ترند های روز

نبض جشنواره تجسمی فجر در دست چه کسانی است؟

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، در شرایطی که انتظار می رفت معاونت هنری سابق و همکارانش برای برگزاری هفدهمین جشنواره تجسمی فجر تصمیمی نگیرند، اما انتخاب شورای سیاسی هفدهمین جشنواره تجسمی فجر و البته انتخاب شد. انتخاب دبیر جشنواره انجام شد که پس از انتصاب دستیار هنری فعلی به تعویق افتاد. تصمیمی که با این توجیه همراه بود که به دلیل مشغله کاری و زمان اندک باقی مانده تا آغاز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، امکان تاخیر بیشتر وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، عقربه های ساعت می چرخد ​​و زمان به سرعت می گذرد و زمان نسبتا کمی تا هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر باقی مانده است. حالا اگرچه هفدهمین جشنواره تجسمی فجر به دلیل پیچ و خم های فرآیند انتصاب معاونت هنری از جشنواره های قبلی عقب مانده است، اما باید دید که نادره رضایی، این بانویی که در سمت معاونت مصمم به نظر می رسد، با چالش مواجه خواهد شد. در جشن جشنواره تجسمی فجر یا نه.

به نظر می رسد برای جبران زمان از دست رفته نمی توان انگشت اتهام را متوجه شخص یا موسسه خاصی کرد. اگرچه برای شروع برنامه ریزی جشنواره فجر کمی دیر است، اما برپایی این جشنواره گسترده نیاز به هماهنگی بین اعضا دارد. معاونت هنری، مدیر کل تجسمی، شورای سیاسی، دبیر جشنواره و… با در نظر گرفتن این الزام، انتخاب شورای سیاسی جشنواره فجر قبل از انتصاب معاونت هنری ممکن است مانع هماهنگی ها، افزایش اختلافات و در نتیجه سخت شدن جبران زمان از دست رفته شود.

در این شرایط باید دید توافق بر سر شرایط برگزاری جشنواره تجسمی فجر از نگاه معاونت هنری، دبیری که هنوز نامش اعلام نشده و این شورای سیاسی از پیش تعیین شده چگونه پیش خواهد رفت. آیا معاون هنری جدید با اعضای شورای سیاست گذاری هم نظر است؟ آیا رویکرد شورای سیاسی را قابل قبول می دانید یا رویکرد جدیدی دنبال می شود؟ باید دید با رویکرد اعضای شورای سیاسی که هیچ نقشی در انتصاب وی نداشتند، معاونت هنری جدید وزارت فرهنگ و ارشاد، بقیه راه را چگونه طی خواهد کرد. آیا از نظر قانونی امکان تغییر انتخاب های قبلی برای او وجود دارد؟ یا به قول معروف “همین است!”

متخصصان هنرهای تجسمی غایب هستند!

با وجود شرایط پیش روی جشنواره فجر، اگر این روند منجر به جذب حداکثری هنرمندان حرفه ای هنرهای تجسمی شود، در نهایت قابل قبول خواهد بود. شاید این جشنواره با وجود زمان از دست رفته بار دیگر دل هنرمندان حرفه ای تجسمی و هنرمندان مشهور این عرصه را به دست آورد.

اکنون که برخی از هنرمندان حرفه ای در سال های اخیر از جشنواره هنرهای تجسمی فجر فاصله گرفته اند، نزدیک کردن جشنواره فجر از نظر محتوایی و کیفی به بدنه حرفه ای، هدف مهمی تلقی می شود. هنرهای تجسمی و در نتیجه جشنواره مربوط به آنها پیچیدگی های زیادی دارد. این جشنواره باید بر اساس ظرافت روح هنرمند برنامه ریزی شود. این کار برای جامعه‌ای که بخش قابل توجهی از آنها در سال‌های اخیر جشنواره تجسمی فجر را نادیده گرفته و در مواردی از آن موضع گرفتند و یا از آن فاصله گرفتند و پیچیدگی برگزاری این جشنواره تجسمی ایجاب می‌کرد، آسان به نظر نمی‌رسد. که معاونت هنری می تواند با دست بازتر شورای سیاسی را برای تعامل بهتر انتخاب کند.

جذب هنرمندان مهمترین بخش داستان است.

این جامعه وسیع ظرایف خاص خود را دارد. هنرمندان آن نسبت به سایر رشته های هنری تنوع بیشتری دارند. در شانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر در دو بخش رقابتی طوبی طلایی و غیر رقابتی برگزار شد. بخش رقابتی دارای هفت زیربخش است: زیربخش های رایگان، موضوعی (پیک ها)، تجسم هنری، طراحی فرهنگ محور، مستندهای هنرهای تجسمی، ناشران کتاب های تجسمی و علمی (دانش هنرهای تجسمی) و یک بخش غیر رقابتی: هنرهای تجسمی. بازار، جوایز هنرهای تجسمی، آینه در آینه، نویسندگان سوره حمد، نقاشی دیوار شهری و پوسترهای فجر (محیط زیست) نیز شش زیرمجموعه داشتند. تمامی این دو بخش همچنین شامل 10 رشته هنری شامل طراحی و نقاشی، طراحی گرافیک (پوستر)، تصویرسازی، عکاسی، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نشق، ثلث، خوشنویسی)، نقاشی (نقاشی ایرانی، گل و پرندگان) می باشد. نورپردازی، شعر)، کارتون و کاریکاتور (مضمونی و چهره)، مجسمه سازی، سرامیک و آبرنگ و رسانه های هنری جدید. این موضوع گستره این جشنواره هنری و حساسیت های پیرامون آن را نشان می دهد.

از سوی دیگر، هنرمندان تجسمی مستقل‌تر از هنرمندان دیگر رشته‌ها هستند و نیاز کمتری به بخش دولتی دارند. بنابراین برای جلب نظر و استفاده از توانایی هنرمندان حرفه ای در این زمینه باید آنها را به خوبی دید و صدای آنها را شنید و با توجه به این موضوع جلب نظر هنرمندان اهمیت بیشتری دارد. هنرمندان برای تاخیر در برنامه ریزی جشنواره جشنواره ای که به دلیل گستردگی جامعه هنرهای تجسمی مخاطبان بیشتری دارد اما گویا در سال های اخیر با استقبال خوبی مواجه نشده است.

۲۴۴۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا