ترند های روز

نام یلدا چگونه بود؟ – اخبار آنلاین

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، محمد رسولی شاهنامه پژوه با بیان اینکه جشن های ایرانی در دوران باستان ریشه، عقل و حکمت علمی داشت، اظهار داشت: اینها نشان از شناخت عمیق و عمیق ایرانیان در تاریخ های دور دارد. در واقع برای تعیین زمان دقیق این جشن ها به دانش زیادی نیاز بود. تعیین دقیق زمان برگزاری جشن ها به گونه ای است که انسان را به تعجب وا می دارد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زمان برگزاری این جشن ها نه قراردادی و نه موقعیتی، بلکه یک کشف بوده است، افزود: ایرانیان دقیقاً از حرکت اجرام آسمانی و موقعیت چندین هزار ساله خورشید نسبت به زمین آگاه بودند. سال ها پیش . توانسته اند و توانسته اند مراحل خاص این وضعیت را بشناسند و مناسبت های خاص و خاص نجومی را با توجه به تغییراتی که در زمان زمین رخ داده است، تعیین و تعیین کنند که یکی از آنها «یلدا» است.

این محقق درباره وضعیت «یلدا» گفت: در نیمکره شمالی زمین که ایران بزرگ در آن قرار دارد، با توجه به چرخش زمین به دور خورشید، دو تعادل و دو چرخش داریم! در اعتدال طول شب برابر با طول روز است. این دو ترازو در جشن نوروزگان که اول فروردین است و در جشن مهرگان که اول مهر ماه است یافت می شود.

نویسنده کتاب «چهارشنبه سوری و یلدا» ادامه داد: از اول مهر به تدریج از طول روز کاسته و بر طول شب افزوده می شود. هر روز چیزی به طول شب می افزاید و اوج آن در سی ام آذر است. از اول ژانویه به تدریج طول روز افزایش و طول شب کاهش می یابد. گفته اند در شب اول دی ماه روز زیاد می شود و روشنایی زیاد می شود، تولد نور و درخشندگی است که درست است، معنای اصلی یلدا نیز همین است.

رسولی گفت: باید توجه داشت که در دوران باستان یعنی چند هزار سال پیش، ایرانیان حرکت زمین به دور خورشید و موقعیت آن را بسیار دقیق می دانستند به همین دلیل این شب را «یلدا» نامیده اند. که به معنای شب تولد نور و خورشید است.

۲۴۴۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا