ترند های روز

هوشنگ مسخ نیا درگذشت – فارسیرو

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، مسخ نیا به عنوان نقاش نقاشی های تنهایی و البته طرح های متهورانه شناخته می شد. او با خطوط شکسته و رنگ های تیره نقاشی هایش توانست چندین نمایشگاه موفق در دهه 1940 در پاریس و لندن برگزار کند.

به گزارش ایسنا، او اهل جنوب بود و به قول جواد مجابی، «از امکانات متعددی که در پایتخت وجود داشت بی بهره بود؛ به همین دلیل شهرت چندانی به دست نیاورد و آثارش مورد توجه قرار نگرفت». با این اوصاف، هویت ایرانی در آثار او بیشتر از هم عصرانش نمایان بود و مضمون آثارش تحت تأثیر افراد خالی دستی بود که صبورانه زندگی را به شیوه قدیم تحمل کردند.

نجف دریابندری همچنین با تاکید بر جایگاه قابل توجه مسخ نیا در هنر نقاشی ایران گفت: هوشنگ مسخ نیا یکی از سه چهار هنرمندی بود که تصویر جدید تصویری را در سال های پس از شهریور 1320 به ایران آورد. میزان دانش و آگاهی که وجود دارد. امروز در فضای هنری ما تا حدودی با تلاش او پیوند خورده است، اما مشنیا قبل از مرگش در سال 1351 سال ها در انزوا زندگی می کرد.

همانطور که می گویند در 10 سال آخر عمرش نمایشگاهی برپا نکرد، سفارشی دریافت نکرد و حتی آثارش را نفروخت. به این ترتیب نسل های جوان هنرمندان و هنردوستان از وجود این نقاش کاملا بی اطلاع بودند یا کم کم او را فراموش کردند.

یکی از معروف ترین توصیفات این هنرمند برجسته جملاتی است که ابراهیم گلستان درباره شب درگذشت دکتر نوشته است. «نیمه‌شب بود که به من خبر دادند هوشنگ مرده است. بابک پسرش خبر را آورد. چند لحظه بعد که در خیابان قدم می‌زدم، می‌دانستم هیچ کاری نمی‌توانم بکنم جز اینکه شاید به فرزندانش دلداری بدهم. یا یه چیز دیگه در بیکار بود، بچه هاش که تو اتاقک دیدن، از دور به هوش اومدن به صورت مسالمت آمیز، مرده بود، دیگر نیست…»

هوشنگ مسخ نیا در سال 1296 در تهران به دنیا آمد و خانواده او را برای تحصیل به مدرسه نظام فرستادند. در سال 1316 توانست مدرک خود را در رشته تاریخ و جغرافیا در دانشگاه اخذ کند.

او در سال 1321 به استانبول رفت و در «آکادمی هنر استانبول» ثبت نام کرد و تحصیلات خود را در رشته نقاشی زیر نظر لئوپولد لوی آغاز کرد و به آرزویش رسید.

هوشنگ مسچنیا می میرد

در سال 1325 به ایران بازگشت و در شرکت نفت مشغول به کار شد و همزمان با ابراهیم گلستان نویسنده و فیلمساز رابطه دوستانه پیدا کرد. شرح حال او به قلم ابراهیم گلستان یکی از بهترین نمونه های تذکره نویسی نوین ایرانی به شمار می رود که در کتاب سخنان منتشر شده است.

در سال های اخیر (۱۳۹۴) کتاب «سایه پدربزرگم» زندگینامه زندگی هوشنگ مسخ نیا، نقاش و هنرمند مدرن ایرانی در گالری شیرین عرضه شد. این کتاب به همت سحر خلخالیان نقاش و نوه این هنرمند همراه با ارائه ابراهیم گلستان، نجف دریابندری و علی بختیاری به بازار آمد.

در زیر نمونه هایی از آثار این هنرمند را مشاهده می کنید:

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

هوشنگ مسچنیا می میرد

۲۴۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا