فضای مجازی باعث کاهش مخاطبان تئاتر شده است
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، تئاتر کمدی با تلفیق طنز و تأمل در معضلات اجتماعی، مخاطب را به تأمل و تفکر درباره مسائل روزمره و حتی پنهان زندگی خود دعوت می کند.
به گزارش ایلنا، نمایش «حاگیر وگیر» به نویسندگی سهیل ملکی و کارگردانی مریم باقری که این روزها در تماشاخانه سنگلج اجرا می شود برای رسیدن به این هدف تلاش می کند. این نمایش میخواهد با استفاده از سنتهای تئاتر ایرانی فضایی شاد و تاثیرگذار را به مخاطب ارائه دهد.
داستان این اثر که باید آن را تخت هزاری یا روحدزی دانست، درباره موچول میرزا و گنجعلی میرزا است که برادر یکدیگرند. از روی حرص و طمع و برای رسیدن به مقامی در دربار، ناآگاهانه شاه را در پنجاهمین سال تاجگذاری به مرگ می کشانند. پادشاه آنها را عصبانی کرد و دستور داد سرشان را ببرند تا اینکه…
داود داداشی، فاطمه سرلک، علی عطایهور، سامان کرمی، مرجان آقانوری، آرام نیک بین، محمد عادل غلامی و یاسمن عطالهی بازیگران این نمایش هستند و سینا یلقبیگی، سامیه تهرانی پسندیده خواه (طراح صحنه و لباس)، سهیلا جوادی (طراح صحنه و لباس) دیگر بازیگران این نمایش هستند. گریم) و علی جباری (موسیقی) اشاره کرد.
فاطمه سرلک یکی از بازیگران این نمایش جزئیات حضور خود در نمایش «هاگیر وگیر» را اینگونه ارزیابی کرد: بازی در نمایش های ایرانی و آیینی از حساسیت خاصی برخوردار است و قدرت مضاعفی می طلبد. انرژی و توان بازیگر در این نوع نمایش ها باید بیشتر از حد معمول باشد، زیرا با توجه به سرعت دنیای امروز، مخاطب باید درگیر داستان بماند. برای این کار لازم است که به تمام جنبه های بدن، صدا و شنوایی خود تسلط داشته باشید تا شخصیت و پیام اثر را به بهترین نحو منتقل کنید.
سرلک درباره حضورش در نمایش «حاج واگیر» گفت: قبل از شروع نمایش، آقای سهیل ملکی فیلمنامه نمایش را به من دادند و بعد از خواندن آن متوجه شدم این نمایشنامه ای است که توانسته طنزی متفاوت را طنز کند. دیدگاه با زندگی، دنیا و رویاهای مردم امروز ارتباط برقرار کنید. این نمایش از یک ایده ساده و روزمره الهام گرفته شده است، اما نویسنده می دانست چگونه این سادگی را به اثری جذاب و تاثیرگذار تبدیل کند.
وی در پاسخ به این سوال که تماشاخانه سنگلج که مختص اجرای نمایش های ایرانی است چه تفاوتی با دیگر تئاترها دارد، گفت: اجرای نمایش در سالنی با برچسب «آیین-سنتی» مانند تماشاخانه سنگلج. . مسئولیت ما را افزایش می دهد این مخاطب خاص انتظار دارد اثری را با جنبه های سنتی و فرهنگی خاص ببیند و این مستلزم دقت و تمرکز بیشتر بر جنبه های مختلف اثر است. اگر این نمایش در تئاتر دیگری اجرا می شد، شاید اینقدر تاکید نمی شد.
وی درباره تئاتر گفت: به شخصه تئاتر برای من انرژی و انگیزه است. اما متاسفانه شرایط کنونی و فضای حاکم بر این هنر، شادی و انرژی گذشته را کم رنگ کرده است. در حال حاضر به عنوان یک گروه نمایشی باید خارج از خود نمایش به خیلی از مسائل فکر کنیم اما با وجود مشکلات همچنان با تئاتر نفس می کشیم.
سرلک همچنین با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر کمیت و کیفیت تماشاگران تئاتر امروز خاطرنشان کرد: فضای مجازی تعداد تماشاگران تئاتر را به شدت کاهش داده است. بسیاری از افراد به دلیل دسترسی آسان به سرگرمی های مختلف در این فضا کمتر به تئاتر می آیند. البته اگر اثری خوب و باکیفیت باشد باز هم می تواند مخاطب خود را جذب کند اما این کار بسیار سخت شده است.
وی در پایان درباره چگونگی کمک به بهبود شرایط تئاتر گفت: به نظر من تنها با همکاری و تلاش گروهی می توان شرایط تئاتر و هنرمندان آن را بهبود بخشید. اگرچه شرایط فعلی تئاتر پیچیده و دشوار است، اما ایجاد تیمهای حمایتی و یافتن راهحل برای رفع مشکلات میتواند وضعیت را بهبود بخشد.
244
انتهای پیام/