ردپای فرهنگ عامه را در همه مظاهر آن می توان یافت.
به گزارش خبرگزاری فارسیرو، فرهنگ عمومی شامل عناصری از فرهنگ است که تأثیرات آن گسترده است و بیشتر افراد یک جامعه در چگونگی آن نقش دارند و ریشه در سبک های رفتاری عمومی افراد جامعه یا آداب و رسوم دارند. ، عادات و زبان آن جامعه و غالباً ابعاد زندگی افراد تحت تأثیر آنهاست و مردم نسبت به آنها حساس هستند.
شورای فرهنگ عمومی روز ۲۳ آبان را در تقویم ایران به عنوان روز فرهنگ عمومی نامگذاری کرد. روابط عمومی دبیرخانه شورای کل فرهنگ اعلام کرد در چهارصد و شصت و ششمین جلسه این شورا، 23 آبان مصادف با تصویب اساسنامه شورای کل فرهنگ، به عنوان روز عمومی فرهنگ تصویب شد.
فرهنگ مفهوم گسترده ای است که شامل رفتارها و هنجارهای اجتماعی در جوامع بشری و نیز دانش، باورها، هنرها، قوانین، آداب و رسوم، توانایی ها و عادات افراد این گروه ها می شود. فرهنگ به عنوان مجموعه پیچیده ای از دانش، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عادات و هر چیزی که فرد به عنوان عضوی از جامعه خود می آموزد، تعریف می شود. هر منطقه از هر کشوری می تواند فرهنگ متفاوتی نسبت به سایر مناطق آن کشور داشته باشد. فرهنگ از طریق آموزش به نسل بعدی منتقل می شود. علاوه بر این، فرهنگ راه حل های رایج در یک جامعه برای ارضای هر نیاز واقعی یا غیر واقعی است. فرهنگ شیوه رایج زندگی، اندیشه و عمل انسان در یک جامعه است. فرهنگ شامل هنر، ادبیات، علم، آفرینش، فلسفه و دین است.
فرهنگ عمومی چیست؟
تلاش های زیادی برای ارائه تعریفی از مفهوم فرهنگ عمومی صورت گرفته است. با وجود این، هنوز بسیاری از متفکران و صاحب نظران در مورد مفهوم، مصادیق و مسائل فرهنگ عمومی با پیچیدگی های فراوانی روبرو هستند که دلایل متعددی دارد: یکی اینکه در کتاب های جامعه شناسی، مردم شناسی و مطالعات فرهنگی، مفهوم فرهنگ از مفاهیم دیگر روشن است. متفاوت نیست علاوه بر این، درک روشنی از مفهوم “عمومی” وجود ندارد. اگر چند قدم به عقب برگردیم و به پرسش های فلسفی فرهنگ توجه کنیم، مشکلات دیگری پیش می آید. یکی از این مشکلات، بی توجهی به ویژگی های فلسفی و منطقی مفاهیم است. امروزه بسیاری از مفاهیم اساسی در ادبیات جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی مورد استفاده قرار می گیرد و هم تعریف روشن و هم حوزه های کارکردی و تعیین مصادیق آنها زمینه مناقشات نظری بسیاری شده است. اگر نگاه فلسفیتر و تفکر عمیقتری نسبت به مفهوم فرهنگ و در نتیجه فرهنگ عمومی وجود داشت، شاید بخشی از گرههای کور این مارپیچ پیچیده باز میشد.
عموماً در تعریف این اصطلاح به ظاهر ساده اما گسترده، گفته می شود که فرهنگ عمومی; این یک فرهنگ غالب و فراگیر است که به طور گسترده در جامعه گسترده است و حوزه ای از ایده ها، ارزش ها، تظاهرات عاطفی و هنجارهایی است که توسط اجبار اجتماعی غیررسمی پشتیبانی می شود. در الگوی ارائه شده توسط شورای کل فرهنگ. فرهنگ شامل دو حوزه کلی فرهنگ نظری و فرهنگ عمومی است. فرهنگ عمومی شامل امور فرهنگی، فعالیت ها و امکانات است.
فرهنگ عمومی مانند کل نظام و فرهنگ فرهنگی در چهار جنبه درونی، روانی، نمادین، نهادی و کاری متجلی می شود. بنابراین در همه این مظاهر رگه هایی از فرهنگ عامه یافت می شود. فرهنگ عمومی در کنار فرهنگ رسمی در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی، خانوادگی، دولتی، اقتصادی، آموزشی و … وجود دارد. بنابراین نمی توان آن را به یک منطقه خاص محدود کرد.
244