ترند های روز

کاشف حرف «ه» کیست؟

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، جدیدترین نمایشگاه استاد علی شیرازی هنرمند خوشنویس خوشنویس روز جمعه در نگارخانه آرگون برگزار شد. تمامی آثار فروخته می شود.

روز افتتاحیه نمایشگاه استاد علی شیرازی

به گزارش ایرنا، نوع متریال و تن های رنگی باعث شده تا تمامی آثار این نمایشگاه از وحدت فرم پیروی کنند و حول مجموعه ای از آثار قابل تعریف باشند، وجود طیف های متعدد تناژ رنگ باعث تضاد ملایم رنگ در کنار سایه های محو شده ای باشیم که در نهایت آثاری مینیمال خلق کرده اند.

تضادهای ملایم در کنار سایه های محو شده، موقعیتی را ایجاد کرده است که مخاطب برای دریافت و درک زیبایی شناسی حرکات دست هنرمند، هر چه بیشتر به آثار نزدیک می شود. مشاهده آثار در بخشی از اثر مانند آینه منعکس می شود. ارتباط بین مخاطب و اثر هنرمند به ترکیب نهایی اثر تبدیل می شود.

حرف «ه» در این نمایشگاه نیز به سنت آثار متأخر استاد شیرازی، عنصری تکراری در مجموعه نمایشگاهی است. در ادامه آثار این هنرمند، «ای» توانسته به شخصیتی تبدیل شود که با نگاهی دو نگاه به مخاطب، بدون توجه به فرم، در رویکردی تفسیری به اثر معنا ببخشد. کاراکتر «ه» می تواند آخرین حرف «خنده» یا «آه» باشد. گاه «غوغا» می کند و از حروف دیگر فریاد «هَلَه» می زند و گاه به یکباره «هیس» می کند و سکوت می کند; «ه» حرفی است که عموم می توانند در مقابل اثر برای آن کلمه بیافریند و اینجا جلوی صورت معنا به دست عموم می افتد.

استاد شیرازی هنرمندی است که هر از گاهی مرواریدی تازه از دریای نستعلیق کشف می‌کند و آن را در مقابل مخاطبانش قرار می‌دهد، دقیقاً همان جایی که همه فکر می‌کنند نستعلیق به پایان رسیده، شکلی تازه می‌آورد. او را می توان نقطه مقابل هنرمندانی دانست که فکر می کردند تنها با تغییر سنت می توان با هنر مدرن معاصر شد.

استاد شیرازی نشان داد که می‌توان با وفاداری به سنت پیشینیان، به ریشه‌های مستحکم خوشنویسی کلاسیک نگاهی معاصر داشت. ایستگاهی امن برای نسل جوان تشنه ایده های نو. می توانی پشت سرش را تا میرعماد ببینی و افق مقابلش مسدود نیست.

استاد شیرازی در این سال ها نشان داده است که اگرچه هنرمندان در برابر مدرنیته سنت را از دست داده اند، اما می توان به سنت افتخار کرد و با زبان هنر معاصر جهان با مردم ارتباط برقرار کرد.

کاشف نامه کیست

استاد شیراری هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در خصوص این نمایشگاه گفت: همیشه سعی می کردم در نمایشگاه هایم آثار متفاوتی را ارائه دهم؛ در این نمایشگاه آثاری متفاوت را ارائه دهم. این تفاوت می تواند در اندازه قلم، اندازه های مختلف تخته و همچنین در جنس باشد.

وی افزود: برای خلق این آثار از رزین، رنگ اکریلیک، اکولین و پیگمنت استفاده کردم که تجربه جدیدی در این راه جدید برای من بود. رزین یک ماده دو جزئی است و پس از وقوع فعل و انفعالات شیمیایی در آن، خود به خود جذب می شود. در نتیجه رزین حرکت می کند و سیال است و محدودیت هایی در کار ایجاد می کند. بنابراین هنرمند باید روی قابلیت ها تمرکز کند تا از امکانات آنها استفاده کند و از محدودیت ها فاصله بگیرد.

وی با اشاره به استقبال جوانان از این آثار گفت: پیش بینی می کنم این مجموعه آثار ارتباط خوبی با نسل جوان برقرار کند. در مراسم افتتاحیه استقبال بسیار خوبی از نمایشگاه شد و نسل جوان این آثار را دوست داشتند و با نگاه کردن به آثار برق را در چشمانشان می دیدم. در آینده از این متریال و روش در حوزه بصری بسیار استفاده خواهد شد. هنر در کشور

این هنرمند سرشناس عرصه هنرهای تجسمی در خصوص ادامه رویکرد جدید خود گفت: تا زمانی که احساس کنم این ماده و این فرم ظرفیت دارد ادامه خواهم داد و اگر احساس کنم کسل کننده و کسل کننده است. آن را انجام خواهد داد. بلافاصله این فضا را ترک خواهید کرد. تجربه زیسته من در زندگی شخصی ام نیز چنین بوده است. من بارها مهاجرت کرده ام و تغییر بخشی جدایی ناپذیر از زندگی من است.

نمایشگاه آثار خوشنویسی «استاد علی شیرازی» از 20 آبان گشایش یافت و تا 4 آبان در نگارخانه آرگون به نشانی: تهران، پلازا آرژانتین، ضلع جنوب غربی، ساختمان صبحا، طبقه سوم، پلاک 22 برپاست. گالری شنبه ها تعطیل است.

۲۴۴۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا