غلامرضا امیرخانی کیست؟/ چهره شناخته شده و مورد اعتماد مردم فرهنگ/ مدیری که زیردستان خود را به خوبی می شناسد.
پریسا ساسانی: در خبرها، با حکم رئیس جمهور، غلامرضا امیرخانی به عنوان رئیس سازمان اسناد و اسناد ملی ایران منصوب شد. انتصابی که با کمک کارنامه امیرخانی یکی از بهترین گزینه ها برای رئیس دولت چهاردهم محسوب می شود، چرا که او یکی از چهره های شناخته شده و البته مورد تایید اهالی فرهنگ و ادب است. ، قابل اعتماد و مورد اعتماد اهل فرهنگ. امیرخانی در میان این چهره ها به اعتبارش معروف است.
دکتر غلامرضا امیرخانی استادیار تاریخ ایران اسلامی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران است. وی مدتی به عنوان معاون این سازمان مشغول به کار شد و در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی مشاور بود. دولت دوازدهم وی از مشاوران رئیس سازمان در دولت سیزدهم و دوره علیرضا مختارپور بود که برنامه ریزی و اجرای بسیاری از برنامه ها را بر عهده داشت.
رییس جدید منتخب سازمان اسناد و اسناد ملی ایران یکی از برجسته ترین پژوهشگران و نویسندگان عرصه فرهنگ است و در کارنامه ادبی خود کتاب ها، مقالات و تاریخ شفاهی بسیاری نوشته است.
از آثار مکتوب امیرخانی می توان کتاب های پژوهشی تاریخ ایران و اسلام را بر اساس اسنادی چون «تحقیق در روند ایجاد کتابخانه ملی و توسعه آن تا سال 1360/1320 بر اساس اسناد آرشیوی»، «تحقیق در نقش جامعه مدنی». اسنادی برای تبیین ساختار “قدرت دولت تیموری”، “جایگاه کتاب در مناسبات فرهنگی تیموریان”، “تداوم و تحول در تاریخ نگاری ایران: بررسی و تحلیل آثار شهاب الدین عبدالله خوافی”. (حافظ ابرو) و غیره. همچنین کتاب «سرود رهایی» (مصاحبه تاریخ شفاهی با محمود حکیمی) از دیگر آثار مکتوب اوست.
آگاهی کافی از اسناد و کتابهای موجود در کتابخانه ملی ایران و سایر مراکز اسناد فعال در کشور، آگاهی و اطلاعات از فهرست موجودی مراکز اسناد به ویژه در زمینه کتابشناسی و کتابشناسی کشورهای منطقه، ارتباط مستمر. . با اهالی فرهنگ در کشورهای همزبان، تسلط کامل بر کتابداری از مهمترین ویژگی های علمی و اجرایی غلامرضا امیرخانی است.
همچنین ارتباط با چهره های تاثیرگذار و رده بالای فرهنگی از جمله فضایل این مدیر فرهنگی است. حاصل این ارتباط مؤثر، واگذاری کتابخانه پروفسور عبدالله انور پس از درگذشت وی به عنوان گنجینه ای ارزشمند به کتابخانه ملی ایران بود که با آگاهی و اعتماد بازماندگان استاد انور به امیرخانی امکان پذیر شد.
یکی از مزیت های این انتخاب آشنایی امیرخانی با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و ارتباط خوب وی با کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است که از مهمترین ویژگی های آن می باشد. از این انتخاب چرا که این بار برخلاف گذشته، مدیری که با زیر و بم این سازمان آشنایی ندارد، برای اطلاع از روابط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منصوب نشده است. چرا که امیرخانی به عنوان یک مدیر خانواده آگاه و خردمند و با آگاهی کافی از مسائل کتابخانه ملی و سازمان اسناد و مدارک ایران وارد کار شده است تا در سایه دانش و تجربه خود، تحولی در این زمینه ایجاد کند. حوزه علم کتابداری، دانش اطلاعات، حفاظت از میراث مکتوب و البته ارتباطات. ایجاد راهی موثر با کارکنان و اعضای کتابخانه ملی ایران به دور از رفتارهای قهری.
سند چشم انداز، سیاست های کلی مصوب مقام معظم رهبری، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی مسئولان دولت چهاردهم؛ یکی از مهمترین اهداف انتخاب و انتصاب مسعود بیزیکیان به عنوان رئیس جمهور، اتخاذ تدابیر مناسب و نظارت دقیق بر حسن اجرای امور بر اساس قوانین مصوب بود.
۲۴۳۵۷