فرزندپروریآموزشدانستنی هاروانشناسی و خانوادهکودکمادر و فرزندنکاتنوجوانی

5 راه صمیمی شدن با فرزند: چگونه با فرزند خود رفیق شویم؟

بهترین راه های صمیمی شدن با فرزند چیست؟ این روزها که شکل و شمایل زندگی تغییر کرده و رابطه افراد با هم نیز دستخوش تغییراتی شده، دیگر رابطه والدین با فرزندان را نیز نمی‌توان با سال‌های گذشته مقایسه کرد. بسیاری از والدین دائماً از رفتار فرزندان خود شکایت می‌کنند؛ اما راه دوست شدن با فرزند را نیز نمی‌دانند. نکته اینجاست که برای تربیت فرزند، پیش از هر چیز باید رفتار خودتان را بررسی کنید. شما باید به عنوان والدین، نحوه صحیح برخورد با کودک را بیاموزید تا از او نیز انتظار رفتار درست داشته باشید.

فراموش نکنید که رفتار فرزندتان تا حد زیادی حاصل تربیت خود شماست. در این مقاله قصد داریم به بررسی راه های صمیمی شدن با فرزند بپردازیم. فرزندانی که بناست آینده ساز سرزمین باشند، باید به بهترین نحو تربیت شوند. اگر به عنوان والدین یک کودک، دغدغه تربیت او را دارید و به دنبال راه های صمیمی شدن با فرزندتان هستید، تا انتها همراه ما باشید.

این مقاله از سایت فارسیرو به پرسش‌هایی نظیر چگونه با فرزند خود صمیمی شویم ، راه های صمیمی شدن با فرزندتان، چطور با بچه هایمان صمیمی شویم و چگونه با فرزندانمان صمیمی شویم پاسخ داده خواهد شد.

مشکلات رفتاری رایج بین والدین و فرزندان

برخی از والدین بی آن که بدانند، از روش‌های غلط و اشتباه در تربیت کودک خود استفاده می‌کنند. آن‌ها با این تصور که روش درستی را پیش گرفته‌اند، تأثیری بر روح و روان کودک می‌گذارند که شاید به هیچ عنوان قابل جبران نباشد. پیش از آن که چگونگی صمیمی شدن با فرزند خود را یاد بگیرید، بهتر است اشتباهات تربیتی خودتان را بشناسید و به دنبال ترک آن‌ها باشید. رفقی شدن با فرزند، از بین بردن عادات تربیتی غلط را می‌طلبد. در ادامه چند مورد از اشتباهات و مشکلات رایج بین کودکان و والدین را ببرسی می‌کنیم.

در دسترس‌ترین سلاح والدین، تهدید کردن است

بسیاری از والدین با کوچک‌ترین رفتار فرزندشان او را تهدید به تنبیه می‌کنند. شاید در اغلب مواقع این تنبیه صرفاً در محدوده کلام باقی مانده و عملی نشود؛ اما همین مسئله، خود باعث بروز مشکلات رفتاری در کودک می‌شود. زمانی که او را تهدید به تنبیه می‌کنید اما در عمل تنبیهی صورت نمی‌گیرد، کودک شهامت تکرار اشتباه خود را پیدا می‌کند؛ چرا که می‌داند شما تهدیدتان را عملی نخواهید کرد.

این به آن معنا نیست که باید کودک خود را تنبیه کنید تا به تهدیدتان جامه عمل بپوشانید؛ بلکه به این معناست که به جای تهدید کردن کودک، از روش دیگری برای تربیت او بهره بگیرید. فراموش نکنید که تنبیه فیزیکی جزو خط قرمزهای تربیت کودک است.

راه های صمیمی شدن با فرزندتان

رشوه دادن به کودک برای آرام کردن او

برخی از افراد یکی از راه های صمیمی شدن با فرزند را رشوه دادن به او می‌دانند. توجه داشته باشید که هدیه دادن به کودک اگر در زمان نامناسب اتفاق بیفتد، به یک روش تربیتی غلط بدل می‌شود. اگر قصد دارید به کودکتان هدیه بدهید، آن را بی‌مناسبت و صرفاً برای قدردانی از شخصیت کودک به او بدهید.اگر برای انجام دادن یک کار خوب و یا انجام ندادن یک کار بد به فرزندتان هدیه بدهید، این هدیه در واقع رشوه دادن به حساب می‌آید.

با این حرکت کودکتان گمان می‌کند که تنها در مقابل دریافت پاداش باید به حرف شما گوش بدهد و به نوعی فرزندتان را شرطی می‌کنید. همین مسئله در آینده مشکلاتی را برای کودکتان به وجود خواهد آورد. او هرگز تلاش و کوشش برای انجام کارها را یاد نمی‌گیرد.

روش‌های تربیتی متفاوت پدر و مادر

یکی از رایج‌ترین اشتباهات تربیتی که می‌تواند مانع دوست شدن با فرزند شود، دوگانگی در فرزندپروری است. زمانی که پدر و مادر هر کدام روش تربیتی خود را بر کودک اعمال کنند در حالی که این روش‌ها تناسبی با یکدیگر ندارند، فرزند دچار دوگانگی می‌شود. به عنوان والدین یک کودک باید بدانید که هماهنگ بودن کلام و رفتار شما در درست تربیت شدن فرزندتان نقش به‎‌سزایی دارد. باید پدر و مادر وحدت کلام داشته باشند و یک رویه مشترک را در تربیت فرزند پییش بگیرند.

اگر یکی از والدین سخت‌گیری کند اما دیگری به چنین مسائلی بی‌اهمیت باشد، نتیجه مطلوبی در رفتار فرزند مشاهده نخواهد شد. فکر نکنید اگر در مقابل سخت‌گیری‌های همسرتان در تربیت کودک سهل‌گیری بیش از حد داشه باشید،راه های صمیمی شدن با فرزند را پیش گرفته‌اید؛ در واقع شما بستر آسیب تربیتی فرزندتان را با این حرکت فراهم می‌کنید.

فحاشی، داد زدن و تنبیه بدنی کودک

یکی دیگر از اشتباهات رایج والدین در تربیت فرزندان، استفاده از الفاظ نامناسب برای کودک است. این الفاظ علاوه بر این که در ذهن کودک تثبیت شده و باعث می‌شود او نیز آن‌ها را به کار بگیرد، نقش مهمی نیز بر روحیه و اعتماد به نفس کودک دارد. شما با این الفاظ و القاب به او ویژگی‌های منفی القا می‌کنید و ذهن او حرف‌های شما را باور می‌کند.

اگر می‌خواهیدراه ههای صمیمی شدن با فرزندان را پیش بگیرید، پیش از هر چیز این عادت بد را از خودتان دور کنید. تنبیه فیزیکی کودک نیز یک مانع سفت و سخت در مقابل راه های صمیمی شدن با فرزند است. وقتی فرزندتان را با تنبیه بدنی تحقیر می‌کنید، نباید انتظار رفتار صمیمانه داشته باشید. با این روش فقط او را به کتک خوردن و تکرار کار بدش عادت می‌دهید.

نادیده گرفتن کارهای خوب کودک

تا زمانی که کارهای خوب کودکتان را نادیده بگیرید و از او بابت کارهای خوبش قدردانی نکنید، او انجام این کارها را یاد نمی‌گیرد. کودکتان با یک دنیا شور و اشتیاق کاری را انجام می‌دهد تا مورد تشویق و تأیید شما قرار بگیرد. اگر این موضوع را فراموش کنید، بین خود و فرزندتان یک مانع می‌سازید. او دیگر تمایلی به انجام کار خوب نخواهد داشت.

حالا که با اشتباهات رایج خود در تربیت فرزند آشنا شدید، به پرسش «چگونه با فرزند خود صمیمی شویم؟» پاسخ خواهیم داد و شما را با روش‌ های صمیمی شدن والدین با فرزندان آشنا می‌کنیم. با معرفی این روش ها همراه باشید.

همچنین بخوانید: 4 روش عالی تشویق کودکان و اشتباهات رایج در تشویق بچه ها

نکات طلایی برای صمیمی شدن با فرزندان

حالا که رفتارهای غلط خودتان را به عنوان والدین یک کودک شناختید، باید راه های صمیمی شدن با فرزند را نیز بشناسید تا ارتباط مفید و مؤثری با او داشته باشید. در ادامه قصد داریم شما را با روش‌های رفیق و دوست شدن با فرزند آشنا کنیم.

چطور با فرزند خود صمیمی شویم

1. برای رفیق شدن با فرزند با فرزندانتان فیلم تماشا کنید

تماشای یک فیلم خانوادگی در کنار فرزندانتان یکی از راه‌های برقراری ارتباط صمیمی بین خانواده و فرزند است. زمانی که ساعاتی را به تماشای دسته جمعی فیلم اختصاص می‌دهید، پلی میان شما و فرزندانتان شکل می‌گیرد. هنگام تماشای فیلم، احساسات مشترکی میان شما شکل می‌گیرد. می‌توانید مدتی را به صحبت کردن راجع به تجربه مشترکتان یعنی تماشای همان فیلم اختصاص دهید.همین عمل کوچک می‌تواند زمینه‌ای برای دوست شدن با فرزند باشد.

سعی کنید حداقل هفته‌ای یک‌بار در کنار خانواده به تماشای یک فیلم یا سریال مانند بهترین سریال های انگیزشی بنشینید. تجربه رفتن به سینما به صورت خانوادگی نیز می‌تواند اوقات خوشی را برای فرزندانتان فراهم کند. اگر فرزند کوچکی دارید، با او نیز درباره کارتون مورد علاقه‌اش صحبت کنید. او از توضیح دادن درباره برنامه‌کودک محبوبش استقبال خواهد کرد.

2. زمان مشخصی را برای صحبت کردن با فرزندانتان به صورت جداگانه در نظر بگیرید

اگر ذهن شما درگیر این پرسش است که چگونه با فرزندانمان دوست باشیم، باید بدانید که یکی از راه های صمیمی شدن با فرزند، گوش دادن به صحبت‌های او است. سعی کنید هر از چند گاهی یک گفت‌وگوی دو نفره با فرزندتان داشته باشید. در پاسخ به سوال چگونه با فرزند نوجوان خود دوست شویم، دقیقاً همین مورد مطرح است.

باید بتوانید گوش شنوای خوبی برای فرزندانتان باشید و متکلم وحده بودن را کنار بگذارید. فرزندان شما از نصیحت شدن مکرر بیزارند. سعی نکنید دائماً نتایج تجربیات خودتان را به آن‌ها تحمیل کنید. اجازه دهید آن‌ها نظراتشان را با آزادی بیان کنند و از واکنش شما ترس نداشته باشند.

همچنین بخوانید: چگونه سر صحبت را باز کنیم: 10 روش عالی برای شروع حرف

3. فرزندانتان را ببوسید و بغل کنید

ارتباط فیزیکی همواره یکی از عناصر برقراری ارتباط مؤثر با اعضای خانواده است. برای رفیق شدن با فرزند، لازم است  مهر و محبت خود را به صورت فیزیکی نیز به او ابراز کنید. فرزندانتان به این که آن‌ها را در آغوش گرفته و ببوسید نیاز دارند. آن‌ها این نزدیک شدن را ملاکی برای دوست داشتن و محبت می‌دانند.

همچنین بخوانید: انواع بغل کردن و معنی آن ها + فواید بغل یا در آغوش گرفتن

4. به فرزندتان هدیه بدهید

هدیه دادن، یکی از راه های صمیمی تر شدن با فرزندان است. سعی کنید گاهی او را با هدیه کوچکی خوشحال کنید. هر چیزی که نشان دهد شما به او اهمیت می‌دهید و برای شما با ارزش است، او را خوشحال می‌کند. بنابراین خوب است موارد مورد علاقه او را بشناسید. به این ترتیب او می‌فهمد که شما از سلایق او خبر دارید و به او اهمیت می‌دهید. اگر فرزند کوچکی دارید، به او هدیه دهید و یاداوری کنید که این هدیه بابت کارهای خوب اوست. توجه داشته باشید که این مسئله با رشوه دادن متفاوت است.

در مسئله رشوه دادن شما از کودک می‎‌خواهید که در ازای دریافت چیزی، کار خوبی را انجام دهد؛ اما در این روش هدیه دادن، کودک کار را به صورت خود جوش انجام می‌دهد و بعد از شما هدیه دریافت می‌کند. همین مسئله باعث می‌شود تا به اهمیت کارهای خوب پی ببرد.

5. با فرزندانتان غذا بخورید، به گردش بروید و ورزش کنید

اگر می‌خواهید بدانید که چطور با فرزند خود صمیمی شویم، باید مواردی که در ادامه گفته می‌شود را رعایت کنید. سعی کنید با فرزندانتان به هر نحوی که می‌توانید وقت بگذرانید و ارتباط صمیمانه‌ای داشته باشید. جمع شدن دور یک میز برای صرف غذا می‌تواند مهر و محبت و صمیمیت را در جمع  خانواده افزایش دهد. ورزش کردن فعالیت مفرحی است که شما را به فرزندتان نزدیک می‌کند.

در پاسخ به پرسش چگونه با فرزندانمان صمیمی‌ تر باشیم، می‌توانیم به شما توصیه کنیم که حس حمایت شدن را در فرزندانتان افزایش دهید. آن‌ها باید بدانند که از جانب شما حمایت می‌شوند. این حس با چیزهای کوچک در آن‌ها شکل می‌گیرد. برای مثال وقتی به گردش می‌روید و آن‌ها را در موارد جرئی یاری می‌کنید، آن‌ها متوجه می‌شوند که از پشتیبانی و حمایت شما بهره‌مند هستند. همین مورد، یکی از راه های صمیمی شدن با فرزند است.

همچنین بخوانید: 72 چیستان کودکانه: معما برای کودکان با جواب ساده و سخت

چگونه با کودک خود دوست شویم

چه کارهایی باعث عدم صمیمیت والدین با فرزندان می‌شود؟

پیش‌تر درباره اشتباهات رایج تربیتی والدین صحبت کردیم. آن‌ها همان مواردی هستند که باعث عدم صمیمیت والدین با فرزندان می‌شوند. اگر فرزندتان را تخریب کنید و اعتماد به نفسش را از او بگیرید، دیگر صمیمیتی بین شما باقی نمی‌ماند. این اتفاق می‌تواند در اثر فریاد زدن، توهین، فحاشی، تنبیه بدنی یا به کار بردن سخنان منفی رخ دهد. اگر شرایط فرزندتان را درک نکنید، خود را جای او نگذارید و دائماً به فکر تنبیه و نصیحت او باشید، رفیق شدن با فرزند بعید به نظر می‌رسد. بنابراین باید سعی کنید چنین مواردی را در رفتارتان از بین ببرید. پاسخ سوال چگونه با فرزند خود صمیمی شویم در ترک این موارد نهفته است.

در هنگام عصبانیت چگونه با فرزند خود رفتار کنیم؟

زمانی که از فرزندتان عصبانی می‌شوید، به این مسئله توجه کنید که او آینه تربیت شماست. بنابراین نباید نسبت به او چنان پرخاش کنید که پل‌های صمیمیت میان شما به کلی از بین بروند. سعی کنید خودتان را کنترل کنید. نفس عمیق بکشید و دقایقی را از فرزندتان دور شوید. بعد از آن که کمی آرام شدید، به فرزندتان اجازه صحبت کردن بدهید. صحبت کردن اعتمادی را در دل کودک ایجاد می‌کند، که از راه های افزایش صمیمیت با فرزندان است.

از نکات مهم برای صمیمی شدن با فرزندان، همین کنترل خشم و عصبانیت است. به جای تنبیه کلامی یا فیزیکی فرزندتان، سعی کنید او را از دلیل اشتباه بودن کارش آگاه کنید. همچنین از او برای انجام کارش دلیل بخواهید. این‌ها مواردی هستند که در داشتن ارتباط مؤثرتر با فرزند، به شما کمک می‌کنند.

سوالات متداول

بهترین سبک فرزند پروری چه سبکی است؟

باید بتوانید با در نظر گرفتن روحیات فرزندان خود، بهترین روش‌های تربیتی را بریا آن‌ها در نظر بگیرید. یک متد تربیتی واحد طبیعتاً نمی‌تواند برای همه کودکان با روحیات متفاوت اثربخش باشد.

چگونه با بچه ها صحبت کنم تأثیر داشته باشد؟

صحبت کردن با ملایمت و به آرامی همیشه نتیجه بهتری از پرخاش کردن و فریاد زدن دارد. یاد بگیرید با فرزندانتان با آرامش صحبت کنید تا آن‌ها نیز همین مسئله را از شما یاد بگیرند.

راه های صمیمی تر شدن با فرزندان

جمع‌بندی

اگر شما نیز مانند اغلب والدین با پرسش‌هایی چون چگونه با فرزندان خود صمیمی شویم مواجهید، بهتر است در قدم اول به خودتان رجوع کنید. سعی کنید خصوصیات منفی که در ارتباط با تربیت فرزند دارید را حذف کنید و در جهت یادگیری روش‌های تربیتی درست کوشا باشید. برای دوست و رفیق شدن با فرزند، باید راه نفوذ به قلب او را بشناسید. باید بدانید از چه راهی می‌توان به روح او نفوذ کرد و ارتباط صمیمانه‌ای گرفت. این مسئله در هر کودکی با کودک دیگر فرق دارد و راه متفاوتی را برای صمیمی شدن می‌طلبد.

با این حال می‌توان به اصول کلی در این زمینه رسید که تقریباً در رابطه با اکثر کودکان صادق است. در این مقاله به بررسی همین نکات طلایی برای صمیمی شدن با فرزندان پرداختیم. حالا با راه های صمیمی شدن با فرزند آشنایید و می‌دانید چگونه با فرزند خود صمیمی شویم. حتماً موارد گفته شده را در روش تربیت فرزندانتان به کار ببندید و ضمناً اگر پاسخ دیگری برای پرسش چطور با بچه هایمان صمیمی شویم و چگونه با کودک خود دوست شویم دارید، با ما در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا