بهترین دستگاه های لیزر مو کدامند؟
زمانی که در مورد دستگاه های لیزر مو صحبت می شود گزینه های متعددی پیش روی متقاضیان قرار می گیرد. همچنین مهم ترین قسمت، انتخاب دستگاه مناسب لیزر موهای ناخواسته است که کمی سخت و دشوار به نظر می رسد. زیرا برخی از لیزرها برای برای پوست های تیره و یا نوع خاصی از موها مناسب می باشند. برخی دیگر نیز در نواحی خاصی از بدن کارایی بهتری در مقایسه با دیگر دستگاه ها دارند. در نتیجه تشخیص طیف و تناژ پوست در دستگاه لیزر انتخابی تاثیر گذار خواهد بود.
انواع دستگاه های لیزر مو
امروزه استفاده از انواع دستگاه های لیزر مو مانند خرید دستگاه لیزر مو تیتانیوم که برای رفع موهای ناخواسته در نواحی مختلف بدن رایج می باشد. همچنین حذف موهای زائد اندام تناسلی، واژن، زیربغل، پا و دست به امری عادی تبدیل گردیده است. البته با وجود دستگاه های مختلف افراد نگران مضرات استفاده از ان ها می باشند و طبق تحقیقات و گزارشات هیچ عوارض جدی نداشته اند. در حالت کلی انواع دستگاه های لیزر برای از بین بردن موهای زائد به 5 دسته تقسیم می شوند که بسته به ویژگی ها و مزایا به شرح زیر می باشند.
دستگاه لیزر مو روبی (Ruby)
یکی از نخستین دستگاه های لیزر مو جهت کاهش موهای ناخواسته به دستگاه لیزر روبی اختصاص دارد. این دستگاه مخصوص پوست های خیلی روشن بوده که از طول موج های کوتاه با 694 نانومتر و با هدف قرار دادن ملانین مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین برای حذف موهای نازک و روشن ایده آل است. همچنین لیزر روبی با جذب ملانین بالا برای افراد دارای پوست تیره مناسب نمی باشد. لیزر روبی جهت کاهش ناراحتی و درد، مابین پالس های لیزر یک توقف طولانی دارد. البته گرچه درد و ناراحتی کمتری داشته، ولی همین موضوع زمان درمان را در مقایسه با دیگر دستگاه های لیزر طولانی می کند. در نتیجه این دستگاه برای نواحی کوچکتر مناسب می باشد.
دستگاه لیزر مو الکساندرایت (Alexandrite)
یکی از محبوب ترین دستگاه های لیزر مو همان لیزر الکساندرایت است مانند پلاتینیوم لیزر که به عنوان سریع ترین دستگاه موجود در بازار شناخته می شود. برای مثال این لیزر نواحی وسیعی همچون کمر را در بازه زمانی 30 دقیقه پوشش خواهد داد. همچنین تکرار پالس ها در این دستگاه نسبت به دیگر دستگاه ها سرعت بالاتری داشته و شدت درد را افزایش می دهد. البته وجود سیستم های خنک کننده موجب کاهش درد شده و با این وجود دستگاه لیزر الکساندرایت جزء آسان ترین دستگاه های رفع مو محسوب می شود. این لیزر با طول موج بلند 755 نانومتری طیف وسیعی از پوست های تیره تا روشن را در بر می گیرد. سپس موجی که به فولیکول و ریشه مو نفوذ می نماید قادر به حذف موها به طور کلی می شود.
دستگاه لیزر مو دایود (Diode)
در بازار لیزر دایود جزء جدیدترین دستگاه های لیزر مو بوده و منبع انرژی آن اجسام نیمه رسانا می باشد. همچنین پرتوهای این نوع لیزر دارای طول موجی با 800 الی 810 نانومتر بوده که در مقایسه با دستگاه های الکساندرایت و روبی با عمقی بیشتری به فولیکول مو نفوذ می کند. این دستگاه برای پوست های تیره هیچ گونه خطری نداشته و موهای درشت و ضخیم را به سرعت از بین می برد. بنابراین آقایانی که خواهان حذف موهای ناخواسته روی سینه خود می باشند استفاده از لیزر دایود ایده آل است.
دستگاه لیزر مو ان دی یاگ (Nd:Yag)
دستگاه لیزر ان دی یانگ آخرین پیشرفت در تکنولوژی لیزر زیبایی و حذف موهای زائد ارائه می دهد. این لیزر علاوه بر حذف موهای ناخواسته، کاربردهای متعددی همچون جوانسازی پوست و پاک کردن انواع تاتوها را دارد. همچنین طول موج های این دستگاه 1064 نانومتر بوده که ملانین داخل پوست و مو را مورد هدف قرار می دهند. البته زمانی که اشعه ان دی یانگ به ملانین پوست و مو تابانده می شود از کارایی دستگاه برای حذف موهای زائد در پوست های تیره می کاهد.
لیزر ان دی یانگ جزء دستگاه های لیزر مو با جذب ملانین پایین بوده و گرما و نور تولیدی از طریق دستگاه به مقداری کمتری توسط ملانین موجود در پوست جذب می گردد. پس انتخاب مناسب و ایمنی برای پوست های تیره محسوب می شود که دلیل آن طول موج بلند دستگاه است. زیرا این طول موج به ملانین اپیدرم و ملانین موجود در فولیکول مو نفوذ می کند. همچنین در طول موج لیزر ان دی یانگ با 1064 نانومتر، کربن در مقایسه با ملانین کروموفور مناسبت تر و بهتر می باشد. بنابراین قبل از انجام عمل لیزر پوست را با لوسیون کربن ماساژ داد تا جذب موهای زائد شود. ناگفته نماند که لیزر کربن روی سطح پوست را هدف قرار داده و بر ملانین اثر ندارد. در نتیجه این لیزر برای انواع پوست ها به ویژه برنزه ایمن و مناسب خواهد بود.
دستگاه لیزر مو IPL
در این دستگاه برای حذف موهای زائد از لیزر واقعی استفاده نمی شود و پالس شدید نور یا همان IPL به کار می رود. همچنین لیزر IPL از طریق پالس مقداری انرژی حرارتی را به فولیکول مو انتقال داده و عمل فتوترمولیز را شروع می کند. بنابراین از مزایای این دستگاه می توان به قابل تنظیم بودن مدت زمان، سطح انرژی و طول موج اشاره کرد. پس افرادی که برای حذف موهای ناخواسته نمی خواهند از روش سنتی استفاده کنند بهترین گزینه است. ناگفته نماند که لیزر IPL برای پوست های روشن و موهای تیره مناسب بوده و نواحی بزرگتری از بدن را پوشش می دهد.
دستگاه های لیزر مو خانگی کدامند؟
امروزه دستگاه های لیزر متعددی در بازار موجود می باشند که در خانه برای حذف موهای ناخواسته مورد استفاده قرار می گیرند. این لیزرها به طور متوسط موهای زائد را کاهش می دهند ولی صددرصد نمی باشند. البته هیچ مطالعه وسیعی درباره مقایسه تاثیر این دستگاه ها با سایر دستگاه های داخل مطب پزشک صورت نگرفته و نمی توان نظر قطعی داد. همچنین این دستگاه ها از طرف سازمان دارو و غذای آمریکا به عنوان لیزرهای زیبایی معرفی شده و جنبه پزشکی ندارند. بنابراین بررسی ها و تحقیقات انجام شده روی این دستگاه ها به اندازه لیزرهای پزشکی معتبر نمی باشند. برخی مواقع از این لیزرهای خانگی در کلینیک های زیبایی برای جوانسازی پوست استفاده می شود.