ترند های روز

نمایش یک شاهکار بعد از 134 سال

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، تابلویی از خواکین سورولا، نقاش مشهور اسپانیایی که به توانایی اش در به تصویر کشیدن نور شهرت دارد، پس از 134 سال پیش که به یک مجموعه دار خصوصی فروخته شد، برای اولین بار در معرض دید عموم قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت، تابلوی «بلوار پاریس» که در سفر سورولا به پایتخت فرانسه بین سال های 1889 تا 1890 کشیده شده است، نمایی از یک کافه شلوغ در هنگام غروب را به تصویر می کشد.

این تابلو یکی از 77 تابلوی نقاشی است که در نمایشگاه “سورولا، صد سال مدرنیسم” در گالری “رویال کالکشن” واقع در مادرید به نمایش گذاشته شده است.

سورولا این اثر را در نمایشگاه ملی 1890 ارائه کرد و در آن نمایشگاه سبک منحصر به فرد این نقاشی بلافاصله آن را از نقاشی اسپانیایی آن زمان متمایز کرد.

در همان سال بود که این تابلو به یک مجموعه دار خصوصی فروخته شد و برای بیش از یک قرن از دید عموم پنهان ماند.

«خواکین سورولا» نقاش اسپانیایی بود که سبک تصویری او در زیرمجموعه امپرسیونیسم قرار گرفت. بهترین آثار او در فضای باز نقاشی شده اند و به زیبایی ساحل آفتابی والنسیا را نشان می دهند. سورولا بیشتر به خاطر نقاشی های ماهرانه اش از مردم و مناظر به تصویر کشیده شده در نور درخشان خورشید سرزمینش شهرت دارد.

سورلا کودکی غمگینی داشت. او در خانواده ای فقیر به دنیا آمد و در دو سالگی پدر و مادر خود را بر اثر بیماری وبا از دست داد و یتیم شد. پس از آن عمو و عمه سورولا از او و خواهرش مراقبت کردند. خوشبختانه استعداد هنری او از کودکی نمایان شد و از 9 سالگی در زادگاهش شروع به فراگیری هنر کرد.

او برای تحصیلات تکمیلی به مادرید رفت و شاهکارهای موزه پرادو را بررسی کرد، سپس به رم و پاریس رفت و به والنسیا بازگشت. در ابتدا آثاری از رئالیسم تاریخی و اجتماعی کشید که یکی از آنها «مارگارت دیگر» (1892) بود که اولین اثر هنری موفق او به حساب می آمد. این نقاشی در نمایشگاه ملی مادرید برنده مدال طلا شد، سپس در نمایشگاه بین المللی شیکاگو جایزه اول را گرفت و فروخته شد و متعاقباً به موزه هنر میلدرد لین کمپر در ایالات متحده اهدا شد.

سورولا به امپرسیونیسم روی آورد. در سال 1906، سورولا برای اولین بار در گالری ژرژ پتی، یکی از اصلی ترین گالری های امپرسیونیستی در پاریس شرکت کرد. این یک موفقیت چشمگیر بود و به شهرت بین المللی این هنرمند کمک کرد. این نمایشگاه شامل نزدیک به 500 اثر، نقاشی از دوره اول فعالیت و همچنین صحنه های ساحلی، مناظر و پرتره بود. کمیت نقاشی های او منتقدان را شگفت زده کرد.

موزه ای به آثار «خواکین سورولا» ساخته شده است. در سال 1932، خانه این هنرمند در مادرید به موزه تبدیل شد که امروزه به نام “Museo Sorola” شناخته می شود. این خانه معمولی اسپانیایی متعلق به نیمه اول قرن بیستم خانه و کارگاه او در یازده سال آخر عمرش بود. خانواده او املاک او را به دولت اسپانیا وصیت کردند که تصمیم گرفت آن را به موزه ای تبدیل کند که نقاشی ها و وسایل شخصی او (مجسمه ها، نامه ها، منسوجات، مبلمان و غیره) را که سورلا در طول زندگی خود جمع آوری کرده بود، به نمایش بگذارد.

نمایشگاه «سورولا، صد سال مدرنیزاسیون» تا 25 فوریه 2025 قابل بازدید است.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا