اجاق گاز یکی از لوازم ضروری آشپزخانه می باشد که ممکن است به دلایل استفاده نادرست، عدم مراقبت و نگهداری و عدم تمیز کردن آن به طور صحیح و یا سایر عواملی که کاربر در آن نقش به خصوصی ایفا نکرده، دچار مشکلات و خرابی هایی بشود و در عملکردش اختلالی به وجود بیاید، یکی از آزاردهنده ترین این مشکلات، مسئله خاموش شدن شعله گاز می باشد، مثلاً در زمانی که قصد دارید سریعاً یک پخت و پز به انجام برسانید یا تنها می خواهید غذایی را گرم کنید، اما شعله، بعد از چند ثانیه خاموش می شود با آموزش زیر می توانید این مشکل را رفع کنید و در صورت عدم رفع می شکل می توانید برای تعمیر اجاق گاز با تعمیرکاران مجاز از جمله شرکت دکتر آچار در تماس باشید.
علت خاموش شدن شعله اجاق گاز بعد از چند ثانیه روشن ماندن
هر گاه شعله اجاق گاز روشن نمی شود و یا اینکه بعد از جرقه زدن فندک و روشن شدن شعله، با برداشتن دست از روی ولوم اجاق، شعله خاموش می شود.
دلایل زیادی وجود دارند که هر کدام ممکن است عامل این موضوع باشند، در ادامه به پاسخ سؤال علت خاموش شدن اجاق گاز چیست می پردازیم و هر کدام را شرح می دهیم چرا که با دانستن این دلایل ممکن است بتوانید خود مسئله خاموش شدن شعله اجاق گاز را حل کنید، با این حال در صورتی که رفع برخی از این مشکل ها تخصصی بود می توانید از طریق تعمیرگاه های معتبر لوازم خانگی همچون مرکز دکتر آچار اقدام به تعمیر اجاق گاز خود کنید.
قرار نداشتن سرشعله ها در جای مناسب خود
ساده ترین و شایع ترین علتی که منجر به خاموش شدن شعله گاز می شود این است که سرشعله ها از جای درست خود اندکی جابجا شده اند، اگر برای روشن ماندن شعله گاز لازم است تا مدت زمان خیلی زیادی ولوم گاز را نگه دارید، ممکن است به این دلیل باشد که حرارت به طور مستقیم به ترموکوبل برخورد نمی کند، در این زمان پس از خاموش کردن اجاق گاز، اجازه دهید تا سرشعله خنک شود، سپس آن را به جای خود برگردانید.
انسداد جت (نازل) گاز
یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به مسدود شدن نازل گاز می شود این است که به عنوان مثال، در زمانی که شیر، سوپ و یا سایر موارد اینچنینی جوش آمده اند، سر رفته اند و روی شعله اجاق گاز ریخته اند، و یا اینکه طی تمیز کردن این مواد غذایی از روی گاز و شعله ها، آب و کف وارد جت گاز شده که انسداد آن را به همراه داشته اند، این عوامل می توانند همگی موجب شوند تا در زمان تلاش شما برای روشن کردن اجاق گاز، جرقه ایجاد شود اما گاز به مشعل نرسد و با برداشتن دست از روی ولوم، شعله خاموش شود.
بسته شدن دهانه روی تاج مشعل
به هر حال شعله ها باید از راه دهانه های تاج مشعل خارج شوند که بسته بودن مسیر آن از ایجاد شعله ها جلوگیری می کند، در صورتی که کثیفی و مواد غذایی این دهانه ها را ببندد، شعله نمی تواند از آن خارج شود و اصطلاحاً خفه می شود، برای حل این مسئله، از یک ابزار نوک تیز استفاده کنید تا مسیر را باز کنید، در صورتی که این مورد امکان پذیر نبود، باید تعویض انجام شود.
باقی مانده مواد غذایی و چربی!
تمیز کردن صحیح و منظم اجاق گاز یکی از راه های پیشگیری از مشکل خاموش شدن شدن شعله اجاق گاز می باشد، یکی از نشانه هایی که می تواند ما را از انسداد مسیرهای اجاق گاز توسط چربی ها و مواد غذایی برای تولید شعله آگاه کند، زرد و یا نارنجی بودن شعله ها می باشد.
شیوه تمیز کردن سرشعله ها به این ترتیب می باشد که ابتدا باید توری مشعل برداشته شود، سپس کلاهک آن و پایه ها، بعد به وسیله یک حوله تمیز و نم دار لکه های چربی به آرامی پاک شود و تکه های غذا جمع شود، پایه شعله درون ظرفی حاوی مواد شوینده و یا سرکه برای مدتی گذاشته شود، توجه داشته باشید از مواد شوینده بسیار قوی و یا اسیدی برای تمیز کردن شعله ها نباید استفاده شود، چرا که خوردگی قطعات را به دنبال خواهد داشت، و در آخر هم پایه ها توسط مسواک تمیز شوند.
خیس بودن تاج مشعل
گاهی اوقات در زمان تمیز کردن تاج مشعل، بر روی آن آب ریخته می شود و مرطوب می ماند، در این زمان ها نیز ممکن است شعله روشن نماند و تنها کاری که لازم است انجام شود این است که اجازه خشک شدن را به تاج مشعل بدهید.
خرابی ترموکوبل
یکی دیگر از موارد مهمی که حتماً در مقاله علت خاموش شدن شعله اجاق گاز چیست باید شرح داده شود، خرابی قطعه ترموکوپل می باشد، این قطعه دو نقش مهم را در اجاق گاز ایفا می کند، اول اینکه وظیفه انتقال جریان الکتریکی به یوبین را دارد که باعث گرم شدن آن می شود و وظیفه دیگر ترموکوبل این است که به مانند یک محافظ عمل کرده و در صورتی که هر قطعه ای از اجاق گاز خراب شود و آسیب ببیند، اجازه روشن شدن را به شعله اجاق گاز را نمی دهد.
خرابی و نقص در ترموکوپل می تواند عامل این موضوع باشد که شعله اجاق گاز بی دلیل روشن نماند، برای تعمیر این قطعه و یا تعویض آن می توانید با دکتر آچار که به ارائه خدمات تعمیر تخصصی اجاق گاز در تمامی برندها می پردازد، تماس بگیرید تا تکنسین مجرب سریعاً در محل کار یا منزل شما حاضر شود و تعمیرات اجاق گاز را به طور حرفه ای به انجام برساند.
خرابی ولوم اجاق گاز
یکی دیگر از علت های خاموش شدن شعله اجاق گاز خرابی خود ولوم می باشد، اما راه تشخیص اینکه مشکل از ولوم است یا از ترموکوپل چیست؟ گیر کردن پیچ یا همان ولوم اجاق گاز می تواند نشانه این باشد که ولوم دچار مشکل است و با این قطعه است که می توان شعله را تنظیم کرد.
خرابی و مشکل در بوبین
بوبین قطعه ای است که در کنار ترموکوپل قرار دارد، برای روشن شدن اجاق گاز ترموکوپل جریان برق را به بوبین منتقل می کند، زمانی که شعله ها خاموش می شوند، ترموکوپل کار نمی کند و در نتیجه بوبین هم بدون جریان برق، گاز را قطع می کند، در صورت خرابی و ایراد در بوبین، اجاق کنترلی بر مسیر گاز نخواهد داشت و به همان دلیل است که دیگر نمی توان میزان شعله ها را کنترل نمود.
جابجایی الکترود جرقه زن
یکی دیگر از علل خاموش شدن شعله اجاق گاز می تواند جابه جایی الکترودهای جرقه زن آن باشد، در صورتی که این الکترودها در جای صحیح خود قرار نگرفته باشند، شعله ها روشن نمی شوند.
خرابی شیر گاز
در زمان هایی که با رها کردن پیچ گاز، شعله روشن نمی ماند و خاموش می شود، ممکن است مشکل در خرابی شیر گاز می باشد، شیر روی حلقه را با یک پیچ مخصوص شعله می توان تنظیم نمود، اگر در موقعیت شعله کم که یکی از تنظیمات حد شعله برای پخت غذا می باشد جریان بسیار ضعیف گاز فراهم شود، سیستم احتراق نمی تواند به خوبی کار کند.
در نتیجه برای رفع مشکل خاموش شدن اجاق گاز
تا به اینجای کار به موارد مهمی در خصوص علت های خاموش شدن شعله گاز پرداختیم، شعله گاز باید آبی رنگ باشد و خودبخود خاموش نشود، در صورتی که این موارد در خصوص اجاق گاز شما صادق نبود، آلودگی، رطوبت، خرابی ترموکوپل و یوبین و یا جابجایی الکترود جرقه زن و سرشعله ها می تواند دلایل بروز این مشکل باشند که حل برخی از این موارد نیاز به تخصص یک تکنسین ماهر دارد، دکتر آچار آماده است تا تمامی خرابی های اجاق گاز شما را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت تعمیر نماید.