ترند های روز

عزم جدی برای اجرای مستندسازی پروژه های دولتی.

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمد حمیدی مقدم در ابتدای این نشست گفت: جناب آقای صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آقای فریدزاده رئیس محترم سازمان سینمایی تاکید کردند که امور سینمایی در حوزه سینمای مستند و داستانی باید با همکاری اصناف انجام شود و نقش اتحادیه ها در نظارت بر کار باید برجسته تر باشند. تصویب اسناد نیز به گونه ای است که مشاغل باید مشارکت جدی تری در تحقق آن داشته باشند.

مدیرکل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در بخشی دیگر از این نشست اظهار داشت: نیاز به انتقال، اطلاع رسانی و اطلاع رسانی در این پروژه احساس می شود. فضای نهادها، سازمان ها و نهادها آمادگی لازم برای شروع این پروژه را ندارند، در حالی که پروژه مستند یکی از مهم ترین دستاوردهای سینمای مستند است و می تواند بخش مهمی از مشکلات معیشتی و امنیت شغلی را حل یا کاهش دهد.

وی ادامه داد: سازمان سینمایی و مرکز گسترش در این امر تسهیل گر هستند، نقش اصلی را صنوف بر عهده دارند و باید برای تحقق این امر جدیت نشان دهند.

پژمان مظاهری پور در این نشست گفت: سازمان سینمایی به سمتی می رود که کار بیشتر به اصناف واگذار شود و این اتفاق بسیار مبارکی است. مهم این است که مستندسازی کارهای انجام شده در وزارتخانه ها به مستندسازان حرفه ای سپرده شود. وزارتخانه ها باید موظف باشند که امور خود را به دست مستندسازان بسپارند اما فعلاً این کار را نمی کنند، گویی هیچ اطلاع رسانی و ترغیب در این زمینه صورت نگرفته است. نکته بعدی این است که سازوکاری داریم تا مستندسازانی که خارج از دو صنف هستند شناسایی شوند و امکان حضور در این پروژه را داشته باشند.

علی جعفری با اشاره به تلاش سازمان سینمایی برای رفع مشکلات معیشتی اهالی سینما گفت: زمان اجرای چنین مطالبه ای فرا رسیده است و ما برای آن آمادگی داریم. ما در شورای عالی فیلم اجرای این طرح را دنبال کرده ایم و با حمایت آقایان دکتر صالحی و فریدزاده امیدواریم این طرح و دستاوردهای آن به دولت ارائه شود.

مرتضی رزاق کریمی گفت: این پروژه مستند از سال 1394 مطرح شد و در آن زمان آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد بود. نکته مهم این است که اجرای این طرح توسط اعضای اتحادیه انجام می شود. دکتر صالحی از این طرح حمایت کرد و آن را یکی از دستاوردهای دولت دوازدهم دانست. یکی از کارهای مهم تدوین آیین نامه اجرایی و تهیه فهرست سایر اعضا، کاری است که روزگاری دو صنف انجام می دادند. در عین حال مقرر شد کمیته ای پنج نفره متشکل از نمایندگان مرکز، سازمان سینمایی، مدیران، تهیه کنندگان و سالن های سینما، عضویت افراد غیر عضو صنوف را بررسی و در صورت تایید، عضویت آنها را انجام دهند. در لیست سازمان سینمایی قرار گرفت.

رزاق کریمی افزود: این مصوبه لازم‌الاجرا است، در بعد تشویقی می‌توان با روابط عمومی وزارتخانه‌ها در مرکز گسترش، سالن سینما یا سازمان سینمایی جلسه‌ای برگزار کرد تا مستندسازان برجسته را بشناسند. فیلمسازان و مستندهای صنعتی چنین مصوبه ای یک وظیفه قانونی است و باید اجرا شود.

سید علیرضا حسینی با اشاره به لزوم برگزاری کارگاه های آموزشی برای اصناف گفت: برگزاری نشست های آگاهی بخشی در این زمینه ضروری است، حتی از منظر حقوقی باید مستندسازان را از مزایای این طرح و اجرای آن آگاه کنیم. حتی از تریبون جشنواره فیلم فجر نیز می توان برای این آگاهی بخشی و برگزاری جلسات استفاده کرد.

محمد حمیدی مقدم در پایان این نشست گفت: امیدوارم با استفاده از امکانات شورای اطلاع رسانی دولت، ضرورت اجرای آن را به وزارتخانه ها ابلاغ کنیم. مرکز ترویج می تواند هم در اطلاع رسانی و هم در برگزاری رویدادی که حوزه دانش مستندسازان و روابط عمومی وزارتخانه ها و نهادها خواهد بود به اجرای این طرح کمک کند.

در پایان این جلسه مقرر شد روز شنبه 24 آذرماه اسامی به روز شده مستندسازان دو صنف برای ثبت نام در سامانه سازمان سینمایی و آیین نامه جدید اجرای این طرح ارائه شود. تصویب خواهد شد.

5757

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا