نگاهی ویژه به بانوان و ۳ جایزه در چهلمین جشنواره موسیقی فجر
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، رضا مهدوی درباره حضور هنرمندان دستگاهی در چهلمین جشنواره موسیقی فجر گفت: یکی از اهداف برگزاری چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، جذب هر چه بیشتر نوازندگان و گروه های موسیقی دستگاهی است. زیرا فرم و زیرشاخه اصلی موسیقی کشور موسیقی دستگاهی است; هنرمندان انفرادی، دوتایی و آنسامبل و همچنین هنرمندانی که برای اولین بار گروه تشکیل داده اند در جشنواره شرکت خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، وی گفت: هرچه این هنرمندان گرانقدر بیشتر هنرنمایی کنند، جایگاه موسیقی از بسیاری جهات بهتر و برتر می شود و در واقع موسیقی ایرانی در درون و بیرون چهره بالاتر و قوی تری پیدا می کند. به این ترتیب نوازندگان امکانات بهتری از نظر سکوهای ارائه شده توسط جشنواره به دست می آورند. جشنواره بینالمللی موسیقی فجر یکی از بهترین صحنهها و مکانهای برگزاری کنسرت تمامی گروههای موسیقی بهویژه ردیف ساز است.
مهدوی درباره نگاه ویژه به موسیقی بانوان مانند دوره گذشته گفت: سال گذشته حضور مهم بانوان در تالار وحدت از دیگر نکات مهم این رویداد بین المللی بود. امسال در نظر داریم تعداد بانوان جشنواره چهلم را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و این بخش را از دوره قبل احیا کرده ایم تا گروه های مختلف اعم از پیشکسوتان و جوانان از اقصی نقاط کشور با گرایش های مختلف موسیقایی. می تواند در بخش های مختلف وجود داشته باشد. این تعداد می تواند به توسعه کمی و کیفی حوزه موسیقی بانوان کمک زیادی کند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد برگزاری جشنواره ویژه بانوان باشیم.
دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درباره بخش پاپ و دیگر انواع موسیقی افزود: در بخش های دیگر مانند غیر رقابتی، موسیقی مردمی وجود دارد. سال گذشته یک اتاق در جنوب شهر به محل برگزاری اضافه کردیم. سه اتاق در این بخش افزایش می یابد.
3 جایزه ویژه محسن چاوشی، احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی
به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، مهدوی اظهار کرد: اگر جشنواره مستقل موسیقی پاپ و تلفیقی ایرانی تشکیل نشود، جایزه «محسن چاوشی» را در موسیقی فجر در نظر خواهیم گرفت. استقبال از هنرمندان موسیقی مردممحور به درآمدزایی، پویایی و شادابی جشنواره کمک میکند و طبیعتاً از این امر استقبال میشود و حتی در بخش موسیقی رپ نیز اگر سالم و مناسب فرهنگ خانواده ایرانی باشد، این بخش را به همراه آن اضافه میکنیم. موسیقی جاز و راک کردی و به شرط استقبال روی صحنه خواهند رفت و همه اینها پاسخگوی نیاز انبوه مردم عاشق انواع موسیقی در این جشن بزرگ و بزرگ است.
وی در خصوص وجود دو جایزه دیگر در جشنواره چهلم گفت: در صورت استقبال مضاعف نسبت به سال های گذشته در آهنگسازی و صحنه سازی موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی با کسب اجازه از اساتید نمونه و چهره های ماندگار احمد. پژمان و فرهاد فخرالدینی به عنوان دو تن از بزرگان موسیقی ایران که در دنیا شناخته شده اند، دو جایزه ویژه برای احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی خواهیم داشت. جایزه احمد پژمان به فرد یا گروه برگزیده موسیقی کلاسیک غربی و جایزه فرهاد فخرالدینی به فرد یا گروه برگزیده موسیقی دستگاهی با شعار “وحدت ملی” تعلق می گیرد که پدیده جدیدی در جشنواره بین المللی خواهد بود. موسیقی فجر.
بخش رقابتی کودکان و نوجوانان
دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با اشاره به بخش رقابتی کودک و نوجوان در دو دسته آهنگسازی و اجرا، تصریح کرد: در بخش آهنگسازی، آهنگسازانی که در جامعه مطرح هستند و یا به هر نحوی فعال هستند، از جمله بهعنوان آلبومهایی که منتشر شده یا آثاری برای برنامههای کودک و نوجوان یا سایر آثار مانند سینما و تئاتر در جشنواره شرکت میکنند و به نفر برگزیده جایزه تعلق میگیرد. قسمت دیگر افراد یا گروه هایی هستند که این آهنگسازان را در استودیو اجرا می کنند و ما سال گذشته این قسمت را به جشنواره اضافه کردیم و جایزه باربد و جوایز نقدی دیگر را برای این قسمت اهدا کردیم.
وی گفت: این بخش هیچ ارتباطی با بخشی که سال گذشته تحت عنوان عملکرد کودکان و نوجوانان در گروه سنی 7 تا 18 سال اضافه کردیم ندارد. در جدول ارائه شده در بخش رقابتی، زیرگروه جایزه آلبوم و جایزه باربد نباید با بخش رقابتی اشتباه گرفته شود. فراخوان اول در بخش غیر رقابتی است که کودکان و نوجوانان، بانوان و سایر گروه ها می توانند در آن شرکت کنند و بخش دوم مسابقه ای است که دارای جوایز ویژه و جایزه پواس است که در بخش کودک و نوجوان، آهنگسازی می شود. آلبوم ها و اجرای آهنگ ها در استودیو برای تولید و پخش به صورت سی دی می باشد و ربطی به بخش اجرای صحنه برای سنین 7 تا 18 سال ندارد.
مهدوی درباره حضور گروه های بالای 18 سال در این بخش و ارائه آثار ساخته شده در حوزه کودک و نوجوان گفت: قطعا همین طور است و شاید بچه ها در تولید آلبومی نقش آفرینی کنند که در این صورت است. جایزه به رهبر یا تنظیم کننده گروه تعلق می گیرد. بنابراین اجراهای کودکان 7 تا 18 ساله که هر موسیقی را که آموزش دیده اند به مدت 15 دقیقه اجرا می کنند و بداهه می خوانند در ارزیابی لحاظ نمی شود.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر نظر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همت انجمن موسیقی ایران به دبیری رضا مهدوی از بیست و سوم اردیبهشت ماه برگزار می شود. تا 29 بهمن امسال در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی به طور همزمان در تهران و سایر استانها: جوایز موسیقی و ترانه، جوایز موسیقی و رسانه، موسیقی فیلم، آهنگسازی، اجرای صحنه، آهنگهای انفرادی و پژوهش جلسات. برنامه های این دوره از جشنواره
۲۴۴۵۷