نکات

انواع سقف تیرچه بلوک مناسب ساختمان مسکونی

انواع سقف تیرچه بلوک

تیرچه (Joist) یک قطعه پیش ساخته است که در بخش‌های مختلف ساختمان مانند سقف و حتی کف به منظور تحمل و نگهداری بار‌های مرده، زنده ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه که از گذشته در ساخت‌وساز استفاده می‌شده، از جنس‌های مختلفی مثل چوب، فولاد و حتی بتن ساخته می‌شود. در حال حاضر با توجه به کاربردی که دارد، به شکل‌های متفاوتی تولید و در بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با نیاز گسترده به این محصول، تولید کنندگان زیادی این محصول را تولید و به بازار عرضه می‌کنند و سقف‌های تیرچه بلوک به شکل‌های مختلفی اجرا می‌شوند. در ادامه به بررسی انواع سقف تیرچه بلوک می‌پردازیم.

کارخانه تیرچه پایدار

انواع تیرچه‌ها و مواد تشکیل دهنده آنها

بیشترین کاربرد را تیرچه‌های بتنی و فلزی دارند و مواد تشکیل دهنده آنها بتن و فولاد است. این قطعات در طرح‌های مختلف ساخته می‌شود. در ادامه انواع تیرچه‌های خاص بتنی و فولادی برای شما ذکر شده است.

  • تیرچه کرومیت یا فلزی با جان باز
  • تیرچه پاشنه بتن یا تیرچه بتنی سنتی
  • تیرچه صنعتی
  • تیرچه فندوله
  • تیرچه نیازیت
  • تیرچه پیش تنیده خرپایی

تیرچه بتنی

تیرچه بتنی از ترکیب بتن و میلگرد‌های فولادی ساخته شده است. در واقع بتن‌ها و میلگرد‌های فولادی به عنوان قالب در بین بلوک‌ها جای می‌گیرند و با بتن پوششی مقطع T شکل را به وجود می‌آورند که به آن تیرچه بتنی می‌گویند. جالب است بدانید که با توجه به میزان باری که بر سقف وارد می‌شود ابعاد تیرچه‌هایی که در پروژ‌های ساختمانی نیز متغیر خواهد بود. بهترین ابعاد یک تیرچه برای سقف، ضخامت بتن حداقل 40 میلی‌متر و عرض 100 میلی متر است.

انواع تیرچه بتنی

به طور کلی تیرچه‌ها به دو نوع تیرچه خرپایی و تیرچه پیش تنیده تقسیم می‌شوند. تیرچه‌هایی وجود دارند که دارای قالب ماندگار هستند و از آن‌ها به عنوان تیرچه کفشک‌دار نیز یاد می‌کنند. نمونه‌ تیرچه‌های بدون قالب ماندگار، تیرچه‌های بتنی و فلزی نام برد.

تیرچه‌های بتنی جزو تیرچه‌های سنتی به حساب می‌آیند که از اجزای تشکیل دهنده آن میتوان به 2 آرماتور فولادی در بال تحتانی، 1 آرماتور فولادی در بال فوقانی و چند آرماتور فولادی زیگزاگ در بال تحتانی و فوقانی که به صورت تک یا دوبل جوش داده شده است اشاره کرد.

تیرچه صنعتی

تیرچه صنعتی یک سازه با سه یا حتی چهار وجه است که فاقد انتها بوده و اجزای آن به وسیله چیزی به نام لولا به یک‌دیگر متصل می‌شوند. یکی از مزیت‌های بسیار ویژه در این نوع تیرچه، شکل‌گیری آن به وسیله جوش نقطه‌ای است که اتصال بسیار محکمی را ایجاد می‌کند. از این قطعه در سقف ساختمان برای ایجاد استحکام استفاده می‌شود و در آخر به شکل T در می‌آید. یکی دیگر از مزایای استفاده از تیرچه صنعتی حمل و نقل آسان بوده و بسیار سبک است. یکی دیکر مزیت‌هایی که در اوضاع اقتصادی شما را ترغیب به خرید این نوع تیرچه می‌کند، مقرون به صرفه بودن آن است. آن‌ها از نظر کنترل کیفیت نیز، دارای فرایند‌هایی در هر مرحله از ساخت است. تمام این دلایل کافی است تا این نوع تیرچه در بین سازندگان از محبوبیت بالایی بهره‌مند شود.

خرپای تیرچه صنعتی

تفاوت‌های تیرچه صنعتی و سنتی

  1. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که تیرچه صنعتی و سنتی با یکدیگر دارند، تفاوت در نوع اتصال آن‌ها است. اتصالی که در تیرچه صنعتی دیده می‌شود از طریق روش جوش نقطه‌ای صورت گرفته است که همین امر سبب کاهش شکستی در این نوع تیرچه می‌شود، ولی در تیرچه سنتی از روش جوش قوس الکتریکی استفاده شده است و این تیرچه به دلیل کربن موجود در آرماتور‌های خود شکننده است.
  2. تفاوت دیگر میان تیرچه صنعتی و سنتی این است که تیرچه‌های سنتی یا همان دستی، توسط انسان ساخته می‌شود ولی تیرچه‌های صنعتی دارای یک فرایند کاملا مکانیزه هستند و تولید آنها اتوماتیک است. این امر سبب کاهش خطا تا حداقل میزان در روند تولید و ساخت تیرچه صنعتی شده است.
  3. یکی از ویژگی‌های تیرچه های صنعتی، وزن بسیار سبک آنها است که باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود زیرا مصرف بتن را کاهش می‌دهد.
  4. ایجاد پیوستگی یکی دیگر از تفاوت‌های بین تیرچه صنعتی و سنتی است. در تیرچه های سنتی اگر بخواهند طول تیرچه را افزایش دهند، لازم است باقیمانده زیگزاگ ها را با جوش سر به سر یه یکدیگر وصل کنند و این مسئله باعث به وجود آمدن عدم پیوستگی در طول تیرچه میشه اما تیرچه صنعتی اینگونه نیست و می‌توان با استفاده از میلگرد کلاف عرضی پیوستگی را در طول و عرض، حفظ کرد.

تیرچه بلوک

همان گونه که از نام این سقف پیدا است، تیرچه بلوک از دو جزء اصلی تیرچه و بلوک‌های پر کننده تشکیل شده است. اما به این معنا نیست که تنها از این دو جزء استفاده شده باشد بلکه علاوه بر این دو جزء موادی چون بتن، آرماتور حرارتی و تقویتی برش نیز در ساخت این سقف استفاده شده است. لازم به ذکر است که تیرچه در این نوع سقف نقش سازه‌ای ندارند و از آنها تنها به عنوان پرکننده استفاده می‌کنند. از سقف‌های تیرچه بلوک بیشتر در ساختمان‌هایی استفاده می‌شود که دارای اسکلت فلزی، بتنی و آجری هستند. در این وضع اقتصادی استفاده از این سقف‌ها بسیار برای شما مناسب است زیرا مقرون به صرفه هستند و به همین استفاده از آن، روز به روز در حال افزایش است. علاوه بر مقرون به صرفه بودن، وزن بسیار کمی نیز دارد و در برابر نیرو‌های افقی مقاومت کافی از خود نشان میدهد.

تیرچه بلوک

بلوک‌های تیرچه بلوک

بلوک یک قطعه‌ای است سفالی یا بتنی که در بین تیرچه‌ها جای میگیرد و نمیتواند هیچ نوع باری رو تحمل کند و از آن تنها برای قالب بندی بتن بالا و نیز قالب بندی جان تیرT شکل استفاده می‌شود. بلوک‌های مورد استفاده در تیرچه بلوک، از نوع بلوک‌های توخالی و سبک بتنی، سفالی و یا فومی هستند. در واقع این نوع سقف را به نوعی جزء سقف‌های دال یک طرفه به شمار می‌آورند. برای اینکه در زمان زلزله سقف دچار گسیختگی نشود، باید مانع رسیدن تیرچه به تیرآهن شد و این کار تنها با میلگرد ممان منفی امکان پذیر است. این نوع میلگرد باعث می‌شود که سقف یکپارچه عمل کند و ایمنی بیشتری داشته باشد. تیرچه‌هایی که در این نوع سقف استفاده میشود، از نوع پاشنه بتنی و یا فولادی(کرومیت) است.

سخن آخر

علاوه بر سقف‌هایی که گفته شد، تیرچه کرومیت یا فلزی با جان باز، تیرچه پاشنه بتن یا تیرچه بتنی سنتی، تیرچه فندوله، تیرچه نیازیت و تیرچه پیش تنیده خرپایی از جمله سایر سقف‌هایی هستند که در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند. این سقف‌ها هر یک برای ساختمان‌خاصی مناسب هستند و بودجه متفاوتی را برای ساختشان باید در نظر گرفت. هر سقف درکنار قیمت تمام شده متفاوت، مصالح با کیفیت متفاوتی خواهد داشت. اگر قصد خرید تیرچه با کیفیت و قیمت مناسب را دارید می‌توانید آن را در جدول تیرچه مشاهده و از فروشگاه تیرچه پایدار خریداری نمایید. برای دریافت اطلاعات بیش‌تر و سفارش محصول با شماره 02122870976 تماس حاصل نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا