خواص انار برای سلامتی که باید بدانید!
انار کالری و چربی کمی دارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی دارد. فواید آن عبارتند از سرشار از آنتی اکسیدان ها، کمک به سلامت قلب، جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه، ضد سرطان و … که در این بخش از سایت فارسیرو به بررسی خواص انار می پردازیم. اگر می خواهید درمورد خواص میوه انار بیشتر بدانید تا انتهای این بخش همراه ما باشید.
خواص انار که شما را شگفت زده می کند!!
انار میوه ای گرد و قرمز رنگ است. انار با قابلیت حمایت از بسیاری از جنبه های سلامت، از ایمنی گرفته تا سلامت مغز، ارزش افزودن به برنامه غذایی سالم شما را دارد. در زیر چندین خواص انار که بی نظیر است را برای شما آورده ایم تا با اطلاعات بیشتر این میوه خوشمزه و بهشتی را نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: خواص رازیانه و دانه های رازیانه برای سلامتی!
خواص انار : سرشار از مواد مغذی
دانه های صورتی کوچک داخل انار بخش خوراکی میوه است. در حالی که حذف آنها از گوشت داخلی میوه می تواند کار فشرده ای باشد، خواص تغذیه ای و طعم آنها ارزشش را دارد. به طور کلی، انار کالری و چربی کمی دارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی دارد. آنها همچنین حاوی مقداری پروتئین هستند. در زیر خواص تغذیه ای دانه های انار در یک میوه انار متوسط (282 گرم) آمده است:
- کالری: 234
- پروتئین: 4.7 گرم
- چربی: 3.3 گرم
- کربوهیدرات: 52 گرم
- شکر: 38.6 گرم
- فیبر: 11.3 گرم
- کلسیم: 28.2 میلی گرم یا 2 درصد از ارزش روزانه (DV)
- آهن: 0.85 میلی گرم یا 5 درصد از DV
- منیزیم: 33.8 میلی گرم یا 8 درصد از DV
- فسفر: 102 میلی گرم یا 8 درصد DV
- پتاسیم: 666 میلی گرم یا 13 درصد از DV
- ویتامین C: 28.8 میلی گرم یا 32 درصد از DV
- فولات (ویتامین B9): 107 میکروگرم یا 27 درصد از DV
در مقایسه، یک وعده 1/2 فنجان (87 گرم) دانه انار، 72 کالری، 16 گرم کربوهیدرات، 3.5 گرم فیبر، 1 گرم چربی و 1.5 گرم پروتئین را فراهم می کند. به خاطر داشته باشید که اطلاعات تغذیهای انار با اطلاعات تغذیهای آب انار متفاوت است، آب انار فیبر یا ویتامین C زیادی ارائه نمیکند. این به طور کلی در مورد میوهها صدق میکند که خوردن کامل آن نسبت به آب آن فیبر بیشتری را فراهم میکند.
بیشتر بخوانید: خواص کدو حلوایی یا کدو تنبل که بی نظیر است!
خواص انار : سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد همیشه در بدن شما وجود دارند، اما وجود بیش از حد آنها می تواند مضر باشد و به تعدادی از بیماری های مزمن کمک کند.
انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که از این آسیب محافظت می کند. ترکیبات فعال زیستی اصلی با فعالیت آنتی اکسیدانی که در انار یافت می شوند، پونیکالاژین ها، آنتوسیانین ها و تانن های قابل هیدرولیز نام دارند. دریافت آنتی اکسیدان ها از سبزیجات و میوه هایی مانند انار یک راه عالی برای حمایت از سلامت کلی و کمک به پیشگیری از بیماری است.
خواص انار برای جلوگیری از التهاب
التهاب کوتاه مدت یک پاسخ طبیعی بدن به عفونت و آسیب است. با این حال، التهاب مزمن در صورت درمان نشدن می تواند مشکل ساز شود و امروزه به ویژه در فرهنگ های غربی رایج است. هنگامی که التهاب مورد توجه قرار نگیرد، می تواند به بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سرطان و بیماری آلزایمر کمک کند.
خوردن انار ممکن است به جلوگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری مزمن کمک کند. این تا حد زیادی به ترکیباتی به نام پانیکالاژین نسبت داده می شود، که نشان داده شده است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات هستند.
برخی از مطالعات انسانی نیز نشان داده اند که مصرف آب انار می تواند نشانگرهای التهاب را در بدن کاهش دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چگونه خوردن دانه های تازه انار بر التهاب در انسان تأثیر می گذارد، مورد نیاز است.
بیشتر بخوانید: خواص خرمالو ، 7 فایده برتر سلامتی و تغذیه ای خرمالو
خواص انار به عنوان ضد سرطانی
برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که ترکیبات موجود در میوه، آب و روغن انار میتواند به کشتن سلولهای سرطانی یا کاهش سرعت گسترش آنها در بدن کمک کند. هم مطالعات آزمایشگاهی و هم مطالعات انسانی نشان می دهد که انار ممکن است به مبارزه با التهاب و کند کردن رشد سلول های سرطانی کمک کند.
در واقع، این میوه اثرات ضد توموری در سرطان های ریه، سینه، پروستات، پوست و روده بزرگ نشان داده است. سایر تحقیقات حیوانی نشان داده است که انار به کند کردن رشد تومور در مراحل اولیه سرطان کبد کمک می کند.
همچنین به سرکوب پاسخ های التهابی و استرس اکسیداتیو کمک می کند. طبق یک مطالعه آزمایشگاهی قدیمیتر ، عصاره انار ممکن است برای کاهش رشد یا حتی مرگ سلولهای سرطانی پروستات مفید باشد.
آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) نشانگر سرطان پروستات در خون است. اگر سطح PSA در مدت زمان کوتاهی دو برابر شود، نشان دهنده خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات است.
دو کارآزمایی قدیمی نشان دادند که دادن آب یا عصاره انار به مردان، دوره زمانی دو برابر شدن PSA را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد و خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را کاهش میدهد. با این وجود، آزمایشات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
خواص امار برای سلامت قلب
شواهدی وجود دارد که میوه های غنی از ترکیبات پلی فنلی مانند انار ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره انار ممکن است استرس اکسیداتیو و التهاب در شریان ها را کاهش دهد، فشار خون را کاهش دهد و به مبارزه با تصلب شریان ها (تجمع پلاک در شریان ها که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود) کمک کند.
در یک مطالعه انسانی، به افراد مبتلا به بیماری قلبی روزانه 1 فنجان (220 میلی لیتر) آب انار به مدت 5 روز داده شد. آب میوه به طور قابل توجهی دفعات و شدت درد قفسه سینه و همچنین نشانگرهای زیستی خاصی را در خون کاهش داد که نشانگر اثر محافظتی بر سلامت قلب است. با این حال، تحقیقات با کیفیت بالا در مورد انار و سلامت قلب در انسان وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: 21 خواص عناب، نحوه استفاده از آن، و عوارض جانبی عناب
خواص انار برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه
مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده اند که عصاره انار ممکن است به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند، مزیتی که عمدتاً به فعالیت آنتی اکسیدانی آن نسبت داده می شود.
در یک مطالعه، به بزرگسالان 18 تا 70 ساله که سنگ کلیه را تجربه می کردند، 1000 میلی گرم عصاره انار به مدت 90 روز داده شد. مشخص شد که این به مهار مکانیسم تشکیل سنگ در بدن کمک می کند. علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان دادهاند که عصاره انار میتواند به تنظیم غلظت اگزالاتها، کلسیم و فسفاتها در خون، که اجزای رایج سنگهای کلیه هستند، کمک کند.
خواص انار به عنوان ضد میکروبی
ترکیبات انار ممکن است به مبارزه با میکروارگانیسمهای مضر مانند انواع خاصی از باکتریها، قارچها و مخمرها کمک کند. برای مثال، هم مطالعات قدیمیتر و هم جدیدتر نشان میدهند که ممکن است با هدف قرار دادن میکروبهای دهانی ناخواسته(مانند میکروبهایی که باعث بوی بد دهان میشوند و باعث پوسیدگی دندان میشوند.) که میتوانند در صورت رشد بیش از حد مشکلساز شوند، از سلامت دهان محافظت کنند.
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که ترکیبات انار همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی علیه لیستریا مونوسیتوژنز است، باکتری موجود در محیطهای مرطوب که در صورت مصرف میتواند باعث بیماری شدید شود.
خواص انار برای افزایش استقامت در ورزش
پلی فنول های موجود در انار ممکن است استقامت ورزش را افزایش دهند، یعنی مدت زمانی که می توانید قبل از خستگی در یک فعالیت بدنی شرکت کنید.
یک مطالعه انسانی نشان داد که مصرف تنها 1 گرم عصاره انار 30 دقیقه قبل از دویدن، زمان خستگی را تا 12 درصد افزایش می دهد.
سایر تحقیقات انسانی نشان داده اند که مکمل های انار پتانسیل بهبود استقامت ورزش و ریکاوری عضلات را دارند.
با این حال، تحقیقات با استفاده از آب انار هیچ فایده ای برای ریکاوری عضلات پس از ورزش پیدا نکرده است، که نشان می دهد مطالعات بیشتری در مورد موضوع انار و عملکرد ورزشی و ریکاوری مورد نیاز است.
بیشتر بخوانید: خواص گیاه مریم گلی ، 12 فواید و کاربردهای مریم گلی برای سلامتی
خواص انار برای سلامت مغز
انار حاوی ترکیباتی به نام الاژیتانین است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و التهاب را در بدن کاهش می دهد. به این ترتیب، آنها همچنین مزایای محافظتی برای مغز شما در برابر شرایطی که تحت تأثیر التهاب و استرس اکسیداتیو قرار دارند، ارائه می دهند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که الاژیتانین ها ممکن است با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش بقای سلول های مغز به محافظت از مغز در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک کنند. آنها همچنین ممکن است باعث بهبود آسیب مغزی هیپوکسیک-ایسکمیک شوند.
اعتقاد بر این است که الاژیتانین های موجود در انار به تولید ترکیبی در روده به نام urolithin A کمک می کند که به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب در مغز و به تاخیر انداختن شروع بیماری های شناختی مورد مطالعه قرار گرفته است. با این وجود، مطالعات بیشتری برای درک بهتر ارتباط بالقوه بین انار و سلامت مغز مورد نیاز است.
خواص انار برای معده و سلامت دستگاه گوارش
تحقیقات قدیمیتر و جدیدتر نشان میدهد که سلامت دستگاه گوارش، که عمدتاً توسط باکتریهای روده تعیین میشود، به شدت با سلامت کلی مرتبط است. به این ترتیب، حمایت از سلامت گوارش شما مهم است و انار می تواند در این مورد به شما کمک کند.
برخی از مطالعات حیوانی قدیمی و جدیدتر نشان داده اند که انار دارای اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که انار میتواند سطح باکتریهای مفید روده، از جمله بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس را افزایش دهد، که نشان میدهد ممکن است اثرات پری بیوتیکی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: خواص گیاه بابونه برای سلامتی که باید بدانید!
فیبر، به عنوان سوخت برای باکتری های خوب یا پروبیوتیک ها در دستگاه گوارش شما عمل می کنند. پری بیوتیک ها به این باکتری ها اجازه رشد می دهند و از میکروبیوم روده سالم تر حمایت می کنند. علاوه بر این، انار غنی از فیبر است و حدود 3.5 گرم در هر وعده 1/2 فنجان (87 گرم) را ارائه می دهد. فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و ممکن است در برابر برخی از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، هموروئید، سرطان روده بزرگ، بیماری ریفلاکس معده و دیورتیکولیت محافظت کند.
کلام پایانی
انار میوهای آبدار و شیرین با دانههای خوراکی است. این دانه ها سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و حتی حاوی مقداری پروتئین هستند. آنها همچنین مملو از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی مانند پانیکالاژین هستند.
به دلیل مزایای محافظتی آنها، برای سلامت قلب، ادرار، مغز، گوارش و پروستات مورد مطالعه قرار گرفته اند. انار همچنین ممکن است فواید ضد سرطانی داشته باشد، از استقامت ورزش و ریکاوری عضلات حمایت کند و با میکروب های مضر مبارزه کند. اگرچه تحقیقات انسانی در مورد برخی از این فواید بالقوه وجود ندارد، اما به جرات می توان گفت که انار یک افزودنی خوشمزه و مغذی به رژیم غذایی شماست.
در این مطلب خواص انار را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مطالب این بخش برای شما مفید بوده باشد. راستی آیا انار خواص دیگری داره که ما در این مطلب نیاورده ایم؟ تجربه خود را در قسمت ثبت نظر برای ما بنویسید.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد خواص گیاه رزماری بدانید!
سوالات متداول
خوردن انار چه عوارضی دارد؟
عصاره انار باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد شده است. خارش، تورم، آبریزش بینی و مشکلات تنفسی همگی از نشانه های حساسیت هستند. علاوه بر این، ریشه، ساقه و پوست انار در صورت مصرف زیاد ممکن است مضر باشد.
بهترین زمان برای خوردن انار چه زمانی است؟
صبح بهترین زمان برای مصرف انار است.
انار چه بیماری هایی را درمان می کند؟
برای تهیه دارو از قسمت های مختلف درخت و میوه اناراستفاده می شود. مردم از انار برای فشار خون بالا، بهبود عملکرد ورزشی، بیماری قلبی، دیابت و بسیاری از بیماریهای دیگر استفاده میکنند، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از این موارد وجود ندارد که به نحقیقات بیشتری نیاز است.