چگونه در انگلیس کار پیدا کنیم و ویزا بگیریم؟

بر اساس آخرین بیانیه در سال 2025، حداقل حقوق در انگلستان برای هر ساعت، ۱۲.۲۱ پوند انگلستان (۱۶.۲۱ دلار آمریکا) و دستمزد کارگر در این کشور، ماهانه 1.953پوند انگلستان (2.594 دلار آمریکا) است. یک سری عوامل از جمله مدرک تحصیلی، میزان تجربه کاری، جنسیت و… بر روی درآمد در انگلستان تأثیر دارند. با این حال، طبق گزارش سازمان ملی آمار انگلیس، میانگین حقوق در این کشور سالانه 37.430 پوند انگلستان (46.999 دلار آمریکا) است.
مزایای کار در انگلیس برای ایرانیان
پیدا کردن کار در انگلیس برای ایرانیان از یک سری مزایای مهم و ویژهای برخوردار است که در این جا به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
1. کسب حقوق به پوند و بهبود وضعیت مالی
انگلیس بهعنوان یکی از کشورهای اقتصادی پیشرفته در جهان شناخته شده و درآمد به پوند نسبت به بسیاری از ارزشهای دیگر، ارزش بسیار بالایی دارد. این امر میتواند باعث افزایش قدرت خرید و همچنین کیفیت زندگی شما میشود.
2. فرصت دریافت اقامت دائم
اگر به مدت 5 سال در انگلیس به صورت قانونی مشغول به کار شوید، میتوانید برای گرفتن اقامت دائم این کشور اقدام کنید. این اقامت از مزیتهای متعددی مانند دسترسی به سیستم رفاهی، امکان کار و زندگی بدون نیاز به ویزا و امکان همراهی اعضای خانواده برخوردار است.
3. دسترسی به خدمات بهداشتی رایگان
سیستم بهداشت عمومی انگلیس (NHS) این امکان را به شهروندان و دارندگان اقامت دائم میدهد تا از خدمات پزشکی رایگان استفاده کنند. به همین دلیل مهاجران زیادی از کیفیت و گستردگی خدمات درمانی در این کشور بهرهمند میشوند.
4. امکانات آموزشی و اجتماعی مناسب
افرادی که در انگلیس مشغول به کار هستند، میتوانند از مدارس و دانشگاههای دولتی رایگان و برنامههای حمایتی اجتماعی بهرهمند شوند. این موضوع بخصوص برای خانوادههایی که فرزند دارند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
5. بهره مندی از تامین اجتماعی
کارمندان در کشور انگلیس تحت پوشش مزایای تأمین اجتماعی که شامل بیمه بیکاری، حقوق بازنشستگی، کمک هزینه فرزند و بیمه بیکاری میشود، قرار میگیرند. برای بهرهمند شدن از این مزایا داشتن شماره تأمین اجتماعی ضروری است.
مراحل مهاجرت به انگلیس از طریق کار
فرایند مهاجرت به انگلیس از طریق کار به برنامهریزی دقیق و رعایت قوانین مهاجرتی این کشور نیاز دارد. مهمترین مراحل مهاجرت کاری به انگلستان عبارتاند از:
- بررسی واجد شرایط بودن: در این مرحله شما باید بررسی کنید که آیا برای کار در انگلیس و اخذ ویزای این کشور شرایط لازم را دارید یا خیر؟
- جستجوی شغل و اخذ جاب آفر: شما باید از طریق روشهای مختلف کاریابی همچون سایت یا آژانسهای استخدام به دنبال موقعیتهای شغلی مناسب بگردید و یک جاب آفر مطمئن دریافت کنید.
- درخواست ویزای کار انگلیس: در این مرحله شما باید از طریق کارگزاری VFS گلوبال، درخواست ویزای کار انگلیس را ارسال کنید.
- انتظار برای دریافت پاسخ سفارت: باید برای پردازش درخواست خود از سوی سفارت انگلیس منتظر بمانید.
- اخذ ویزا و ورود به انگلیس: در نهایت اینکه در صورت دریافت ویزا این اجازه را دارید که به انگلستان سفر کرده و در این کشور کار خود را شروع کنید.
قوانین کار در انگلیس
در کشور انگلیس برای حمایت از کارمندان یک سری قوانین سختگیرانهای وجود دارد که برخی از مهمترین آنها در جدول روبهرو ارائه شده است.
حداقل دستمزد ملی | کارگران باید حداقل دستمزد مشخص شده را دریافت کنند. |
ساعات کاری | حداکثر 48 ساعت در هفته مگر اینکه فرد داوطلب باشد و ساعات بیشتری کار کند. |
مرخصی سالانه | کارکنان این حق را دارند که حداقل 28 روز مرخصی با حقوق در سال دریافت کنند. |
مرخصی زایمان و پدری | مادران و پدران میتوانند برای تولد فرزند از مرخصی ویژه استفاده کنند. |
حقوق بازنشستگی | کارفرمایان موظف هستند برنامه بازنشستگی را به کارکنان خود ارائه دهند. |
روشهای پیدا کردن در انگلیس
برای جستجوی شغل در انگلیس راههای مختلفی وجود دارد که میتواند برای یافتن کار مناسب، شانس شما را بالا ببرد. میخواهیم به بررسی مهمترین روشهای پیدا کردن کار در انگلستان بپردازیم.
1. وبسایت های کاریابی و موتورهای جستجوی شغلی
بسیاری از شرکتها در وبسایتهای رسمی، فرصتهای شغلی خود را منتشر میکنند. از این گذشته موتورهای جستجوی شغلی مانند Monstre، Glassdoor،Indeed و Reed به شما در پیدا کردن فرصتهای شغلی متناسب با تخصص و تجربه خود کمک زیادی میکنند.
2. استفاده از لینکدین
یکی از ابزارهای مهم برای پیدا کردن کار در انگلیس، لینکدین است. بسیاری از کارفرمایان برای جذب نیروی کار از این پلتفرم استفاده میکنند. شما میتوانید با تکمیل پروفایل خود، اعلام آمادگی برای کار و ایجاد ارتباط با افراد حرفهای پیشنهادهای شغلی مناسبی دریافت کنید.
3. آژانس های کاریابی
آژانسهای کاریابی معتبر در انگلستان مانند Michael، Hays page و Robert Walters نقش فوقالعاده مهمی در اتصال افراد کارجو به کارفرمایان دارند. این آژانسها شغل مناسب را بر اساس تجربه و مهارتهای شما پیشنهاد میدهند.
4. شرکت در نمایشگاه های کار و همایش ها
حضور داشتن در رویدادهای حرفهای و نمایشگاههای کاریابی به شما کمک میکند تا با نمایندگان شرکتها و همچنین کارفرمایان تعامل برقرار کنید. این رویدادها فرصتهای شغلی جدید را میتوانند برای شما فراهم کنند.
5. استفاده از شبکههای شخصی
مهمترین راه مؤثر برای یافتن کار در انگلیس ارتباط با دوستان، خانواده و آشنایان شاغل در این کشور است؛ چراکه اغلب فرصتهای شغلی از طریق همین افراد شناخته شده ارائه میشوند.
انواع ویزاهای کار در انگلیس
داشتن ویزای کار برای یافتن شغل در انگلستان بسیار الزامی است؛ پس بیاید با هم انواع ویزاهای کار در این کشور را مروری بکنیم.
1. ویزای کارگر ماهر
برای افرادی که پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در انگلیس داشته باشند، این ویزا صادر میشود. از شرایط اصلی این ویزا میتوان به داشتن پیشنهاد شغلی، تسلط بر زبان انگلیسی در سطح B1 و مهارتهای لازم اشاره کرد.
2. ویزای استارتاپ
این ویزا مختص کارآفرینانی است که قصد دارند کسبوکاری جدید و نوآورانه در انگلیس راهاندازی کنند. متقاضی باید در انگلیس توسط یک نهاد معتبر تأیید شود و سطح زبان انگلیسی او حداقل B2 باشد.
3. ویزای کار فارغ التحصیلان
دانشجویانی که در دانشگاههای انگلیس فارغالتحصیل شدهاند، میتوانند با این ویزا تا دو سال پس از پایان تحصیل در این کشور کار کنند.
4. ویزای افراد با پتانسیل بالا
این ویزا به فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر جهان این اجازه را میدهد تا در انگلیس مشغول به کار شوند. فرد متقاضی به پیشنهاد شغلی نیازی ندارد؛ اما باید از دانشگاهی که در لیست معتبرترین دانشگاههای انگلیس قرار دارد، مدرک تحصیلی داشته باشد.
5. ویزای کارکنان جهانی کسب و کار
برای افرادی که تمایل دارند برای اهداف تجاری به انگلیس منتقل شوند، این ویزا میتواند مناسب باشد. ویزای کارکنان دارای 5 مسیر گوناگون برای کارآفرینان، متخصصان و کارکنان ارشد است.
مدارک مورد نیاز برای کار در انگلیس
برای یافتن کار در انگلیس باید مدارک گفته شده زیر را ارائه بدهید:
- پاسپورت معتبر
- گواهی پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای تأییدشده
- گواهی تمکن مالی (در برخی موارد)
- گواهی مهارتهای شغلی و مدارک تحصیلی
- مدرک زبان انگلیسی
- عدم سوءپیشینه کیفری