سوالات پزشکیدندانپزشکیموضوعات پزشکی

تاثیر ارتودنسی بر زیبایی صورت چیست؟ اعتماد به نفست را بالا ببر

در میان انواع تخصص‌های پزشکی یکی از موثرترین شاخه‌ها بر زیبایی صورت که قادر است بدون عوارض شدید جراحی باعث ایجاد صورتی زیبا و لبخندی دلنشین شود ارتودنسی می‌باشد.

ارتودنسی چیست و چگونه بر ظاهر صورت تأثیر می‌گذارد؟

تاثیر درمان ارتودنسی بر زیبایی صورت باعث می‌شود تا این شاخه از تخصص‌های دندان پزشکی از محدوده دندان‌ها خارج شده و بر زیبایی صورت تاثیر بسزایی بگذارد.به عبارت دیگر وقتی که یک بیمار برای دریافت یک لبخند زیبا به متخصص ارتودنسی مراجعه می‌کند تمامی ظواهر صورت او مورد بررسی قرار می‌گیرد تا در پایان درمان نه تنها لبخندی زیبا بلکه صورتی جذاب نیز برای او ایجاد شود.

وقتی که بیماری به اثر متخصص ارتودنسی مراجعه می‌کند در اولین مرحله وضعیت اسکلت صورت بررسی می‌شود تا از نرمال بودن رشد استخوان‌های فک و صورت مطمئن شویم. به عبارت دیگر متخصص ارتودنسی تلاش می‌کند تا یک زیرساخت بسیار مناسب از اسکلت فک و صورت برای صاف و مرتب کردن دندان ها فراهم کند و در نتیجه به دنبال آن به نتیجه بسیار ایده‌آل‌تری برسد.

آیا تغییرات رشدی استخوان با ارتودنسی در هر سنی امکان پذیر است؟

ایجاد تغییرات رشدی در استخوان های فک وصورت فقط و فقط قبل از بلوغ و حدود سن ۱۴ سالگی قابل انجام می‌باشد. پس بسیار لازم است که تمامی کودکان قبل از بلوغ حدود سن ۸ سالگی وقتی که اولین علائم جهش‌های رشدی در بدن آنها دیده می‌شود توسط متخصص ارتودنسی از لحاظ رشد اسکلت فک و صورت بررسی شوند.

متخصص ارتودنسی در این جلسات معاینه اولیه که از حدود سن ۸ سالگی آغاز شده و در صورتی که درمانی انجام نشود لازم است سالی یک بار به صورت پیوسته ادامه پیدا بکند میزان رشد و جهت آن و از همه مهمتر هماهنگی اسکلت فک و صورت را درفک بالا و پایین بررسی کرده و به عبارت دیگر هرگونه عامل اخلالگر محیطی که می‌تواند زیبایی و تقارن صورت را بر هم بزند برطرف می‌کند.

از این رو وقتی که به یک نفر به متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه می‌کند اولین بررسی که به وسیله عکس‌ها و گرافی های مختلف و در جهت‌های گوناگون انجام می‌شود وظیفه بررسی استخوان‌های فک بالا و پایین میزان رشد آنها و از همه مهم تر تقارن استخوان ها را بر عهده دارد. به عبارت دیگر متخصص ارتودنسی تلاش می‌کند تا پیش از دوران بلوغ و قبل از اینکه تمامی رشد‌ها در تمامی جهت های فضایی تمام شود و به عبارت دیگر بیمار فرم نهایی صورت خود را به دست بیاورد چنانچه اختلالی در رشد استخوان‌های فک و صورت وجود دارد برطرف کند تا بتواند به یک صورت کاملا متقارن و با اندازه‌های بسیار نرمال برسد.

بعد از انجام تغییرات رشدی در صورتی که لازم باشد که معمولا نیاز است حرکات دندانی انجام شده و یک لبخند زیبا برای صورت مراجعه کننده ایجاد می‌شود.

آیا ارتودنسی در سنین بالاتر امکان پذیر است؟

البته این بدان معنا نیست که درمان‌های ارتودنسی در سنین بالاتر و بعد از بلوغ قابل اجرا نمی‌باشد بسیاری از مراجعین به مطب ارتودنسی به دنبال درمان ارتودنسی در سن 40 سالگی هستند.به عبارت دیگر از سنین رشد گذشته و به دنبال ایجاد لبخند زیبا و صورتی زیباتر بعد از بلوغ می‌باشند. در این گونه موارد نیز روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد که از جمله می‌توان به روش‌های درمانی ارتودنسی پنهان و یا جراحی های فک و صورت اشاره کرد.

در بسیاری از موارد که اسکلت فک و صورت رشد مناسبی نداشته است ارتودنسی به صورتی انجام می‌شود که میزان ناهنجاری فک و صورت به وسیله حرکات دندانی پنهان شده و به عبارت دیگر تلاش می‌شود تا بر روی استخوان‌های فک و صورت حرکات دندانی به گونه‌ای انجام شود که لبخند زیبا برای مراجعه کننده ایجاد گردد.

تاثیر ارتودنسی بر ظاهر صورت

  • اصلاح لبخند:
    ارتودنسی دندان‌ها را صاف می‌کند و فاصله‌های نامناسب یا به‌هم‌ریختگی دندان‌ها را برطرف می‌سازد که باعث زیباتر شدن لبخند می‌شود.
  • تغییر در فرم فک و صورت:
    ارتودنسی می‌تواند به تنظیم موقعیت فک بالا و پایین کمک کند که ممکن است شکل کلی صورت را تغییر دهد، به‌ویژه در افرادی که ناهنجاری‌های فکی دارند.
  • بهبود تقارن صورت:
    در صورتی که دندان‌ها یا فک‌ها نامتقارن باشند، ارتودنسی می‌تواند تقارن چهره را بهبود بخشد.
  • کاهش برجستگی لب‌ها:
    اگر دندان‌ها جلو آمده باشند، ارتودنسی می‌تواند با عقب کشیدن آن‌ها، برجستگی غیرطبیعی لب‌ها را کاهش دهد.
  • ایجاد تعادل در صورت:
    تغییر در موقعیت دندان‌ها و فک می‌تواند تعادل در نما صورت را بهبود دهد.
  • کاهش تاثیرات منفی پیری بر چهره:
    دندان‌های منظم و سالم می‌توانند از افتادگی لب‌ها و خطوط صورت در اثر پیری جلوگیری کنند.

از نگرانی‌های مراجعین به مطب ارتودنسی در سنین بالاتر ظاهر بیمار می‌باشد. از آنجا که برای درمان ارتودنسی لازم است براکت‌های فلزی بر روی دندان ها چسبانده شوند که گاهاً ظاهری نازیبا برای مراجعین ایجاد میکند ممکن است که درمانجو به دنبال ارتودنسی‌های سرامیکی باشد.

کدام نوع ارتودنسی برای سنین بالاتر مناسب تر است؟

این سوال که آیا ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی معمولاً در مطب ارتودنسی پرسیده می‌شود. در پاسخ به این سوال باید گفت ارتودنسی سرامیکی هیچگونه برتری از لحاظ نتیجه درمانی با ارتودنسی‌های فلزی ندارد و ظاهر زیبای پلاکت‌های سرامیکی فقط در طول چند روز اولیه حفظ می‌شود چرا که این براکت‌های شفاف یا سرامیکی رنگ پذیری بسیار داشته و به راحتی توسط مواد رنگ زای خوراکی همچون قهوه یا چای دچار تغییر رنگ می‌شوند.

در این گونه موارد بیمار با پرداخت هزینه ای بسیار بیشتر از براکت‌های سرامیکی استفاده میکند در حالی که این زیبایی ظاهری فقط در چند روز اولیه حفظ می‌شود و بعد از آن ذرات قهوه‌ای رنگ بر روی براکت‌ها چسبیده و در نتیجه ظاهر بسیار نازیبایی را برای آنها ایجاد می‌کند.

از این رو بهتر است که مراجعه به مطب ارتودنسی انتخاب جنس براکت‌ها و رنگ آنها رابر عهده متخصص ارتودنسی گذاشته و به عبارت دیگر بدانند که یک متخصص بهترین درمان را برای آنها به وسیله براکت‌های موجود انجام می‌دهد.

در حالیست که یک درمان ارتودنسی ایده آل چه به وسیله براکت‌های سرامیکی و یا فلزی در نهایت باعث ایجاد لبخند زیبایی می‌شود که نه تنها از لحاظ سلامت دهان و دندان بسیار مفید است و رعایت بهداشت دهان را راحت تر میکند بلکه با ایجاد اعتماد به نفس در مراجعین و ایجاد حس خوب در مخاطبین باعث افزایش موفقیت‌های شغلی و همچنین زندگی فردی شخص می‌شود. در بسیاری از موارد مراجعین به مطب ارتودنسی به علت وجود بی ‌نظمی های دندانی و یا ناهنجاری های اسکلتی توانایی تلفظ بسیاری از حروف را به صورت صحیح ندارد و به عبارت دیگر نمی‌توانند به خوبی صحبت کنند.

در پایان یک درمان ارتودنسی ایده آل نه تنها لبخندی زیبا و ظاهری دلنشین برای بیمار ایجاد میشود بلکه بر روی هم قرار گرفتن دندان‌ها باعث ایجاد صدای مناسب برای تمامی حروف شده به عبارت دیگر تغییر بسیار مثبتی را بر روی تلفظ تمامی کلمات می‌گذارد.

ارتودنسی و افزایش اعتماد به نفس در ظاهر

یک درمان ارتودنسی ایده آل که باعث می‌شود لبخندی زیبا بر روی استخوان‌های متناسب با یکدیگر ایجاد شده و تاثیرات بسزایی نه تنها بر سلامت فرد بلکه بر روی روابط اجتماعی فرد نیز میگذارد و یک تصویردر مخاطبین در حین صحبت کردن و خندیدن ایجاد می‌کند.

با توجه به اهمیت اسکلت فک و صورت و همچنین استفاده از موقعیت‌های رشدی در کودکان در حال رشد لازم است که حتماً قبل از بلوغ و در حدود سن ۱۲ ۱۳ یا ۱۴ سالگی کودکان یک بار توسط متخصص ارتودنسی معاینه شود تا در صورت لزوم تغییرات رشدی بر روی اسکلت صورت اعمال شده و به عبارت دیگر هرگونه عامل اخلالگری که نمی گزارد استخوان‌ها به اندازه طبیعی و در جهت مناسب رشد کند برطرف شود.

این در حالیست که در بزرگسالان و بعد از سن بلوغ حدود سن 14-15 سالگی امکان ایجاد تغییرات اسکلتی وجود ندارد و در نتیجه اگر بیماری به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه بکند تغییرات رشدی انجام نخواهد شد و تمام تلاش متخصص ایجاد لبخندی زیبا بر روی اسکلت استخوانی موجود می‌باشد.

برگشت درمان ارتودنسی

در پایان از مهمترین نکات در درمان‌های ارتودنسی حفظ نتیجه ایده آل ایجاد شده می‌باشد که باید با همکاری درمانجو انجام شود. بعد از پایان درمان ارتودنسی و ایجاد یک لبخند زیبا بر روی اسکلتی نرمال تمامی دندان‌ها تمایل دارند به موقعیت اولیه خود بازگردد و به عبارت دیگر دچار برگشت شوند. برگشت در درمان های ارتودنسی یک پدیده بسیار شایع است که در بسیارموارد به وسیله استفاده از پلاک‌های نگهدارنده جلوگیری میشود.

درمانجو باید بعد از پایان درمان ارتودنسی بر طبق دستورات متخصص ارتودنسی حتماً از پلاک‌های نگهدارنده استفاده کند و آنها را به صورتی که به او آموزش داده میشود استفاده کند. در این صورت احتمال برگشت نتیجه درمان ارتودنسی بسیار ناچیز است. هرچند که در مواردی علی رغم استفاده از پلاک‌های متحرک نگهدارنده برای نتیجه درمان باز هم احتمال بازگشت بی‌نظمی‌های دندانی وجود دارد. در این موارد معمولا بعد از گذشت مدتی مشخص حدود ۹ ماه متخصص برای بار دوم اقدام به نصب براکت ها برروی دندان‌ها کرده و تنظیم روابط دندانی را از نو انجام می‌دهد به عبارت دیگر نتیجه درمانی ایده‌آل را مجدداً ایجاد کرده و از درمانجو می‌خواهد پلاک‌های نگهدارنده را به مدت مشخصی در طول شبانه روز استفاده کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا