فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، به نقل از روابط عمومی این رویداد فرهنگی، سپیده حیدرآبادی گفت: ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد و سهراب سپهری از سال 1392 با محوریت ایده های این دو هنرمند و در زمینه های مختلف فعالیت خود را آغاز کرده است. بخشهای فرهنگی و هنری از جمله کتاب، موسیقی، پادکست، آثار تجسمی و فیلمهای مستند فعال هستند.
وی ادامه داد: در سال 1396 مراسمی برای 90 سالگی سهراب سپهری برگزار شد و امسال نیز برنامه های متعددی برای 90 سالگی فروغ فرخزاد در نظر گرفته شده است. امروز پوستر این مراسم که اثر سلمان عبداللهی است نیز منتشر شد. همچنین انجمن خوشنویسان در این بزرگداشت در کنار ما خواهند بود و زیر نظر آقای حیدر موسوی رئیس این انجمن تعدادی از بهترین هنرمندان خوشنویس را برای همراهی این مراسم معرفی خواهند کرد.
حیدرآبادی گفت: گفتنی است استاد صداقت جباری فعال در زمینه خوشنویسی و نقاشی نام فروغ و سهراب را برای این مجموعه طراحی کرده است.
علیرضا عزیزی مدیر و موسس ستاد یادواره فروغ فرخزاد در این نشست گفت: پس از انجام برنامه هایی که به مناسبت نودمین سالگرد سهراب سپهری تدارک دیده شده بود، تصمیم گرفتیم در سال جاری بخش فروغ فرخزاد را در این ستاد ایجاد کنیم و طی آن جلسات برگزار شده در شورای سیاسی این مجموعه را با حضور دکتر نادر معماری به عنوان مدیرعامل و سپیده حیدرآبادی به عنوان مدیر روابط عمومی دکتر باران آغاز می کنیم. نیکراه به عنوان مدیر فرهنگی ستاد فروغ فرخزاد که در عرصه نمایش و شعر فعالیت دارند. که از فروغ فرخزاد قصد انتشار آن را داریم با مدیریت فرهنگی آن تکمیل خواهد شد. او همچنین مدیر هنری آلبوم های صوتی (پادکست) و مستند «مرد فروغ فرخزاد» است.
آزاده صمدی، سخنگوی ستاد بزرگداشت
وی ادامه داد: علاوه بر این آزاده صمدی بازیگر سینما گوینده صدای فروغ فرخزاد بوده و به عنوان سخنگوی ستاد یادواره فروغ منصوب شده است و 16 آذرماه شاهد حضور این عزیزان در برنامه خواهیم بود. پادکست صدای فروغ مجموعه ای مفصل است که قرار است با گفتگوهای متعدد با افراد گروه خانواده و حلقه چهره های معاصر همراه باشد. در این کتاب نامه های منتشر نشده گلستان را نیز منتشر خواهیم کرد که ظاهری متفاوت خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: علاقه مندان می توانند در گالری آریانا به مدت 7 روز آثار منتخب از 700 نفر را که خود را وقف هنرهای تجسمی کرده اند مشاهده کنند و تعداد کل آثار تجسمی از 2000 اثر فراتر رفته است و همچنین 22 عکس مختلف از فروغ انتخاب شد. مراسم تشییع جنازه فرخزاد 58 سال پیش که در بخش ویژه نمایشگاه به نمایش گذاشته می شود. این عکس ها توسط یحیی دهقانپور عکاس مشهور مقیم نیویورک به ستاد فروغ فرخزاد تحویل داده شده است.
عزیزی خاطرنشان کرد: در سال 97 که فعالیت خود را آغاز کردیم، تنها 90 هنرمند در مجموعه حضور داشتند و امروز در مجموعه فروغ فرخزاد، 90 نفر از بین 444 هنرمند بخش فروغ انتخاب شده اند.
عزیزی یادآور شد: پوستری که برای این رویداد طراحی شده، تلفیقی از چهره تمامی هنرمندان تجسمی است که در هشت مدیوم با ما همکاری داشته اند و تلاش می کنیم از این طریق از حضور آنها تقدیر کنیم. همچنین صداقت جباری از خوشنویسان و نقاشان برجسته که ارادت فراوانی به فروغ و سهراب داشت و با عشق فراوان آثار خود را به این مجموعه اهدا کرد.
تمامی آثار به ستاد بزرگداشت اهدا شده است
عزیزی با بیان اینکه تمامی آثاری که در 10 سال گذشته در این مجموعه و در ستاد گردآوری شده اهدا شد، افزود: در بخش تلاوت هنرمندانی چون بهروز رضوی (راوی زندگی سهراب سپهری)، فرخ نعمتی. ، مسعود رایگان، رویا تیموریان، امیر آقایی و جورج پطروسی حضور دارند. زنده یاد امین تارخ نیز آخرین اثر خود را برای این مجموعه به جا گذاشت و شعرهای تنهایی سهراب را روایت کرد. همچنین آهنگساز بزرگی چون استاد احمد پژمان سال ها در پروژه سمفونی سهراب کار کرده است و افراد دیگری مانند بهزاد عبدی و پیروز ارجمند نیز در این مجموعه همکاری داشته اند. 10 آلبوم موسیقی تولید شده و قصد ما گسترش فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور است. سرپرستی اشعار و سخنرانی سهراب تا زمان حیات استاد افشین یداللهی بر عهده وی بود. بسیاری انتقاد می کنند که چرا بین سال های 97 تا 1400 میلادی هیچ فعالیتی وجود نداشته است. دلیلش این است که در حال حاضر به دلیل بحران کرونا، تمام دنیا بسته است و ما نتوانستیم آثار حدود هزار هنرمند را به درستی سازماندهی کنیم.
وی در خصوص شبهاتی که مبنی بر فروش آثار و عدم رعایت کپی رایت مطرح شده است، گفت: مالکیت آثار متعلق به موسسه فرهیختگان عصر هنر به مدیریت علیرضا عزیزی است، حقوق معنوی نیز کم است. هنرمندان از اطلاعات ما استفاده کردند و با توجه به وجود کپی رایت و اینکه به هنرمندان گفته شد که خالق آثاری هستند که منحصراً برای این مجموعه تولید می شود، اما این آثار در حراج های داخلی و خارجی به فروش می رسند. و بدون در نظر گرفتن حق چاپ توسط محل برگزاری، چندین هنرمند از آثار برای استفاده شخصی خود استفاده کردند.
وی همچنین افزود: در حال حاضر خزانه ما بیش از 2000 هزار اثر هنری دارد که محفوظ مانده و تمام بحث های مربوط به فروش آثار شایعه است.
وی ادامه داد: پروژه خودمان بر اساس چندین محصول، کار با تحقیق و هزاران مصاحبه است که امیدواریم به زودی شروع شود و اتفاق خوبی در زمینه سریال سازی بیفتد. مستند به کارگردانی باران نیکراه به زودی آغاز می شود.
بشقاب خوشنویسی فروغ استاد امیرخانی
در ادامه دکتر نادر معماری، مدیر اجرایی این رویداد نیز گفت: این رویداد مهم فرهنگی برنامه های متعددی را تدارک دیده است و امروز در تلاش هستیم تا اطلاعاتی در این خصوص ارائه کنیم.
وی ادامه داد: 16 آذرماه که شب 90 سالگی فروغ فرخزاد است مراسمی را در گالری آریانا برگزار می کنیم و آثار منتخب آقای عزیزی را به نمایش می گذاریم. تاکنون بیش از دو هزار اثر مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سفری جمع آوری شده است و در نظر داریم سال آینده این آثار را به نمایش بگذاریم و به این ترتیب شخصیت و طرز تفکر این دو هنرمند بیشتر نمایان می شود. . در معرض قرار دادن
این معمار با اشاره به استاد غلامحسین امیرخانی (پدر خوشنویسی ایران) گفت: این افتخار را داشتم که چند روز پیش در خدمت استاد امیرخانی باشم و ایشان را از نزدیک بشناسم. آنقدر به فروغ ارادت داشتند که بعد از حدود دو سال دوباره قلم به دست گرفتند. آخرین فعالیت او خوشنویسی آرامگاه استاد شجریان بود و پس از آن فعالیت دیگری نداشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به جای هزار اثر از فروغ و سهراب تنها 90 هنرمند محدود شدند، توضیح داد: برای این مراسم با محدودیت فضا مواجه هستیم و مدتی است که همه گالری ها و مراکز از جمله ما او را نگاه می کنند. خانه هنرمند این مجموعه ها درایو سالانه خود را بسته بودند و امکان تغییر تاریخ وجود نداشت. در نهایت با همکاری مدیریت گالری آریانا به مدت یک هفته موفق شدیم این مکان را در اختیار بگیریم. این گالری فضای محدودی برای چیدمان حرفه ای آثار دارد و در نهایت 100 اثر می تواند در آن به نمایش گذاشته شود، به همین منظور 100 اثر مربوط به 90 هنرمند از نسل های مختلف را به نمایش خواهیم گذاشت.
وی ادامه داد که عدد چهار در شعر فروغ فرخزاد نهفته است، چنانکه در شعر «ساعت چهار زد، منجی در گور می خوابد» و در روز چهارشنبه 4/4/1304 در خانه هنرمندان همه را در دست گرفت. در فضاهای گالری موجود تمامی آثار را به نمایش می گذاریم و علاقه مندان می توانند آن ها را ببینند.
طنین صدای فروغ فرخزاد
سلمان رئیس عبداللهی بعدها درباره طراحی پوستر این مراسم گفت: آقای عزیزی افتخار طراحی پوستر فروغ فرخزاد را به من دادند و وقتی تصاویر اولیه در اختیارم قرار گرفت با عنوان زیبایی از صداقت مواجه شدم. جباری با عنوان «من فروغ فرخزاد هستم» که برایم معنای عمیقی داشت. همه هنرمندان حاضر در این نمایشگاه حاضرند یک نفر و یک تن باشند. بنابراین تصمیم گرفتم چهره فروغ فرخزاد را با استفاده از چهره هنرمندان مختلف طراحی کنم و در میان صدها تصویری که استفاده شده، تصویر فروغ فرخزاد نیز وجود دارد.
وی افزود: در این نمایشگاه شاهد سلف پرتره ای از فروغ فرخزاد خواهیم بود. در تمام مدتی که داشتم این پوستر را طراحی می کردم طنین صدای فروغ فرخزاد در گوشم بود و سعی کردم یک آلمانی با این صدا روی پوستر داشته باشم و مربع های رنگی در این کار نشان دهنده طنین صدای فروغ فرخزاد است فرخزاد که اثری جاودانه و فنا ناپذیر دارد.
۲۴۵۲۴۵