احمد مربت درگذشت – فارسیرو
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، سیداحمد مربت از خوانندگان پیشکسوت موسیقی ایران که خدمات مهمی در عرصه موسیقی مذهبی نیز ارائه کرد، بعدازظهر 13 آذرماه در سن 72 سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت. .
به گزارش مهر، سیداحمد مربت که نامش توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان «گنجینه زنده انسانی در زمینه حفظ و آموزش آواز مذهبی بر اساس سازهای آواز اصیل ایرانی» در میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است. . ثبت شده در 10 شهریور 1331 در اصفهان به دنیا آمد. پدر و جدش از بزرگان موسیقی مذهبی و ارادتمندان اهل بیت (ع) بودند.
زمانی که این هنرمند شش ساله بود و پس از کسب رتبه برتر در آزمون روخوانی قرآن، مدیر مدرسه مرحوم «عبدالحسین سپهری نژاد» که از شاگردان سید رحیم اصفهانی بود، ردیف های آوازی را به او آموزش داد، زیرا درخشش او استعداد چشمگیر در خوانندگی در هشت سالگی به توصیه پدرش در محضر محمدرضا شمشیری پذیرفته شد.
این استاد موسیقی از اولین شاگردان تاج اصفهانی است که به دلیل جدیت، پشتکار و استعداد فراوان از زبان خود به دره التاج مفتخر شده است.
او اولین ایرانی بود که بر بام کعبه اذان گفت. ابتدا در سال 1352 هنگام طواف، هنگامی که پرده هاجر اسماعیل باز شد، به پشت بام کعبه رفت و در آنجا به حضرت علی (ع) نماز خواند; وی قطعه «لک الحمد یا زالجود و المجد و علی» را در دستگاه سه آهنگ اجرا کرد.
سال بعد در مکه، امام موسی صدر که تحت تأثیر صدای نماز قرار گرفته بود، از او خواست که بر بام کعبه اذان بگوید و بدین ترتیب اولین ایرانی بود که افتخار اذان را به دست آورد. . به نماز بر بام کعبه.
سیداحمد در 14 سالگی وارد رادیو شد و با هنرمندانی چون حسن کسایی، جلیل شهناز، ادیب خوانساری و چند هنرمند دیگر همکاری داشت. این هنرمند مدتی با ارکستر فرمرز پایور نیز همکاری داشت. اما پس از آن به دلایلی از جمله درخواست پدر مجبور به بازگشت به اصفهان شد. این استاد آواز برای درک بهتر فنون، اسرار و لطایف ترانه ها و اشعار مذهبی از محضر اساتیدی چون علامه جلال الدین همایی بهره برده است.
بیش از 200 مقاله، مصاحبه و شعر از او باقی مانده است که عمدتاً در زمینه عرفان، ادبیات، موسیقی ایرانی و آیینی و تعزیه خوانی است. علاوه بر این، حدود 1000 ساعت آواز ضبط شده از این خواننده برجسته ایرانی باقی مانده است.
۲۴۴۵۷