ترند های روز

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سازماندهی مجدد شورای کل فرهنگ ضروری است

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، سید عباس صالحی شنبه شب در هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با اشاره به وظایف شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: متأسفانه توان و اختیارات شورای فرهنگ عمومی موجب شده است. استفاده نشده و برخی از مشکلات اعلام شده در اساسنامه جدید شورا مرتفع خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در مدیریت شورا اهمیت زیادی دارد و در مصوبه اخیر یکی از کارشناسان وزارت ارشاد اسلامی در مسئولیت دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی به صورت تمام وقت و استاندار می تواند خدمت پنج نفر از کارکنان دستگاه های مختلف فرهنگی را نیز به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اضافه کند.

صالحی از الحاق پنج کمیته تخصصی به شورای فرهنگ عمومی استان ها خبر داد و گفت: کمیته های پنج گانه فرصتی را برای تشکیل نهادهای تخصصی در شورای فرهنگ عمومی ایجاد می کند و ریاست این پنج کمیته بر عهده مدیران سیاسی، امنیتی و اجتماعی است. . معاون استاندار

وی ادامه داد: هر ساختاری ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد اما سعی می کنیم نقاط ضعف شناسایی شده در آیین نامه جدید را اصلاح کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی فرصتی برای رفع مشکلات متعدد و جدی در این زمینه است و اساسنامه جدید فرصت های جدیدی را برای شورای فرهنگ عمومی و استان هرمزگان با رهبری نماینده فقیه و استاندار هرمزگان می تواند الگویی برای سایر استان ها شود.

ظرفیت دریا باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس بر اهمیت ترویج فرهنگ اقتصاد دریامحور تاکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بارها بر استفاده از توانمندی های دریایی تاکید کرده اند، این فرصت ها باید به بخشی از کلیات تبدیل شود. فرهنگ شهرهای ساحلی

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده نیز بر لزوم بازنگری در عملکرد شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد و اظهار داشت: اگر ارزیابی دقیقی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی انجام شود، مشخص می شود که این امر شورا از رسالت اصلی خود منحرف شده است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در فرآیند تصمیم گیری شورا، بیان کرد: سطحی نگری و جزیی گرایی یکی از چالش های مهم شورای فرهنگ عمومی است، مصوبات شورا اغلب محدود به برخی حوزه های خاص است و نگاه متعادلی به حوزه فرهنگی وجود ندارد. مسائل؛ در عین حال نباید از مسائل مهم و اولویت دار غافل شد».

وی همچنین نبود سند جامع فرهنگی و اجتماعی برای استان هرمزگان را یکی از نقاط ضعف اصلی شورا دانست و افزود: تاکنون سه استان با حمایت نهادهای مختلف سند فرهنگی و اجتماعی خود را تدوین کرده اند و گفت: همچنین باید سندی در هرمزگان ایجاد شود تا مصوبه شورا بر اساس آن تنظیم شود.

امام جمعه بندرعباس با تاکید بر نقش جوانان در مرحله دوم انقلاب تصریح کرد: در برنامه های شورای فرهنگ عمومی نمی توان از جوانان غافل شد، این شورا باید نگاه ویژه ای به نسل جوان داشته باشد و از ظرفیت های آن استفاده کند. “

وی با اشاره به عدم حمایت پژوهشی از تصمیمات شورا، خاطرنشان کرد: تصمیمات شورای فرهنگ عمومی باید با واقعیت های اجتماعی و میدانی منطبق باشد و برای این امر نیازمند حمایت قوی از پژوهش ها به ویژه در حوزه های حوزه هستیم.

آیت الله عبادی زاده با بیان اینکه بحران های فرهنگی زیادی در کشور و استان وجود دارد، افزود: در مدیریت بحران های اجتماعی موفق نبوده ایم و تصمیمات غلط شرایط را پیچیده کرده است.

وی پایین بودن ضمانت اجرایی مصوبات شورا را نیز برشمرد و گفت: پس از تایید استانداری مصوبات شورا به دستگاه ها ابلاغ می شود اما ضمانت اجرایی لازم را ندارند. باید مکانیزم مناسبی برای رفع این ضعف طراحی شود.

شورای فرهنگ عمومی باید موضوع باشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: سازماندهی مجدد شورای کل فرهنگ ضروری است

استاندار هرمزگان تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی استان باید به سمت موضوعات خاص معطوف شود و دستور کار بلندمدت را دنبال کند.

محمد عاشوری تازیانی اظهار داشت: عرصه کار در حوزه اجرایی مانند مسابقه امدادی مستمر است و مدیران هر کدام پس از دیگری باید تلاش کنند تا مشکلات استان و کشور را پیگیری کرده و راهکارهای جدیدی برای رفع آنها ارائه دهند.

وی با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ حوزه پیچیده ای است، افزود: در حوزه فرهنگی نیازمند همفکری هستیم و در این زمینه باید یک پیشنهاد اساسی را در دستور کار قرار دهیم.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه برای رفع چالش های فرهنگی باید تحلیل درستی از وضعیت فرهنگی استان و کشور داشت، گفت: مشکل انکارناپذیر این است که اکنون در یک رقابت و جنگ فرهنگی هستیم و بنا به دستور رهبر معظم انقلاب، تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی در آستانه هستیم و بارها زنگ خطر این موضوع به صدا درآمده است، اما پاسخ مناسبی داده نشده است.

عاشوری تازیانی تصریح کرد: یکی از معضلات فرهنگی تغییر سبک زندگی است که با توجه به روند جهانی شدن با چالش های جدی به ویژه شکاف بین نسل ها مواجه شده ایم.

وی با تاکید بر اینکه منشور فرهنگی ما باید غنای لازم را داشته باشد، تصریح کرد: یکی از موضوعات فراموش شده، رواج فرهنگ است. اگر مردم وارد عرصه های فرهنگی شوند، مانند مسائل دینی شاهد رونق خواهیم بود و مردم به صورت خودجوش آن را مدیریت می کنند.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه باید مردم را در برنامه های فرهنگی مشارکت دهیم و از این ظرفیت اولیه استفاده کنیم، تصریح کرد: مسائل فرهنگی باید موضوعی و اولویت دار باشد، باید با برش نقشه فرهنگی بر حل این مسائل تمرکز کنیم. کشور ، تا در نهایت شاهد این مشکلات باشیم.

عاشوری تازیانی گفت: استان هرمزگان در معرض جعل فرهنگی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس قرار دارد. متأسفانه فرهنگ، موسیقی، آداب و رسوم و معماری ما را جعل می کنند.

وی تاکید کرد: این موضوع در حوزه ملی نیز صدق می کند و ترکیه با ساخت سریال های تاریخی هویت ملی ما را جعل می کند. در حالی که ژرفای ایران از نظر وسعت بسیار زیاد است و قدمت فرهنگ آن به قرن ها پیش می رسد.

۲۴۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا