بررسی انواع سم برای استفاده در باغات و گیاهان آپارتمانی
شناخت انواع سم برای استفاده در شرایط مختلف
سم آفت کش انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها برای نوعی از آفات مورد استفاده قرار میگیرد. سم حشره کش، کنه کش، قارچ کش و… ازجمله پرکاربردترین سموم محسوب میشوند. اگر قصد آشنایی با انواع سم را دارید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. در ادامه انواع سموم حشره کش را به شما معرفی خواهیم کرد.
انواع سم مناسب برای زمین کشاورزی و گیاهان آپارتمانی
انواع سم زراعی زیاد بوده و شما میتوانید نسبت به نوع آفت، یکی از آنها را خریداری کرده و از آنها استفاده کنید. این سموم براساس سازگاری با محیط زیست، تاثیرگذاری روی نوع آفت، مدت زمان ماندگاری، ترکیبات و… دستهبندی میشوند. در ادامه تعدادی از مهمترین انواع سم آفت کش را به شما معرفی میکنیم.
سموم حشره کش
سم حشره کش یکی از انواع سم محسوب میشود که بهطور کلی در دو نوع دفع کننده یا غیر دفع کننده باشد. برای مثال مورچهها معمولا توانایی تشخیص سموم غیر دافع را ندارند و ذرات آن را با خود به خانه حمل میکنند. این سموم میتواند کل کلونی و حتی ملکه این حشرات را هم از بین برده و در نتیجه باعث از بین رفتن همه مورچهها در آن محدوده شود. البته استفاده از این روش کمی زمانبر است، اما نتیجه فوقالعادهای دارد. شما براساس نوع حشره میتوانید نسبت به خرید سم اقدام کنید.
سموم آفت کش
سم آفت کش به دستههای مختلفی تقسیم میشود. این سموم را میتوان براساس سازگاری با محیط زیست، عملکرد و ماندگاری به دستههای مختلفی تقسیم کرد. آفتکشها از لحاظ سازگاری با محیط زیست به دو دسته تجزیه پذیر و تجزیه ناپذیر دستهبندی میشوند؛ دسته اول این سموم توسط میکروبهای بیضرر، تجزیه میشوند، اما دسته دوم ماهها یا شاید سالها باقی میمانند. سموم زیستی یکی از پرطرفدارترین سموم است که از بقایا و فضولات حیوانات، گیاهان، باکتریهای مفید و… تهیه شده که هیچ آسیبی به طبیعت وارد نمیکنند. البته آفتکشها از یکی از انواع سم گیاهان محسوب میشود و شما میتوانید از آن برای از بین بردن آفات مختلف استفاده کنید.
سموم قارچ کش
سموم قارچ کش یا ضد قارچ، موادی سمی هستند که برای از بین بردن یا جلوگیری از رشد قارچها استفاده میشود. این مواد جز انواع سم محسوب میشوند. قارچکش معمولا برای پیشگیری از رشد بیش از حد قارچهای انگلی استفاده میشود. قارچها معمولا به گیاهان کشاورزی و زینتی آسیب وارد کرده و ممکن است سلامت انسان را به خطر بیاندازد. از این سموم میتوان برای از بین بردن کپکها نیز استفاده کرد. زمانی که روی برگها آثاری از زنگ زدگی، لکههای سفید و… مشاهده شد، باید از سموم قارچ کش استفاده کنید.
سموم علف کش
یکی از مهمترین دغدغههای کشاورزان از بین بردن علفهای هرز است. این علفها، گیاهان بلااستفادهای هستند که میتوانند مانع از رشد خوب گیاهانی مانند گندم شوند. روشهای متنوعی مانند روش مکانیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و… وجود دارد که برخی از کشاورزان از آنها برای از بین بردن علف هرز استفاده میکنند. علف کش هم یکی از انواع سم است که صرفا برای از بین بردن این گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد و انواع مختلفی دارد. شما با استفاده از سموم علف کش میتوانید بدون صرف انرژی و زمان زیاد، طیف گستردهای از علفهای هرز را از بین ببرید.
سموم کنه کش
همانطور که از نام این سموم نیز مشخص است، از این موارد برای کنترل رشد و از بین بردن کنهها استفاده میشود. سموم کنه کش حاوی مواد مختلفی مانند پرمترین، بیفنترین، کارباریل؛ سیفلوترین و پیرترین هستند و میزان این مواد در ترکیبها متفاوت است. البته باید قبل از خرید سم کنه کش از یک شخص متخصص راهنمایی بخواهید تا محصولی با کیفیت و مناسب برای باغ یا مزرعه خود بخرید. سمومی غیرشیمیایی وجود دارد که میتواند بدون وارد کردن آسیب به محیط زیست، کنهها را از بین ببرد.
روش های سم پاشی
سمپاشی به روشهای مختلفی انجام میشود که هر شخص میتواند نسبت به نوع گیاه، وسعت زمین، نوع آفت و… یکی از آنها را انتخاب کند. شما برای سم پاشی باید یکی از انواع سم و روش مناسب سمپاشی را انتخاب کرده و کار خود را آغاز کنید. در کل دو عامل اصلی وجود دارد که میتواند روی خرید سم و روش سمپاشی تاثیرگذار باشد و آن هم محل کاشت و نوع آفت است. مطمئنا روش سمپاشی زمینهای کشاورزی با گلخانه و گیاهان آپارتمانی یکسان نیست. در ادامه سمپاشی زمین کشاورزی و گیاهان آپارتمانی را شرح خواهیم داد.
سم پاشی زمین های کشاورزی
سموم، مواد شیمیایی یا ترکیبات ارگانیکی هستند که برای از بین بردن آفات مختلف استفاده میشوند. بهطور کلی دو روش برای سمپاشی و آفتزدایی زمینهای کشاورزی وجود دارد، آفتکشی خاک قبل از کاشت و سمپاشی گیاهان بعد از رشد. اگر بتوانید قبل از کاشت، خاک را سمپاشی کنید، تا حد زیادی میتوانید از رشد آفات و علفهای هرز و وارد شدن ضررهای بیشاز حد جلوگیری کنید. قبل از کاشت باید سموم و قارچکشهای مختلف را به خاک اضافه کنید تا بذر علفهای هرز و آفات از بین رفته و گیاه در شرایطی مساعد رشد کند.
برای سمپاشی زمینهای کشاورزی باید چند مرحله را انجام دهید تا شاهد بهترین بازدهی از سموم باشید. مراحل لازم برای سمپاشی زمین کشاورزی به شرح زیر است.
- مشخص کردن زمان مناسب سمپاشی
- تهیه وسایل مناسب برای سمپاشی
- فراهم کردن آب با PH و EC مناسب
- تهیه سورفکتانتها
- سمپاشی اصولی و یکنواختی در محلولپاشی
- خرید سموم با کیفیت
با رعایت نکات گفته شده، سمپاشی به بهترین شکل انجام خواهد شد و مواد میتوانند در شرایطی مناسب، آفات را از بین ببرند.
سم پاشی گیاهان آپارتمانی
شما زمانی که آثاری از وجود آفات را روی گیاه مشاهده کردید، باید سمپاشی را آغاز کنید. برای سمپاشی گیاهان آپارتمانی راه دشواری پیشرو ندارید و فقط باید سموم را طبق دستورالعمل گفته شده استفاده کنید. برخی از سموم را باید با مقداری از آب مخلوط کرده و روی برگها و خاک گیاه اسپری کنید. برخی دیگر از سموم را هم بهصورت مستقیم روی خاک بریزید تا آفات موجود در خاک را از بین ببرد.
توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه سموم میتواند آسیبها جدی به گیاه وارد کند. اگر قصد خرید سم را داشتید، میتوانید به فروشگاه اینترنتی دمبرگ مراجعه کرده و محصولاتی با کیفیت را از آن خریداری کنید. در این فروشگاه انواع سم موجود بوده و میتوانید برای از بین بردن آفات و تهیه محصولی با کیفیت، یکی از آنها را خریداری کنید. همچنین اگر درباره انواع سم زراعی سوالی داشتید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.