ترند های روز

مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، در سال 1328 در فیلم «واریته بهار» ساخته پرویز خطیبی بازیگر جوانی با چشمان و ابروهای مشکی و اندامی ورزیده به نام ناصر ملک مطیعی جلوی دوربین رفت. سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم بود و کشور هنوز از ثبات اقتصادی و سیاسی مناسبی برخوردار نبود، بنابراین سینما اقبال چندانی نداشت. اما همین نقش کوتاه سکویی شد تا ساموئل خاچیکیان پس از کودتای 1332 و تغییر شرایط کشور، ملک مطیعی را در یکی از معروف ترین آثارش یعنی «تقاطع حوادث» انتخاب کند. حالا همه در ایران او را می شناختند و برای دیدن فیلم هایش جلوی سینما صف می کشیدند. با گذشت دهه 30، جوانان دیگری وارد سینما شدند و ملک مطیعی به تدریج از نقش اصلی دور شد. اما همچنان یک عنصر مهم در فروش فیلم بود. بعدها رئیس کلاه مخملی فیلم های ایرانی معروف به فیلم فارسی شد. انقلاب او را مجبور کرد در خانه بماند. اما هنوز نام او و آثارش در ذهن همه ایرانیان باقی مانده است.

تقاطع حوادث

به گزارش فیلمنیوز، ناصر ملک مطیعی در جوانی در فیلم «چهارراه حوادث» بازی کرد.

ساموئل خاچیکیان با بیان یک داستان پلیسی مرموز متفاوت و انتخاب ناصر ملک مطیعی به عنوان اولین مرد جوان فیلم، اثری ماندگار خلق کرد. ملک مطیعی در فیلم «تقاطع حوادث» نقش فرید را بازی کرد. شخصیت ضدقهرمانی که با عشق یک دختر در جریان یک داستان جنایت و برنامه ریزی سرقت به زندگی عادی باز می گردد. ملک مطیعی در دهه 30 وارد سینما شد و تا پایان این دهه بازیگر نقش اول جوانان سینمای فارس بود. بازی او در «تقاطع حوادث» یکی از بهترین تجربه ها محسوب می شد و ملک مطیعی را به اوج محبوبیت رساند.

متوقف شود

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

ناصر ملک مطیعی در فیلم قیصر نقش ماندگار داش فرمون را بازی کرد.

ملک مطیعی با ورود چهره هایی چون فردین و بهروز ووشقی به سینمای ایران از دهه 40 به بعد، کم کم از نقش های جوان اول فاصله گرفت و وارد نقش کلاه مخملی شد. «قیصر» آغاز موج جدیدی در سینمای ایران بود و استانداردهای سینما را به شدت تغییر داد. حضور کوتاه ملک مطیعی در این فیلم در نقش داداش فرمان تصویری متفاوت از او به نمایش گذاشت که تا سال ها بعد همه او را با همان حالت و لحن و هیکل می شناختند.

گردن

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

اولین همکاری ناصر ملک مطیعی با علی حاتمی در فیلم طوقی بود.

علی حاتمی یک سال بعد از «قیصر» تصمیم گرفت با همین زوج وثوقی و ملک مطیعی فیلمی بسازد که حالا این دو چهره با هم روبرو خواهند شد. او نقش دایی را به ملک مطیعی سپرد. مردی حرفه ای اهل لوتی که خواهرزاده اش را برای آوردن نامزدش به شهر می فرستد اما خواهرزاده به او خیانت می کند و با نامزدش ازدواج می کند. ملک مطیعی در این فیلم نقش کوتاه تری نسبت به بهروز وسطقی داشت و فویل به حساب می آمد. اما از آنجایی که عموم مردم سبک کلاه مخملی او را دوست داشتند، علاقه زیادی به این فیلم وجود داشت.

سه دست

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

«سه قاپ» یکی از فیلم‌های متفاوت کارنامه ناصر ملک مطیعی است.

ناصر ملک مطیعی در سه دهه بازیگری در سینمای قبل از انقلاب دو جایزه از جشنواره فیلم سپاس تهران دریافت کرد که دومین جایزه برای بازی در فیلم سه قاپ بود. این فیلم نیز داستانی شبیه به «تقاطع حوادث» داشت. یک ضدقهرمان بازی که مسیری را دنبال می کند و تبدیل به یک منزوی می شود. ملک مطیعی در این فیلم نقش برزو ضدقهرمانی را بازی کرد که قهرمان شد و در پایان فیلم کشته شد. «سه قاپ» اولین فیلم بلند ذکریا هاشمی در مقام کارگردان بود و با وجود داستان و ساختاری شبیه به فیلم فارسی، مورد توجه منتقدان و عموم مردم قرار گرفت.

نقره داغ

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

یکی از همکاری های ناصر ملک مطیعی با ایرج قادری در فیلم «نقره داغ» بود.

سال 1350 یکی از پربارترین سال های کاری ناصر ملک مطیعی بود. او در این سال در 10 فیلم به جز «بابا شمال» بازی کرد که در بیشتر آنها در چهره یک لوطی حرفه ای و بر اساس همان تعریف کلاه مخملی در سینمای ایران ظاهر شد. اما «نقره داغ» که یکی از همکاری های مشترک ملک مطیعی و ایرج قدری بود، اوج بازی در شخصیت ملک مطیعی را به نمایش گذاشت. شخصیتی به نام طاهر که به دلیل عشقی که به یک دختر داشت با همه اتفاقات و مخالفت ها روبرو شد و در نهایت همه بدکاران را بیرون کرد.

تک کشتی گیر

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

ناصر ملک مطیعی در نمایی از فیلم «پهلان مفرد»

بسیاری از منتقدان بر این باورند که اگر امان لوگی از محدوده سینمای فارسی خارج می شد، فیلم «پهلان مفرد» می توانست روایت جذاب تری داشته باشد. اما این اتفاق نیفتاد و فیلم تبدیل به یک عبارت جذاب شد. اما ملک مطیعی که در این فیلم نقش مرشد و قهرمان معروف شهر را بازی می کرد، می دانست چگونه این شخصیت را به درستی به تصویر بکشد. رزمنده ای که برای جلوگیری از به دردسر افتادن با زنی به سبک سوری موافقت می کند و اکنون خود را تحت فشار مردم محلی می بیند.

نماز ظهر

  مروری بر 7 مقاله ماندگار ناصر ملک مطیعی

ناصر ملک مطیعی در «دعای ظهر» مقابل دوربین سعید تبعلی ایستاد.

سعید یکی از نویسندگان معروف سینمای قبل از انقلاب است. اما در دهه 50 به عنوان کارگردان 10 فیلم جلوی دوربین برد. از آثار معروف او صلوات ظهر است. فیلمی بر اساس استانداردهای معمول آثار او داستانی در مورد رسوایی یک دختر و اینکه چگونه یک لوتی آن شرم را پس می گیرد، روایت می کند. آن لوطی با مرم کسی نیست جز ناصر ملک مطیعی در نقش دایی مصطفی. از اواسط دهه 50 ملک مطیعی علاوه بر نقش های لوطی مسلک، وارد عرصه شخصیت های میانسال و حتی مسن نیز شده بود و عمدتاً نقش پدر، مربی، بزرگ محل و… را بازی می کرد. نقش کاکا مصطفی.

۲۴۴۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا