«شاهنامه ای برای شاه»؛ اولین تحقیق مستقل در مورد مراسم هزاره فردوسی
به گزارش خبرگزاری اخبار آنلایناولین تحقیق مستقل و همه جانبه در مورد چرایی و چگونگی برگزاری مراسم هزاره فردوسی در مهر 1313 در دوره پهلوی اول تحت عنوان «شاهنامه ای برای شاه: ملی گرایی شاهنشاهی و مراسم هزاره فردوسی در دوره پهلوی اول» توسط علی محمد نوشته شد. . درداری زیر نظر پژوهشکده تاریخ معاصر منتشر شد.
مراسم و کنگره بزرگداشت هزاره فردوسی و بزرگداشت هزارمین سالگرد تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی، سراینده شاهنامه، در مهر 1313 از مظاهر اصلی ناسیونالیسم شاهنشاهی اوایل دوره پهلوی به شمار می رود. این مراسم با حضور رضاشاه و مهم ترین رجال سیاسی و فرهنگی این حکومت همراه با ساخت و افتتاح مقبره فردوسی در شهر توس انجام شد و فصل جدیدی در بازنمایی زندگی و روزگار این عزیزان رقم زد. فردوسی و شاهنامه. مطالعات در سطح ملی و بین المللی با هدف تقویت ایدئولوژی ناسیونالیسم یک امپراتوری را تأسیس کرد.
کتاب «شاهنامه ای برای شاه: ناسیونالیسم شاهنشاهی و مراسم هزاره فردوسی در دوره پهلوی اول» اثر علی محمد تدری، با استناد به منابع و اسناد دست اول این دوره، ضمن ارائه تاریخچه نسبتاً کاملی از این فرهنگ بزرگ. . رویداد ایران در آن روزگار، علاوه بر ارزیابی روایات مربوط به این مراسم، چرایی و چگونگی برگزاری این مراسم و پیامدها و تأثیرات آن، با بررسی شاهنامهشناسی و تبیین رابطه آن با ناسیونالیسم شاهنشاهی حاکم بر فضای سیاسی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است. فرهنگی مربوط به دوران پهلوی اول
انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر این کتاب را برای اولین بار در سال 1403 در 500 نسخه و 314 صفحه در رقعی منتشر کرد.
۲۵۹