ترند های روز

مجموع بهرام افشاری، رامبد جوان و سروش صحت سر چیست؟

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، وقتی به گیشه و فیلم هایی که در صدر گیشه قرار گرفته اند نگاه می کنیم، متوجه می شویم که رقابت بسیار نزدیک است، نام هایی در این جدول وجود دارد که نمی توان از آنها پیشی گرفت. به راحتی بهرام افشاری، هوتن شکیبا، نوید محمدزاده، محسن تنابنده، بهرام رادان پژمان جمشیدی و هادی حجازی فر بازیگران سرشناسی هستند که تجربه آنها را در کارهای کمدی می شناسیم.

از سوی دیگر کارگردانان این آثار به شدت مورد توجه مردم هستند. سروش صحت، رامبد جوان و بهرام افشاری و در حال حاضر رقابت سختی بین این سه کارگردان جریان دارد. این رقابت تنگاتنگ اگر در نظر بگیریم که فیلم «هفتاد، سی» به کارگردانی بهرام افشاری دو روز پیش اکران شد و در همین بازه زمانی 48 ساعته 308 هزار تماشاگر سینما را جذب کرد و فروش 21 میلیارد تومانی را به ثبت رساند.

در رتبه دوم باکس آفیس «زودپاز» ساخته رامبد جوان است، فیلمی که اگرچه حدود دو ماه از اکران آن می گذرد، اما هفته گذشته رتبه دوم را به خود اختصاص داده و با 238 هزار تماشاگر 13 هزار میلیون تومب فروخته است.

فیلم «صبحانه با زرافه ها» نیز هفته گذشته 196 هزار تماشاگر را به سینما جذب کرد. این فیلم از نهم آبان ماه اکران خود را آغاز کرد و در هفت روز اخیر حدود 12 میلیارد تومان در گیشه فروش داشته است.

رقابت تنگاتنگ آثار کودک با کمدی.

نکته جالب توجه در رتبه های چهارم، پنجم، ششم و حتی هفتم گیشه هفته گذشته این است که این سه اثر متعلق به فیلم های کودک، دو اثر انیمیشن و یک اثر برای کودکان و نوجوانان است.

انیمیشن «بابایی قهرمان» که از زمان اکران در مهر 4 تاکنون همواره جزو پنج فیلم برتر بوده است، هفته گذشته با فروش 75 هزار بلیت و سود 3 میلیارد تومبی در جایگاه چهارم قرار گرفت.

فیلم «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز نیز 18 آبان ماه اکران خود را آغاز کرد و در هفت روز گذشته با 67 هزار تماشاگر فروش 2 میلیارد و 800 میلیون تومانی را در گیشه به ثبت رساند.

انیمیشن «شنگول و منگول» ساخته کیانوش دالوند و فرزاد دالوند با فروش 47 هزار بلیت 2.4 میلیارد بیننده را به سینما جذب کرد.

در این میان نمی توان فیلم «شهر گربه ها 2» ساخته سیدجواد هاشمی را که در هفته گذشته با فروش 330 میلیون تومانی جزو ده فیلم پرمخاطب جهان محسوب می شود، نادیده گرفت.

این عدد نشان می دهد که اگر سینمای کودک به آن توجه شود پتانسیل رقابتی بالایی دارد. سینمای کودک و نوجوان ایران امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه و حمایت است. نبود محتوای فرهنگی مناسب برای کودکان و نوجوانان باعث دوری نسل های جدید از سینما شده است.

سینمای کودک ایران از بدو پیدایش همواره بین دو موقعیت متناقض در نوسان بوده است. از دوران پر رونق و شکوه تا دوران رکود و فراموشی. این وضعیت دوگانه حاصل مجموعه ای از عوامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که این سینما را به شکلی پیچیده تحت تاثیر قرار داده است.

از سوی دیگر سیاست های فرهنگی و اقتصادی نیز نقش مهمی در این بحران داشت. در حالی که سینمای کودک نیازمند حمایت جدی و برنامه ریزی بلندمدت بود، تمرکز بر روی چند اولویت بعدی بود و تا حدودی به حال خود رها شد. در مقاطعی تلاش هایی برای احیای این سینما صورت گرفت، اما این تلاش ها به دلیل نبود زیرساخت های لازم ناتمام ماند و یا ناموفق ماند.

امیرحسین علم الهدی منتقد سینما در پی این اتفاق و در خصوص این سوال که آیا انیمیشن توانسته جایگاه خود را در سینمای ایران به دست آورد یا خیر، به فارسیرو گفت: فکر می کنم حدود سه سال است که انیمیشن توانسته جایگاه خود را پیدا کند. در سینمای ایران گامی رو به جلو است، اما به نظر می‌رسد که تعداد انیمیشن‌ها کم است.

رتبه های بعدی هشتم، نهم و دهم به «مفت بار»، «پول و پارتی» و «قلب رقه» می رسد.

بررسی ها نشان می دهد از ابتدای سال در میان ده اثر پرفروش، فیلم های اجتماعی یک سهم، فیلم های تاریخی یک، انیمیشن یک و هفت اثر باقی مانده متعلق به کمدی ها هستند.

از ابتدای امسال، از رتبه های اول تا دهم در ترتیب فروش «تگزاس 3»، «کویک پز»، «تمساح خونین»، «مست عشق»، «پول و مهمانی»، «خجالت نکش» هستند. 2»، «صبحانه با زرافه ها»، «سال گربه»، «قهرمان بابی» و «بیبدن»

۲۴۵۲۴۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا