آموزش

تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

نگهداری و حمل مواد مخدر در همه کشورهای دنیا جرم بوده و همواره برای رسیدگی و کنترل آن مجازاتی از سوی مراجع قضایی در نظر گرفته می شود. در این خصوص نوع و مقدار مواد مخدر است که مجازات آن را تعیین می کند؛ بنابراین این مجازات می تواند متغیر باشد. به عبارتی مجازات حمل و نگهداری تریاک با مواد مخدر دیگری همچون شیشه و هروئین متفاوت است.

بیشتر افرادی که مشمول مجازات های مواد مخدر هستند سعی دارند دوران زندان خود را خریداری کنند. اما خوشبختانه و یا متاسفانه فردی که به مبادرت به خرید و فروش مواد مخدر نموده و یا آن را نگهداری می کند، نمی تواند دوران محکومیت خود را خریداری کند. مجرمانی که در رابطه با تولید و یا فروش مقادیر مشخصی از مواد مخدر دستگیر می شوند ملزم به گذراندن دوران زندان خود هستند.

تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

تخفیف مجازات در قوانین جدید مواد مخدر

در ایران برای مبارزه با جرایم مرتبط با مواد مخدر در سال 1367 قانون هایی تصویب شدند که در سال های بعدی از جمله سال های 1369 و همچنین اخیرا در سال 1399 برخی اصلاحات برای آنها تصویب شدند.

بر اساس این سری از قوانین، کارهایی از جمله تولید مواد مخدر از هر نوعی که باشد، صادر و یا وارد کردن آن، حمل، نگهداری و یا توزیع مواد مخدر، تامین مراکزی برای استفاده از انواع مختلف مواد مختلف و کارهای دیگری از این دست، جرم محسوب می گردد. هر فردی که به عنوان مرتکب این اقدامات دستگیر گردد باید مجازات ذکر شده در این قوانین را تحمل نماید.

مجازات مواد مخدر و جرم تعزیری

جرایمی که در رابطه با مواد مخدر می باشند از گروه جرایم تعزیری به شمار می آیند. همان طور که می دانید در این گونه جرایم، قاضی مجاز است در برخی شرایط حکم را با تخفیف صادر نماید. مجازات جرایم تعزیری دقیقا از لحاظ میزان و مقدار در شرع تعیین نشده است تا قاضی بتواند بر اساس جرم واقع شده و با توجه به مجرم حکم را صادر نماید.

از سوی دیگر مجازات های مربوط به جرایم مواد مخدر سنگین هستند و با در نظر گرفتن تخفیفاتی که در اصلاحیه های جدید در نظر گرفته شده است، اطلاع از این اصلاحات ضروری به نظر می رسد.

به دلیل اهمیت این مساله قصد داریم در ادامه مقاله تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر را از جهات مختلف از قبیل میزان تخفیف و شرایط آن و همچنین چگونگی درخواست آن مورد بررسی قرار دهیم.

تخفیف مجازات در مواد مخدر

شرایط تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

در سال 1399 قوانین مربوط به مجازات مواد مخدر اصلاح شد. همان طور که در بالا اشاره شد این قبیل جرایم، تعزیری هستند و صدور حکم به نظر قاضی بستگی دارد. بر خلاف مجازات های حدی که مجازات مشخصی برای آنها وجود دارد در مورد مجازات تعزیری امکان تخفیف مجازات از سوی قاضی وجود دارد. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که از چه جهاتی می توان در قانون جدید شامل تخفیف در مجازات شد؟

در رابطه با تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر باید اشاره کرد که در ماده تبصره 38 در قانون مجازات اسلامی مواد مخدر آمده است: همه متهمین و محکومینی که در رابطه با مواد مخدر دستگیر شده باشند، در صورتی که بعد از صدور حکم به هر نحو ممکن با سازمان های مجری و یا نیروی انتظامی همکاری نمایند، می توانند از دادگاه تقاضای تخفیف در میزان مجازات نمایند. البته این مساله در صورتی جنبه اجرایی خواهد داشت که این اقدامات و همکاری ها موجب کشف شبکه های مرتبط به مواد مخدر گردد.

بنابراین در حالت کلی لازم به ذکر است که با توجه به قانون جدید، عامل اصلی تخفیف مجازات، همکاری موثر متهم با سازمان ها و ارگان های مربوطه است. این قانون می تواند مجازات مجرمین را به شرط همکاری کاهش دهد. علاوه بر این مشاوره با وکیل تضمینی مواد مخدر نیز می توانید در کاهش جرم شما نقش موثری داشته باشد. این وکلای مواد مخدر با توجه به تجربه ای که در زمینه ی مواد مخدر دارند می توانند به شما در حل این پرونده ها کمک کنند.

شرایط لازم برای تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

پس از صدور حکم متهمین پرونده های مرتبط با مواد مخدر، ممکن است متهم با سازمان های ذیرصلاح و نیروهای انتظامی در جهت دستگیری و کشف باندهای تولید و پخش مواد مخدر همکاری کند. در این صورت مدارک و اسناد این همکاری در پرونده وی قرار داده شده و از قاضی دادگاه تقاضای تخفیف می شود.

در مواردی که حکم صادر شده از سوی دادگاه اعدام باشد، قاضی به تنهایی نمی تواند در مورد تخفیف مجازات تصمیم بگیرد و تصمیم گیری در مورد آن در کمیسیون عفو مطرح خواهد شد.

تعلیق و تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر به چه میزانی خواهد بود؟

آیا می دانید در صورتی که متهم شرایط لازم ذکر شده در تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر را داشته باشد تا چه میزانی می تواند در مجازات خود تخفیف بگیرد؟

در ماده 38 مبارزه با مواد مخدر همچنین ذکر شده است که قاضی دادگاه می تواند مجازات هایی را که در گروه مجازات تعزیری هستند را با توجه به شرایطی، تا میزان نصف حداقل میزان مجازات ذکر شده برای آن جرم، کاهش و یا به عبارتی تخفیف دهد.

به عنوان مثال اگر حکم حبس 10 سال تعزیری برای جرمی تعیین شده باشد، قاضی می تواند آن را با تخفیف به 5 سال حبس تبدیل کند. البته هیچ الزامی به تقلیل 50 درصدی نیست و دادگاه مجاز خواهد بود تا نصف این مجازات را در نظر بگیرد. برای حبس ابد با در نظر گرفتن این قانون می توان آن را به 15 سال حبس کاهش داد. اعدام در ماه های حرام و یا دیگر ماه ها را نیز می توان به مجازات های دیگر تبدیل نمود.

در صورتی که باز هم در رابطه با مجازات مواد مخدر سوال یا ابهامی برای شما وجود دارد می توانید به سایت مرجع این گزارش که وکیل شیراز behtarinvakileshiraz.ir است، مراجعه کنید و پاسخ سوال های خود را پیدا نمایید.

چگونه می توان درخواست تخفیف و تعلیق در جرایم مواد مخدر را مطرح نمود؟

در ماده 38 قانون جدید آمده است که مرجع اصلی درخواست تخفیف می تواند خود دادگاه رسیدگی با در نظر گرفتن شرایط تخفیف باشد. در ضمن خود متهم نیز می تواند درخواست تخفیف نماید به این شکل که لایحه تخفیف مجازات را تنظیم و در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آن را ثبت نماید.

علاوه بر دو مورد ذکر شده درصورتی که متهم پرونده مواد مخدر، با سازمان اجرایی و یا نیروی انتظامی همکاری داشته باشد این مراجع نیز می توانند تقاضای تخفیف مجازات را برای متهم ارائه دهند. در این شرایط قاضی دادگاه می تواند اسناد ارائه شده را مورد بررسی قرار داده و حکم قبلی را تا نصف آن تخفیف دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا