زوج و خانوادهچه چیزیدانستنی هاروانشناسی و خانواده

سولوگامی یا ازدواج با خود چیست + بررسی دلایل و پیامدهای آن

سولوگامی یا ازدواج با خود چیست؟ از بدو خلق بشریت، خداوند انسان را جفت آفرید تا بتواند پیوند برقرار کرده و نسل خود را ادامه دهد. پیوند میان زن و مرد، امری بدیهی و فطری است که در همه جای طول تاریخ وجود داشته و هیچ کس نتوانسته ضرورت وجود آن را نفی کند. ازدواج، مسئله‌ای است که مرد و زن را به هم پیوند می‌دهد و اولین اقدام برای تشکیل خانواده به حساب می‌آید. خانواده‌ای که با آمدن فرزند کامل می‌شود. اساساً وجود جامعه کوچکی به نام خانواده، علاوه بر برطرف کردن نیازهای جنسی که ساده‌ترین هدف ازدواج است، منجر به برقراری آرامش روحی و روانی افراد می‌شود.

اگرچه ازدواج کردن مسئولیت‌ها را بیشتر می‌کند و مشکلاتی نیز در این مسیر وجود دارد، اما ماهیت و رسالت ازدواج همین است؛ برقراری آرامش. حالا به نظر می‌رسد عده‌ای از افراد خلاف این عقیده را ترویج می‌کنند. آن‌ها اعتقاد دارند برای ازدواج کردن، نیازی به حضور شخص دوم نیست. افراد می‌توانند با خودشان ازدواج کنند. این نوع ازدواج این روزها بیش از هر زمان دیگر در حال گسترش است. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم مفهوم سولوگامی یعنی چه. برای آن که بدانید ازدواج و مراسم سولوگامی چیست، تا انتهای این مقاله با فارسیرو همراه باشید.

ازدواج سولوگامی چیست؟

ازدواج با خود شاید عجیب‌ترین انواع ازدواج ها باشد که تا به حال دیده‌اید. ازدواجی که اولین قانون ازدواج یعنی حضور دو نفر برای تشکیل زندگی را زیر پا می‌گذارد. همان طور که از نامش پیداست، در ازدواج سولوگامی فقط یک نفر وجود دارد. این مسئله تا چندین سال پیش به هیچ عنوان پذیرفتنی و قابل هضم نبود؛ اما به نظر می‌رسد این روزها دیگر در جوامع غربی کسی از شنیدن این نوع ازدواج تعجب نمی‌کند.

جالب است بدانید که در این ازدواج، درست شبیه مراسم‌های عروسی عادی جشن برگزار می‌شود و فرد مهمانانی دعوت می‌‌کند تا شادی ازدواج با خودش را با آن‌ها قسمت کند. خیلی عجیب و غیرعادی به نظر می‌رسد؛ اما واقعی است. در دنیا چندین و چند نفر ازدواج با خود را انجام داده‌اند.

در مراسم سولوگامی حتی به اصطلاح «عاقد» هم حضور دارد. فرد به تنهایی به یک اتاق می‌رود و روبه‌روی آینه با یک شمع می‌ایستد. به این صورت مسئولیت‌هایی را در قبال خودش پذیرفته و به عقد خودش در می‌آید. جالب است بدانید اغلب کسانی که به ازدواج با خود روی آورده‌اند، از میان خانم‌ها بوده‌اند. به نظر می‌رسد اغلب آن‌ها زنانی بوده‌اند که ضربه‌های بسیاری خورده‌اند.

متأسفانه زن‌ستیزی در همه جای دنیا دیده می‌شود و در بعضی نقاط چه بسا بیشتر هم وجود داشته باشد. به این صورت که یک مرد تنها که به تنهایی زندگی می‌کند، مستقل محسوب می‌شود؛ اما زنی که تنها زندگی  می‌کند با سیلی از مشکلات مواجه خواهد شد. شاید یکی از اصلی‌ترین دلایل این زنان برای ازدواج با خود همین قضیه بوده است. آن‌ها می‌خواهند به اطرافیانشان ثابت کنند برای زندگی کردن به هیچ کس غیر از خودشان نیاز ندارند.

سولوگامی یا ازدواج با خود

یک سریال هالیوودی نیز کم و بیش با این مضمون ساخته شده است. سریالی که در آن فرد عاشق خرید حلقه و دریافت هدیه از همسر آینده‌اش است؛ اما از آن جا که هنوز آن شخص وارد زندگی‌اش نشده، تصمیم می‌گیرد همه این کارها را خودش برای خودش انجام دهد و به ازدواج با خود روی می‌آورد. شاید این سریال مقدمه‌ای برای آغاز چنین حرکتی در سرتاسر دنیا باشد.

در ازدواج با خود، نیاز جنسی نیز از طریق خودارضایی برطرف می‌شود و فرد در همه زمینه‌های زندگی از جمله ارتباط جنسی، به خودش متکی می‌شود. هم‌چنین هیچ شریکی برای برطرف کردن نیازهای عاطفی وجود ندارد. در چنین ازدواجی عشق به خود باید بیش از حد باشد تا فرد نیازی به دریافت محبت از جانب دیگری را احساس نکند.

دلایل اصلی ازدواج با خود چیست؟

به نظر می‌رسد که ازدواج با خود، سه دلیل اصلی دارد که می‌توان آن‌ها را مورد بحث قرار داد. البته که دلایل متعددی می‌توانند زمینه‌ساز چنین حرکتی باشند؛ اما شاید جامعیت نداشته و قابل تعمیم دادن نباشند. در ادامه سه دلیل اصلی این نوع ازدواج را بررسی می‌کنیم.

انزواطلبی و دوری از دیگران

یکی از دلایل سولوگامی یا ازدواج با خود می‌تواند انزواطلبی باشد. وقتی که فرد آن‌قدر به تنهایی خود وابسته است که نمی‌خواهد به هیچ قیمتی آن را از دست بدهد، به این نوع ازدواج روی می‌آورد. افرادی که منزوی هستند و از جامعه فراری، بیشتر در معرض این اتفاق قرار می‌گیرند. برای چنین افرادی آشنا شدن با فرد جدید و راه دادن او به زندگی خصوصی‌شان، به شدت سخت و بعید به نظر می‌رسد. بنابراین ترجیح می‌دهند با خودشان ازدواج کنند تا از شر چنین چیزهایی در امان بمانند.

ازدواج با خود چیست

خودشیفتگی و خودبرتربینی

یکی دیگر از دلایل ازدواج با خود، خودشیفتگی است. این مورد که اصلی‌ترین دلیل سولوگامی از دیدگاه روان‌شناسی در نظر گرفته می‌شود، به  این معناست که فرد آن‌قدر خودش را دوست دارد که تنها خودش را لایق زندگی با خود می‌بیند. فرد خودشیفته علاقه بیش از حدی به خودش دارد و در هر زمینه‌ای خود را برتر از دیگران می‌داند. واژه «خودشیفتگی» یا «نارسیسیسم» از اسطوره یونانی به نام نارسیس گرفته شده است.

نارسیس مرد جوان و زیبایی بود که همه دخترها عاشق او بودند؛ اما او کسی را لایق خودش نمی‌دید. عاقبت یک روز که برای نوشیدن آب به کنار برکه رفته بود، چنان محو عکس خود در آب شد که در برکه افتاد و غرق شد. خودشیفتگی در ازدواج با خود به وفور دیده می‌شود.

شکست‌های عاطفی پی در پی

زمانی که فردی دائماً دچار شکست‌های عاطفی شود و از نظر احساسی با ناکامی‌های پی در پی مواجه شود، ممکن است خود را در شرایطی ببیند که تمایلی به برقراری رابطه با کسی ندارد و ترجیح می‌دهد باقی عمر را تنها سپری کند. در چنین شرایطی نیز ممکن است فرد به سولوگامی تمایل نشان دهد. چنین چیزی در برخی از افرادی که با خودشان ازدواج کرده‌اند، دیده شده است.

همچنین بخوانید: 7 روش بازگشت معشوق: بهترین راه برای برگرداندن عشقم

اثرات و پیامدهای ازدواج سولوگامی چیست؟

ازدواج با خود می‌تواند پیامدهای مخرب بسیار زیادی داشته باشد. پیامدهایی که ممکن است در سال‌های اولیه دیده نشوند؛ اما قطعاً سال‌ها بعد خود را نشان می‌دهند. خانواده بستری برای آرامش جسمی، جنسی، روحی و روانی فرد است که شرایط را برای پیشرفت او در زمینه‌های مختلف فراهم می‌کند. راه دادن یک فرد دیگر به زندگی، به این معنا نیست که او ابزاری برای رساندن شما به خواسته‌هایتان است و می‌تواند استقلال را از شما بگیرد؛ بلکه به این معناست که او همسفر و هم‌مسیر شماست تا در کنار هم، مسیر زندگی را راحت‌تر طی کنید.

عدم وجود خانواده پیامدهای خوبی برای فرد نخواهد داشت. انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است که نیاز دارد تنهایی خود را با کسی قسمت کند؛ اما سولوگامی این اصل را زیر پا می‌گذارد. همین مسئله باعث می‌شود فرد بعد از سال‌ها خود را انسان تنهایی بیابد که هیچ امید و انگیزه‌ای برای ادامه راه ندارد. زمانی حس نیاز به همسر و فرزند را درک خواهد کرد که دیگر دیر است.

همچنین بخوانید: کف بینی خط ازدواج دست: معنی 12 خط ازدواج در کف دست

سولوگامی چیست

رسم سولوگامی در چه کشورهایی رواج دارد؟

حالا که دانستید معنی ازدواج با خود چیست، بد نیست بدانید این پدیده در کدام کشورها رواج بیشتر دارد. سولوگامی در کشورهای غربی نسبت به جاهای دیگر دنیا، بیشتر دیده می‌شود. با این حال در کشورهای آسیای شرقی هم نمونه‌هایی از آن دیده می‌شود. برای مثال کشورهایی مانند بریتانیا، ایالات متحده و ایتالیا، تایوان، ژاپن و استرالیا شاهد این نوع ازدواج بوده‌اند.

سوالات متداول

آیا سولوگامی همان ازدواج با خود است؟

بله و یکی از عجیب‌ترین انواع ازدواج است و قانون دو نفره بودن ازدواج برای تشکیل خانواده را نقض می‌کند. در این ازدواج فرد معتقد است به تنهایی می‌تواند یک خانواده باشد.

دلایل اصلی سولوگامی چیست؟

به طور کلی دو دلیل اصلی مطرح می‌شود. خودشیفتگی و انزواطلبی دو دلیل اصلی و عمده برای ازدواج با خود است.

ازدواج سولوگامی چیست

جمع‌بندی

ازدواج  بخش مهمی از زندگی هر شخص است که جزو یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین تصمیمات او به حساب می‌آید. با ازدواج فرد می‌تواند خانواده‌ای را تشکیل دهد که محفلی برای کسب آرامش است. تشکیل خانواده فرد را از دنیایی به دنیای دیگر می‌برد. دنیایی که سرشار از مهر و عاطفه و مسئولیت و تعهد است. در سال‌های اخیر انواع مختلفی از ازدواج‌های عجیب دیده شده‌اند. از ازدواج با حیوانات گرفته تا ازدواج با اشیائی چون ماشین‌ها.

علاوه بر این‌ها، عده‌ای از افراد تصمیم گرفته‌اند تا با خودشان ازدواج کنند و تا آخر عمر تنهایی خود را در آغوش بکشند. ازدواج با خود پدیده‌ای است که روز به روز رواج بیشتتری پیدا می‌کند و افراد بیشتری تصمیم به ازدواج با خود می‌گیرند. . اگر اطلاعاتی درباره سولوگامی در ایران دارید، حتماً با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا