آرایشی و زیباییچه چیزیدانستنی هاراهنماسلامت عمومیمراقبت از پوستمراقبت و سلامتی

اسکراب چیست و فواید اسکراب پوست کدام است + ۱۴ اسکراب خانگی پوست

اسکراب پوست چیست؟ داشتن یک پوست شاداب و بی‌نقص از بزرگترین عوامل جذابیت افراد در سنین مختلف است. افزایش سن و تاثیر عوامل مختلف به مرور زمان باعث کاهش زیبایی پوست و تیرگی آن می‌شود. بسیاری از افراد به علت نداشتن پوستی شاداب مانند بقیه افراد اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین از حضور در اجتماع امتناع می‌ورزند. اما اسکراب چیست؟ اسکراب چرا تا این اندازه برای پوست ما مفید است؟ اسکراب چه کمکی برای داشتن پوستی جوان و شاداب به ما می‌کند؟ چرا تا این اندازه اسکراب پوست مهم است؟

اسکراب‌ها در حقیقت با استفاده از مواد مختلف گیاهی و شیمیایی به پوست صورت شما دوباره شادابی و جوانی را برمی‌گردانند. در ادامه همراه سایت فارسیرو باشید تا با فواید اسکراب پوست و ساخت انواع اسکراب خانگی پوست آشنا شوید.

اسکراب پوست چیست و چه کاربردی دارد؟

اسکراب چیست؟ اسکراب محصولی با داشتن ذرات بسیار ریز است. این ذرات باعث فرسایش لایه روی پوست و همچنین باعث حذف آلودگی‌های آن می‌شوند. انواع اسکراب پوست به دو دسته شیمیایی و طبیعی تقسیم می‌شوند.  اسکراب با ذرات ریز خود به طور عمیق منافذ پوست را پاکسازی و از ایجاد جوش‌های سرسیاه و سرسفید پیشگیری می‌نماید. اسکراب بهترین انتخاب برای افراد با پوست کدر و دارای منافذ باز است. استفاده از اسکراب باعث داشتن پوستی شاداب و بدون لک می‌شود. پاکسازی با استفاده از اسکراب پوست شما را برای داشتن آرایشی زیباتر آماده می‌کند. استفاده از اسکراب در سالن‌های زیبایی قبل از آرایش عروس بسیار رایج است.

هنگام خرید، اسکراب باید با توجه به نوع پوست انتخاب شود. انتخاب اسکراب نامتناسب با پوست آسیب‌های زیادی به آن وارد می‌کند. اسکراب برای رفع چین و چروک و پیشگیری از مشکلات پیری پوست بسیار مفید است. هنگام استفاده از آن حتماً دستورالعمل نحوه استفاده، مدت زمان و دفعات استفاده در حمام را مطالعه نمائید.

تفاوت اسکراب و ماسک

تفاوت ماسک و اسکراب چیست؟ آیا این دو کاربردهایی مشابه یکدیگر دارند؟ این روزها برای انجام روتین‌های روزانه و هفتگی از محصولاتی مانند اسکراب، ماسک، تونر و… استفاده می‌کنیم. ماسک محصولی تهیه شده از ترکیبات مختلف است. این ترکیبات برای رفع انواع مشکلات پوستی استفاده می‌شود. انواع ماسک‌های گیاهی و شیمیایی دارای مواد مغذی برای تامین ویتامین‌های مورد نیاز پوست هستند. استفاده از ماسک معمولاً بعد از اسکراب و یا به صورت روزانه است.

اسکراب چیست

 

 انواع ماسک در مدل‌های مختلف روشن‌کننده، آبرسان، ضدجوش و… به صورت گیاهی و یا شیمیایی قابل تهیه است. اسکراب برای تمیزکردن انواع آلودگی برروی پوست استفاده می‌شود.  ماسک‌ها با ترکیبات مختلف بعد از تمیز شدن منافذ پوست توسط اسکراب به کار می‌روند. استفاده از ماسک بعد از اسکراب به علت تمیزی منافذ پوست به جذب بهتر مواد مغذی ماسک کمک زیادی می‌کند. هر فردی با توجه به نوع پوست خود باید ماسک مناسب پوست خود را انتخاب نماید.

فواید اسکراب پوست چیست؟

مهمترین فواید اسکراب چیست؟ اسکراب‌ها موادی مفید برای داشتن پوستی شاداب و با طراوت هستند. این مواد دارای فواید زیادی برای پوست هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • داشتن پوستی تمیز

از بزرگترین علل داشتن پوستی کدر و خسته، وجود انواع آلودگی روی پوست است. منظور از انواع آلودگی، آلودگی‌هایی مانند هوا، استفاده از مواد آرایشی بی‌کیفیت، استفاده زیاد از محصولات آرایشی و… است. اسکراب تمام آلودگی‌های پوست شما را برطرف می‌کند. با پاکسازی عمقی منافذ،  پوست شما دوباره شفافیت و طراوت قبل را پیدا می‌کند.

  • درمان پوسته پوسته شدن

پوسته پوسته شدن پوست به آن جلوه بسیار زشتی می‌دهد.  این پوسته‌ها به دلیل تجمع مواد زائد  روی پوست ایجاد می‌شوند. بهترین درمان برای رفع این پوسته‌ها استفاده از اسکراب است.

  • رفع سلول‌های مرده

وجود سلول‌های مرده روی پوست از مهمترین علل کدری و خستگی پوست است. بهترین راهکار برای حذف سلول‌های مرده پوست استفاده از اسکراب است.

  • شفافیت و درخشش پوست

پاکسازی منافذ پوست به صورت عمقی  و رفع کلیه آلودگی‌ها به طرز شگفت‌انگیزی به پوست شما شفافیت و درخشش می‌بخشد.

  • رفع نقاط تیره پوست

نقاطی مانند آرنج، زانو و قوزک پا به مرور زمان دچار تیرگی و ضخامت پوست می‌شوند. برای برطرف‌کردن تیرگی این نقاط اسکراب پوست خانگی و یا شیمیایی انتخاب فوق‌العاده‌ای است.

  • رفع جای جوش

جای جوش یکی از معضلاتی است که بر زیبایی چهره شما تاثیر بسیار بدی می‌گذارد. اسکراب با رفع سلول‌های مرده به مرور زمان باعث از بین‌رفتن جای جوش می‌شود.

  • ممانعت از رشد موی زیرپوستی

موی زیرپوستی از رایج‌ترین مشکلات بعد از شیو و یا اپیلاسیون است. استفاده از یک اسکراب ملایم بعد از برداشتن موها به کاهش رشد موهای زیرپوستی کمک زیادی می‌کند.

  • کاهش چین و چروک

اسکراب‌ها با پاکساری منظم پوست و حذف لایه‌های مرده از به وجودآمدن چین و چروک پوست جلوگیری می‌کند.

عوارض اسکراب چیست؟

اما عوارض اسکراب چیست؟ با وجود تمام فواید اسکراب در صورت استفاده نادرست دارای عوارض زیر است:

  • خشکی پوست

خشکی پوست یکی از عوارض بعضی از انواع اسکراب است. افراد با پوست خشک و یا مختلط  در صورت استفاده بیش از حد از اسکراب ممکن است دچار خشکی پوست بشوند. استفاده از اسکراب ملایم و همچنین متناسب با نوع پوست به درمان این مشکل کمک زیادی می‌کند.

  • ایجاد لک‌های پوستی

لایه‌برداری مداوم و بیش از حد پوست باعث نازک‌شدن آن می‌شود. افراد با پوست نازک مستعد پیدایش انواع لکه‌های پوستی در اثر نور خورشید هستند. حتماً از اسکراب به میزان مناسب و در فواصل استفاده کنید.

  • سوزش و التهاب

استفاده مداوم از اسکراب در فواصل کوتاه و به مقدار زیاد باعث سوزش و التهاب می‌شود. برای پیشگیری از این موضوع حتماً باید مدت زمان ماندن اسکراب روی پوست را در نظر داشته باشید.

عوارض اسکراب چیست؟

 

  • تشدید جوش و آکنه

افراد با جوش‌های چرکی باید از استفاده از اسکراب خودداری نمایند. اسکراب با تخلیه این جوش‌ها و پخش آن برروی پوست باعث بیشترشدن جوش روی پوست می‌شود.

  • پوسته پوسته شدن

استفاده مناسب از اسکراب پوسته‌های روی صورت را برطرف می‌کند؛ اما استفاده بیش از حد باعث ایجاد پوسته روی پوست می‌شود.

  • گسترش بیماری‌های اگزما و پسوریازیس

این نوع از بیماری‌ها در اثر عفونت‌های میکروبی و باکتریایی در سطح پوست ایجاد می‌شوند. اسکراب باعث پخش‌شدن این میکروب‌ها برروی پوست می‌شود. بنابراین مبتلایان به این بیماری‌ها باید از استفاده از اسکراب خودداری نمایند.

چگونگی استفاده از اسکراپ

استفاده از اسکراب صورت می‌تواند پوست شما را زیبا، جوان، نرم و درخشان کند. بر خلاف یک صابون یا پاک کننده معمولی، اسکراب صورت از ذرات کوچک، دانه‌ها یا مواد شیمیایی برای خلاص شدن از شر سلول‌های قدیمی پوست و ایجاد سلول‌های جدید در فرآیندی به نام لایه‌برداری استفاده می‌کند. نحوه استفاده از اسکراب بسیار ساده است، برای استفاده از اسکراب صورت، یک اسکراب طبیعی و خانگی یا شیمیایی مناسب برای نوع پوست خود انتخاب کنید، اسکراب را روی پوست مرطوب به مدت یک دقیقه ماساژ دهید، سپس پوست خود را بشویید و مرطوب کنید. یک یا دو بار در هفته تکرار کنید. با تمام مزایای آن، باید در نظر داشته باشید که اسکراب صورت را بخشی از روال هفتگی مراقبت از پوست خود قرار دهید.

برای انتخاب یک اسکراب مناسب به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1.  تصمیم بگیرید که آیا باید از اسکراب صورت استفاده کنید یا خیر. همه نباید با استفاده از اسکراب صورت، پوست خود را لایه برداری کنند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به زگیل، آکنه التهابی یا تبخال ممکن است شرایط خود را با اسکراب های لایه بردار تشدید کنند. اگر سابقه مشکلات پوستی دارید، باید با متخصص پوست خود مشورت کنید تا مشخص شود چه نوع برنامه مراقبت از پوست برای شما مناسب است.
  2.  نوع پوست خود را مشخص کنید. انواع مختلف پوست به اسکراب‌های صورت و سایر محصولات واکنش متفاوتی نشان می‌دهند و برخی از اسکراب‌های صورت برای نوع پوست خاص شما طراحی شده‌اند. پس ابتدا مشخص کنید پوست شما چرب، خشک و یا مختلط است سپس اسکراب مناسب را انتخاب کنید. 
  3. تمام دستورالعمل‌های استفاده از اسکراب صورت را بخوانید و دنبال کنید. به هشدارهای محصول، تاریخ انقضا، آلرژی‌های احتمالی یا تداخلات نامطلوب با سایر محصولات صورت توجه ویژه‌ای داشته باشید. برخی از اسکراب‌های صورت صرفاً برای لایه‌برداری هستند، اما پوست را تمیز نمی‌کنند، به این معنی که قبل از استفاده از اسکراب باید صورت خود را بشویید تا موثر باشد.

 

 فرق اسکراب و لایه بردار پوست

فرق بین لایه‌بردار و اسکراب چیست؟ حتماً شما هم این دو واژه را به دفعات زیاد شنیده‌اید؛ اما آیا این دو واژه با یکدیگر تفاوت دارند؟ بسیاری از افراد همیشه تفاوت این دو واژه را با یکدیگر اشتباه می‌کنند. اسکراب با داشتن دانه‌های ریز به تمیزی و پاکسازی منافذ پوست به طور سطحی کمک می‌کند. لایه‌بردار برای لایه‌های عمقی پوست استفاده می‌شود. در حقیقت اسکراب به طور ملایم‌تری پوست را پاکسازی می‌کند و بعد از آن نیاز به مراقبت خاصی نیست. استفاده از اسکراب توسط بیوتراپیست‌ها و یا توسط خود افراد انجام می‌شود؛ اما برای لایه‌برداری حتماً به وجود پزشک نیاز است.

مراقبت‌های بعد از لایه‌برداری نیز باید به طور دقیق انجام شود. بسیاری از پزشکان برای انجام لایه‌برداری از دستگاه‌های مخصوصی استفاده می‌کنند. انجام لایه‌برداری بدون حضور پزشک آسیب‌های غیرقابل جبران را به پوست شما در آینده وارد می‌کند. حتماً قبل از استفاده از انواع اسکراب با افراد متخصص در زمینه انتخاب اسکراب متناسب با نوع پوست خود مشورت نمائید.

تهیه اسکراب خانگی پوست

هنگام مطرح‌شدن سوال اسکراب چیست؟ بسیاری از افراد به تهیه اسکراب خانگی پوست فکر  می‌کنند. معمولاً افراد محصولات تهیه شده از مواد طبیعی را به مواد شیمیایی ترجیح می‌دهند. اسکراب خانگی پوست با استفاده از بسیاری از مواد طبیعی و ارزان در منزل قابل تهیه است. مهمترین مزیت تهیه اسکراب خانگی پوست در منزل، هزینه کم آن است. برای تهیه اسکراب پوست خانگی از مواد طبیعی زیادی می‌توانید استفاده کنید. استفاده از مواد طبیعی معمولاً بدون عارضه است. هنگام انتخاب مواد طبیعی برای ماسک حتماً به جنس پوست خود دقت نمائید. 

بیشتر بخوانید: بهترین اسکراب های بدن خانگی

انتخاب مواد طبیعی با توجه به نوع پوست، احتمال کوچکترین آسیب را به حداقل می‌رساند. تهیه اسکراب پوست خانگی در کمترین زمان ممکن و به سادگی امکانپذیر است. پوست به سه دسته چرب، خشک و مختلط تقسیم می‌شود. قطعاً مواد طبیعی مورد استفاده برای هرنوع پوست با نوع دیگر کاملاً متفاوت است. در ادامه به معرفی اسکراب خانگی پوست برای انواع مدل‌های مختلف پوست چرب، خشک و… می‌پردازیم:

اسکراب خانگی پوست چرب

از بزرگترین مشکلات پوست چرب، وجود چربی زیاد، جوش و آکنه است. جوش‌های سرسیاه و سرسفید از مهم‌ترین مشکلاتی است که به دلیل وجود چربی اضافه ایجاد می‌شوند. یکی از بهترین مواد طبیعی برای تهیه اسکراب پوست چرب خیار است. جوپرک نیز به عنوان ماده تمیزکننده پوست استفاده می‌شود. ترکیب این دو ماده یک اسکراب فوق‌العاده برای پوست‌های چرب است. برای تهیه این اسکراب یک قاشق غذا خوری جوپرک را با دو قاشق غذاخوری آب خیار مخلوط نمائید. این اسکراب را به مدت 10 دقیقه به صورت دورانی روی پوست صورت و یا بدن ماساژ دهید. هفته‌ای دوبار از این اسکراب می‌توانید استفاده نمائید.

اسکراب خانگی پوست چرب

 

اسکراب خانگی پوست خشک

پوست خشک قابلیت پوسته پوسته شدن و التهاب را دارد. اسکراب برای پوست خشک باید بسیار سنجیده انتخاب شود. بهترین مواد برای تهیه اسکراب برای پوست خشک شیر و آرد نخودچی است. یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی را با یک قاشق شیر پرچرب مخلوط نمائید. این ترکیب را رو حدود 10 دقیقه برروی پوست بدن و صورت به صورت دورانی ماساژ دهید. هفته‌ای یکبار از این اسکراب می‌توانید استفاده نمائید.

اسكراب خانگي پوست مختلط

اسکراب پوست خانگی برای پوست مختلط تاثیر زیادی در برطرف‌کردن مشکلات این نوع از پوست دارد. این نوع پوست در بعضی از نواحی دارای جنس خشک و در بعضی نواحی دیگر صورت چرب است. برای تهیه این اسکراب باید یک قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق غذاخوری آرد جو دوسر مخلوط نمائید. ترکیب را به مدت 10 دقیقه و به صورت دورانی روی پوست ماساژ دهید. دفعات استفاده از این اسکراب یک بار در هفته است.

اسکراب خانگی با شکر

در کشورهای اروپایی برای اسکراب بیشتر از شکر استفاده می‌کنند. برای تهیه اسکراب شکر برای همه انواع پوست یک قاشق غذاخوری ماست معمولی را با یک قاشق شکر مخلوط نمائید. این ترکیب را به صورت دورانی حدود 10 دقیقه روی پوست ماساژ دهید. هفته‌ای دوبار می‌توانید از این ترکیب استفاده نمائید.

اسکراب خانگی با عسل

بهترین ماده ترمیم‌کننده برای اسکراب چیست؟ اسکراب پوست خانگی عسل یک انتخاب عالی برای افراد با پوست خشک و مختلط است. عسل خاصیت آبرسان و ترمیم‌کنندگی دارد. برای تهیه این اسکراب یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای لازم است. مانند همه اسکراب‌ها تمام مواد را به صورت دورانی به مدت 8 دقیقه برروی پوست خود ماساژ دهید. هفته‌ای یکبار می‌توانید از این ماسک استفاده نمائید.

اسکراب خانگی با عسل

 

اسکراب خانگی با قهوه

دانه‌های قهوه بعد از آسیاب‌شدن خاصیت اسکرابی دارند. اسکراب قهوه برای همه انواع پوست مناسب است. افراد با پوست خشک مدت زمان کمتری باید این ماسک را برروی پوست قرار دهند. برای تهیه ماسک قهوه باید یک قاشق غذاخوری قهوه را با یک قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید. مدت زمان ماساژ این اسکراب روی پوست 7 دقیقه است. دفعات استفاده این اسکراب یک بار در هفته است.

اسکراب خانگی با نمک دریا

بهترین ماده ضدعفونی برای اسکراب چیست؟ نمک خاصیت آرامبخشی و ضدعفونی دارد. اسکراب خانگی پوست با نمک تاثیر بسیار زیادی برروی زیبایی پوست شما دارد. برای تهیه این اسکراب فوق‌العاده باید یک قاشق غذاخوری نمک دریا را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط و به مدت 5 دقیقه روی پوست ماساژ دهید. این اسکراب برای انواع پوست مناسب است. هفته‌ای یک بار از این اسکراب می‌توانید استفاده نمائید.

اسکراب خانگی با آلوورا

بهترین گیاه آبرسان برای اسکراب چیست؟ گیاه آلوئه‌ورا در سراسر جهان به خاطر خاصیت ضد التهاب  و آبرسانی عمیق خود شهرت دارد. اسکراب تهیه شده از این گیاه بسیار مناسب افراد با پوست حساس است. برای تهیه این اسکراب باید یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا را با  یک قاشق شکر قهوه‌ای مخلوط و روی پوست ماساژ دهید. از این اسکراب می‌توان دو بار در هفته استفاده کرد.

اسکراب خانگی با آلوورا

 

اسکراب خانگی با جوش شیرین

جوش شیرین برای درمان عفونت و انواع باکتری‌های روی پوست بسیار مفید است. برای تهیه اسکراب خانگی پوست باید یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا را مخلوط کنید. مدت زمان ماساژ این اسکراب 5 دقیقه و دفعات مورد استفاده یک بار در هفته است.

اسکراب خانگی با ماست

بهترین ماده پروبیوتیک برای اسکراب چیست؟ ماست به دلیل داشتن پروبیوتیک بهترین درمان برای درمان جوش و رفع آلودگی‌های پوست است. برای تهیه اسکراب خانگی پوست ماست می‌توانید دو قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا مخلوط نمائید. مدت زمان ماساژ این اسکراب 10 دقیقه و دفعات استفاده در هفته سه بار است.

اسکراب خانگی با پوست گردو

پوست گردو به دلیل خاصیت فرسایشی خود در اکثر اسکراب‌ها استفاده می‌شود. برای تهیه این اسکراب، باید یک قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری پوست گردو را با یکدیگر مخلوط نمائید. مدت زمان ماساژ این اسکراب 5 دقیقه و دفعات استفاده حدود یک بار در هفته است.

اسکراب خانگی با روغن زیتون

روغن زیتون برای افراد با پوست خشک و مختلط مناسب است. برای تهیه اسکراب پوست خانگی با این روغن، باید یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط نمائید. مدت زمان ماساژ حدود 5 دقیقه است. یک بار در هفته می‌توانید از این اسکراب استفاده نمائید.

اسکراب خانگی پوست انار

بهترین ماده کوچک‌کننده منافذ برای اسکراب چیست؟ اسکراب پوست خانگی انار درمانی مناسب برای بستن منافذ باز پوست است.  برای تهیه این اسکراب یک قاشق غذاخوری پوست انار و یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا را با یکدیگر مخلوط نمائید. این اسکراب برای افراد با پوست چرب و منافذ باز بسیار عالی است. مدت زمان ماساژ حدود 8 دقیقه است. شما می‌توانید هفته‌ای یک بار از این اسکراب استفاده نمائید.

اسکراب خانگی پوست انار

 

اسکراب خانگی پوست پرتقال

اسکراب پوست خانگی پرتقال به دلیل داشتن ویتامین سی برای محوکردن جای جوش و لک بسیار مناسب است. برای تهیه این اسکراب، باید یک قاشق غذاخوری پوست پرتقال را با یک قاشق غذاخوری ماست مخلوط نمائید. مدت زمان ماساژ این اسکراب به صورت دورانی 5 دقیقه است. شما عزیزان می‌توانید دو بار در هفته از این اسکراب استفاده نمائید.

 

بیشتر بخوانید: روش ساخت اسکراب لب خانگی

سوالات متداول

آیا اسکراب برای پوست ضرر دارد؟

خیر. اسکراب برای پوست‌های سالم هیچ ضرری ندارد. افراد با بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، اگزما، انواع جوش‌های چرکی و آکنه به خاطر گسترش آلودگی نباید از اسکراب استفاده نمایند.

اسکراب چند دقیقه روی پوست بماند؟

مدت زمان استفاده از انواع اسکراب به نوع اسکراب و همچنین نوع پوست بستگی دارد. معمولاً مدت زمان استفاده در پوست‌های خشک نسبت به پوست‌های چرب به خاطر حساس‌بودن کمتر است.

جمع بندی

اسکراب چیست؟ معنی اسکراب پوست چیست؟ خستگی و کدری پوست از مشکلات رایج عصر حاضر است. ساعات طولانی کار، داشتن استرس، انواع آلودگی باعث تیرگی پوست می‌شود. اسکراب‌ها با داشتن خاصیت فرسایشی باعث حذف سلول‌های مرده و ایجاد شفافیت و شادابی پوست می‌شوند. اسکراب‌ها برای رفع بسیاری از مشکلات پوستی مانند تیرگی نواحی آرنج و زانو، رفع جوش، رفع جای لک و… بسیار مفید هستند. بسیاری از افراد متوجه تفاوت اسکراب، لایه‌بردار و ماسک نمی‌شوند. ماسک و اسکراب با یکدیگر تفاوت زیادی دارند.

 اسکراب‌ها برای پاکسازی و رفع آلودگی‌های پوست به کار می‌رود؛ اما انواع ماسک بعد از اسکراب و برای تامین مواد مغذی پوست استفاده می‌شود. تفاوت اساسی لایه‌بردار و اسکراب در شیوه عملکرد آنها است. اسکراب برای لایه‌های سطحی پوست و لایه‌بردار برای لایه‌های عمقی استفاده می‌شود.

بسیاری از افراد اسکراب‌های طبیعی را به شیمیایی ترجیح می‌دهند. مواد طبیعی نسبت به مواد شیمیایی عوارض کمتری دارند. برای تهیه انواع اسکراب‌های طبیعی می‌توان از موادی مانند قهوه، عسل، پوست پرتقال، پوست انار و… استفاده کرد. اسکراب معمولاً برای انواع پوست ضرر دارد؛ اما افراد با بیماری‌هایی مانند اگزما، پسوریازیس، انواع جوش و آکنه بهتر است از اسکراب استفاده ننمایند. شما عزیزان می‌توانید پیشنهادات و تجربیات خود را درباره انواع اسکراب با ما مطرح نمائید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا