ترند های روز

ششمین دوسالانه بین المللی کمیک بوک کار خود را به پایان رساند

به گزارش خبرگزاری فارسیرو از نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مراسم اختتامیه ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کاریکاتور 23 آبان ماه با حضور محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فرزانه فخریان، مدیرعامل بنیاد ملی پویانمایی ایران؛ علی رمضانی، مدیر اجرایی خانه کتاب و ادبیات ایران؛ فاطمه عزیزآبادی فراهانی، عضو هیأت مدیره نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ مسعود نجابتی، سید مسعود شجاعی طباطبایی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و شخصیت های هنری و فرهنگی کشور در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران گرد هم آمدند.

در این مراسم برگزیدگان ششمین دوسالانه بین المللی کمیک در سه بخش آماتور، شایسته تقدیر و برگزیده در رده حرفه ای معرفی و شناخته شدند و کتاب آثار این دوره معرفی شد.

علی پاکنهاد از استان همدان، کسوسانتو لیوسویا از اندونزی و ایزابلا کوالسکا از لهستان به ترتیب به عنوان اولین تا سومین برگزیده ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کارتون در بخش حرفه ای معرفی شدند. جوایز برندگان این بخش به ترتیب 1000، 700 و 500 یورو می باشد.

سعید مرادی از استان خراسان رضوی، حمیدرضا مسیبی از استان گیلان و علیرضا پاکدل از استان خراسان رضوی به عنوان افراد شایسته در بخش حرفه ای موفق به کسب جایزه 80 میلیون ریالی شدند. در این بخش، گالیم بورانبایف از قزاقستان، روکه سوزا از برزیل و توشو بورکوویچ از صربستان جوایز غیر نقدی (صنایع دستی ایرانی) را کسب کردند.

اکبر طراب پور از استان همدان، سید محمد جواد طاهری از استان مازندران و محمدعلی رجبی از استان اصفهان نیز در بخش ویژه ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کاریکاتور با عنوان «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند و جوایزی دریافت کردند. هر کدام 80 میلیون ریال. همچنین در این بخش، ایزابلا کوالسکا از لهستان، آخمد چولید از اندونزی و آگوس هارسانتا از اندونزی به عنوان افراد شایسته جوایز غیر پولی (صنایع دستی ایرانی) دریافت کردند.

الینا فتح آبادی از استان آذربایجان شرقی، زهره اوجی از استان همدان، فرید امیرسرداری از استان لرستان، مهدیه قنبری ثانی از استان خراسان رضوی، النا رستمیان جهرمی از استان فارس و شادی صیغور از آذربایجان شرقی به عنوان برگزیدگان بخش آماتور انتخاب شدند. و هر کدام 50 میلیون ریال جایزه دریافت کردند.

شجاعی طباطبایی: رویداد «کارتون کتاب» تمام ویژگی های یک جشنواره معتبر بین المللی را دارد.

دبیر ششمین دوسالانه بین‌المللی کتاب کاریکاتور گفت: سازمان کتابخانه‌های عمومی کشور تمام تلاش خود را برای برگزاری این رویداد به کار گرفته تا کشور را با زبان رسا و بین‌المللی کاریکاتور قابل فهم برای همگان بهره‌مند کند. تداوم برگزاری، جوایز ارزنده، کتاب آثار و داوران برجسته از ویژگی های یک جشنواره بین المللی معتبر است که این رویداد دارای این ویژگی ها است.

سید مسعود شجاعی طباطبایی، کاریکاتوریست، دبیر و داور ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کاریکاتور با ابراز خرسندی از اینکه این رویداد به فصل ششم خود رسیده است، تاکید کرد: این رویداد به دلیل تداوم و گستردگی، شهرت جهانی و رهبری جهانی پیدا کرده است. هنرمندان این رویداد را در تقویم کاری خود گنجانده اند. از جمله این افراد می توان به کنستانتین سیوسو معروف به پدر کارتون رومانیایی اشاره کرد که نشان از اهمیت و جایگاه این رویداد دارد. سازمان کتابخانه‌های عمومی کشور علاقه‌مند به برگزاری این رویداد با زبان رسا و بین‌المللی کاریکاتور قابل فهم برای همگان بوده است. تداوم برگزاری، جوایز ارزنده، کتاب آثار و داوران برجسته از ویژگی های یک جشنواره بین المللی معتبر است که این رویداد دارای این ویژگی ها است.

وی درباره تنوع موضوعی این مسابقه هنری افزود: این دوسالانه موضوعات گسترده ای را در بر می گیرد. از اهمیت کتاب در زندگی روزمره گرفته تا چالش های کتابخوانی در عصر دیجیتال و حتی مسائل سیاسی جهانی مانند حمایت از مردم مظلوم و مقاوم غزه با گذشت بیش از یک سال از نسل کشی غزه و نهاد کتابخانه های عمومی. کشور تصمیم گرفت به سهم خود در این زمینه عمل کند. از این رو در این دوره بخش ویژه «کتاب، مقاومت فلسطین و غزه» را اضافه کردیم و شاهد آثار و هنرمندان خوبی در این بخش بودیم.

شجاعی طباطبایی با اشاره به ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه گفت: امسال داوران از سه منطقه جغرافیایی مختلف حضور داشتند. آقایان فن لین تائو از چین، خانم کریستینا برنازنی از ایتالیا و آقای هیکابی دمیرچی از ترکیه سه نفر پیشرو در عرصه کاریکاتور و تیم داور قدرتمند ایرانی شامل آقایان محمدرضا دوستمحمدی، شهرام شیرزادی و جابر اسدی. ، که در سطح جهانی و ملی تأثیرگذار هستند. داوری به دلیل کیفیت آثار بسیار سخت بود.

وی افزود: تعداد آثار ارائه شده، 2023 اثر از 650 هنرمند از 74 کشور، بسیار بالا بود که هنرمندان ایرانی با 297 نفر بیشترین مشارکت را داشتند و پس از آن چین با 46 هنرمند و ترکیه با 32 هنرمند در رتبه های بعدی قرار دارند. از این تعداد 1080 اثر به مرحله ارزیابی نهایی رسید که 775 اثر از هنرمندان حرفه ای، 120 اثر از هنرمندان آماتور و 185 اثر مربوط به غزه بود.

دبیر ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کاریکاتور در پایان گفت: از حمایت ویژه آقای رمضانی دبیرکل نیهاد و همکارانشان تشکر می کنم و امیدوارم این امر ادامه داشته باشد.

دوسالانه کتاب کارتون یک رویداد موثر است که می تواند در سراسر جهان ارائه شود

مهدی رمضانی گفت: یکی از محصولاتی که نهاد کتابخانه های عمومی کشور می تواند ارائه کند این کتاب دوسالانه کارتونی است که در سطح بین المللی مثمر ثمر بوده و هست.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره امام شهدا و همه شهدا بویژه شهدای مقاومت و خدمت به ویژه سردار سلیمانی و آیت الله رئیسی تاکید کرد: نهضت هر چه پیش بیاید. امام خمینی (ره)، قدر امام بیشتر شناخته می شود و هر چه جلوتر می رویم جلوه حقانیت امام آشکارتر می شود. این مراسم در واقع آغاز برنامه های هفته کتاب کتابخانه های عمومی کشور است.

وی در خصوص پیشینه برگزاری این دوسالانه بین المللی گفت: این دوسالانه سومین دوسالانه ای است که من در سازمان نقش دارم. همچنین از پایه گذاران این رویداد در دهه 90 یاد می کنم که سنت حسنه ای را پایه گذاری کردند که امروزه به درختی تنومند و پربار تبدیل شده است. یکی از محصولاتی که نهاد کتابخانه های عمومی کشور می تواند ارائه کند، این کتاب دوسالانه کاریکاتور است که در سطح بین المللی پربار بوده و هست.

ششمین دوسالانه بین المللی کمیک بوک کار خود را به پایان رساند

دبیرکل سازمان با اشاره به بخش آماتور این مسابقه هنری افزود: در پنجمین دوره این بخش برای اولین بار به پیشنهاد من و با پذیرش دبیر محترم جشنواره جناب آقای شجاعی طباطبایی . در این دوره شاهد افزایش مشارکت در این بخش از جشنواره بودیم که هنرمندان جدیدی را وارد عرصه کارتون و کارتون کرده است.

وی درباره تخصصی بودن این رویداد از جمله اقدامات تبلیغاتی گفت: از فرصتی که زبان هنر برای بیان مفاهیم مرتبط با کتاب و کتابخوانی فراهم می کند قدردانی می کنم. مسائل مربوط به ترویج کتاب و کتابخوانی دستخوش تغییراتی شده است و در این زمینه توصیه می شود به نیازهای روز توجه شود. در این تغییر مفهوم و گفتمان زبانی، نیاز به زبان کارتونی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص می دهد. تصور رایج از کارتون ها صرفاً بیان طنز است. در حالی که زبان کارتونی کاملا جدی است و بیان مشترکی برای انتقال مفاهیم دارد.

رمضانی با اشاره به بخش ویژه «کتاب، فلسطین و مقاومت غزه» ادامه داد: مسئله مهم غزه و مقاومت به عنوان بخش ویژه در این دوره مورد استقبال قرار گرفت و 185 اثر ارائه شده در این بخش قابل توجه است. وجه تمایز این مرحله با مقاومت مردم مسلمان فلسطین و لبنان در این است که حمایت و شناخت بیشتری از سوی جامعه جهانی وجود دارد، چیزی که در تاریخ ۷۰ ساله مقاومت بی‌سابقه است و ما می‌توانیم این نتیجه را در آثار مشاهده کنیم. از شرکت کنندگان

وی در پایان گفت: از دبیر محترم جشنواره، شرکت کنندگان و شرکت کنندگان در این رویداد تشکر می کنم. چرا که این رویداد حاصل تداوم دو سال تلاش مجدانه همکاران ما در نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ویژه معاونت توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی است. این معاونت یک معاونت ماهوی، راهبردی و عملیاتی است. ظرفیتی که امروز در نهاد به دست آمده حاصل فعالیت کتابداران عزیز کتابخانه هاست.

کاریکاتور زبان مؤثری برای انتقال پیام است، اما زندگی انسان نباید کاریکاتور باشد.

محمدمهدی احمدی در اختتامیه ششمین دوسالانه بین المللی کتاب کاریکاتور تاکید کرد: هنر کاریکاتور باعث خنده یا گریه می شود اما پشت این خنده یک فلسفه و پشت این گریه یک فکر نهفته است.

محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تاثیر مضاعف زبان هنر بر زبان گفتار در مخاطبان اشاره کرد و افزود: زبان هنر به دلیل اینکه دارای وسایل سمعی و بصری است، به سرعت در آگاهی و بدن مردم ریشه دوانده است. اما زبان بلاغی با وجود جلوه خاصی که دارد، چنین نیست.
وی ادامه داد: زبان هنر در همه هنرها مشترک است. همه با زبان هنر ارتباط برقرار می کنند، اما کاربرد هر هنری با هنرهای دیگر متفاوت است. هنر کاریکاتور شما را به خنده یا گریه وا می دارد، اما یک فلسفه پشت این خنده و یک فکر در پس این گریه نهفته است. تفاوت در استفاده از کاریکاتور این است که نسبت های روی سطح را تغییر می دهد، اما پشت آن برای خود صحبت می کند. در ادبیات عرب مثلی است با این مضمون که تأثیر کنایه از صراحت کلام بیشتر است. کاریکاتور نیز نوعی کنایه است که شما را به فکر و اندیشه وا می دارد. زبان کارتونی در رساندن پیام مؤثر است، اما زندگی انسان نباید کارتونی باشد. زیرا تناسبات حیات طبیعی نباید تغییر کند و باید قوانین را رعایت کرد. حتی مبانی اعتقادی ما هم مطابق با یک قانون است. در مبانی دینی اگر این تناسب ها با هم تداخل پیدا کند، از حرام مانند دروغ و تهمت غافل می شویم و نسبت به چیزهایی که ریشه ندارد حساس می شویم.

ششمین دوسالانه بین المللی کمیک بوک کار خود را به پایان رساند

مدیر کل حوزه وزارتی همچنین خاطرنشان کرد: امروز می توان رابطه منطقی بین کاریکاتور و کتاب برقرار کرد. در کتاب دانش به طور مستقیم منتقل می شود اما در فضای مجازی اطلاعات خام منتقل می شود. وقتی کتاب را باز می‌کنید، احساسی دارید و فضای مجازی قطعاً نمی‌تواند جایگزین آن شود. کاریکاتور نیز راهی برای انتقال پیام است، اما به وضوح یک کتاب نیست و باید با تأمل به آن نزدیک شد.

وی در پایان با تشکر از شرکت کنندگان در این رویداد هنری گفت: از آقای رمضانی و کسانی که در این فعالیت بسیار مفید شرکت کردند و هنرمندان داخلی و خارجی را به خود جلب کردند تشکر می کنم و امیدوارم در این امر ثمر بیشتری داشته باشد. آینده .

۵۷۵۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا