«12 وجه شاهنامه» در برنامه رادیویی
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، مجید حمزه کارگردان پیشکسوت برنامه های رادیویی درباره کارگردانی سریال 12 رخ شاهنامه در یک برنامه رادیویی گفت: بازی در برنامه های ادبیات کهن به دلیل دوری از زبان روزمره سخت است. خواندن این متون مستلزم رعایت ریتم و تشدید خاصی است که در صورت عدم رعایت آنها می توان معانی را به هم ریخته و معنای نویسنده را به اندازه کافی به عموم منتقل نمی کند. وظیفه کارگردان علاوه بر هدایت بازیگر، کنترل صحیح خواندن و پیروی از ریتم است.
به گزارش سینماپرس، وی افزود: نمایش های رادیویی باید برای هر نوع شنونده در اشکال و ژانرهای مختلف نوشته و ضبط شود. شنوندگان برنامه های اجتماعی و امور جاری را بیشتر دوست دارند. اما آشنایی عموم مردم با تاریخ ادبیات ایران مستلزم تحقیقات گسترده است. حتی شنوندگان عادی نیز با داستان های شاهنامه آشنا هستند و این آشنایی به نسل های بعدی نیز منتقل شده است. اما با دیجیتالی شدن همه چیز، به مرور زمان این شناخت کاهش یافته و جوانان حوصله خواندن متون کهن را کمتر می کنند.
این هنرمند پیشکسوت نمایش رادیویی تاکید کرد: برای پاسخگویی به نیاز مخاطب ایرانی باید علاوه بر آثار ادبیات کهن، برنامه های اجتماعی مدرن، ساده و قابل فهم برای ترویج روابط صحیح در جامعه تولید شود. به عنوان مثال فرهنگ آپارتمان نشینی و رعایت آداب و رسوم کوچه نشینی به درستی شکل نگرفته و نیاز به آموزش مجدد دارد.
حمزه گفت: در نمایش 12 چهره شاهنامه همه شخصیت ها مهم هستند و نمی توان گفت که تنها چند نفر شخصیت اصلی هستند. همه شخصیت ها در همه جا و پیرامون موضوعات مختلف حضور دارند.
۲۴۴۵۷