تغذیهخواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

خواص گل گاوزبان برای سلامتی!

گل گاوزبان یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد است که سالیان سال است که از این گیاه برای بهبود برخی شرایط استفاده می شود. از جمله فواید گل گاوزبان می توان به آرامش بخش بودن، مفید برای پوست، معده و … اشاره کرد. در این مطلب از فارسیرو قرار است خواص گل گاوزبان را مورد بررسی قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این بخش همراه نا باشید.

گل گاوزبان چیست؟

گل گاوزبان یک گیاه علفی و دارویی است که قدمت آن هزاران سال است. گل‌های گل گاوزبان به رنگ آبی و بنفش معمولاً دارای پنج گلبرگ، ساقه‌ای تیره و برگ‌های بیضی شکل هستند. پزشکان گیاهان دارویی، گل و برگ گل گاوزبان را به عنوان چای برای تسکین اعصاب، بهبودی پس از جراحی و تقویت سیستم گوارشی توصیه می کنند.

کلمه گل گاوزبان از کلمه “borrach” به معنای شجاعت گرفته شده است و در طول تاریخ گفته شده است که این گیاه شجاعت را به قلب می آورد و غم را از بین می برد. به گفته پلینی طبیعت شناس یونان باستان، گل گاوزبان “آدم را شاد می کند”.

دیوسکوریدس، پزشک یونانی قرن اول، استفاده از گل گاوزبان را برای “تسلی دادن قلب، پاکسازی مالیخولیا و آرام کردن فرد دیوانه” ذکر می کند. به عنوان یک گیاه آشپزی، از زمان های قدیم از برگ ها و گل های تازه گل گاوزبان در شراب ها و سالادها استفاده می شده است.

بیشتر بخوانید: خواص جینسینگ که شما را شگفت زده می کند!

خواص گل گاوزبان در طب سنتی

گل گاوزبان به دلیل گل های ستاره ای شکل آبی و زیبا و خیره کننده اش معمولاً به عنوان گل ستاره نیز شناخته می شود. به عنوان یک گیاه دارویی، گل گاوزبان برای درمان شرایط “مالیخولیایی”  به ویژه موارد مربوط به قلب استفاده می شد.

از برگ گل گاوزبان برای رماتیسم، سرماخوردگی و برونشیت و افزایش شیردهی در زنان نیز استفاده می شد. فواید گل گاوزبان از قسمت های مختلف گیاه ناشی می شود. روغن گل گاوزبان از دانه ها فشرده می شود و از برگ های گل گاوزبان به عنوان یک گیاه تازه آشپزی و برای تهیه چای استفاده می شود.

خواص گل گاوزبان که باید بدانید!

در زیر برخی از خواص گل گاوزبان را برای شما بیان کردیم.

خواص گل گاوزبان

خواص گل گاوزبان سرشار از اسیدهای چرب ضروری

دانه‌های این گیاه تقریباً از ۲۵ درصد روغن تشکیل شده است که یکی از غنی‌ترین منابع طبیعی اسید گاما لینولنیک (GLA) است. GLA نوعی اسید چرب امگا 6 است که بدن نمی تواند آن را بسازد و باید از منابع خارجی تهیه شود.

یک ضد التهاب قوی است و به پروستاگلاندین‌های مفید تبدیل می‌شود که تأثیر التهاب را بر بیماری‌های قلبی عروقی، عملکرد ریه، شرایط خودایمنی و ناهنجاری‌های متابولیک کاهش می‌دهد. GLA حاصل از روغن گل گاوزبان به ترکیبی به نام دی هومو-γ-لینولنیک اسید (DGLA) تبدیل می شود.

مطالعات نشان داده اند که DGLA مسئول کاهش التهاب است و کمبود این ماده مغذی حیاتی با حالات فیزیولوژیک و پاتوفیزیولوژیک مختلف از جمله افزایش سن، دیابت، اعتیاد به الکل، درماتیت آتوپیک، سندرم پیش از قاعدگی، آرتریت روماتوئید و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: آنغوزه چیست؟ خواص آنغوزه ، عوارض جانبی و موارد استفاده

نشان داده شده است که روغن گل گاوزبان غلظت DGLA را افزایش می دهد و ممکن است در کاهش برخی از علائم این بیماری های مختلف ارزش قابل توجهی داشته باشد. این ویژگی باعث خواص گل گاوزبان برای ریه و خواص گل گاوزبان برای قلب شده است.

خواص گل گاوزبان برای آرتروز

منابع GLA موجود در روغن گل گاوزبان می تواند سیستم ایمنی بدن را تنظیم کرده و با التهاب مفاصل مبارزه کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه 6 تا 11 گرم روغن گل گاوزبان می تواند بر علائم آرتریت روماتوئید در عرض یک ماه پس از شروع مصرف مکمل تأثیر مثبت بگذارد و به مدت یک سال یا بیشتر به بهبود آنها ادامه دهد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که حتی در دوزهای پایین روغن گل گاوزبان می تواند موثر باشد.

یک کارآزمایی بالینی انجام شد که در آن به افراد 1.4 گرم در روز روغن گل گاوزبان داده شد، روغن دانه پنبه به عنوان دارونما استفاده شد. مشاهده شد که مکمل روغن گل گاوزبان حساسیت مفاصل را تا 36 درصد، امتیاز مفصل حساس را تا 45 درصد، تعداد مفاصل متورم را 28 درصد و امتیاز مفصل متورم را تا 41 درصد کاهش داد. در صورتی که هیچ بهبود قابل توجهی در گروه دارونما مشاهده نشد.

خواص گل گاوزبان برای پوست

بر اساس مقاله ای که در “درماتولوژی نیوز” منتشر شده است، روغن گل گاوزبان می تواند اگزمای دوران کودکی، درماتیت و سایر بیماری های پوستی از جمله کلاهک گهواره را تسکین دهد. پوست انسان نمی تواند GLA را از پیش ساز اسید لینولئیک سنتز کند.

اعتقاد بر این است که GLA به هیدراتاسیون پوست کمک می کند و استفاده موضعی از روغن گل گاوزبان می تواند پوست را ترمیم و آبرسانی کند. ضد پیری قوی، این ظرفیت را دارد که سد رطوبت درون سلولی را بازیابی کند، به این معنی که پوست از درون به بیرون با آبرسانی تغذیه شده و دوباره پر می شود.

بیشتر بخوانید: 8 خواص به برای سلامتی و نحوه مصرف آن!

خواص برگ گل گاوزبان برای سلامت آدرنال

برگ گل گاوزبان یک تونیک عالی آدرنال است که روی قشر آدرنال برای احیا و تجدید غدد فوق کلیوی اثر می کند. چای برگ گل گاوزبان را می توان در مدت زمان معینی برای تغذیه و حمایت از آدرنال استفاده کرد.

اثر تسکین دهنده و تقویت کننده سیستم عصبی مرکزی دارد و به ویژه در موارد خستگی عصبی مفید است. گل گاوزبان همچنین حاوی سیلیکون است که می تواند اثر بازسازی قدرتمندی بر روی سیستم عصبی داشته باشد. گل گاوزبان در انتقال تکانه های عصبی مفید است و همچنین از آسیب عصبی جلوگیری می کند.

خواص گل گاوزبان برای سم زدایی

برگ های گل گاوزبان به طور طبیعی ادرار آور هستند، دفعات و برون ده ادرار را افزایش می دهند و به پاکسازی سیستم از مایعات اضافی و تحریک کلیه ها کمک می کنند. این باعث می شود که بدن اسید اوریک و کریستال های اضافی را دفع کند که می تواند باعث مشکلات بسیاری از جمله نقرس، آرتریت و سنگ کلیه شود.

آنها همچنین سرشار از ترکیبات فنلی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و به کاهش آسیب رادیکال های آزاد که می تواند منجر به بیماری و پیری زودرس شود، کمک می کند.

بیشتر بخوانید: خواص سیاه دانه برای سلامتی

خاصیت های گل گاوزبان

خواص گل گاوزبان برای سلامت معده

گل گاوزبان دارای اثرات ضدباکتریایی علیه هلیکوباکتر پیلوری است، باکتری که می تواند باعث زخم معده و سایر اختلالات ناخوشایند گوارشی شود.

موارد احتیاط برای مصرف گل گاوزبان

گیاه گل گاوزبان (اما نه روغن) حاوی مقادیر کمی آلکالوئیدهای پیرولیزیدین است که ممکن است باعث ایجاد سمیت در کبد شود، گل گاوزبان هرگز نباید در دوزهای زیاد (چند برابر مقدار توصیه شده) یا برای مدت طولانی مصرف شود. اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، لطفاً قبل از استفاده از گل گاوزبان با پزشک خود صحبت کنید.

مانند سایر اسانس ها، روغن گل گاوزبان را نباید بلعید، بلکه باید به صورت موضعی استفاده کرد.

قبل از استفاده، حتما روغن گل گاوزبان را با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا آووکادو رقیق کنید تا از تحریک پوست جلوگیری کنید.

همچنین باید با استفاده از مقدار کمی روی پوست و بررسی هرگونه واکنش نامطلوب، یک تست کوچک انجام دهید.

مکمل های گل گاوزبان ممکن است با عوارض جانبی خفیفی از جمله مشکلات گوارشی مانند گاز معده، نفخ و سوء هاضمه همراه باشد.

در موارد نادر، نشان داده شده است که مصرف دوزهای بالای روغن گل گاوزبان باعث عوارض جانبی جدی تری از جمله تشنج می شود.

این مکمل ها همچنین ممکن است با برخی داروها از جمله رقیق کننده های خون تداخل داشته باشند.

علاوه بر این، گل گاوزبان نباید توسط افراد مبتلا به مشکلات کبدی یا زنان باردار یا شیرده استفاده شود.

در نهایت، اگر دارو مصرف می‌کنید یا بیماری‌های زمینه‌ای دارید، حتماً قبل از مصرف مکمل با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: خواص رازیانه و دانه های رازیانه برای سلامتی!

کلام پایانی

گل گاوزبان یک گیاه دارویی است که با تعدادی از فواید سلامتی قوی همراه بوده است. مشخص شده است که گل گاوزبان التهاب را کاهش می دهد، سلامت پوست را بهبود می بخشد و علائم آسم را کاهش می دهد. با این حال، مهم است که مکمل‌ها را فقط طبق دستورالعمل استفاده کنید،

محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد PA هستند، و قبل از مصرف با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید، به‌ویژه اگر داروی دیگری مصرف می‌کنید یا بیماری‌های زمینه‌ای دارید.

در این مطلب خواص گل گاوزبان را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد و به سوالات شما در مورد خواص گل گاوزبان پاسخ داده باشیم. راستی شما از گل گاوزبان استفاده می کنید؟ تاثیر آن را دیده اید؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما بنویسید.

خواص گل گاو زبان

سوالات متداول

آیا گل گاوزبان برای شما خوب است؟

گل گاوزبان یک گیاه دارویی است که با تعدادی از فواید سلامتی قوی همراه بوده است. مشخص شده است که گل گاوزبان التهاب را کاهش می دهد، سلامت پوست را بهبود می بخشد و علائم آسم را کاهش می دهد.

آیا گل گاوزبان فشار خون را بالا می برد؟

نتایج نشان می دهد که روغن گل گاوزبان در رژیم غذایی تغییرات قابل توجهی در متابولیسم GLA ایجاد می کند که ممکن است به اثر کاهش فشار خون آن در WKY و SHR کمک کند.

خواص روغن گل گاوزبان چیست؟

روغن گل گاوزبان به دلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 6، ضد التهاب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا