ترند های روز

دو دستور جدید طالبان: زنان حتی برای زنان دیگر قرآن را بلند نخوانند/ تصاویر موجودات زنده از تلویزیون پخش نشود!

به گزارش فارسیرو، خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر دولت طالبان اعلام کرد که زنان افغانستان اکنون از نماز خواندن و خواندن آیات قرآن با صدای بلند حتی در حضور زنان دیگر منع شده اند. . وی گفت: خواندن آیات قرآن یا تلاوت آن در مقابل زن بالغ دیگر برای زنان حرام است، حتی گفتن تکبیر (الله اکبر) حرام و جایز نیست.

به گزارش روزنامه شرق، یورونیوز اعلام کرد: حنفی همچنین بیان کرد که حتی گفتن عبارات کلیدی اسلام مانند «سبحان الله» جایز نیست.

این محدودیت با قوانین دیگری که منجر به محرومیت زنان از حضور اجتماعی می شود مقایسه شده است. پیش از این، طالبان قوانین و محدودیت هایی مانند منع زنان از صحبت با صدای بلند و نشان دادن چهره در ملاء عام را تصویب کرده بودند.

البته این روزها هیچ یک از نمایندگان مجلس و مسئولان وزارتخانه حاضر به اظهار نظر در این باره نشدند تا رسانه های حاضر در افغانستان اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنند. به همین دلیل این سوال مطرح است که آیا این محدودیت رسماً به قوانین اخلاقی اضافه می شود یا خیر؟

طالبان و حذف تصویر

دستور عجیب طالبان برای حذف تصاویر موجودات زنده از برنامه های تلویزیونی بسیاری را شگفت زده کرده است. بر اساس دستور جدید طالبان، تمامی برنامه های تلویزیونی باید دوبله شوند.

اگر این دستور اجرا شود، افغانستان تنها کشور مسلمانی خواهد بود که چنین محدودیتی را ایجاد کرده است. در دوره قبلی حضور طالبان در افغانستان، از سال 1996 تا 2000، تلویزیون ممنوع بود. وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مسئول تطبیق این قانون است. دو هفته پیش، سیف الاسلام خیبر، سخنگوی این وزارت گفته بود که ممنوعیت تصاویر موجودات زنده “در تمام افغانستان اعمال می شود و به تدریج اعمال خواهد شد.”

از آن زمان، در چندین رویداد سازماندهی شده توسط مقامات طالبان و همچنین در برخی رویدادهای خصوصی، طالبان به صراحت عکاسی و فیلمبرداری را ممنوع کرده است.

البته گفته می شود که برخی از مقامات طالبان با این تصمیم مخالف هستند، اما متولیان تطبیق این قانون تاکید کرده اند: «تکیک از مواد این قانون بر اساس موازین اسلام تعیین شده و همه ملزم به تطبیق هستند. آنها.”

برخی با وجود همه محدودیت‌هایی که در این سه سال حضور طالبان بر رسانه‌ها اعمال شده، اندکی امید دارند.

اگر این اتفاق بیفتد، بسیاری از عکاسان و فیلمبرداران بیکار خواهند شد. البته این محدودیت برای رسانه های خارجی نیز در نظر گرفته شده است; همچنین به همین دلیل به خبرنگاران خبرگزاری فرانسه هشدار داده شده است که از موجودات زنده عکس و فیلم نگیرند.

محدودیت ها در رسانه ها و برنامه های خبری ابتدا با حذف زنان، نقاب زدن و پوشاندن چهره مجریان و غیره آغاز شد. بیش از دو ماه از قطع پخش برنامه خبری تلویزیون ملی افغانستان در قندهار می گذرد. دو هفته پیش آنها ارسال تصاویر موجودات زنده را متوقف کردند و در عوض آرم یا صحنه هایی با صداهای ضبط شده را نشان دادند.

این رویکرد در حالی است که بسیاری به تناقض رفتاری مسئولان کشور اشاره می کنند. اکثر اعضای طالبان تلفن های همراه پیشرفته دارند و از رسانه های صوتی و تصویری برای برقراری ارتباط و ترویج عقاید انحرافی خود استفاده می کنند.

با این حال، محدودیت های آن به شدت اجرا می شود. به طوری که تصمیماتی که اعمال می شود دیر به گوش مردم دنیا می رسد.

23302

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا