراکی محبوب است. آب شلغم به عنوان یک جایگزین سالم برای نوشیدنی ها مصرف می شود. برای طعم دادن می توان آن را به اسموتی یا ماست اضافه کرد.

شلغم معمولا برای اکثر مردم بی خطر است. اما ممکن است در برخی اثرات نامطلوب خاصی ایجاد کنند. در بخش بعدی به طور مختصر به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

عوارض شلغم

شلغم از خانواده چلیپایی ها است. طبق شواهد حکایتی، خوردن بیش از حد آنها ممکن است باعث نفخ، گاز و درد معده شود. گلوکوزینولات ها و ایزوتیوسیانات ها در شلغم ممکن است با هورمون تیروئید تداخل داشته باشند. افراد مبتلا به مشکلات تیروئید بهتر است قبل از مصرف شلغم با پزشک خود مشورت کنند.

شلغم همچنین ممکن است در افراد مبتلا به سنگ کلیه عوارض ایجاد کند. با این حال، هیچ تحقیقی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. اگرچه شلغم ممکن است برای سلامت کلیه مفید باشد، اما کسانی که مشکلات کلیوی دارند باید قبل از مصرف شلغم با پزشک خود مشورت کنند.

خواص شلغم

بیشتر بخوانید: 8 خواص به برای سلامتی و نحوه مصرف آن!

کلام آخر

فواید شلغم بسیار زیاد است و می توان آن را به مواد مغذی مفید آن نسبت داد. شلغم اگر به طور منظم به عنوان بخشی از رژیم غذایی گنجانده شود، می تواند مشکلات روده ای را تسکین دهد، باعث کاهش وزن و سلامت مو و پوست شود. علاوه بر این، گلوکوزینولات ها و ایزوتیوسیانات های موجود در شلغم خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

شلغم همچنین می تواند سلامت قلب و عروق، کبد و کلیه را تقویت کند. خواص ضد دیابتی دارند، حافظه را بهبود می بخشند و به مدیریت کم خونی و پوکی استخوان کمک می کنند. شلغم را می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید، چه خام و چه پخته. با این حال، مصرف بیش از حد ممکن است باعث ایجاد گاز، درد معده و نفخ شود.

از این رو مصرف متعادل توصیه می شود. در این مطلب خواص شلغم را به طور کامل بررسی کردم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد. ممنون که تا انتها همراه ما بودید.

سوالات متداول

 

آیا شلغم برای مبتلایان به دیابت مفید است؟

بله. شلغم ضد دیابت است و می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.

آیا شلغم برای کاهش کلسترول مفید است؟

بله. شلغم متابولیسم چربی را تنظیم می کند. مطالعات اولیه روی موش‌ها نشان داده است که آنها می‌توانند سطح کلسترول را کاهش دهند.

آیا شلغم جزو سبزیجات نشاسته ای محسوب می شود؟

شلغم حاوی نشاسته بسیار کمتری است. از این رو، آنها سبزیجات نشاسته ای محسوب نمی شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا