دانستنی هاآموزشراهنمانکات

خونریزی مقعد چه ارتباطی با بیماری بواسیر دارد؟

خونریزی مقعد یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد در ناحیه مقعد با آن مواجه می‌شوند. خونریزی مقعد دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که تشخیص آن تنها از عهده پزشک بر می‌آید.

یکی از بیماری‌هایی که باعث خونریزی مقعد می‌شود بیماری بواسیر است. بیماری بواسیر یا هموروئید به دلیل التهاب و پاره شدن رگ‌های ناحیه مقعد یا انتهای راست‌روده رخ می‌دهد و علائمی همچون درد، خارش و خونریزی در هنگام اجابت مزاج را در پی دارد.

باید توجه داشت خونریزی مقعد در هنگام بواسیر یک خونریزی به رنگ روشن است که در هنگام اجابت مزاج رخ می‌دهد و با خونریزی‌های دیگر که می‌توانند ناشی از بیماری‌های دیگر باشند متفاوت است.

از آنجایی که خونریزی مقعدی می‌تواند ناشی از بیماری‌های دیگر نیز باشد بسیار مهم است که افراد حتماً در هنگام مواجهه با خونریزی از ناحیه مقعد به پزشک مراجعه کنند تا علت این مشکل آنها مورد بررسی قرار گیرد. از جمله دلایلی که می‌توانند عامل خونریزی مقعدی باشند بیماری‌های زیر هستند:

  • زخم شدن مری و بیماری‌های مرتبط به آن
  • بیماری‌های مرتبط با معده همچون التهاب معده، زخم معده و سرطان معده
  • مشکلات و بیماری‌های مرتبط با روده همچون شقاق، بواسیر، عفونت‌های روده، پولیپ روده، کولیت زخمی، بیماری کرون،بیماری دیورتیکولیت و کولیت ایسکمیک
  • مشکلات عروقی

همان‌طور که می‌بینید خونریزی مقعد می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ اما زمانی که این خونریزی به رنگ روشن و در هنگام اجابت مزاج است می‌توان آن را به بیماری بواسیر مرتبط دانست. برای اطمینان کامل بیماران باید حتماً به پزشک مراجعه کنند تا در صورت ابتلا به بیماری بواسیر اقدامات لازم جهت درمان صورت گیرد.

بیماری هموروئید چیست به چه دلیل ایجاد می‌شود؟

بیماری هموروئید یا بواسیر یکی از بیماری‌های شایع نشیمنگاهی است. این بیماری تا سن ۵۰ سالگی حدود نیمی از افراد را می‌تواند به خود مبتلا کند. بواسیر به دلیل التهاب و کشیدگی سیاهرگ‌های ناحیه مقعد و بخش انتهایی راست‌روده به وجود می‌آید و می‌تواند بیمار را بسیار آزار دهد.

بیماری هموروئید به ۲ نوع بواسیر داخلی و بواسیر خارجی تقسیم می‌شود. در بواسیر داخلی رگ‌های انتهای راست‌روده دچار التهاب و کشیدگی می‌شوند و ۴ درجه دارد.

در بواسیر خارجی رگ‌های ناحیه مقعد دچار التهاب و کشیدگی می‌شوند که به طور معمول با علائمی همچون درد و خارش و خونریزی از ناحیه مقعد همراه است.

شناخت دلایل ابتلا به بیماری هموروئید بسیار اهمیت دارد تا افراد بتوانند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند. از جمله دلایل بواسیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یبوست مزمن: یکی از دلایل مهم بواسیر یبوست مزمن است که باعث می‌شود مدفوع در هنگام خروج از مقعد به رگ‌های این ناحیه آسیب وارد کند.
  • بارداری:هموروئید در بارداری بسیار شایع است؛ زیرا تغییرات هورمونی باعث تغییراتی در اجابت مزاج و یبوست می‌شود و از طرفی وزن رحم و جنین به مقعد فشار بیشتری وارد می‌کند.
  • عدم تحرک کافی: افرادی که بیشتر در حالت نشسته به سر می‌برند و تحرک کافی ندارند بیشتر در معرض بواسیر هستند.
  • رابطه مقعدی: یکی دیگر از دلایل بواسیر رابطه مقعدی است؛ زیرا این رابطه باعث فشار به رگ‌های ناحیه مقعد می‌شود.
  • بلند کردن اجسام سنگین: وزن ناشی از بلند کردن اجسام سنگین وزن می‌تواند باعث فشار به مقعد و احتمال ابتلا به بواسیر شود.

توجه به نکات گفته شده کمک می‌کند تا افراد بتوانند کنترل بهتری بر روی عوامل مؤثر در ابتلا به بواسیر داشته باشند و به این ترتیب کمتر در معرض این بیماری قرار گیرند.

دلایل بواسیر

شایع‌ترین علائم هموروئید چیست؟

شایع‌ ترین علائم هموروئید به نوع بیماری بواسیر باز می‌گردد. همان‌طور که گفته شد بیماری بواسیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود.

هموروئید خارجی که در زیر پوست اطراف مقعد به وجود می‌آید با علائمی همچون درد یا ناراحتی، خارش یا تحریک، و تورم و خونریزی در ناحیه مقعد همراه است. یکی دیگر از علائم هموروئید خارجی مشاهده یک لخته خون آبی رنگ در نزدیکی دهانه مقعد است که با درد و تورم بسیاری نیز همراه است و به آن هموروئید خونی یا ترومبوزه گفته می‌شود.

هموروئید داخلی در انتهای راست‌روده ایجاد می‌شود که قابل دیدن نیست و از طرفی به ندرت باعث ایجاد ناراحتی برای فرد می‌شود. شایع‌ترین علائم هموروئید داخلی احساس تحریک یا فشار در هنگام دفع مدفوع است که می‌تواند خونریزی به رنگ قرمز روشن را به همراه داشته باشد.

به افراد توصیه می‌شود پس از مشاهده هر کدام از علائم نام برده جهت درمان سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند تا وضعیت بیماری آنها بررسی شود و سپس اقدامات لازم برای مداوا از سمت پزشک صورت گیرد.

هموروئید چیست

عمل جراحی بواسیر با لیزر چگونه انجام می‌شود؟

زمانی که بیماری هموروئید با روش‌های درمان خانگی یا دارویی بهبود نیابد بیمار باید از طریق روش جراحی یا لیزردرمانی مداوا شود. امروزه بیشتر پزشکان ترجیح می‌دهند بیماری بواسیر را از طریق روشی همچون لیزردرمانی مداوا کنند. عمل جراحی بواسیر با لیزر یک عمل غیرتهاجمی به شمار می‌رود و به همین دلیل روش محبوب‌تری است.

این روش توسط لیزر co2 انجام می‌شود و نیازی به بیهوشی و بستری شبانه در بیمارستان ندارد. عمل جراحی بواسیر با لیزر همچنین بدون درد و خونریزی است زیرا بافت لیزر شده در حین عمل ترمیم می‌شود. این روش درمانی همچنین نیاز به دوره نقاهت پس از جراحی ندارد و به همین دلیل بیمار می‌تواند پس از انجام آن به راحتی کارهای روزمره خود را ادامه دهد.

بسیار مهم است عمل جراحی بواسیر با لیزر در مراکز درمانی تخصصی و توسط جراحانی انجام شود که برای مداوای بیماری‌های نشیمنگاهی همچون بواسیر آموزش دیده‌اند. همچنین این جراحی باید با بهترین دستگاه‌های لیزر صورت گیرد که تنها در مراکز تخصصی خاصی موجودند.

عمل جراحی بواسیر با لیزر امروز در مراکز درمانی مختلفی انجام می‌شود؛ اما بسیار مهم است که افراد به پزشکان آن مجموعه و دستگاه‌های لیزر توجه داشته باشند.

یکی از مراکز بسیار مجهز جهت عمل جراحی بواسیر با لیزر مرکز تخصصی درمان فوری است. در این مرکز درمان بیماری بواسیر توسط فوق‌تخصصان کولورکتال انجام می‌شود. همین مسئله کمک می‌کند این بیماری بدون عوارض و بازگشت، به شکل تخصصی برای همیشه درمان شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا