همه چیز درباره تحصیل در ترکیه
سال هاست تحصیل در کشور ترکیه در مقاطع و رشتههای گوناگون مورد علاقه خیلی از ایرانیان قرار گرفته است. علاوه بر اعتبار مدارک فارغالتحصیلی صادر شده از دانشگاههای ترکیه، شرایط اپلای و تحصیل در کشور ترکیه در مقایسه با دیگر کشورهای جهان برای ایرانیان آسانتر است. جهت اطلاع از شرایط اپلای (پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کشور ترکیه)، پروسه دریافت پذیرش تحصیلی و چگونگی ورود به دانشگاههای این کشور، در این مقاله با ما همراه شوید.
دانشگاههای دولتی ترکیه
واردشدن به دانشگاههای دولتی رایگان است؛ تنها مبلغ خیلی کمی بابت هزینه ثبتنام از متقاضی اخذ میشود. زبان تحصیل در دانشگاههای دولتی زبانهای ترکی و انگلیسی است. با انتخاب دانشگاه، زبان و نوع مدرک تحصیلی نیز مشخص میگردد.
متقاضیان دانشگاههای دولتی به طور معمول باید در آزمون یوس Yös شرکت نمایند.
آزمون یوس Yös
دانشگاههای دولتی ترکیه سالانه یک تا سه دفعه آزمونی که معیاری سنجش توانایی متقاضیان در این دانشگاهها است را برگزار میکنند. آزمون یوس Yös ، از سال 2012 جهتپذیرش دانشجویان بینالمللی مورداستفاده قرار میگیرد. قبل از این طبق رتبه کنکور دانشجویان را پذیرش میکردند.
آزمون SAT
یکی دیگر از آزمونهایی که موردتوجه دانشگاههای ترکیه است، آزمون SAT است که جهت جذب دانشجویان بینالمللی کاربرد دارد. نمره این آزمون از 800 حساب میشود. این آزمون در رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا، علوم و زیستشناسی و زبانهای خارجی، داوطلب را مورد آزمایش قرار میدهد.
https://touran.academy/satexam/
تحصیل در مقطع کارشناسی
تحصیل در ترکیه و استفاده از بهترین سیستمهای آموزش عالی باعث شده است تا خیلی از دانشجویان در مقطع کارشناسی به ترکیه مهاجرت نمایند. دوره کارشناسی در همه دانشگاههای ترکیه تدریس میشود و تکمیل دوره چهار سال زمان میبرد.
مهارت در زبان ترکی احتمال پذیرش داوطلب را بالا میبرد. هرچند که قادر خواهید بود بدون مدرک نیز از برخی دانشگاهها پذیرش بگیرید و در دورههای زبان ترکی شرکت کنید.
مقطع کارشناسی ارشد
اگر قبلاً مقطع کارشناسی را سپری کردهاید اید و تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه را دارید مقطع ارشد بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. جهت تحصیل در ترکیه در مقطع ارشد به شرکت در آزمون ورودی احتیاجی ندارید. ولی شرایط واردشدن به این رشتهها رقابتیتر خواهد بود. دانشگاههای ترکیه در مقطع ارشد به زبان انگلیسی و ترکی دانشجو میپذیرند.
هزینه تحصیل در دانشگاههای این کشور باتوجهبه زبان تدریس متفاوت خواهد بود. ولی نگران هزینههای دانشگاه خود نباشید به این دلیل که دانشجویان بینالملل حدود 20 ساعت در هفته میتوانند کار پارهوقت انجام دهند.
امکان دریافت فاند در مقطع ارشد بالاتر از مقطع کارشناسی خواهد بود و اصولاً این مبالغ مخصوص دانشجویان برتر است. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حدود ۱ تا ۲ سال است و به رشته شما بستگی دارد.
مدارک موردنیاز برای ثبتنام در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای ترکیه
- پاسپورت
- مدرک زبان
- توصیهنامه
- اصل و ترجمه ریز نمرات کارشناسی
- اصل و ترجمه مدرک کارشناسی
- اصل و ترجمه ریز نمرات دیپلم
- اصل و ترجمه مدرک دیپلم
- رزومه
- عکس
تحصیل در مقطع دکتری
تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری خیلی رقابتی است. این موضوع در مورد کشور ترکیه نیز به همین صورت است. جهت تحصیل در مقطع دکتری باید پیش از درخواست، دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را سپری کرده باشید. طول مدت تحصیل در مقطع دکتری بسته به رشته شما متفاوت است، اما تکمیل آن تقریباً سه تا پنج سال زمان خواهد برد. دانشگاههای ترکیه افرادی که دارای نمرات بالایی هستند را پذیرش میکنند.
مدارک موردنیاز برای ورود به دانشگاههای کشور ترکیه در مقطع دکتری
- پاسپورت
- مدرک زبان
- توصیهنامه
- اصل و ترجمه ریز نمرات کارشناسی ارشد
- اصل و ترجمه مدرک ارشد
- اصل و ترجمه ریز نمرات کارشناسی
- اصل و ترجمه مدرک کارشناسی
- اصل و ترجمه ریز نمرات دیپلم
- اصل و ترجمه مدرک دیپلم
- رزومه
امکانات دانشگاهی و خوابگاهی
دانشگاههای ترکیه دارای امکانات آموزشی و رفاهی مناسبی هستند. خیلی از دانشجویان خارجی در دانشگاههای ترکیه از امکانات اسکان با هزینههای کم و امکانات رفاهی نسبتاً خوب در خوابگاه استفاده میکنند.
هم چنین دانشجویان خارجی قادر خواهند بود از امکانات تفریحی و خدمات درمانی با قیمت کمبهره مند شوند.
شرایط موردنیاز برای درخواست بورسیه
- حداقل معدل مدرک کارشناسی: ۱۴
- حداقل معدل مدرک ارشد و دکترا: ۱۵
- حداقل معدل متقاضیان علوم بهداشتی: ۱۸
شرایط سنی جهت دریافت بورسیه
- متقاضیان مقطع لیسانس زیر ۲۱ سال
- متقاضیان مقطع فوقلیسانس زیر ۳۰ سال
- برای متقاضیان مقطع دکترا زیر ۳۵ سال
الزامات موردنیاز برای دریافت بورسیه
۱. ویزای دانشجویی
نامه پذیرش برای دانشجویانی که در امتحان موفق شدهاند و حق ورود به دانشگاههای ترکیه را به دست آوردهاند ارسال میشود. دانشآموزان نیاز است با بههمراهداشتن نامه پذیرش به سفارت ترکیه در کشورشان مراجعه کنند و به این وسیله درخواست ویزای تحصیلی کنند.
۲. مجوز اقامت ترکیه
متقاضیان ادامه تحصیل در ترکیه باید نسبت به اخذ مجوز اقامت دانشجویی ترکیه اقدامات موردنیاز را انجام دهند. مجوزهای اقامت در ترکیه و کسب شهروندی توسط اداره مهاجرت صادر میشود که در خیلی از شهرهای ترکیه دفتر دارد. اجازه اقامت ترکیه باید تا ۱ ماه به دانشگاه ارائه شود.
۳. بیمه سلامت
دانشجویان در ترکیه باید نسبت به اخذ بیمه سلامت اقدام کنند. بیمه سلامت شامل تمام هزینههای درمان در طی مدت تحصیل در ترکیه است. بعضی از دانشگاهها هزینههای بهداشت و پزشکی دانشجویان خارجی را پوشش میدهند. بااینوجود، درصورتیکه دانشگاه توانایی پوشش بیمه سلامت را نداشته نباشد، دانشجو باید از دیگر بیمههای سلامت در ترکیه برای اتباع خارجی استفاده کند.
سخن آخر
در این مقاله به طور کامل درمورد تحصیل در دانشگاههای استانبول را توضیح دهیم و اطاعات کاملی را در اختیار شما قرار دادیم. درصورتیکه تصمیم به تحصیل در دانشگاههای ترکیه را دارید، حتماً به مراکز معتبر مراجعه نمایید و از کارشناسان باتجربه در این مورد راهنمایی بگیرید تا بدون مشکل و در کمترین زمان هدفی که دارید برسید.