غواص جواهرات منابع و متون تاریخی از دیدگاه استاد ایرانی صفویه شناسی
به گزارش فارسیرو، حفظ چهره و آثار مکتوب دکتر رسول جعفریان; با عنوان «جستجوی گذشته نگران آینده» همراه با معرفی کتاب «آفاق دانایی» که بعدازظهر یکشنبه 25 دی ماه به قلم «حمید زارع» در اتاق خبرگزاری فارسیرو برگزار شد. . .
در این مراسم، پیام ویژه آیت الله جعفر سبحانی مرجع تقلید پیام دکتر مسعود بیزیکیانرئیس جمهور، پیام آیت الله «سید مصطفی محقق داماد»رئیس اداره علوم اسلامی فرهنگستان علوم ایران، حجت الاسلام «سیدعلی قاضی عسگر» تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی و همچنین پیام های وزرای علوم و فرهنگ مزین شد. جلسه .
منصور صفت گل: جعفریان بخشی از نسل جدید تاریخ نویسان با خاستگاه آکادمیک و دانشگاهی است
دکتر منصور صفت گل، استاد ارشد تاریخ دانشگاه تهران در این مراسم با اشاره به اینکه دکتر جعفریان جزء نسل جدید تاریخ نگاران ایرانی طبقه بندی می شود، گفت: ما دو گروه بزرگ تاریخ نگار داشتیم و داریم. اکنون می توان آنها را به دو گروه تقسیم کرد. پیشینیان مورخین که عموماً مورخین پاره وقت و به تعبیری مورخانی چندوظیفه بودند که در دستگاههای اداری و حکومتی مشاغل مختلفی داشتند و بخشی از کارشان به تاریخ نگاری اختصاص داشت و در دسته دوم و دوره ثانویه مورخان کامل داریم. -زمانی که ویژگی آن عمل و رصد مستمر مسائل تاریخی است، این است که رسول جعفریان از نسل جدید مورخان، خاستگاه علما و علما است و در جرگه نسل جدید تاریخ نگاران این پژوهش همواره در سطح ملی و بین المللی بوده، تا جایی مؤثر بوده که همواره مورد استناد مجامع ایران شناسی و معارف اسلامی بوده است. افتخار ما در گروه تاریخ دانشگاه تهران است.
به گوهر یاب منابع و متون تاریخی نگاه می کنیم.
صفت گل با اشاره به اینکه دکتر رسول جعفریان از پژوهشگران پرمخاطب است، افزود: علایق تاریخی ایشان محدود به دوره خاصی نیست، بلکه در اینجا توجه شما را به دوره صفویه معطوف می کنم. او در این زمینه نیز فعالیت داشته است; تحولات این دوره مؤثر بوده و دامنه این تحولات تا زمان ما ادامه داشته است. بررسی های رسول جعفریان در این زمینه، هم تحقیقات مستقل او و هم نوع تحقیقات مربوط به دوره صفویه، اعم از رساله ها، نسخ خطی مربوط به سازمان های اداری، نظام حکومتی ایران، همه اینها اکنون گنجینه های اطلاعاتی است که تجربه شده است. ایران را در دوره صفویه نشان می دهند.
وی گفت: ایران در دوره صفویه حضور مبلغان اروپایی را تجربه کرد. دکتر جعفریان در آثار خود به این موضوع توجه داشته است; این توصیف را باید در مورد دکتر جعفریان بگویم که ما نگاهی به جواهری از منابع و متون تاریخی داریم. مورخی که تأثیر عمیقی بر فضای علمی ایران دارد.
مهمانان ویژه مراسم
در این مراسم که با حضور چهره های علمی روستایی و دانشگاهی، دکتر علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. حجت الاسلام «عبدالحسین معزی» نماینده سران هلال احمر، حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری»، حجت الاسلام «محمدعلی مهدوی راد»، حجت الاسلام «احمد واعظی» رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه، حجت الاسلام محمدمهدی معراجی، حجت الاسلام مهدی مهریزی، دکتر محمود گلزاری، دکتر محسن اسماعیلی، دکتر محمد نهاوندیان، دکتر منصور صفت گل، استاد سید فرید قاسمی، دکتر منوچهر مرادی سبزوار و سه معاون وزیر فرهنگ و ارشاد حضور داشتند. اسلامی و معاونان وزیر علوم و بسیاری دیگر از اهالی فرهنگ و اندیشه.