نحوه تنظیم قرارداد پرستاری (حقوق پرستاری در منزل) – توانبخش
مددجویان (چه بیمار، چه کودک و چه سالمند) در خانه خود احساس راحتی بیشتری میکنند. به همین دلیل استخدام پرستار خصوصی، بسیار بهتر از نگهداری سالمند در مراکز سالمندان و یا کودک در مهدکودک است. پرستاران خصوصی برای طیف وسیعی از نیازها در دسترس هستند. آنها از سالمندان مراقبت میکنند، به عنوان پرستار کودک استخدام میشوند و همچنین، از بیماران بستری در منزل، پرستاری میکنند.
استخدام پرستار به شما کمک میکند در محیط امن خانه و با حداقل هزینه از مددجوی خود مراقبت کنید.
قدم اول در استخدام پرستار، تنظیم قرارداد پرستاری است. این قرارداد وظایف و حقوق کارفرما و پرستار را در قبال هم مشخص میکند. بدون تنظیم یک قرارداد خوب، نمیتوانید نیازهای مددجوی خود را بهخوبی تامین کنید. برای مثال در صورتی که در قرارداد ساعات کار پرستار بهطور دقیق ذکر نشده باشد، نمیتوانید از او انتظار داشته باشید که درساعات خاصی در خانه شما حاضر باشد. همچنین، اگر وظایف را در قرارداد بهطور دقیق مشخص نکرده باشید، نمیتوانید برخی از کارها را از پرستار بخواهید.
همه این موارد نشاندهنده لزوم آشنایی با نحوه تنظیم قرارداد پرستاری است.
اگر پرستار خود را از موسسه پرستاری توانبخش بگیرید، این موسسه قرارداد پرستاری را بر اساس نیازهای شما شخصیسازی کرده و تمام معیارهایی را که در نظر دارید، در تنظیم قرارداد بهکار میبندد. درصورتیکه قصد استخدام پرستار خصوصی را دارید، میتوانید بهطور رایگان از مشاوره موسسه توانبخش استفاده کنید. برای این کار کافیست با این شرکت تماس بگیرید و نیازهای خود را با مشاوران آن مطرح کنید.
با توجه به اهمیت قرارداد پرستاری، این مقاله، مفاد یک قرارداد خوب را بررسی میکند. فرقی نمیکند پرستار خود را از یک مرکز درمانی بگیرید و یا بهشکل شخصی او را استخدام کنید، در هر حال مواردی که در این مقاله ذکر میشود به شما کمک میکند، تا قرارداد مناسب و منصفانهای تنظیم کنید.
قبل از بررسی مفاد قرارداد، لازم است با حقوق (دستمزد) پرستار و عوامل موثر بر آن آشنا شوید.
حقوق پرستار در منزل
حقوق پرستار در منزل به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل بهشرح زیر هستند:
- تحصیلات و تخصص پرستار: استخدام یک نیروی متخصص هزینه بیشتری دارد.
- ساعات کاری: استخدام پرستار 24 ساعته، نسبت به پرستار روزکار با هزینه بیشتری همراه است.
- تعداد مددجو: تعداد مددجویانی که پرستار از آنها مراقبت میکند، بر قیمتها تاثیر دارند. برای مثال پرستاری از دو کودک، نسبت به یک کودک با هزینه بیشتری همراه است.
- وضعیت مددجو: اگر بیمار شرایط سختی برای نگهداری داشته باشد و یا کودک مددجو بیمار باشد، هزینهها نسبت به شرایط عادی افزایش مییابد.
قرارداد پرستاری را چگونه تنظیم کنیم؟
فرقی نمیکند قراردادِ پرستاری برای بیمار باشد یا کودک و یا سالمند، در هر حال لازم است موارد زیر را در تنظیم آن بهکار بندید:
- موضوع قرار داد: لازم است در قرارداد علت استخدام پرستار را مشخص کنید. برای مثال «نگهداری از سالمند»، «پرستاری از بیمار» یا «نگهداری از کودک» .
- اطلاعات دو طرف قرارداد: لازم است اطلاعات دقیق شناسنامهای مددجو و پرستار در فرم قرارداد موجود باشد. این اطلاعات شامل نام و نامخانوادگی، شماره ملی، شماره شناسنامه، سن، جنسیت و…. است. همچنین، در مورد مددجو لازم است شرایط خاص (مانند پوشک، لگن، هذیانگویی و ….) ذکر گردد.
- ساعات کاری پرستار: یکی دیگر از بندهای قرارداد پرستاری، ساعات کار پرستار است. حتما ساعت شروع کار، پایان کار و تعداد ساعات کاری در ماه یا هفته را مشخص کنید.
- مرخصی: لازم است شرایط مرخصی را ذکر کنید. بهطور معمول، پرستاران از مرخصیهای معمول موجود در تقویم استفاده میکنند. با این حال، اگر شرایط خاصی برای مرخصی در نظر دارید، حتما آن را مطرح کرده و پس از توافق به شکل کتبی ثبت کنید.
- مزایای کاری: قرارداد پرستاری باید شامل اطلاعات مربوط به مزایای شغلی نیز باشد؛ برای مثال، عیدی، پاداش و…. همگی از جمله مزایای کاری محسوب میشوند که باید در مورد آنها تصمیمگیری شود.
- حقوق: حقوق یکی از مهمترین بندهای قرارداد پرستاری در منزل است. لازم است قبل از انعقاد قرارداد، میزان حقوق کاملا مشخص باشد. همچنین، باید زمان پرداخت نیز معین گردد (هفتگی، روزانه، ماهانه و…)
- وظایف پرستار: با وجود اهمیت زیاد، این بند از قراداد پرستاری گاهی به فراموشی سپرده میشود و تشخیص وظایف به عهده خود پرستار گذاشته میشود. برای جلوگیری از اختلاف بعدی، لازم است تمام وظایف پرستار بهشکل جزئی نگارش شده و مورد توافق طرفین قرار بگیرد. برای مثال باید مشخص شود که آیا پرستار، خرید بیرون از خانه را برعهده دارد یا خیر.
- مدت قرارداد پرستاری: لازم است مدت قرارداد (سالانه، ششماهه و یا سهماهه) در داخل متن ذکر گردد و تاریخ شروع و پایان آن مشخص شود.
- بیمه: بیمه معمولا یکی از بخشهای توافقی قرارداد پرستاری است. ممکن است برخی از کارفرمایان پرستار را بیمه کنند و برخی دیگر از بیمهکردن سر باز زند. در هر حال لازم است موارد مربوط به بیمه بهشکل واضح بررسی و ثبت شود.
- نکات جانبی: اگرچه این نکات بهشکل رسمی جزء ساختار قرارداد پرستاری نیست، اما تنظیم آن اهمیت زیادی دارد. اگر کارفرما تعهد خاصی از پرستار میخواهد و یا پرستار از کارفرما درخواستی دارد، باید تمام این موارد بهشکل کتبی و با جزئیات نگارش شده و به امضای طرفین برسد.
در نظر داشته باشید که قرارداد پرستاری در منزل، یک قرارداد رسمی و قانونی محسوب میشود و طرفین قرارداد میتوانند به موجب آن از هم شکایت کنند. همچنین، اگر یکی از طرفین قرارداد، وظایف ذکرشده در متن را انجام ندهد، طرف مقابل میتواند بهشکل یکطرفه قرارداد را فسخ کند. برای مثال، اگر کارفرما دستمزد پرستار را پرداخت نکند، پرستار میتواند علاوه بر فسخ قرارداد، به موجب سند امضاشده از کارفرما شکایت کند.
موسسه پرستاری توانبخش، آماده اعزام پرستار در منزل
موسسه پرستاری توانبخش یکی از موسسات باسابقه در زمینه پرستاری در منزل است. این مرکز با 20 سال سابقه کار و ارائه پرستاران مجرب و آموزشدیده، میتواند تمام نیازهای پرستاری در منزل را برطرف نماید.
اگر درباره قرارداد پرستار خصوصی سوالی دارید، یا قصد استخدام پرستار کودک و سالمند را دارید، میتوانید با این مرکز تماس گرفته و بهطور رایگان مشاوره دریافت کنید.
راههای ارتباطی با موسسه پرستاری توانبخش
به یاد داشته باشید که هرگونه سوالی را میتوانید از مشاوران با تجربه توانبخش از طریق مشاوره تلفنی رایگان دریافت کنید.
- شماره تماس 1: 66923937-021
- شماره تماس 2: 66564223 -021
- ایمیل : info[at]tavanbakhsh.com
- سایت توانبخش: https://tavanbakhsh.com
- نشانی : تهران، بلوار کشاورز، خیابان جمالزاده شمالی، پلاک 305، طبقه دوم، واحد 14