تغذیهخواص خوراکی ها و نوشیدنی ها

خواص لبو ؛ 9 فواید چشمگیر چغندر برای سلامتی

کاهش فشار خون و بهبود عملکرد ورزشی تنها تعدادی از خواص لبو  است. این گیاه غنی از فولات است. برای دریافت بیشترین مواد مغذی، بهتر است چغندر را خام بخورید یا به جای جوشاندن، روش هایی مانند آب میوه گیری و تفت دادن را انتخاب کنید.

چغندر قرمز را معمولاً با نام لبو نیز می شناسند. چغندر علاوه بر اینکه به بشقاب شما رنگ می بخشد، بسیار مغذی است و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی ضروری است که بسیاری از آنها خواص دارویی دارند. علاوه بر این، چغندر قرمز یا لبو خوشمزه است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

در این مطلب از فارسیرو برخی از خواص لبو یا همان خواص چغندر قرمز را بیان می کنیم. تا انتها همراه ما باشید.

خواص لبو یا چغندر قرمز برای سلامتی

لبو یکی از خوراکی های خوشمزه در فصل زمستان است. این گیاه علاوه بر خوشمزه بودن خواص بسیاری نیز دارد. برخی از خواص لبو به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید: 8 خواص به برای سلامتی و نحوه مصرف آن!

خواص لبو ؛ مواد مغذی زیاد و کالری کمی

چغندر دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیر است. آنها کم کالری و در عین حال سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمند هستند. در واقع، آنها حاوی تقریباً تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما هستند:

در اینجا مروری بر مواد مغذی موجود در یک وعده 100 گرمی چغندر پخته شده است:

  • کالری: 44
  • پروتئین: 1.7 گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • کربوهیدرات: 10 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • فولات: 20 درصد از ارزش روزانه (DV)
  • منگنز: 14 درصد از DV
  • مس: 8 درصد DV
  • پتاسیم: 7 درصد DV
  • منیزیم: 6٪ از DV
  • ویتامین سی: 4٪ از DV
  • ویتامین ب۶: 4٪ از DV
  • آهن: 4 درصد از DV

چغندر به ویژه سرشار از فولات است، ویتامینی که نقش کلیدی در رشد، نمو و سلامت قلب ایفا می کند.  همچنین حاوی مقدار خوبی منگنز است که در تشکیل استخوان، متابولیسم مواد مغذی، عملکرد مغز و موارد دیگر نقش دارد.

بعلاوه، آنها سرشار از مس هستند که یک ماده معدنی مهم برای تولید انرژی و سنتز انتقال دهنده های عصبی خاص است.

خواص لبو

خواص لبو برای کنترل فشار خون

چغندر به دلیل توانایی آن در کاهش سطح فشار خون بالا، که یک عامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است، به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. در واقع، برخی از مطالعات نشان می دهد که آب چغندر می تواند به طور قابل توجهی سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد.

به نظر می رسد این اثر برای فشار خون سیستولیک، یعنی فشار زمانی که قلب شما منقبض می شود، بیشتر باشد تا فشار خون دیاستولیک، که فشار زمانی است که قلب شما آرام است. همچنین، چغندر خام ممکن است تأثیر قوی تری نسبت به چغندرهای پخته داشته باشد. این کاهش فشار خون احتمالاً به دلیل غلظت بالای نیترات در لبو است.

بیشتر بخوانید: خواص جو که بی نظیر است!

در بدن شما، نیترات های غذایی به اکسید نیتریک تبدیل می شوند، مولکولی که رگ های خونی را گشاد می کند و باعث کاهش سطح فشار خون می شود. چغندر همچنین منبع عالی فولات است. اگرچه تحقیقات نتایج متفاوتی را نشان داده است،

چندین مطالعه نشان می دهد که افزایش مصرف فولات می تواند به طور قابل توجهی سطح فشار خون را کاهش دهد.
با این حال، به خاطر داشته باشید که تأثیر چغندر بر فشار خون موقتی است. به این ترتیب، شما باید آنها را به طور منظم مصرف کنید تا مزایای سلامت قلب را در طولانی مدت تجربه کنید.

خواص لبو برای بهبود عملکرد ورزشی

چندین مطالعه نشان می دهد که نیترات های موجود در خوراکی ها مانند آنچه در چغندر یافت می شود ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهد. به نظر می رسد نیترات ها با بهبود کارایی میتوکندری ها، که مسئول تولید انرژی در سلول های شما هستند، بر عملکرد فیزیکی تأثیر می گذارند.

طبق یک بررسی، آب چغندر می تواند استقامت را با افزایش مدت زمان خستگی، افزایش عملکرد قلبی تنفسی و بهبود کارایی برای ورزشکاران افزایش دهد.

همچنین نشان داده شده است که آب چغندر عملکرد دوچرخه سواری را بهبود می بخشد و مصرف اکسیژن را تا 20٪ افزایش می دهد. توجه به این نکته مهم است که سطح نیترات خون در عرض 2 تا 3 ساعت پس از مصرف چغندر یا آب آن به اوج خود می رسد. بنابراین، بهتر است آنها را چند ساعت قبل از تمرین یا مسابقه مصرف کنید تا فواید بالقوه آنها را به حداکثر برسانید.

بیشتر بخوانید: خواص گیاه مریم گلی ، 12 فواید و کاربردهای مریم گلی برای سلامتی

خواص لبو به عنوان ضد التهاب

چغندر حاوی رنگدانه هایی به نام بتالین است که دارای خواص ضد التهابی است. این خاصیت لبو می تواند جنبه های مختلفی از سلامتی را به همراه داشته باشد، زیرا التهاب مزمن با شرایطی مانند چاقی، بیماری قلبی، بیماری کبد و سرطان مرتبط است.

یک مطالعه روی 24 فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف 250 میلی لیتر آب چغندر به مدت 2 هفته به طور قابل توجهی چندین نشانگر التهاب از جمله پروتئین واکنشی و TNF-a را کاهش داد.

خواص چغندر

به علاوه، یک مطالعه قدیمی در سال 2014 در افراد مبتلا به استئوآرتریت (وضعیتی که باعث التهاب در مفاصل می شود)، نشان داد که کپسول های بتالاین ساخته شده با عصاره چغندر باعث کاهش درد و ناراحتی می شود. همچنین نشان داده شده است که آب و عصاره چغندر باعث کاهش التهاب کلیه در موش هایی می شود که مواد شیمیایی سمی و آسیب زا به آن ها تزریق شده است.

با این حال، برای تعیین اینکه آیا لذت بردن از چغندر در مقادیر معمولی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، ممکن است همان فواید ضد التهابی را داشته باشد، مطالعات بیشتری در انسان مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: خواص سیاه دانه برای سلامتی

خواص لبو برای بهبود گوارش

یک فنجان چغندر حاوی 3.4 گرم فیبر است که این میزان چغندر را به یک منبع فیبر خوب تبدیل می کند. فیبر هضم را دور می زند و به روده بزرگ می رود، جایی که باکتری های خوب روده را تغذیه می کند و حجم مدفوع را افزایش می دهد.

این می تواند سلامت گوارشی را تقویت کند، شما را منظم نگه دارد و از بیماری های گوارشی مانند یبوست، بیماری التهابی روده (IBS) و دیورتیکولیت جلوگیری کند. علاوه بر این، فیبر با کاهش خطر بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان روده بزرگ، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

خواص لبو برای سلامت مغز

عملکردهای ذهنی و شناختی به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد، که می تواند خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند زوال عقل را افزایش دهد. نیترات های موجود در چغندر ممکن است عملکرد مغز را با گشادتر کردن رگ های خونی و در نتیجه افزایش جریان خون به مغز بهبود بخشد.

به ویژه، نشان داده شده است که چغندر جریان خون را در لوب پیشانی مغز بهبود می بخشد، منطقه ای که با سطح بالاتری از تفکر مانند تصمیم گیری و حافظه کاری مرتبط است.

علاوه بر این، یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که زمان واکنش در طول تست عملکرد شناختی در افرادی که روزانه 250 میلی لیتر آب چغندر به مدت 2 هفته مصرف کرده بودند، 4 درصد سریعتر از گروه کنترلی که چغندر مصرف نکرده بودند، بود.

با این حال، برای تعیین اینکه آیا چغندر می تواند برای بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر زوال عقل در میان جمعیت عمومی استفاده شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خواص لبو برای سلامتی

خواص لبو به عنوان ضد سرطانی

چغندر حاوی چندین ترکیب با خواص مبارزه با سرطان است، از جمله بتائین، اسید فرولیک، روتین، کامفرول و کافئیک اسید. اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره چغندر می تواند تقسیم و رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد.

چندین مطالعه دیگر نشان داده اند که داشتن سطوح بالاتر بتائین در خون ممکن است با خطر کمتر ابتلا به سرطان همراه باشد. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که بیشتر مطالعات در مورد این موضوع به جای چغندر از ترکیبات آن استفاده کرده اند. بنابراین، تحقیقات بیشتر در مورد مصرف چغندر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل و خطر ابتلا به سرطان مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: خواص رازیانه و دانه های رازیانه برای سلامتی!

خواص لبو برای لاغری و کاهش وزن

چغندر دارای چندین خواص تغذیه ای است که می تواند آن را به یک رژیم غذایی متعادل تبدیل کند. اول اینکه چربی و کالری کمی دارند اما آب زیادی دارند که می تواند به تعادل انرژی دریافتی شما کمک کند. افزایش مصرف غذاهای کم کالری مانند چغندر قرمز نیز به کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر این، علیرغم محتوای کالری کم، حاوی مقادیر متوسطی پروتئین و فیبر هستند.

هر دوی این مواد مغذی می توانند دستیابی به وزن متوسط و حفظ آن را آسان تر کنند. فیبر موجود در چغندر همچنین ممکن است از سلامت گوارش حمایت کند، اشتها را کاهش دهد و احساس سیری را تقویت کند و در نتیجه کالری دریافتی شما را کاهش دهد. علاوه بر این، با گنجاندن آنها در اسموتی ها یا دستور العمل های دیگر، می توانید به راحتی مصرف میوه ها و سبزیجات خود را افزایش دهید تا کیفیت رژیم غذایی خود را بهبود بخشید.

 

خوشمزه و آسان برای گنجاندن در رژیم غذایی شما

چغندر نه تنها مغذی است، بلکه فوق العاده خوشمزه است و به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده می شود. می توانید آنها را به صورت بخارپز، جوشاندن، تفت دادن یا ترشی مصرف کنید یا آب آن ها را بگیرید و نوش جان کنید. حتی می‌توانید آن‌ها را به صورت خام، به صورت نازک یا رنده شده، میل کنید.

چغندرهایی را انتخاب کنید که نسبت به اندازه‌شان احساس سنگینی می‌کنند و در صورت امکان، رویه‌های برگ سبز هنوز به آن چسبیده‌اند. از آنجایی که نیترات های غذایی محلول در آب هستند، بهتر است از جوشاندن چغندر خودداری کنید اگر می خواهید میزان نیترات آن را به حداکثر برسانید.

بیشتر بخوانید: 21 خواص عناب، نحوه استفاده از آن، و عوارض جانبی عناب

کلام پایانی

چغندر بسیار مغذی است و سرشار از خواص سلامتی است. لبو یا چغندر قرمز می تواند از سلامت مغز، قلب و سیستم گوارش شما حمایت کنند. مکملی عالی برای یک رژیم غذایی متعادل است، عملکرد ورزشی را تقویت می کند، به کاهش التهاب کمک می کند و احتمالاً رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد.

بهتر از همه، چغندر خوشمزه است و به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده می شود. در این مطلب خواص لبو یا همان چغندر قرمز را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مطالب این بخش درمورد خواص لبو برای شما مفید بوده باشد. راستی اگر خواصی از لبو را می دانید که در این مطلب نیاوردیم در قسمت ثبت نظر برای ما و کاربران سایت فارسیرو بنویسید.

خواص چغندر

سوالات متداول

آیا می توان هر روز چغندر خورد؟

بله، چغندر یک انتخاب غذایی خوب است، به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2. یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که شرکت‌کنندگانی که روزانه 100 گرم (حدود ⅔ فنجان) چغندر خام به مدت هشت هفته مصرف کردند، بهبودهایی در عملکرد شناختی، متابولیسم گلوکز و سایر نشانگرهای متابولیک داشته اند.

مصرف چغندر به صورت خام بهتر است یا پخته؟

چغندر خام حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به چغندر پخته است. مانند بسیاری از سبزیجات، هر چه مدت زمان بیشتری چغندر را بپزید (مخصوصاً در آب)، مواد مغذی گیاهی رنگارنگ بیشتری از غذا خارج شده و وارد آب می شوند. شما می توانید مواد مغذی مفید موجود در چغندر را با تفت دادن حفظ کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا