ترند های روز

گشودن دریچه های آینده توسط کتاب انجام می شود/ هفته کتاب خواندن را ترویج می کند

به گزارش خبرگزاری فارسیرو به نقل از ستاد برگزاری سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، بویانا دویچ یکی از علاقه مندان به زبان فارسی است که در قالب رایزنی فرهنگی در دوره های آموزشی زبان فارسی شرکت کرد. جمهوری اسلامی ایران در بلگراد و بازدید از ایران در سال 2018 در دوره های تربیت معلم زبان فارسی شرکت کرد. این زبان شناس صربستانی در حال حاضر در مدرسه عالی زبان های خارجی در بلگراد صربستان به تدریس زبان فارسی می پردازد. مهمان نوازی ایرانی یکی از بهترین خاطرات بویانا از سفرش به ایران است. بویانا که علاقه خاصی به تاریخ و ادبیات ایران دارد، در گفت و گو با ستاد مطبوعاتی سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، درباره هفته کتاب و لزوم برگزاری مشترک این رویداد با کشورهای دیگر گفت.

بویانا دویچ در پاسخ به این سوال که برگزاری رویدادهایی مانند هفته کتاب ایران چقدر می تواند در ارتقای فرهنگ کتابخوانی ملت ها موثر باشد؟ وی بیان کرد: تعیین هفته کتاب یا رویدادهای فرهنگی مشابه در تقویم رسمی یک کشور می تواند به گسترش و ترویج کتابخوانی کمک کند. به نظر من کتاب خواندن یکی از عادات خوبی است که می تواند مردم و ملت ها را به هم نزدیک کند. یکی از راه های تشویق به مطالعه این است که کتاب را در اختیار ما قرار دهیم. جشن رویدادهای فرهنگی این امکان را فراهم می کند.

وی افزود: گفت وگو و برنامه ریزی دقیق می تواند به تحقق همکاری های مشترک فرهنگی کمک کند. کشورها نباید خود را به آنچه دارند محدود کنند. باید زمینه های دیگر را هم امتحان کرد. در صربستان برنامه ای شبیه به هفته کتاب ایران داریم. علاوه بر این، نمایشگاه بین المللی کتاب بلگراد هر ساله در آخرین هفته اکتبر برگزار می شود. می توان گفت این نمایشگاه کتاب یکی از مهم ترین رویدادهای فرهنگی کشور من است. امسال بیش از 200 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.

این مدرس زبان فارسی اهل صربستان با اشاره به شهرت جهانی نویسندگان و شاعران ایرانی گفت: به نظر من آشنایی با شاعران پارسی گو فرآیندی زیبا و بی پایان است. نمی توانم دقیقاً بگویم که مردم جهان تا چه اندازه با شاعران بزرگ ایران آشنایی دارند، اما معتقدم شناخت این شاعران، شناخت تاریخ کهن و تأثیرگذاری است که تأثیر زیادی بر فرهنگ جهانی داشته است. . رودکی، فردوسی، خیام و دیگر شاعران خراسانی نقش مهمی در شهرت جهانی ادبیات فارسی داشتند.

وی ادامه داد: فعالیت های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از جمله اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، برگزاری کلاس های زبان فارسی در دانشکده فیلولوژی و مدرسه متوسطه زبان های خارجی بلگراد به آشنایی با فرهنگ و ادبیات فارسی از قبل کمک می کند. جذب نسل جوان به تمدن ایران باستان.

بویانا دویچ کتاب و ادبیات را عنصر مهم فرهنگی بین کشورها دانست و تصریح کرد: کتاب نقش بی نظیری در دیپلماسی و ارتباط بین کشورها دارد. کتاب ساکت است، اما هزاران زبان می داند و مردم را به هم نزدیک می کند. حفظ هویت ملی و گشودن دریچه هایی به سوی آینده با عناصر فرهنگی مانند کتاب تقویت می شود. کتاب دوست صمیمی و خاموشی است که همیشه در دسترس انسان است.

سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 22 تا 30 آبان ماه (1403) با موضوع «خواندن برای همدلی» برگزار می شود.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا