قرص رزوواستاتین و کبد چرب
قرص رزوواستاتین برای کبد چرب خوب است؟
از ارتباط میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب چه میدانید؟ چربی خون همان مولکولهای لیپیدی است که توسط جریان خون جابهجا میشوند. کلسترول و تریگلیسیرید ازجمله این مواد چربی هستند که عملکرد آنها مربوط به شرکت در ساختار غشای سلولی و تامین انرژی مورد نیاز بدن است. زمانی که چربی بدن از حد مجاز بالاتر برود، میزان اضافی آن در شریانها (رگها) رسوب میکند. در چنین زمانی، داروهای چربیخون با هدف کنترل سطح چربی بدن تجویز میشوند. مصرف آنها فرد را از ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی مصون میدارد. حالا سوال اینجاست که بهنظر شما این داروها تحتعنوان «کاهنده چربی خون» شناخته میشوند؟
رزوواستاتین متعلق به دسته داروهای استاتین است. این دارو میزان کلسترول و چربیهای ساختهشده در بدن را تنظیم میکند و با این کار خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق را کاهش میدهد. چربیها بهراحتی در بافتهای بدن ذخیره میشوند تا بعدها بهعنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار بگیرند. زمانی که کلسترول خون از حد مجازی بالاتر برود، هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون) رخ میدهد. این شرایط حتما باید به کمک دارو کنترل شود. در غیر این صورت، با رسوب تریگلیسیرید در دیواره عروق، احتمال سکته قلبی و مغزی در فرد افزایش مییابد.
قرص رزوواستاتین چیست و چه کاربردی دارد؟
در مورد رابطه قرص رزوواستاتین و کبد چرب، باید بگوییم که رزوواستاتین همراه با یک رژیم غذایی مناسب برای کمک به کاهش کلسترول بد و چربیهایی مانند LED و تریگلیسیرید استفاده میشود. برای اینکه تاثیر مصرف این دارو بیشتر شود، نیاز است که علاوهبر داشتن یک رژیم غذایی مناسب با کلسترول پایین، تغییراتی مثبت در سبک زندگی خود ایجاد کنیم. مثلا زمانی از روز را به ورزش اختصاص دهیم یا استعمال دخانیات را کنار بگذاریم.
رزوواستاتین همراه با یک رژیم غذایی مناسب، سطح کلسترول بد را در خون پایین میآورد و سطح کلسترول خوب را افزایش میدهد. برای اینکه با رژیمهای سالم و موثر بیشتر آشنا شوید، حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.
آیا میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب تاثیر درمانی مفیدی وجود دارد؟
گروهی از داروها با نام کرستور که البته به “استاتین” هم شهرت دارند، درراستای کاهش کلسترولهای ساختهشده توسط کبد ایفای نقش میکنند. کمشدن کلسترول بد و تریگلیسیرید و ازطرفدیگر افزایش کلسترولهای خوب، خطر ابتلا به بیماریهای گرفتگی قلب و در نهایت سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
نحوه مصرف قرص رزوواستاتین
اگر میخواهید به تاثیر درمانی میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب دست یابید، باید با شکل درست مصرف این دارو بهخوبی آشنا باشید. قبلاز شروع مصرف حتما دستورالعمل درجشده روی بستهبندی را بادقت مطالعه کنید یا با پزشک و داروساز دررابطهبا نحوه دقیق استفاده از آن مشورت کنید. درصورتیکه کپسول این دارو برای شما تجویز شده، مراحل زیر را انجام دهید.
-
کپسولها را بهطور کلمل ببلعید؛
-
کپسولها را نجوید یا خرد نکنید؛
-
اگر در بلعیدن کپسول مشکل دارید، راهنمای استفاده از دارو را بخوانید و به آنچه گفته شده عمل کنید؛
-
میتوانید کپسول را بادقت باز کنید و محتویات آن را روی یک قاشق چایخوری غذای نرم بپاشید. سپس تمام مخلوط را بهصورت یکجا و بدون جویدن قورت دهید.
دوز مصرف قرص رزوواستاتین
مقدار مصرفی این دارو بسته به شرایط سنی افراد متفاوت است. دامنه دوز رزوواستاتین در بزرگسالان، 5 الی 40 میلیگرم خوراکی در روز است. در بیماران بزرگسال مبتلا به هیپرکلسترولمی خانوادگی هموزیگوت، مصرف 20 میلیگرم از آن در طول روز کفایت میکند. اما اگر پزشک وخامت حال بیمار را شدید توصیف کند، حداکثر دوز این دارو را برای او تجویز خواهد کرد؛ چراکه با مصرف 20 میلیگرم به هدف خود از کاهش کلسترول نمیرسد.
محدوده دوز توصیهشده از این دارو به کودکان برای دستیابی به تاثیر درمانی میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب 5 الی 10 میلیگرم خوراکی است. در بیماران 8 تا 10 سال این مقدار به 5 الی 20 میلیگرم میرسد. در هیپرکلسترولمی خانوادگی هموزیگوت، چنانچه فرد بیمار در بازه سنی 10 تا 17 سال باشد، حداکثر دوز مصرفی این دارو یعنی 20 میلیگرم برای او تجویز خواهد شد.
آیا در ارتباط میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب عوارض جانبی خاصی هم وجود دارد؟
به خاطر داشته باشید که پزشک شما هرگز بدون معاینه و بررسی شرایط جسمیتان این دارو را تجویز نخواهد کرد. بنابراین، اگر مصرف این قرص به شما توصیه شده، بهتر است بدانید که فواید آن بیشتر از عوارضش خواهد بود.
بهطور معمول مصرف کرستور عارضه جانبی خاصی ندارد. تعداد کمی از مصرفکنندگان ممکن است عوارض خفیف و کوتاهمدتی را در حافظه یا حواس خود تجربه کنند که البته درصورت تجربه این موارد هم توصیه میشود حتما با پزشک خود مشورت کنید.
اگر افراد بهطور سرخودانه و صرفا براساس آنچه که از تاثیرات درمانی این دارو شنیدهاند اقدام به مصرف آن کنند، ممکن است عوارض جدیتری را در بلندمدت تجربه کنند. دردهای عضلانی، مشکلات کلیوی، کف ادرار، ادرار تیرهرنگ، زردی چشم و پوست، دردهای شدید شکمی، تهوع و استفراغ نمونههای رایجی از این عوارض هستند.
همچنین ممکن است افرادی که نسبت به دارو واکنشهای آلرژیک نشان میدهند، مشکلاتی همچون بثورات پوستی، اختلال در تنفس، خارش و تورم در صورت، زبان و گلو و سرگیجه را تجربه کنند. درصورت بروز هریک این عوارض حتما با داروساز خود تماس بگیرید یا نزد پزشکی مجرب مراجعه کنید.
چه کسانی نمی توانند از تاثیرات درمانی میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب بهره مند شوند؟
اگر مبتلا به بیماریهای کبدی و کلیوی هستید یا الکل مصرف میکنید، قبلاز شروع استفاده از قرص رزوواستاتین حتما با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.
ممکن است این دارو حاوی مواد غیرفعالی باشد که واکنشهای آلرژیک را به همراه میآورد. افراد مسن حساسیت بیشتری نسبت به عوارض احتمالی این دارو دارند که نمونه رایج این حساسیت بهشکل دردهای عضلانی بروز پیدا میکند. بنابراین، این مورد را حتما به دکتر خود اطلاع دهید.
قرص رزوواستاتین نباید در دوران بارداری مصرف شود؛ چون به جنین آسیبهای جدی وارد میکند. همچنین بانوان شیرده با ممنوعیت مصرف این ماده مواجه هستند. این دارو به شیر مادر منتقل میشود و عوارض آن سلامت فرزند را تهدید میکند.
برای برخورداری از تاثیر درمانی میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب از مشاوره دارویی غافل نشوید
یکی از معضلاتی که خیلی از بیماران با آن مواجه هستند، مداخلات دارویی با مصرف اشتباه یک دارو است. مثلا اگر دقت کنید، سالمندان همیشه یک کیسه دارو را همهجا با خود حمل میکنند و در اغلب مواقع، 2 یا 3 قرص را با هم مصرف میکنند. حوادث ناخواسته دارویی هر سال سلامت بسیاری از افراد را در سراسر جهان تحتتاثیر قرار میدهد و حتی منجر به گرفتن جان آنها میشود.
اگر میخواهید از تاثیر درمانی داروهایی که برایتان تجویز میشود بهرهمند شوید، حتما از خدمات مشاوره دارویی برای تنظیم داروهای فعلی خود استفاده کنید. در چنین خدماتی، تمامی داروهایی که ملزم به مصرف آنها هستید، بهطور کامل از زمان مصرف و نوع دارو مشخص میشوند.
برای مشاوره دارویی پیش چه دکتری برویم؟
فارماکولوژیستهای بالینی، افرادی هستند که میتوانند در مورد تمام جنبههای داروهای تجویزشده و تاثیرات جانبی آنها با شما صحبت کنند. بنابراین، شما میتوانید با استفاده از خدمات پزشکی از راه دور یا به عبارت دیگر تله مدیسین با آنها ارتباط بگیرید.
در واقع زمانی که نیازی به معاینه فیزیکی یا حضور شما در مطب و بیمارستان نباشد یا امکان مراجعه حضوری را بهدلایلی همچون مشکلات جسمانی یا دغدغههای روزمره نداشته باشید، میتوانید سوالات خود را در جلسه مشاوره آنلاین یا تلفنی مطرح، و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
در ارومیه دکتر کبد چرب از کجا پیدا کنیم؟
اگر در دهه 80 به قبل برای پیداکردن آدرس یا شمارهتلفن یک دکتر باید از دوستان و آشنایان خود پرسوجو میکردید یا با راهنمای تلفنی 118 تماس میگرفتید. اما اکنون فرقی نمیکند ساکن ارومیه باشید یا شهر و استان دیگر، با فراگیری فضای مجازی و دسترسی آسان به اینترنت، راحتتر میتوانید پزشک مد نظرتان را پیدا کنید. پلتفرمهای سلامتمحور، دربرگیرنده شاغلان حرفه پزشکی است. از همین رو، بهترین منبع موجود جهت کسب اطلاعات درباره دکتر مد نظرتان خواهند بود. در نظر داشته باشید که اگر بهموقع برای درمان کبد چرب اقدام نکنید، باید منتظر بیماریهای جدیتری در زندگیتان باشید.
برای یافتن بهترین دکتر کبد چرب در شهر ارومیه از دکترتو ، بد نیست اگر به پلتفرمهای سلامتمحور مراجعهای داشته باشید. این پلتفرمها ازجمله روشهای نوین و کمدردسری هستند که میتوانید برای مکالمه با پزشک، گرفتن نوبت یا پیداکردن آدرس مطب بهواسطه آنها اقدام کنید.
معرفی بهترین دکترهای کبد چرب در ارومیه
با توجه به جدیت مشکل چربی خون بالا، برای دریافت مشاوره دارویی راجعبه تاثیر درمانی میان قرص رزوواستاتین و کبد چرب یا برطرفکردن هرنوع اختلال دیگر در این زمینه، شما نیاز به یافتن پزشکی مجرب و قابل اعتماد دارید.
بهترین دکترها از دیدگاه تمامی افراد، همان کسانی هستند که سوابق درخشانی در طول سالها فعالیت خود داشتهاند. آنها به تکنیکهای روز درمانی مسلط هستند و درراستای ارتقای دانش خود برای ساختن تجربیات مفید درمانی تلاش میکنند. در لیست مختصر زیر، تعدادی از بهترین دکترهای گوارش و کبد بزرگسالان را معرفی کردهایم.
-
دکتر افشین فتاح زاده
-
دکتر اسد هاشمی
-
دکتر علی جعفری حیدرلو
-
دکتر محمدرضا محمد حسینی آذر