فرزندپروریبهتریندانستنی هاروانشناسی و خانوادهلیستمادر و فرزند

بهترین سن آموزش شنا برای کودکان و فواید و مضرات آن

شنا برای کودکان از لذت‌ بخش‌ترین کار‌ها به شمار می­رود. اما شنا برای کودکان از چه سنی شروع می‌شود؟ همه کودکان علاقه بسیار زیادی به آب بازی و غوطه‌ور شدن در آب دارند؛ درنتیجه شما می‌توانید کودکان خود را به استخر برده و اجازه دهید تحت نظر شما از بازی کردن در آب لذت ببرند. به مرور زمان در کنار همین آب بازی‌ کردن، می‌شود شنا را هم به کودکان آموزش داد.

زمانی که کودک شما از آب نمی‌ترسد و می‌تواند مانند یک ماهی در آب بازی کند، زمان آن رسیده که کودک را در کلاس‌های شنا کودکان ثبت‌نام کنید. از آن‌جایی که شنا برای بچه ها، به عنوان یک تفریح و لذت در نظر گرفته می‌شود، نباید کودکان را مجبور به شرکت در این کلاس‌ها کرد. اما اگر کودک شما خودش علاقه به شرکت در این کلاس دارد، وقت را هدر ندهید و در سن پایین‌تر او را ثبت‌نام کنید.

امروز در این مقاله از وبسایت فارسی رو، هدف ما بررسی دقیق بهترین سن شنا برای کودکان و همچنین فواید شنا برای بچه ها است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا برای شما بهترین سن برای آموزش شنا به کودکان را توضیح دهیم.

سن مناسب شنا برای کودکان از چه سنی است؟

زمانی که کودک شما توانایی یادگیری و پیروی از دستورالعمل‌ها و آموزش‌های شنا را دارد، می‌توانید در کلاس شنا بچه ها ثبت‌نامش کنید. برخی از نشانه‌ها نشان می‌دهد کودک شما آماده یادگیری است؛ مثل هماهنگی‌های حرکتی مناسب، دست و پا زدن همزمان و نترسیدن از آب.

در این صورت بهتر است کودک را در کلاس شنا کودکان ثبت‌نام کنید تا مهارت‌های پیشرفته را یاد بگیرد. برای شروع باید به دنبال کلاس‌هایی که ظرفیت کمتر از 6 نفر را دارند باشید. برای ثبت‌نام باید حتما دقت کنید که کلاس و استخری که برای آموزش انتخاب می‌کنید، تمامی نکات ایمنی و بهداشتی را داشته باشند.

فواید شنا برای کودکان

بهترین سن شنا برای کودکان

برای فهمیدن بهترین سن یادگیری شنا برای کودکان، لازم است چند توصیه زیر را جدی بگیرید:

  • 6 ماه تا 2 سال

برای کودکان این سنی، باید به دنبال کلاس‌هایی باشید که پدر و مادر هم بتوانند همراه آن‌ها در کلاس شرکت کنند. از فواید شنا برای بچه ها در این سن می‌توان به این نکته اشاره کرد که به دلیل داشتن مربیان متخصص، اصول امنیت در آب هم به والدین آموزش داده می‌شود؛ همچنین در این دوره‌ها ورود و خروج آب، درست کردن حباب، پا زدن رو به جلو را آموزش می‌دهند.

  • 2 تا 3 سال

کودکان در این سن کنجکاوی و فعالیت بیشتری در آب دارند و شما به عنوان والدین آن‌ها باید مراقب آن‌ها باشید. می‌توانید در داخل استخر بازی‌های جالبی برای آموزش بهتر او ترتیب دهید؛ برای مثال یک توپ را سمت دیگری از استخر پرتاب کنید و از کودکتان بخواهید که آن را برای شما بیاورد.

  • 3 تا 4 سال

بهترین سن آموزش شنا برای کودک، می‌تواند در این بازه سنی باشد؛ چون در این سن کودک توانایی بیشتری در فرایند یادگیری دارد. بهتر است برای شنا کودکان از کلاس‌هایی استفاده کنید که در کنار آموزش دست و پا زدن، رفتار‌های ایمنی در استخر را هم به کودک شما آموزش دهند.

  • 4 تا 5 سال

در صورتی که کودکان در این سن با آب به اندازه کافی آشنا شده­باشند و از آب نترسند، بهترین سن برای یادگیری شنا برای آن‌ها این بازه سنی است. کلاس‌هایی که در این سن برگزار می‌شوند، شامل زمان‌های 30 دقیقه‌ای به مدت 8 تا 10 هفته توصیه خواهد شد. در این کلاس‌ها کودکان مهارت‌های پایه را یاد می‌گیرند تا قادر به انجام همزمان حرکات و هماهنگی دست و پا شوند.

تا اینجای مقاله درمورد سن مناسب شنا برای کودکان و انتخاب بهترین سن شنا برای کودکان صحبت کردیم. در ادامه هدف ما فقط بررسی بهترین سن شنا برای کودکان نیست بلکه بررسی فواید شنا برای کودکان است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا چندین نکته مهم در مورد آموزش شنا برای کودکان را به شما توضیح دهیم.

فواید شنا برای بچه ها

انواع شنا مناسب برای کودکان

برای آموزش شنا بچه ها اولین کاری که باید انجام دهید، این است که ترس کودک را از آب بریزید. البته اکثر کودکان عاشق آب هستند. اما بعضی دیگر از کودکان هم هستند که از آب ترس دارند.

در قدم اول باید شرایطی را در آب برای کودک مهیا کنید که پای کودک به راحتی به کف استخر برسد و سر او کاملا بیرون از آب باشد. در این صورت ترس کودک با قدم زدن در آب کم­کم می‌ریزد و آماده مراحل بعدی می‌شود.

شنای کرال سینه برای کودکان

اولین نوع شنایی که به کودکان آموزش داده می‌شود، شنای کرال سینه است. یادگیری این شنا از سایر شنا‌ها راحت‌تر خواهد بود. در این مدل از شنا برای کودکان، بدن کودک باید به صورت افقی و به موازات آب قرار بگیرد.

دست‌ها یکی در میان از طرفین بدن یک دایره را به طور کامل دور بزنند. در این حرکت باید آرنج‌ها خم شوند. در مرحله اول یکی از دست‌ها را از کنار بدن به سمت عقب و بالا می‌بریم و به جلو پرتاب می‌کنیم.

دست دیگر را هم که حرکت دست اول را کامل می‌کند، به صورتی که دست راست وقتی جلو است دست چپ به سمت عقب می­رود و برعکس.

شنای قورباغه برای کودکان

یکی دیگر از انواع شنا کودکان، شنای قورباغه است. در این نوع شنا دست‌ها به طور همزمان در راستای مستقیم از سمت جلو به سمت طرفین بدن باز می‌شوند. پاها هم به سرعت پس از انجام حرکات باید به طور همزمان مانند پاهای قورباغه، خم شوند.

کرال پشت در شنا بچه ها

در این نوع از شنای کودکان، مانند کرال سینه عمل می‌کنید با این تفاوت که صورت به سمت آسمان است. پاها هم به صورت ضربدری هستند. حرکت لگن و تنه و چرخیدن آن‌ها در آب باعث شکاف آب می‌شود.

اگر شما این تکنیک را به درستی آموزش دهید، باعث تسریع در شنا می‌شوید.

آموزش شنای پروانه به بچه ها

یکی از پیچیده‌ترین انواع شنا کودکان، شنای پروانه است. این نوع شنا را معمولا در مراحل آخر آموزش شنا و در دوره‌های حرفه‌ای آموزش می­دهند. در این نوع شنا باید حرکت دست‌ها از کنار بدن به طور همزمان رو به عقب و به سمت بالا باشد. حرکت پاها در شنای پروانه، مانند موج مکزیکی می‌ماند. به صورتی که موج از قسمت داخل بدن فرد به بیرون منتشر می‌شود.

بهترین سن شنا برای کودکان

فواید آموزش شنا برای بچه ها

تا اینجای مقاله با انواع شنا و سن مناسب برای آموزش شنا به کودکان آشنا شدید. در ادامه قصد داریم، به بررسی و توضیح فواید شنا برای بچه ها بپردازیم و آن را به طور کامل توضیح دهیم.

شنا در هر سنی که باشد تمرین بدنی مناسبی برای افراد است. شنا در عین حال که می‌تواند به آمادگی جسمانی افراد کمک کند، مزایای ذهنی و روحی هم به همراه دارد. در ادامه به بررسی تمام این موارد می‌پردازیم.

جلوگیری از غرق شدن

اولین و مهم‌ترین فواید شنا برای کودکان، جلوگیری از غرق شدن است. طبق آمار‌هایی که وجود دارد، بیشترین خطر شامل کودکان 1 تا 14 سال است. یک کودک باید یاد بگیرد چگونه در آب بماند.

با استفاده از کلاس‌های شنا بچه ها، ترس کودک شما از آب میریزد و در مواقع خاص به راحتی می‌تواند ایمنی خودش را در آب تضمین کند. همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که کودک غرق شده برای جلب توجه و درخواست کمک نمی‌تواند فریاد بزند یا خودش را تکان دهد. برای همین والدین حتما باید آموزش‌های ایمنی را بلد باشند.

بالا رفتن سطح سلامتی

از دیگر فواید شنا برای بچه ها، سلامت نگهداشتن آن‌ها در تمام طول سال است. این ورزش در کنار سرگرم کردن فرزند شما، سلامت او را هم تضمین می‌کند. شنا یک ورزشی است که برای سلامت قلب، بالا رفتن انعطاف‌پذیری، تعادل، قدرت بدنی بیشتر و… بسیار مفید خواهد بود.

یکی از اصلی‌ترین فواید شنا برای کودکان سلامت قلب و عروق است. شنا به عملکرد بهتر ریه‌ها کمک زیادی می‌کند؛ در نتیجه کار قلب برای پمپاژ خون، روند ساده‌تری را طی می‌کند.

تناسب اندام

زمانی که کودک شما در کلاس‌های آموزش شنا شرکت می‌کند، از عضلاتی که در فعالیت‌های روزانه ممکن است زیاد توجهی به آن‌ها نداشته باشد، بیشتر استفاده ‌کند. همین امر باعث تقویت تمامی عضلات بدن کودک شما می‌شود. از آن‌جایی که شنا ورزشی است که درگیری مفاصل در آن کم است، توجه و تاکید بیشتری روی تناسب اندام، عضله سازی و تقویت ماهیچه‌های بدن دارد.

کمک به روند هضم

شما برای عملکرد بهتر دستگاه گوارشتان باید حرکت و فعالیت داشته باشید. شنا ورزشی است که برای هضم در کودکان بسیار مفید خواهد بود.

کمک به بهبود خواب با شنا برای کودکان

از آنجایی که کودکان همیشه انرژی زیادی دارند، اگر این حجم از انرژی را تخلیه نکنند، نمی‌توانند خواب آرام و راحتی داشته باشند. شنا به آن‌ها کمک می‌کند با سوزاندن انرژي زیادی که در بدنشان دارند، شب‌ها راحت‌تر و آرام بخوابند.

تقویت حافظه

شاید باور این مسئله سخت باشد اما یکی از فواید شنا برای کودکان، کمک به بهبود عملکرد مغز و حافظه آن‌هاست. ورزش شنا به هماهنگی و تمرکز بالایی نیاز دارد. تمرکز روی کشش بازو‌ها و کنترل تنفس، باعث بالا رفتن مهارت‌های روحی و فکری کودکان می‌شود. به مرور زمان این ورزش فوق‌العاده بر کودک شما تاثیر می­گذارد.

سن مناسب شنا برای کودکان

افزایش اعتماد به نفس

همه ما می‌دانیم کسانی که مهارت شنا را دارند، برای همیشه ایمنی خود را در این زمینه تضمین می‌کنند. شنا به کودک شما درس‌های زیادی از جمله سخت‌کوشی، تمرکز، پشتکار و سایر موارد را می‌دهد.

همه کودکان در اولین برخورد با استخر و دریا، ترس عجیبی در خود حس می‌کنند. اما با شرکت در کلاس‌های شنا با در نظر گرفتن سن مناسب آموزش شنا کودکان می‌توان بر این ترس غلبه کرد.

کمک به اجتماعی‌تر شدن کودک

از آنجایی که کلاس‌های شنا برای بچه ها به صورت گروهی برگزار می‌شود، کودکان در کنار یادگیری شنا، مهارت‌های حضور در اجتماع را هم آموزش می­بینند. با دیدن همسالان خود منتظر ماندن در صف و رعایت نوبت را می‌آموزند.

یکی دیگر از فواید شنا برای بچه ها، تقویت حس مسئولیت­پذیری در آن‌ها است که به مرور زمان این حس در کودک بیشتر تقویت می‌شود.

سایر فواید شنا برای کودکان

  • حفظ وزن متعادل بدن
  • افزایش قدرت بدنی و انعطاف پذیری
  • آمادگی جسمانی بیشتر
  • آبرسانی بهتر برای پوست
  • بهبود عملکرد قلب و عروق

مضرات شنا کودکان

ورزش شنا هم مانند سایر ورزش‌ها دارای فواید و مضراتی است که باید برای این مسئله راه حلی پیدا کرد. در ادامه به توضیح و بررسی فواید و مضرات شنا برای کودکان خواهیم پرداخت.

همچنین بخوانید: بهترین سن فوتبالیست شدن: فوتبالیست های معروف از چه سنی شروع کرده اند؟

آموزش شنا برای کودکان

حساسیت بدنی به کلر

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مشکلاتی که در موضوع شنا کودکان وجود دارد، حساسیت برخی از کودکان به کلر درون آب است. وجود کلر می‌تواند باعث ایجاد آلرژی شود.

بیماری‌های پوستی

دومین مورد از معایب شنا بچه ها، مبتلا شدن کودکان به بیماری­های پوستی است. به دلیل حساس‌تر بودن پوست کودکان، آن­ها نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض آلودگی‌های استخر‌ها قرار می­گیرند. چون آب استخر‌ها هر چند روز یکبار تصفیه می‌شود، منبع اصلی میکروب و انواع قارچ‌هایی است که می‌تواند به سلامت پوست بدن کودک شما آسیب‌های جدی وارد کند.

خطر عفونت‌های ادراری برای دختر بچه‌ها

مبتلا شدن کودکان دختر به عفونت‌های ادراری یکی از شایع‌ترین مشکلات موجود در استخر‌ها است؛ برای همین باید از تمیزی و ایمن بودن استخر حتما اطمینان حاصل کنید.

سرماخوردگی کودکان

از دیگر مواردی که بسیار زیاد در بحث شنا برای کودکان پیش می‌آید، سرماخوردن آن‌ها پس از خروج از استخر است. اگر کودک شما هنگام خروج از استخر به خوبی بدنش خشک نشود و لباس مناسبی نداشته باشد، حتما بیمار می‌شود و به دلیل نفوذ آب به درون گوش بیشتر کودکان در معرض عفونت‌های گوش قرار دارند.

همچنین بخوانید: بهترین دمنوش برای سرماخوردگی | طرز تهیه دمنوش مناسب سرماخوردگی قوی

وسایل شنا بچه ها شامل چه چیزهایی می شود؟

حالا که با سن مناسب شنا برای کودکان و فواید شنا برای بچه ها آشنا شدید، بهتر است در ادامه به توضیح و بررسی وسایل شنا برای کودکان بپردازیم.

همانطور که می‌دانید هر ورزشی دارای لوازم خاص خودش است. ورزش شنا هم دقیقا مانند دیگر ورزش‌ها اصول و لوازمی دارد که حتما باید برای کودکتان تهیه کنید.

به این نکته توجه کنید که لوازم استخر کودک شما کاملا شخصی بوده و شما نباید هیچ‌کدام از آن‌ها را در اختیار کودک دیگری قرار دهید. چون در این صورت کودک خودتان را در معرض آلودگی و بیماری‌های مختلف قرار می‌دهید.

همچنین بخوانید: تعبیر خواب شنا کردن: انواع تعبیر دیدن شنا در آب استخر، رودخانه، دریا

فواید و مضرات شنا برای کودکان
  • پوشک استخری

پوشک‌های استخری پوشک‌هایی هستند که در درون آب باد نکرده و چسب‌های بیشتری دارند. این پوشک‌ها مانع ورود ادرار و مدفوع کودک شما به داخل آب می‌شوند.

  • اسباب بازی‌های مخصوص

همیشه برای سرگرم کردن کودک خود اسباب بازی‌های مخصوص آب که ضد آب بوده و در اثر نفوذ آب به داخل آن‌ها خراب نمی‌شوند، به همراه داشته باشید.

  • حوله

اصلی‌ترین وسیله برای استخر رفتن کودک شما، حوله تمیز است که باید به صورت شخصی برای کودک استفاده شود.

  • شیشه شیر برای میان‌وعده

ممکن است کودک شما در اثر بازی و فعالیت زیاد در استخر گرسنه شود و نیاز به خوردن شیر یا یک میان‌وعده سبک داشته باشد. برای همین متناسب با سن کودکتان، همیشه یک میان‌وعده سبک به همراه داشته باشید.

  • لباس اضافه

همیشه برای راحتی بیشتر خودتان و فرزندتان یک دست لباس اضافه به همراه داشته باشید.

سوالات متداول

ورزش شنا چه فوایدی برای کودکان دارد؟

ورزش شنا فواید بسیار زیادی ازجمله تقویت اعتماد به نفس، بالا رفتن قدرت بدنی، تقویت حافظه و… دارد .

شنا برای کودکان از چه سنی خوب است؟

هرزمان که کودک شما از آب نترسد و بتواند مهارت‌های اولیه را در این زمینه یاد بگیرد می‌تواند در کلاس شنا شرکت کند.

بهترین سن برای یادگیری شنا بچه ها چه زمانی است؟

بهترین سن برای شنا کودکان، سن 3تا 4 سال است؛ چون کودک در این سن توانایی لازم را در یادگیری مهارت‌های مهم دارد.

بهترین سن یادگیری شنا برای کودکان

جمع بندی

آموزش شنا برای کودکان باید زمانی اتفاق افتد که کودک شما آمادگی لازم و کافی را برای یادگیری این ورزش داشته باشد. اگر کودک شما علاقه زیادی به بازی کردن در آب دارد، می‌توانید آموزش او را شروع کنید. شنا یکی از ورزش‌های مورد علاقه اکثر کودکان است. کودکان بازی کردن در آب را بسیار دوست دارند. هرچند برخی از آن‌ها ممکن است در مراحل اولیه از آب بترسند اما با صرف وقت و انتخاب یک مربی متخصص و خوب برای کودکتان، با خیال راحت می‌توانید فرزندتان را به کلاس‌های شنا بچه ها بفرستید.

ما امروز در این مقاله از وبسایت فارسی رو برای شما عزیزان در کنار بررسی انواع شنا برای کودکان، فواید شنا برای بچه ها و توضیح کامل این موضوع که بهترین سن آموزش شنا برای کودکان از چه سنی شروع می‌شود را هم ارائه دادیم. امیدواریم که از مطالب این مقاله هم استفاده لازم را ببرید. اگر شما هم در این زمینه تجربه، نظر، پیشنهاد یا انتقادی دارید حتما با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا